Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: socijalna pomoć i alimentacija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno socijalna pomoć i alimentacija

Želim pomoći jednoj ženi koja je socijalni slučaj (ne radi i samohrana je majka dvoje djece, živi od socijalne pomoći i dječjih doplataka, neudana je), sada je ponovo trudna (dogodilo joj se neplanirano, nije u vezi s ocem djeteta, ali je odlučila zadržati dijete).

Socijalna radnica joj tvrdi da mora tužiti oca djeteta za alimentcaiju ili će izgubiti socijalnu pomoć!? Mene zanima da li je to istina?? Ona se boji da će izgubiti socijalnu pomoć, da neće imati od čega živjeti i da će ostati bez djece!!!!

Ona ne se ne želi povlačiti po sudu (otac djeteta ionako ne radi, pa neće dobiti ni lovu), a k tome čak ni ne želi upisati oca djeteta (da li se može upisati da je otac nepoznat?!?!)

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: socijalna pomoć i alimentacija

Citiraj Jasna prvotno napisa
    a k tome čak ni ne želi upisati oca djeteta (da li se može upisati da je otac nepoznat?!?!)
    ja mislim da može jer mm-u u dokumentima di treba navesti ime oca stoji -
    njegova majka je bila u vezi s njegovim tatom i ostala je trudna a tata mu je poginuo, mm nosi majkino prezime.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moze se izbjeci upisivanje imena oca djeteta ali za to je potreban sudski nalog tj. na sudu treba izjaviti da je otac nepoznat.
    Najbolje je otici u maticni ured gdje ce prijavljivati bebicu i pitati tako da se zna pripremiti

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mali karlo, unazad par godina dosao je novi zakon gdje kaze da svako dijete ima pravo znati tko su mu roditelji, ako majka ne zeli da se zna ili stvarno ne zna to treba obrazloziti pred sudcem i cekati njegovu odluku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puuuno hvala za odgovore!

A zna li netko da li ima neke veze između alimentacije i socijalne pomoći?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podižem... fakat mi je ovo jako važno!
    J.

asuber

Početno hi

ja sam imala nešto slični slučaj doduše nisam socijalni slučaj,, ali kad sam rekla ocu djeteta da sam ostala trudna on to nije htio ni čuti, pa kad sam išla roditi makar sam znala tko je otac nisam rekla i onda se automatski u rodni list upisuje pod ime oca nepoznato. šta se tiče plaćanja alimentacije nije istina da ako ne radi nemože plaćati alimentaciju. osoba koja je radno sposobna bez obzira da li radi ili ne mora plaćati alimentaciju, a ako ne me želi plaćati socijalna služba tebi isplaćuje a on ide na prisilni rad to odraditi. Pošto ne želi da joj se upiše ime oca djeteta a ako želi da dobiva alimentaciju onda mora tužiti ga pa će ići na dnk ili će on sam priznati i sud će odrediti visinu alimentacije. sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •