Evo... našla vas
Dakle, kao što je mare rekla, nismo ni išli na komisiju. Naime, nekim drugim, off th record putevima provjerila sam jel bi išlo... čak i našla doktora za preporuku, ali sam iz HZZO-a dobila povratnu informaciju da NEMA ŠANSE da oni plaćaju PGD. Navodno, kod nas se ova metoda smatra eksperimentalnom. Parove našom dijagnozom šalju na donaciju, bez obzira što je mišljenje genetičara da postoje šanse za začeće zdravog djeteta (nije se znao izjasniti o postotcima). Realno, ovaj je postupak duplo skuplji od svih drugih na koje šalju van (pogotovo što prvo šalju na bezbroj AID-a, pa tek na kraju na IVF), pa malo "šparaju".
Imala sam jednu ideju tjerati sve do Ustavnog suda da mi država nakandi zdravstvenu skrb na koju po Ustavu imam pravo, ali obzirom da smo zaključili da nam ta borba s vjetrenjačama kontraproduktivna u odnosu na borbu sa vremenom, skupili smo sve što smo imali i o svom trošku otišli u Prag.
Rezultat - vidljiv u potpisuNajbolje utrošen novac ikada
- a i ne moram zahvaljivati Milinoviću nam našem malom čudu...
Više o mojem iskustvu s pgd-om vidi na pdf-u http://forum.roda.hr/threads/60549-Pgd .
Inače, molila bi administartorice, ako je moguće, da spoje ove dvije teme, obzirom da ionako ima malo postova o ovom postupku, a imamo dvije teme istog sadržaja,različitog naslova...
Barbarella, piši i na pp ako hoćeš, što te zanima.
poz i sretno!