Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Ja bih na posao...ali

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Ja bih na posao...ali

Obožavam svog klinca, ali 24 sata dnevno skoro pa solo s njim malčice mijenja stvari...

Skoro će godinu i pol i za razliku od većine roditelja koji su zbog povratka na posao propustili važne trenutke u prelasku svoje bebe, dojenčeta u dijete ja sam imala tu sreću i bila s njim...i kad je prešao na dohranu, i kad mu je nicao prvi zub (i svi ostali ), i kad je propuzao, prohodao, progovorio (nazovimo to tako),..

Zbog svog vremena podređenog isključivo njemu bez problema sam dojila i dojim, koristimo platnene i niz drugih stvari nam je olakšano na taj način.
    Ali,...ne mogu više...

Niz dobrih razgovora za posao sam propustila šta zbog toga što nisam imala vremena 2 dana po 2 sata ponoviti gradivo da se ne osramotim na testiranju za posao, šta zbog toga jer ne znam kako bi to sve izorganizirala...

Nemam kud sa malim. To je najveća stavka. Upisala sam ga u jaslice za 9.mj, valjda će upasti pa ću moći rasterećeno tražiti posao. Ali do onda... da se strpim? kako? Jučer sam uočila jednu dobru priliku, ali da li da uopće pošaljem molbu kad nemam gdje sa malim??? sa mužom se ne mogu organizirati zbog njegovog posla, znači mali ovisi isključivo o meni, tj. treba ga netko čuvati od 7.30 do 16.30, ljeti nema jaslica (mješovitu grupu sa tetama koje se izmjenjuju svakih 15 dana tijekom ljeta ne računam), a da nađem tetu čuvalicu trebat ću joj dati cijelu svoju plaću...Dal da platim nekome sve što zaradim da mi čuva dijete, a ja to mogu najbolje???
    Naravno, ko zna da li bi uopće dobila posao, ali sa ovakvim problemima mi se ne isplati ni tražiti... Jučer sam se posvađala sa mužom i zapalila cigaret nakon 5 i pol godina, onda znate kako se osjećam

Baš sam u banani, a to utječe i na malog i na kraju na moj odnos s mužem....

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zašto si se posvađala s mužem?
    zato što on misli da moraš ići raditi ili zbog nečeg drugog?

moraš prvo sama donijeti odluku, želiš li ili ne želiš ići raditi, odnosno želiš li ostati doma i biti mama (ako to možete financijski iznijeti).

što se tiče pripreme za razgovore za posao, mislim da je tvoj problem u organizaciji vremena.
    zar dijete baš niko ne može malo pričuvati, bar onoliko koliko je potrebno da se pripremiš za razgovor za neki posao?
    neka bebi siterica, prijateljica, susjeda...

ako želiš raditi, a kažeš da si sina upisala u jaslice od 9. mjeseca, zašto već sada razmišljaš kako ga u jaslicama ne možeš ostaviti preko ljeta?
    veći je problem, ako se ne upiše u jaslice, ali mislim da ako si uporan možeš dobiti mjesto u vrtiću, jer mnoga djeca su samo fiktivno upisana zbog "čuvanja" mjesta.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pričam o ovom ljetu, dogodine će biti godinu dana stariji pa će bolje podnositi lupkanje 5-godišnjeg frenda u vrtiću

Posvađali smo se jer sam mu predložila da se ustaje oko 13h pa da plaćamo tetu čuvalicu 5 sati dnevno, onda bi se dalo razgovarati o mom odlasku na posao, ali 9-no satno čuvanje će mi odnijeti cijelu placu. Inače on radi od 23-05 svaki dan, bez slobodnog dana i kad ga ujutro zovu mora biti u firmi jer je poslovođa. Ja sam samo predložila, a on me doživio kao sebičnu i promišljenu k.. koja misli samo o svojim potrebama :?
    Ma, shvatit će one mame čiji muževi rade noćne smjene, to je posebna sorta ljudi, to ne može svatko, ali isto tako ne može svatko izađi na kraj s njima preko dana

Šta se financija tiće, nije kritično, normalno još jedna plaća je dobrodošla, ali očito bi bila i bez nje da dobijem neki posao.
    Mislim da se u biti radi samo o tome da li da propustim eventualne dobre prilike do jeseni i onda tražim posao ili gađam i sada i 3 mjeseca sam bez plaća (ide teti čuvalici). Š
    ta je najgore, meni jest teško, ali ko zna kako bi se osjećala da mi netko drugi čuva dijete, ja ne primam novce, da li bi onda bila sretna jer nisam zarobljenica kuće i malog???

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jel ti ŽELIŠ ići raditi?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ot ja mislim da živimo u susjedstvu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

taman sam to tila pitat

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Strah me propustiti dobre prilike, jer ako počnem tražiti u 9.mj, tko zna kada ću zbilja i naći posao.

Najviše bih voljela kad bi počela raditi u 9.mj, ali to tako ne ide.
    Voljela bih sada dobiti posao, ali NE ZNAM kako bi to izvela sa klincom, pa linijom manjeg otpora bliža sam ne javljanju na oglas...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja mislim da to moraš s mužem rasčistiti i početi tražiti posao.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

anamar imaš pp

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ka dse meni pružila prilika za posao 2 mjeseca nakon poroda prihvatila sam je... rekla sam sebi da ću radije plaćati pola svoje plaće nekome da čuva dijete nego stajati doma (na kraju ga je čuvala baka) ...
    naravno, ja živim u malom mjestu i prilike za ikakav a kamoli dobar posao se ne pružaju baš često..
    ali poanta posta je ova... dojila sam 20 mjeseci :D , mališ je najviše vezan za mene :D i danas mu mogu kupiti sve što mu treba - da sam onda odbila tu priliku tko zna gdje bih radila i bih li radila... a moje dijete mora jesti...

nikad nisam požalila svoj odlazak na posao jer je, na kraju krajeva, bio u ineteresu mog djeteta...

sve se može samo treba htjeti...
    a pitanje je što ti hoćeš?... i hoćeš li i u rujnu biti spremna ostaviti dijete u jaslicama? na pitanje želiš li raditi nisi dala baš decidiran odgovor....

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

obzirom da vam financije nisu kritične, ja bih možda prihvatila neku dobru ponudu koja bi mi (i ako bi) uletjela do devetog mjeseca, i u tom periodu plaćala tetu čuvalicu. U rujnu bi dijete išlo u jaslice, a ti bi imala i posao i plaću.

Naravno, kako si i sama rekla, najidealnije bi bilo kad bi u rujnu našla posao, ali... treba sagledati i druge opcije

sretno

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

malo me strah.
    mali je previše vezan za mene.
    ali normalno je da me strah promjene.
    još ću jednom provati pričati sa mužem...
    Karlo mi je prioritetan pa bi valjalo odlučiti šta je najbolje za njega.

A ja, normalno da želim raditi, pa nisam se našminkala i obukla kako spada 2 godine. Želim upoznati nove ljude. Želim razmišljati i o drugim stvarima ne samo o djeci i odgoju. Želim imati više para. Želim raditi jer sam se za to i školovala...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

razumijem tvoj strah
    da je po srcu ostala bih s njima bar do 18-te

pošto je po živcima, radim odavno i ja bi poludila doma

razgovaraj s mužem (after odobrovoljavanja)

sretno

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam nekako shvatila da ti je dosta više biti s djetetom doma i da hoćeš
    među ljude, to potpuno razumijem Zapravo imam dojam da ti nije toliko do posla koliko da izađeš iz kuće, odeš malo od djeteta. Ispravi me ako griješim. AKO je to, da li imaš neku frendicu koja bi ti pričuvala malca da ti malo prošvrljaš, ili baku? Malo ćeš se ispuhati a sa 9. mjesecom kreće nova priča. Nemoj misliti da ćeš nešto propustiti, uživaj još ovo ljeto doma sa svojim malcem. Brzo će 9. mjesec.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anima moja stvarno nemam kome ostaviti malog ni na 1 sat! Za godišnjicu braka i za Valentinovo smo muž i ja po sat i pol bili vani zajedno bez djeteta. Čuvala ga je kuma i u takvim situacijama je mogu zamoliti, ali svaki tjedan ili svaki dan (!) ne mogu. I kad jednom godišnje dođe svekrva iz Slavonije onda je malo lakše. (Puno lakše)
    Neki put ostavim malog tati i odem do DM-a i to je to.

To je najveći razlog, ali ne i jedini zbog čega bi radila. Strah me da ću zaboraviti sve što sam učila na faksu, iskustvo ne stičem, godine idu...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Razumijem draga, ali izdrži do 9. mjeseca, to će tako brzo proći, i bit će puuuuno lakše i jeftinije kad mališa krene u vrtić, i tražiti posao, i odmor za tebe, a i neće biti svađa s mužem. Izdrži, i nemoj pušit. Prestani odmah. I ja sam propušila nakon 4 godine nepušačkog staža i sad mi je grozno. Ništa se s tim ne rješava. Samo si navučeš sra.. Izdrži

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znam to je najlogičnije. Moram prestati gledati oglase za posao da se ne ubediram...
    Samo sam tu jednu cigaretu zapalila i neću više, obećavam

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko je to dobra prilika?
    ako misliš da je toliko dobra da bi ti bilo žao što je nisi iskoristila, ako nije samo neki privremeni sezonski posao, nego bi to bilo trajnije riješenje s kojim misliš da bi bila zadovoljna, probaj
    pa ako ćeš 3 mjeseca pola plaće davati na čuvanje djeteta isplati se ako ćeš dugoročno riješiti problem posla

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dobra prilika znači ugovor na godinu dana
    A s obzirom da sam do sada radila na ugovore od 3, pa čak i 1 mjesec, godina dana se čini ko siguran posao
    Znači 3 mj bi plaćala nekog, 9 mj radila sa plaćom i nakon toga imala godinu dana staža VAN turizma i bila konkurentna za daljni posao u ekonomiji, a to mi puno znači

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Moram prestati gledati oglase za posao da se ne ubediram...
    Vidim da je u igri neki posao koji bi startao prije ljeta, ali općenito govoreći većina natječaja (barem za velike firme) ima "lufta" i po 3 mjeseca od objave oglasa do početka rada. Dok prođu testiranja, razgovori, papirologija... eto jeseni!

Htjedoh reći; pratiti i javljati se na oglase sada, a na raspolaganju biti tek od rujna nije uopće nelogično. Često ispadne da poslodavac i treba radnika tek kroz neko vrijeme. A računaju i oni da neki od kandidata možda trebaju odraditi otkazni rok.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam kako ti je jer sam i ja s malenom po cile dane. a kada radim (radim na terenu po 10 sati), onda je jos i gore jer sam umorna ka pas, a kada dodem doma tribam biti odmorna mama sa smjeskom i zivcima za igru. u zatvorenom prostoru obicno pocnem luditi, pa se onda uglavnom s njom skupim vani (srica moja sta su lipsa vrimena!), tako dobro njoj jer je izasla vani, a i meni jer malo proluftan glavu.
    stvar je u tome sta je tesko uskladiti posal i dite, barem kod majki koje nemaju onih 50% pomoci od oca. samohrane majke necu ni spominjati, njima skidan kapu odma na startu!
    ja iman sricu sta su mi otac i mama u dobroj formi, pa oni uskocu. ali to je opet samo ono moje radno vrime. cim dodem doma, ne skinem niti cipele, moja smjena je pocela. luksuz MMa je medutim da on se stigne i najesti i naspavati i sve ostalo...i skuzila sam da dosta oceva tako funkcionira... cast izuzecima!
    ali sta sam tila reci, primjerice ja sam slobodna zimi, prijateljica mi ima klinca vrsnjaka s mojon malenon, radi po cile dane i ima problem sa cuvanjem. sta nije normalnije da se mlade mame nekako udruze/izorganiziraju da jedan dan cuva jedna, drugi dan druga i slicno... ili po potribi da uskacemo jedna drugoj, a ne da tu bude baba dida servis, jer su oni ionako ljudi u godinama kojima je vise pun kufer svega i svaki ima po 150 bolestina? a i u krajnjoj liniji, zasluzili su malo odmora. ne kuzin zasto recimo to nitko ne predlozi. virujen da bi to bilo ok, barem do 3 godine dice kada oni mogu ici dalje u vrtic, a roditelji su dosta mirniji.
    ja konkretno njoj nisam nista predlozila jer ne znam kako bi to shvatila, pa sutim. ali svi su u istoj kasi...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bertha prvotno napisa
    sta nije normalnije da se mlade mame nekako udruze/izorganiziraju da jedan dan cuva jedna, drugi dan druga i slicno... ili po potribi da uskacemo jedna drugoj
    Ako si ti slobodna, a vidiš da ti je prijateljica u komi s vremenom-ponudi joj pomoć: vratit će ti kad će moći.

Nama je bila slična situacija: bila sam kod kuće dok moja M. nije napunila 3 godine tj. radila sam posao koji mi je omogućavao da je povedem sa sobom kad idem raditi i bilo mi je normalno da u vrijeme kad sam doma pričuvam prijateljicine curice. No, ona sama to nikada nije tražila jer je mislila da bi me opteretila. Tek kad sam joj ponudila pomoć pristala je na to.
    Danas mi to itekako vraća jer je moja M. kod njih dva puta tjedno na ručku nakon škole jer ona danas radi normalniji posao s kraćim radnim vremenom.

Vezano za pitanje Marte s točkama.... Javi se na oglase. Vidim da te frustrira čitanje oglasa i puno o tome razmišljaš, dosta ti je kuće, želiš raditi.... Bit ćeš mirnija ako pošalješ molbu. Netko je već rekao da ne moraš početi odmah raditi i stvarno je u većini slučajeva tako: poslodavac obično i očekuje da postoji mjesec dana otkaznog roka. Opet, ako se dogodi da baš moraš na posao stvari će se posložiti, nekako će biti....Tri mjeseca je kratko vrijeme, preživjet ćete nekako, TM će se sabrati i odraditi ono što mora, ti ćeš biti bolje volje, imat ćete bolje prihode... Moj savjet je da se javiš na te oglase. Btw, mi nismo imali baka-servis, kratko je kod nas bila teta čuvalica koju sam našla preko poznatih u 3 dana kad mi je bilo hitno (situacija slična tvojoj: uletio dobar posao koji nisam mogla odbiti), teta je ispala savršena za moju M. i svi smo bili na dobitku. Bez brige, samo naprijed

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bertha ideja ti stoji (o tome ćemo na kavi )

Pričala sam s mužom. Slat ću molbe da budem mirna, a ako da Bog prođe dobro, stvari ćemo rješavati u hodu.

Tužno je to da je K.kuma odgojiteljica u vrtiću, ali već par godina ljeti čuva jednog klinca. Baš jučer mi je rekla da mada radi sa djecom stvarno ne zna nikog koga bi mi preporučila. U ovom gradu je baka servis na zavidnoj razini.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Tužno je to da je K.kuma odgojiteljica u vrtiću, ali već par godina ljeti čuva jednog klinca. Baš jučer mi je rekla da mada radi sa djecom stvarno ne zna nikog koga bi mi preporučila. U ovom gradu je baka servis na zavidnoj razini.
    A zašto uz tog klinca ne bi čuvala i tvog? Možda bi se roditelji tog djeteta složili s tim da maleni ima društvo drugog djeteta, a tebi bi to bilo rješenje problema. Pitaj, ništa ne možeš izgubiti.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa

A zašto uz tog klinca ne bi čuvala i tvog? Možda bi se roditelji tog djeteta složili s tim da maleni ima društvo drugog djeteta, a tebi bi to bilo rješenje problema. Pitaj, ništa ne možeš izgubiti.
    Pitala sam
    Ona je sa roditeljima klinca (5god) pričala o tome kako mi nema ko čuvati malog i ONI su predložili da budu svi zajedno. (Mama mu je dr. koja mi je probušila sisu iglom kad sam imala začepljenje!). Kuma kaže da bi bilo teško, ali isto tako mi se čini ako ne bi imala druge opcije da bi mi pomogla. Ali to ne mogu uzeti za konačno rješenje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde, samo naprid, salji molbe za posal i glavu gori!
    nisi sama (ima nas vise!) i sredit ce se sve...
    znas i sama da je lutrija dobit normalan job (citaj ne na rok od 3 miseca u sezoni) u Sibeniku, pa mislim da nemas sta cekat nego kreni odma...
    a TM, kuma, ja, ... neko ce vec uletit... nece ti malecki ostat po putu, ne brini!
    ajd, hrabro!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bertha prvotno napisa
    Ajde, samo naprid, salji molbe za posal i glavu gori!
    nisi sama (ima nas vise!) i sredit ce se sve...
    znas i sama da je lutrija dobit normalan job (citaj ne na rok od 3 miseca u sezoni) u Sibeniku, pa mislim da nemas sta cekat nego kreni odma...
    a TM, kuma, ja, ... neko ce vec uletit... nece ti malecki ostat po putu, ne brini!
    ajd, hrabro!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni uopće teta čuvalica i državne jaslice nisu opcija. Tete čuv. su mi preskupe, a u državnim jaslicama je previše djece na premalo teta. Za 1000 - 1200 kn možeš dijete upisati u privatne jaslice i biti mirniji. Barem je to moja opcija. Vjerojatno zavisi i gdje živiš, naravno.

Puno sreće ti želim

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    Meni uopće teta čuvalica i državne jaslice nisu opcija. Tete čuv. su mi preskupe, a u državnim jaslicama je previše djece na premalo teta. Za 1000 - 1200 kn možeš dijete upisati u privatne jaslice i biti mirniji. Barem je to moja opcija. Vjerojatno zavisi i gdje živiš, naravno.

Puno sreće ti želim
    Ja imam drukčije mišljenje.

K.kuma je radila u privatnom, a sad radi u državnom vrtiću tako da znam sve iz prve ruke.

Kod nas privatni vrtići nisu najbolje rješenje. Ja sam prošle godine zvala jedne jaslice jer mi je mali rođen u 12.mj , a nisam mu "čuvala"mjesto u državnom jer nisam znala oću li se vratiti na prijašnji posao. Unatoč pretrpanosti teta mi je rekla da "nema problema", naći će se jedno mjesto. Za dojenje mi je savjetovala da ga "skinem s cice". poslije mi je kuma rekla da u istom tom vrtiću dijele 1 jogurt na dvoje djece, uzimaju cure za praksu, ništa im ne plaćaju nego ih mijenjaju ko čarape. Sa mnom je u bolnici ležala jedna odgojiteljica iz drugog privatnog vrtića u Šibeniku pa sam i nju kontaktirala. Ne radi više, ostala je doma sa djecom, rekla je da svoje dijete ne bi ostavila tamo :/

A gradski vrtići imaju kvotu poviše koje ne može. Nemaju pašteta ni hrenovki. Tete čuvalice imaju normalno radno vrijeme i zavidnu plaću.

A razlika u cijeni je nekih 200njak kn.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Slažem se s Martom...
    Jan je bio prvu godinu u privatnom a sada u državnom vrtiću i u državnom smo 100 puta zadovoljniji!!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ok. Ne znam kako je kod vas. Meni je moja sestra mjerilo, koja je prošla sve tri varijante. Svakako treba izvagati sve opcije. :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

M.a.r.t.a. kad sam pročitala ovo sa TM nisam mogla doći k sebi kakav bezobraznik, ali kad sam skužila da je sveki iz Slavonije odmah mi je postalo jasno. Imam i ja jednog, Slavonca. To je posebna sorta. Mogu ti samo reći iz svog iskustva: samo oštro, bezobrazni su i bezobzirni do krajnjih granica. Napravi ono što misliš da je najbolje za tebe i za tvoje dijete, a što je to - sama najbolje znaš. A on neka se fučka. Oni su ti inače jako komotni i ako im pružiš prst požderat će ti čitavu ruku. Prije neki dan sam svom (nakon svega, a što je sve bilo neću prepričavati jer bi potrajalo, a ovdje se ne radi o meni) rekla mirno HOĆU RAZVOD! Eno ga, sada je bolji (baja si je malo razmislio). Mislim se ja, ako ti nećeš ništa raditi nego sve prepustiti meni za kog mi vraga služiš - da te perem i peglam, mogu tako i sama, još nema uvreda i omalovažavanja. Dobro, meni je ipak lakše jer ja radim. I jedan veliki tebi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj, nisam izdrzala, a da ne odgovorim.
    ma elin, molim te, nemoj generalizirat "ovi su ovakvi, ovi onakvi"...
    pa NIJE muz od M.a.r.t.e. reka da NECE pomoc! :?
    ako me ista izludi na forumu (opcenito, ne samo na ovom) je to sta se u citanju uvik nesto priskoci, pa musko dite postane zensko ili obratno, zena koja trazi posal postane direktorica i sl. ja vas stvarno molim da citate lipo, brate mili!
    ruku na srce, u danasnja vrimena stvarno nije lako mladim obiteljima. posebno onima bez pomoci sa strane. naravno, zena je uvik ta koja plati danak, kako god da okrenes. kao, sada su moderna vrimena i zene su se izborile za ravnopravnost spolova. a dobra nam je ta ravnopravnost, prije smo imale radno misto doma uz dicu, a muz je bija taj sta je rinta za nas, a danas ne samo da imamo tradicionalnu ulogu nego uz to smo priuzeli i muzev posal. eto *** ga na kada smo tako nadobudne!
    nemojte me samo sad iznapadat, to je bilo sarkasticno receno... nisam pristalica tradicionalnih uloga, samo komentiran!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E bome se slažem sa Berthom, dižem kapu onim ženama koje si uspiju izgraditi karijeru i voditi brigu o djeci i kućanstvu. Čast iznimkama, ali negdje mora štekati. Ja nakon cijelog dana sa zanimanjem - majka u 21, 22h kad Karlo zaspi padam s nogu. A da još moram kuhati ručak za sutra? i dignit se u 6h pa ići na posao???

A šta se tiće MM, moram stati u njegovu obranu . Samo se zamislite da od 7.ožujka radite svakodnevno od 22(23)- 4(5,6) bez slobodnog dana. Jučer se vagao. Nestalo mu je 5 kg. Istopio se. A sezona još nije ni počela. I ja sam radila noćne, ali nikad više od 3 zaredom. To je nešto sasvim drugačije. Dođeš kući, a ptice pjevaju, zamračiš sobu, ali ne možeš zaspati. Znaš da moraš jer imaš ostatak dana posla, a navečer opet isto.
    A je, Slavonac je. Al sam ga dobro podalmatinila :D . Ostao mu je samo slavonski naglasak, ali to mu je zaštitni znak, lega

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A je, Slavonac je. Al sam ga dobro podalmatinila :D . Ostao mu je samo slavonski naglasak, ali to mu je zaštitni znak, lega
    8)
    Nek se neda

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

dižem kapu onim ženama koje si uspiju izgraditi karijeru i voditi brigu o djeci i kućanstvu. Čast iznimkama, ali negdje mora štekati. Ja nakon cijelog dana sa zanimanjem - majka u 21, 22h kad Karlo zaspi padam s nogu. A da još moram kuhati ručak za sutra? i dignit se u 6h pa ići na posao???
    Hvala, hvala

A čuj, meni relativno dobro ide. Ovakav je moj prosjecan dan: dižem se u 8, odlazim oko 830, radim, vracam se oko 17. Svekrva kuha, cistilica posprema 1x tjedno...Kad dodjem kuci od 1730 do cca 23 se bavim sa djetetom. Onda jos 1h pospremim po kuci ili imam kojih sat vremena sa MM. Sve se nekako organizira, kada se mora.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tragično je to da sad sa završenim faksom, 28 godina, minimalnim radnim iskustvom (skoro pa i ne u struci) ni nemam želju za gradnjom karijere. Jedina želja mi je posao sa VSS, sa pristojnim radnim vremenom, slobodnom nedjeljom, eventualno subotom, pa mogu i sjedit ispred kompjutera cijeli dan samo da uspijem zbrinuti bebača, imati vikend za njega i sve stići. Kad se sjetim kako sam bila nadobudna brucošica.......Kako li se samo prijoriteti mijenjaju......

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tragično je to da sad sa završenim faksom, 28 godina, minimalnim radnim iskustvom (skoro pa i ne u struci) ni nemam želju za gradnjom karijere. Jedina želja mi je posao sa VSS, sa pristojnim radnim vremenom, slobodnom nedjeljom, eventualno subotom, pa mogu i sjedit ispred kompjutera cijeli dan samo da uspijem zbrinuti bebača, imati vikend za njega i sve stići. Kad se sjetim kako sam bila nadobudna brucošica.......Kako li se samo prijoriteti mijenjaju......
    Pa cuj, i ovo sto si nabrojala je dovoljno da izgradis karijeru. Barem je meni bilo dovoljno.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dižem kapu onim ženama koje si uspiju izgraditi karijeru i voditi brigu o djeci i kućanstvu. Čast iznimkama, ali negdje mora štekati. Ja nakon cijelog dana sa zanimanjem - majka u 21, 22h kad Karlo zaspi padam s nogu. A da još moram kuhati ručak za sutra? i dignit se u 6h pa ići na posao???
    Potpisujem Deaedi. I ne kuha mi svekrva, nemam tetu cistilicu, ali imam bake cuvalice - mijenjaju se pa ga svi drze ko kap vode na dlanu i ugadjaju mu vise nego mi. Ujutro se dizemo u 6:50, mazimo u krevetu, spremamo i idemo netko na posao, netko baki. Vracamo se oko 16:30. Rucak pripremamo ili brzi ili podgrijavamo skuhano vikendom, ponekad ulete bake s 'poklonom' u vidu punih mirisljavih plasticnih posuda (to su mi postali najdrazi pokloni ). Igra s djetetom do 21, spremanje, mazenje, uspavljivanje. Vrijeme za film, seriju, cakulu, pospremanje. Vikendom uzivamo zajednicki, kuham vise i slozenija jela dok malac spava. Ocistimo generalno stan zajednickim snagama. I eto. Na poslu napredovala od povratka s porodiljnog. Ma sve se moze.

Nadam se da ces i ti naci rjesenje

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Htjela sam reći da nisam spremna za neki posao sa visokom odgovornosti, prekovremenim radom, dovršavanjem posla doma... Zadovoljna bih bila sa poslom nekakvog referenta. Radila sam sa sss, ali mislim da je to nepošteno prema meni, a bome i prema mom ocu koji se dobrano namučio da me isfinancira.

MM je rekao da su mi uvjeti preveliki za ovaj mali grad... A ja ne mogu željeti manje :?

Činjenica jest da se otprilike jednom mjesečno pojavi neki oglas koji mi odgovara, pola od toga je preko veze, znači svaka 2 mjeseca imam šansu za eventualan razgovor , (da ne spominjem da sam u istom košu sa stotinama tzv.dipl oec sa šibenske visoke škole)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Htjela sam reći da nisam spremna za neki posao sa visokom odgovornosti, prekovremenim radom, dovršavanjem posla doma... Zadovoljna bih bila sa poslom nekakvog referenta. Radila sam sa sss, ali mislim da je to nepošteno prema meni, a bome i prema mom ocu koji se dobrano namučio da me isfinancira.

MM je rekao da su mi uvjeti preveliki za ovaj mali grad... A ja ne mogu željeti manje :?
    Nemoj se naljutiti, ali mislim da previse kompliciras. Unaprijed prejudiciras da neces moci, da ce posao biti preodgovoran, da ce se raditi prekovremeno, da ces morati raditi i doma...A nisi ni probala, jos uvijek si doma...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja uvijek kompliciram

Znam da ću moći, uvijek dam sve od sebe kad nešto radim, samo govorim da bih htjela malo manje zahtjevan posao jer će mi trebati vremena da sve uskladim.
    I ovako mi je teško, bez ičije sam pomoći, od baba nema koristi, a MM ne mogu preopteretiti zbog njegovog posla. Praktički sve pada na moja leđa pa malo kalkuliram. I uživam čitajući vaša iskustva

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja si ovako mantram

Nigdar ni tak bilo
    da ni nekak bilo.
    pak ni vezda ne bu
    da nam nekak ne bu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Potpisujem Deaedi. I ne kuha mi svekrva, nemam tetu cistilicu, ali imam bake cuvalice - mijenjaju se pa ga svi drze ko kap vode na dlanu i ugadjaju mu vise nego mi. Ujutro se dizemo u 6:50, mazimo u krevetu, spremamo i idemo netko na posao, netko baki. Vracamo se oko 16:30. Rucak pripremamo ili brzi ili podgrijavamo skuhano vikendom, ponekad ulete bake s 'poklonom' u vidu punih mirisljavih plasticnih posuda (to su mi postali najdrazi pokloni ). Igra s djetetom do 21, spremanje, mazenje, uspavljivanje. Vrijeme za film, seriju, cakulu, pospremanje. Vikendom uzivamo zajednicki, kuham vise i slozenija jela dok malac spava. Ocistimo generalno stan zajednickim snagama. I eto. Na poslu napredovala od povratka s porodiljnog. Ma sve se moze.

Nadam se da ces i ti naci rjesenje
    ima nas još...
    buđenje u 6, mališu dižem u 7, izlijetanje iz stana u 7.30, posao od 8-16, mališu pokupim iz jaslica u 16.30, i od tada do 20.30 kad ide spavati sam samo njegova. od 21 perem, čistim, kuham ručak za sutra, dovršavam posao, odmaram...
    nemam čistilicu, kuhalicu, bake ni dide, a bome nemam ni muža blizu...
    i sve stignem, samo je pitanje organizacije...
    ne peglam, usisavam s mališom, perem pod 2x tjedno navečer, ručkovi su uglavnom lešo u jednoj padeli (meso, povrće, žitarice...). jedino si vikendom dam lufta pa skuham zahtjevniji ručak, a 2-3x godišnje i kolače

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •