Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Kada u more, i kako?

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Kada u more, i kako?

Dakle, temperature će uskoro prema gore, danas je počelo, sljedeći tjedan ćemo se kuhati. More mi je ispred kuće, neodoljivo mami, pa me zanima kada devetomjesečni (skoro) bebonja može u more, bar nakratko. Kolika treba biti temperatura?

I drugo, znam da neko vrijeme bebe imaju refleks, kad ih se uroni pod vodu da zaustave disanje, pa ne znam smijem li to raditi sa malenim kada se počnemo kupati. Kako vi uopće mislite na kupanje sa bebama, šta ćete raditi, bazenčići, zajedničko brčkanje u plićaku.... ??? Prvo mi je a dok nije došao ON, ja sam izbjegavala djecu na plaži

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo danas bili na plazi, stvarno je vruce ali meni je more jos hladno iako su se djeca kupala (vise brckala u plicaku). ja sam danas isla vise da se mali igra u pijesku i da malo hoda bos po zalu.
    moj je prosle godine bio jos mali i upce nije tio u more a to zaranjanje meni je to brrrr (bi li ti volila da tebe neko tako sokira?)
    ovako sam ja svog danas: sjedi ga na zalo blizu mora, ako ga privlaci, sam ce uci (naravno, bit ces blizu). i stariju sam tako, taman je imala 9 mj kad je lito pocelo (uh, prije 5 god, davno je to bilo...). sjela bi je tako da joj more dodiruje stopala, malo pomalo sama je tila unutra. probaj!

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bazenčići, zajedničko brčkanje u plićaku
    yes ! jedva cekam....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Kada u more, i kako?

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    More mi je ispred kuće, neodoljivo mami, pa me zanima kada devetomjesečni (skoro) bebonja može u more, bar nakratko. Kolika treba biti temperatura?

Kako vi uopće mislite na kupanje sa bebama, šta ćete raditi, bazenčići, zajedničko brčkanje u plićaku.... ???
    i ti pored ove dvi boldane činjenice pitaš šta ćeš

pa u more s ditetom ženo.
    šta ima zdravije od kupanja u moru (naravno čistom). i to je dite od 9 miseci a ne tek rođena beba.

moja je prvo svoje ljeto isto imala 9 miseci kad je počela sezona kupanja. najnormalnije sam s njom odlazila na svakodnevno kupanje. ali tu sam godinu (pošto nije hodala) išla na plažu koja nema plićak. fino bi joj stavila mišice na ruke, uzela je za ruke i spuštala je s mula u more.
    u moru bi bila dok ne pomodri (jer bi urlala kad bi je i modru vadila vani) o temperaturi nisam baš brinila jer ako je meni vani vruće i njoj je bilo. a ako sam ja kao najzimogroznije stvorenje ulazila u more (a sve ipod 26 stupnjeva u moru mi je brrrrr) onda je mogla i ona. i doslovno je uživala.
    slijedeću godinu smo morali prominit plažu. nije joj ta bila zanimljiva. pa smo odlazili na onu s plićakom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Kada u more, i kako?

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    [slijedeću godinu smo morali prominit plažu. nije joj ta bila zanimljiva. pa smo odlazili na onu s plićakom.
    eto, ja se sva sretna taman riješila plićaka - i sad opet. kantice, lopatice, leptirići, i ostale điđe...

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sta se ceka idi na more moja je sa 7tjedana mocila noge i uzivala

sad mi je veci problem jer ce ju trebat povremeno izvadit van a ona zna sama pobjec opet u vodu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da vas pitam, kako klinci reagiraju na vodu koja je ipak hladnija nego ona u kojoj se kupaju doma? Mene to bas zabrinjava jer kad sam ga kupala u rashladenoj vodi zbog temp. toliko je urlao a i jedno vrijeme poslje nije volio kupanje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da vas pitam, kako klinci reagiraju na vodu koja je ipak hladnija nego ona u kojoj se kupaju doma? Mene to bas zabrinjava jer kad sam ga kupala u rashladenoj vodi zbog temp. toliko je urlao a i jedno vrijeme poslje nije volio kupanje.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    moja nije ragirala ništa posebno. dapače. ista joj je stvar bila. guštala je i u moru i dom u zagrijanoj vodi.

i nemoj uspoređivat kupanje diteta pod temperaturom i zdravog diteta.
    pođi od sebe.
    ja da me netko s fibrom stavi u rashlađenu vodu ne da bi urlala nego bi ga pridavila.
    a kad uđem u hladnije more naježim se, malo primrznem, ali se onda naviknem i guštam.
    tako je valjda i s dicom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kad odemo na more uma će imat 5 mjeseci. jer to rano za more?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    kad odemo na more uma će imat 5 mjeseci. jer to rano za more?
    definitivno ti je rano za na sunce s njom. prije 6 mj. nije preporucljivo koristit kreme za suncanje. malo prosvrljaj ima hrpu topica o kremama. izbjegavaj sve prije 6 sati popodne.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja će imati 3,5 mjeseca i kupat ću ju u moru, ako joj bude odgovaralo. rano ujutro i predveče,akozabrazdimo malo duže onda u majičici jer ju ne mislim mazat kremom

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Definitivno će se kupati isto kao i brat mu.
    Sada u 6.mj. u zagrijanom moru na suncu a u 7. i 8. direkt u more
    Sven je obožavao bućkanje u plićaku i već kad bi silazili na plažu je cičao od veselja. Bio je star 4 mjeseca.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja se curka kupala od svog petog mjeseca. Bez kremica, uglavnom ranije ujutro (do 10) ili kasnije navečer (iza 17). Uživala je i nikad se nije bunila zbog temperature, ali ona je bila i ostala toplokrvno stvorenje kojemu ni +18 nije prehladno. (Sunce mamino ) Kad je bila čisto mala, nismo je dugo kupali, nekih 5-10 minuta, a kasnije je sve ovisilo o njenim željama i modrim usnicama.

Ipak, mislim da bi za 9-mjesečnu bebu mali bazen na napuhavanje također bio super dodatak kupanju u moru, jer će u njemu biti samostalniji i više guštati nego u moru gdje mora stalno biti pod fizičkom paskom. A i niste ograničeni vremenski: staviš ga u hlad, pa može biti i dulje vani.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moj je sa 45 dana bija prvi put na moru, močili smo noge... kupali smo se u plićaku s nekih 2 miseca (krajem srpnja)...
    čak je i cicao u moru - ja u plićaku sjedim a on toća noge i zamusa se cili od mlika 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo sa sinom prvi put isli na more kad je imao 6 mjeseci, voda je bila jako hladna ali posto je on lud za vodom (i rodjen je u vodi) najnormalnije se kupao.
    kod nas na moru je sreca sto je na plazi hlad do 11 h ujutro. a posto smo mi ranoranioci do tada bi se siti nakupali.
    ako se bebacu svidja zasto ne?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Ipak, mislim da bi za 9-mjesečnu bebu mali bazen na napuhavanje također bio super dodatak kupanju u moru....
    ah kako sam i ja ovo nadobudno mislila, pa se privarila.
    prvih par dana na moru: vučem ja bazen za napuhavanje, kantice, igračke, mišice, onaj float za plivanje.... i pušem ko sivonja na plaži. napuišem bazen, nađem žrtve da mi ga još pomognu napunit morem i stavim Šeficu u bazen. prije je ona izašla iz bazena nego sam je stavila. i oće mala u more i gotovo. niks bazen.
    i tako par dana dok nisam skužila da sam luda ko cajo što sve vučem sobom. bazen ostavili doma isto ko i silni popratni ekvipment i na more dolazili samo s mišicama. bazen je bio za popodnevno brćkanje kad bi se probudila i prije nego bi krenili u predvečernje i večernje šetnje.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    moj je sa 45 dana bija prvi put na moru, močili smo noge... kupali smo se u plićaku s nekih 2 miseca (krajem srpnja)...
    čak je i cicao u moru - ja u plićaku sjedim a on toća noge i zamusa se cili od mlika 8)
    preslatko

joj, jeva čekaaam 11.07.!!!!!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ah kako sam i ja ovo nadobudno mislila, pa se privarila.
    prvih par dana na moru: vučem ja bazen za napuhavanje, kantice, igračke, mišice, onaj float za plivanje.... i pušem ko sivonja na plaži. napuišem bazen, nađem žrtve da mi ga još pomognu napunit morem i stavim Šeficu u bazen. prije je ona izašla iz bazena nego sam je stavila. i oće mala u more i gotovo. niks bazen.
    i tako par dana dok nisam skužila da sam luda ko cajo što sve vučem sobom. bazen ostavili doma isto ko i silni popratni ekvipment i na more dolazili samo s mišicama. bazen je bio za popodnevno brćkanje kad bi se probudila i prije nego bi krenili u predvečernje i večernje šetnje.
    Loryblue,
    Samo, nisam ni ja mislila da se tlači s odvlačenjem svega toga do mora. Ja sam bazenčić isto imala doma, u pričuvi, kad ne bismo išle na more da se ipak može malo močiti i guštati. To ti je meni značio "dodatak".

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf,

citam i jeeeeedva cekam!! :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kolike su bile temperature mora kad ste se kupali s bebama? Mi idemo na more početkom srpnja, Paula će imati 8,5 mjeseci. Idemo u Jadranovo (blizu Crikvenice) i zadnje dvije godine kad smo bili bilo je dosta hladno more.

Malo bedasto pitanje, ali zanima me kak bi bilo dobro da bude obučena na plaži. Vani bi bila u majici i peleni, s šeširićem na glavi, a kako u vodi? Bojim se da ne bude na suncu previše.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi se upravo vratili s mora, moja curka ima 7 mjeseci i kupala se s tatom u moru koje je bilo 23 stupnja. Baš je veselo praćakala nogicama pa smo ju cijelu umočili kad smo vidjeli da joj paše, ali na kratko, minuticu-dvije.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam bebicu od 7 i po mjeseci i zanima me sta je s pelenama? Da li kupujete one jednokratne nepromocive ili kako?

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo rodeni koncem ozujka, a na more cemo krajem srpnja, s nepuna 4 mjeseca. cula sam da nije dobro tocat tako male bebe (bez obzira na cistocu mora), jer navodno slana morska voda ne pogoduje njihovoj osjetljivoj kozi. vidim da ste vi svoje malene kupale i kada su imali manje od 6 mjeseci. je li to obicna izmišljotina??? :?

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo rodeni koncem ozujka, a na more cemo krajem srpnja, s nepuna 4 mjeseca. cula sam da nije dobro tocat tako male bebe (bez obzira na cistocu mora), jer navodno slana morska voda ne pogoduje njihovoj osjetljivoj kozi. vidim da ste vi svoje malene kupale i kada su imali manje od 6 mjeseci. je li to obicna izmišljotina??? :?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam ih sve troje već prvo ljeto uredno kupala u dubokom (jer mi je plićak bio fuj)... tri mjeseca, i šest mjeseci su imali.... nabavila sam nekakav šlaufić u kojem on leži potrbuške...slobodnim ručicama i nožicama i iznenadit ćeš se koliko su bebe opuštene u vodi, samo ako se ne uplaše od prve ...sretno

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    Ja imam bebicu od 7 i po mjeseci i zanima me sta je s pelenama? Da li kupujete one jednokratne nepromocive ili kako?
    ta nazovimo je nepromočiva pelena je nama služila samo kod odlaska doma. i čisto jer smo dobili jedan paket. a da su nepromočive u našem je slučaju bila živa bajka.
    na plaži joj nisam držala nikakve pelene. makar da joj se guza lufta na moru kad je već ostali dio dana bila u njoj. ali je zato imala kupaćice. ja se ježim ženske golotinje na plažama, ne zbog pogleda već zbog nevidljivih beštija kojima sam ja sklona.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko je imao 9 mjeseci kada je bio na moru prvi puta, u vodu je išao bez problema, kupao se u šlaufu, bez šlaufa, uživao je, čak se i u čamcu (gumenjak s motorom) vozio i uživao.
    Pelene za kupanje nismo koristili nikada i nikada nam se nije desilo da se pokaka negdje gdje nije zgodno, uglavnom je bio gol.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    To ti je meni značio "dodatak".
    je i meni na kraju balade kad sam se dobro izmrcvarila.
    na plažu bi stigla ko putujući cirkus.
    mala u kolicima, jedna napuhana mišica nabijena na jednu ručku, druga na drugu ručku kolica. u košari ispod kolica prigodni plastični pribor za zabavu diteta, meni priko jednog ramena moja torba, priko drugog Šeficina torba s ekvipmentom. napuhani float nekako držim jednom rukom, a napuhani bazen (jer jedom rukom ipak tribam i kolica gurat) nabijam nogom do plažnog mista
    ovako smo izgledali kad sam odlučila opremu ne puhat na plaži nego napuhano držat u autu
    dok se nisam opametila pa počela na plažu dolazit ko gospoja: kolica, mišice i sve što mi triba u jednoj torbi. ali za opametit se tribalo mi je dobrih pola lita.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala cekana. ako su tvoji uzivali, nadam se da ce i moj. inace nabaci najljepši osmijeh bas kad se kupa. jedva cekamo more! :D

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala cekana. ako su tvoji uzivali, nadam se da ce i moj. inace nabaci najljepši osmijeh bas kad se kupa. jedva cekamo more! :D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mala u kolicima, jedna napuhana mišica nabijena na jednu ručku, druga na drugu ručku kolica. u košari ispod kolica prigodni plastični pribor za zabavu diteta, meni priko jednog ramena moja torba, priko drugog Šeficina torba s ekvipmentom. napuhani float nekako držim jednom rukom, a napuhani bazen (jer jedom rukom ipak tribam i kolica gurat) nabijam nogom do plažnog mista

ja mislim da cemo mi nase odlaske vrlo pojednostavnit. pogotovo kad se sitin odlazaka i dolazaka na plazu mi se nadamo skorom odlasku, ima 9 mjeseci i mislim da ce gustat jer mu je i kada draga.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

na nasu veliku srecu, zivimo 10min hoda od mora i predivne plaze. more je sad 22 stupnja a nekako sam si zacrtala da cu cekati da bude barem 23 i onda krecemo svako jutro.
    ja bi isto najrade da bude gole guze da se malo lufta ali neznam kako to ide s iznenadnim nuzdama!?!?!
    jedva cekam prvo kupanje!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj lollipop prvotno napisa
    mi smo stvarno rano počeli se bućkat u moru i to nikad nije bilo na dugo vremena... bili bi na plaži par sati dnevno (lipši je zrak nego isprid kuće) ali efektivnog kupanja sve skupa 20 minuti (10 x 2 min)... s tim da sam uvik imala dvi tri boce kišnice pa smo se ražentavali čim bi izašli iz mora...
    nismo imali kožnih problema...

i nama za plažu triba 5 šugamani,
    rukavice od ove godine ništa,
    otkrili smo skakanje s mula

jedino nosim dosta piti i jesti... apetit ko u grizlija kad smo na moru...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kupili smo pojas za kupanje namjenjen bebama od 3 mjeseca nadalje.

Vidla sam da je ovo neko napisal. Kakav je to pojas i gde ga ima za kupiti?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo prijavak: bili jucer prvi put! :D

vrisit od srece cim se dotakne vode i nece van sve dok mu bas ne postane hladno.

nosili: kremu za suncanje, sesiric, kanticu da se moze igrat na plazi, pelene i kupace gacice (za iznenadne nuzde i da moze sjedit na pjesku, smetale mu a nikakvih "nezgoda " nije bilo pa san ih skinila - puzio golisav), rucnike i spuzvaste lezaljke da moze sist lipo na meko i kolut za bebe od 11 kg sa dvostrukim krugom - to mu se jako svidilo, i u moru i vani za penjanje.

propuza plazu, nastavlja se kamencica u usta a ja ih izbacivala...

sta se koze tice ima je lagani osip i osusenu kozu u podrucju ispod pelene (to mu se dogodi cim stavimo jednokratnu) danas osipa nema i ja to povezujem sa kupanjem u moru. :D mozda nema veze al ja sam uvjerena da ima jer mu se inace ne povlaci tako brzo.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da vas pitam: moja mala ima 1g, i idemo na more. Imala je UI, a čitala sam negdje da nije dobro za dijete mlađe od 2 g. kupanje u moru (posebice plićaku) i stajaćim vodama - često onečišćeno, a imaju slabiji imunitet. Ovo pitam s obzirom na njezinu 2x UI jer se bojim da je opet ne pokupi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

elin, možda je najbolje pitati njezinog uologa
    iako se meni čini kako je more lijek za sve: ako ste u čistome moru, ako je obrišeš nakon kupanja... mislim da joj morska voda može samo koristiti

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja mala ima refluks pa nam je njen doktor rekao da je cak i bolje da je na moru kupanje u cistim plicacima di nema guzve tako da smo mi isli na osamljene plaze da smanjimo rizik guzve ali ujutro iovako nema skoro nikog samo vi idite na more i pazi da je u suhim gacicama ili gola

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo cure mi otvorili sezonu ovaj vikend.Roko i Nora imaju 6 mjeseci i bilo nam je super .Nisam ih uronila skroz u more,čekam da još malo zatopli,ali su brčkali nogicama i smočila sam ih.
    Bitno je da je more čisto,a može im samo činito dobro,sunce i more.
    Naravno,ranije ujutro i predvečer

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    elin, možda je najbolje pitati njezinog uologa
    iako se meni čini kako je more lijek za sve: ako ste u čistome moru, ako je obrišeš nakon kupanja... mislim da joj morska voda može samo koristiti
    slažem se. neka ti se kupa u čistom moru, a čim izađe minjaj joj kupačice neka bude u suhome.

ja more uvik doživljavam ko priki lijek. čak i kad je mala malo liti prehlađena ili slinava obavezno ide na more. u svakom slučaju ozdravi puno brže nego da sam je držala doma. još da hoće sama usrkavat more u nos ko sritniji od mene.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    kupili smo pojas za kupanje namjenjen bebama od 3 mjeseca nadalje.

Vidla sam da je ovo neko napisal. Kakav je to pojas i gde ga ima za kupiti?
    i mene to zanima... please prosvijetlite me!

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo mi se kupamo otkad je zatoplilo, na ruke stavimo leptiriće (dobili smo normalne velicine, sa dvije komore, pa smo jednu ispuhali da stanu na njegovu malu rukicu) i kupamo se skupa, koji put zaronimo i licem, nista mu ne smeta, on se samo smije. Kupamo se bez pelene, na plazi je na rucniku, ako se nije pokakao, nahranim ga pa cekam da se pokaka da mozemo na plazu. Za piskenje me nije briga

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znači u principu je o.k. dok nije plićak sa puno ljudi - to može jer će me brat odvesti na malo udaljenije i manje posjećene plaže, a i ići ćemo nakon kupača ili prije (kako nam se bude dalo). U svakom slučaju pititi ću prije njezinu urologicu. Nisam joj mislila kupiti kupaće, da li bi možda trebala?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo kupili taj pojas u slovenijiu u baby-centru.
    izgleda kao običan pojas za plivanje, dolje ima dvije trakice koje su u križ tako da beba sjedne, a gore su remenčići.

e to što beba kao da sjedi u tome -to me muči.
    još je mali za sjediti.
    na topiću je jedna mama napisala da beba zapravo pluta u tome, ali šta ako smo u plitkoj vodi, kako tada.
    on čim vidi vodu pokušava se leći u nju
    naime mi smo isprobali taj pojas u bazenčiću. pošto ima dosta prostora u njemu on se polegne :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

htjela sam zapravo reći da je pojas dosta prostran tako da se on pokušavao u njega leći kad smo ga stavili u bazenčić.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ima ga u konzumu, ima ga u baumaxu i u svim vecim centrima. pa cak i u nekm manjim

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ima ga u konzumu, ima ga u baumaxu i u svim vecim centrima. pa cak i u nekm manjim
    čega? Što je sa mojim kupaćim?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tvoje kupaće bih ja - zanemarila.
    neka guza uživa bez njih dok može.
    što će joj sintetika na koži. pa još ako se navlaži od znoja... eto ti potencijalnog staništa za gljive, a nije ni ugodno...

moj glas je za bezgaćaštvo.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam kupila par komada pamucnih gacica i stavljala joj samo na plazi da kad se sjedne da joj ne ude pjesak i sitni kamencici di nebi trebali biti

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •