Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Kada u more, i kako?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi živimo na Hvaru i Nina se je počela kupati sa 3 i pol mjeseca s tim da ne dolazimo na plažu prije 18 h,ona totalno gušta u moru,prvi put sam joj samo nogice močila i uopće nije zaplakala,a sljedeći put sam je cijelu umočila,opet nije plakala,moram napomenuti da se je mala mrzila kupati u kadici prvih dva mjeseca,čim bi je stavila u nju počela bi vrištati,a kad smo je prvi put umočili u more -oduševljenje,valjda joj više paše slana voda,ha,ha-mada sad gušta i u kadi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a kakva su vam iskustva s kremama za sunčanje ? moja ema je tri mjeseca i jako je svjetle puti tako da ju i mrvica sunca odmah uhvati čak i u običnoj šetnji. imamo suncobran na kolicima ali ne
    pomaže
    baš.

vidjela sam u DM-u nivea i još neku kremu na kojoj
    piše bebe-u spreju, ne za djecu nego baš za bebe. pa sad razmišljam da li da
    kupim
    i da joj mažem izložene djelove, ruke itd,

kako zaštićujete svoje bebice od sunca ?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a kakva su vam iskustva s kremama za sunčanje ? moja ema je tri mjeseca i jako je svjetle puti tako da ju i mrvica sunca odmah uhvati čak i u običnoj šetnji. imamo suncobran na kolicima ali ne
    pomaže
    baš.

kupim

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo dugim rukavima i nogavicama, nisu te kreme za tako malenu dječicu. da je ne znam ti kako dobra, ipak je to kemija.

mi smo jučer bili na Sljemenu, svi u dugim rukavima; što zbog sunca, što zbog komaraca/krpelja.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj soul2soul75 prvotno napisa
    pomaže
    baš.

kupim

Na više sam mjesta pročitala da se bebe do 6. mjeseca ne smiju mazati kremama za sunčanje, a niti izlagati suncu. Zaštiti bebu neizlaganjem suncu u najvrućem dijelu dana.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad ću ja OT, ali ovo mi je zakon apri, kaj i sa malom Zrinom si išla na Sljeme? Kak si ju furala, u marami? I ja bi :D :D . Prije njenog rođenja svaku subotu visili sa psom, a kako se ona rodila stalno čekamo da poraste.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sad sam malo procunjala po starim temama vezanim za kreme pa vidim da se za male bebe spominju neke kremice kao mustela i sl., no ipak ćemo za sad pokušati bez mazanja i jednostavno izbjegavati sunce od 10 do 18 mada mi teško pada to vremensko ograničavanje kretanja u toku dana

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj soul2soul75 prvotno napisa
    sad sam malo procunjala po starim temama vezanim za kreme pa vidim da se za male bebe spominju neke kremice kao mustela i sl., no ipak ćemo za sad pokušati bez mazanja i jednostavno izbjegavati sunce od 10 do 18 mada mi teško pada to vremensko ograničavanje kretanja u toku dana
    Mi idemo na kupanje iza 18, ali i tada se namažemo Mustelom, i lice i tijelo. Ne znam, kolika god kemija, mislim da je ipak bolje od izlaganja suncu. Naša malena je izrazito bijele puti, i evo još uvijek je bijela, a svaki smo dan na kupanju.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo i mi smo se ovaj produzeni vikend prvi put okupali u moru, sa 5 mjeseci :D
    Bilo je prekrasno, uzivala je... a i mi s njom
    mazem ju mustelinom kremom jos od onog jakog sunca u 3.mj kad mi se jedan dan zacrvenila... osjetljive je puti kao i tata

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi ninu namažemo s avenovom kremom,ali samo po nogicama,trupu i rukicama,lice joj ne mažem.nina je neki dan i zaronila,nije se zagrcnula(kažu da bebe do 6 mjeseci imajurefleks da se ne mogu napiti vode),totalno je guštala,nije se uopče plakala,u moru smo i po 15 minuta,a ona se uopće ne buni (ima 4 mjeseca)

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

vidim da je neko od vas napisao da koristi misice ili narukvice za plivanje. ali nisu li one malo prevelike za bebe, ili ima nekoh malih za kupiti, a ja ne znam, gdje?

i jos me zanima kako ste rijesavale situacije kakice u bazencicu? gdje ste ju bacali?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo počeli ići na more u hlad već sa 2 mjeseca, al se naravno nismo kupali.
    Mislim da prije 6 tog mjeseca nemamo što tražit u moru

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikapolonca prvotno napisa
    .
    :?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikapolonca prvotno napisa
    .
    :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo ovo ljeto konačno uronili Hanu u more, sa 10 mj.starosti. Iskreno, bilo me je strah općenito njezinih reakcija na promjenu sredine, klime, okolnosti, svega. Ispalo totalno neopravdano. Dijete je samo negodovalo kod ulaska u vodu. Zaboga, ni odraslima nije lako ući. Nakon te prve minute sve je lako. Čak nam je i tri puta zaspala u šlaufu. Gola na plaži, jasno. Idealno da se guza malo lufta na zraku. Ne brinu me priče o pedofilima i idiotima sa kamerama. Mi smo se svi ko klinci mahom prčkarali goli.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj debelguza prvotno napisa
    Čak nam je i tri puta zaspala u šlaufu.
    u slaufu...? mozes li mi malo opisati kak ste je stavili u njega, koji polozaj i kako ste je tako furali po vodi?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Eh, imaš one šlaufe sa kao, gaćicama. Dijete sjedi na tim gaćicama, to je drži da ne iscuri u vodu. Naravno, nije to neka sigurnost, ali ionako nećeš ostaviti u vodi dijete bez nadzora. Takav šlauf obično ima vezicu, tako da lijepo možeš dijete voziti kroz vodu. Odlična stvar!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj debelguza prvotno napisa
    Eh, imaš one šlaufe sa kao, gaćicama. Dijete sjedi na tim gaćicama, to je drži da ne iscuri u vodu. Naravno, nije to neka sigurnost, ali ionako nećeš ostaviti u vodi dijete bez nadzora. Takav šlauf obično ima vezicu, tako da lijepo možeš dijete voziti kroz vodu. Odlična stvar!
    :shock: nikad cula! ma gdje ima to cudo za kupiti? :shock:

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma imas svugdje te slaufove gdje nije rupa po sredini skroz nego 2 za provuci nogice (ja imam doma 3 kom, Marino nije nikad htio u njih )

male rukavice je teze pronaci jer su uglavnom sve od 3-6 god. al se nade

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi imamo rukavice, ali ju pomalo pridržavam da ne zaroni glavicom u more (14 mjeseci), ali sam jučer na moru vidjela djevojčicu od 11 mjeseci u kombinaciji šlaufa i pojasa za spasavanje i učinilo mi se užasno praktično.
    Roditelji su rekli da su jako zadovoljni i da mogu slobodno plivati pokraj nje, a da su to kupili u Sloveniji.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

evo bas sam danas pitala u trgovini za taj slauf s "gacicama" i kaze imali su, prodali su. ah, sezona izgleda gotova. a mi tek idemo na more. sta mislite kako bi bilo da ga stavim u obicni slauf i da pazim naravno da mi ne potone...?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u obični? ne znam kako bi to izvela, moja bi sigurno skliznula iz njega za pola sekunde
    a da probaš pitat nekog da ti posudi? svi su već bili na moru pa pretpostavljam da ima onih kojima više ne treba...
    mi smo kupili 2, dvije različite vrste a ona nije htjela biti u nijednom više od 5 minuta. ali je zato plakala kad bi je pokušali izvući iz mora nakon pola sata kad je bila več cijela smežurana :shock: par puta je zaronila ali se nije posebno žalila. bila je meni u rukama, pa u zraku, pa plutala a ja je samo malo pridržavala...baš je guštala

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cokolina, ak dodes na more blizu meni ja ti jedan poklonim (ovak i onak stoje bez veze) samo reci hoces dupina ili brodić 8)

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

e nasla sam danas u "Sparu", pa cemo probati :D

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi se kupamo od 6. mjeseca u moru, znači od njegova 3.
    Ne koristimo nikakve rukavce, šlaufiće a bome ni kreme.
    Kupam ga golog samo sa šeširićem na glavi iako mu i glavu smočim. Malo se zajedno bućkamo, vozim ga k'o malog gliserčića lijevo desno, potrbuške, na leđima, pa malo skačemo "bombice". To nam je neki ritual kad je u moru. Kupanje nam traje cca 5 minuta i onda idemo van na sušenje (isto nekih 5-10 minuta). Nakon toga mu stavim pelenu, dam ciku i onda uredno sretan zaspi pod suncobranom i spava cijelo vrijeme dok smo na plaži. Za to vrijeme se Sven i ja nekoliko puta izludiramo u moru, malo posunčamo, pojedemo sladoled i idemo zadovoljni doma.
    Doma ga obavezno isperem od soli.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi se isto kupamo od kraja 6. mj. tj. od K. 5 mjeseci i budući je ove godine more dosta toplo, brzo ulazimo u more i mali uživa 8)

Ne koristimo nikakva pomagala jer još ne sjedi samostalno, već je na mojim rukama i uronim ga do bradice, a onda i malo smočimo kosu. Na sve reagira sa smješkom. Od kad ga kupam u moru puno više voli vodu i kupanje u kadi i tuširanje mu je jako zabavno. Stvarno imam malog moreljupca

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ja nikakva pomagala osim rukavaca nisam koristila ni sa Svenom.
    Rukavci su mi najbolji jer najmanje "ometaju" dijete kod plivanja.
    Imam osjećaj da sve ostale điđe samo odvlače pozornost djeteta od mora i uživanja u samom moru. Bez dodatnih pomagala lakše osjete more i svoje mogućnosti u njemu, a vjerujem i brže samostalno proplivaju.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tonka ima 2,5 mjeseca,dođemo ujutro na plažu,braco nam se kupa ali mi se ona još čini nekako premala za kupanje u moru,ionako je daleko najmlađa na plaži uopće.Još smo tu desetak dana,možda se odvažim koji dan,kaj mislite.Ima dio koji je u hladu di je i more u hladu tako da ne mora na sunce ali se bojim da će joj biti hladno!?

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

malo kasno palim, jer ljeto je na izmaku, ali za one koji se još kupaju... bacite oko na ovaj stvarno super kolut: www.swimtrainer.com
    mi smo sa svega četiri mjeseca plivali ko' veliki. L je uživao, a i mi skupa s njim. za razliku od koluta s gaćicama ne sputava rad nogu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •