Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Magnetna posteljina

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Magnetna posteljina

Namjerno ovo stavljam pod Zdravlje a ne 4 kuta, jer me zanima opravdanost i eventualna korisnost (ili štetnost?) upotrebe magnetne posteljine na zdravlje.

konkretno, MM je, kad se doselio k meni, donio svoju magnetnu "prostirku" (podlogu ili kako se već to zove, nije madrac) na kojoj spava.
    To je neka dosta skupa stvar, mislim da je oko 3-4 tisuće kn koštalo, i to su kupili on i njegovi roditelji od čovjeka koji im je došao provjeriti tokove podzemnih voda, štetna zračenja i sl.
    Navodno magneti "pomiču" zračenja za oko metar (ili čak manje, nisam sigurna) okolo te podloge.
    e sad, mi spavamo skupa na istom krevetu, ali on spava na podlozi toj a ja ne.
    Da li se netko od vas razumije u to, zanima me može li meni štetiti spavanje pokraj te podloge?
    Općenito, ima li stvarno smisla koristiti tu posteljinu ili je to zapravo samo dobar trik da se skupo proda?
    Također, moja mama je nekad davno išla na tečaj radiestezije, i ona tvrdi da bi se ti magneti trebali "čistiti" (ne znam na koji način) svako toliko jer inače mogu postati više štetni nego korisni, i da zato mi i svekiji imamo raznoraznih zdravstvenih problema (iako, sasvim različitih).
    Zna li netko od vas nešto više o tome?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koliko znam znanstveno nije dokazano da to pomaže za nesto. Ja sam jako skepticna prema takvim stvarima. Mozda da si pretrazis stranu literaturu, ali ako pise da su na Institutu za bla bla dokazali da bla bla, provjeriti na stranicama od tog instituta, jer se u 90% slucajeva radi o poluinformaciji koja vodi do pogresnog zakljucka.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh, ja to imam doma. I MM i ja spavamo na toj prostirci koja ide na madrac. Ne znam bas puno o tome,a ono sto sam primjetila je da puno bolje spavam, nisam bolesna..... Moram se malo vise informirati o toj dekici, ipak spavam na njoj. A ovo o ciscenju magneta nisam jos cula pa ako saznas vise javi.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam isto skepticna, ali ako ne može štetiti, ok.
    a ako može, e onda je to drugi par rukava.
    postavila sam pitanje i na već postojećem topicu o podzemnim vodama ovdje: http://www.forum.hr/showthread.php?t=343414&page=2 dosta je zanimljiva rasprava.
    ne znam, ako saznam još kaj javim :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ne bih držala magnete blizu mozga
    znate da diskovi i memorija kompa radi na sličnom principu ka naš mozak: električni impulsi
    pa stavi magnet na kučište i oprosti se od podataka

svi "upijajući" materijali koji skupljaju loše zračenje moraju biti pražnjeni
    imaju limitirani kapacitet

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Magnetna posteljina

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    Navodno magneti "pomiču" zračenja za oko metar (ili čak manje, nisam sigurna) okolo te podloge.
    tj. koncetriraju ih na tebe

kako tvoje zdravlje?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tami25, pogledala sam link. Nisam inace na forumima (tu sam se zatekla zbog problema s neplodnoscu), ne poznam one forumase, ali moram reci da premda mi se njegov stil ne svidja, jedina osoba koja ispravno razmislja mi se cini Endimion, za razliku od glasa nekriticnog naroda u liku Ivanicapeca. Ja nisam bas "romanticna" i mene zanimaju cinjenice (kao i tebe, cini mi se) i znanstvene metode. Ako tvoj muz vjeruje da mu je to super, valjda je to OK, pa nek uziva u pozitivonoj vjeri, ali me cudi da ako vjeruje da otklanja "svoje" silnice u tvom smjeru, da i dalje koristi tu prostirku. Ja pak vjerujem znanosti tj. da se mozes opustiti na svom madracu i pripazi da je prozracan da se ne znojis na njemu, a za zracenje ne brini.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    svi "upijajući" materijali koji skupljaju loše zračenje moraju biti pražnjeni
    imaju limitirani kapacitet
    e, ovo me zanimalo. da mi je samo znati na koji način se to prazni?

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Tami25 je napisala/o:

tj. koncetriraju ih na tebe

kako tvoje zdravlje?
    ne baš najbolje. to me i potaknulo na razmišljanje i sumnjičavost. oboljela sam na štitnjaču (hipo), a evo već mjesecima se stalno vrtim u krug s prehladama i nikako se riješit punog nosa. sad dal je to to ili MM, Dina i ja stalno jedan drugom prenosimo prehlade (budući je ona jasličarka)...

u principu, s obzirom da o tim magnetima ne znam ništa, više me strah upotrebe te posteljine nego eventualnih "zračenja".
    a MM tvrdoglavo inzistira da spava na tome.

Citiraj Jelena prvotno napisa
    Tami25, pogledala sam link. Nisam inace na forumima (tu sam se zatekla zbog problema s neplodnoscu), ne poznam one forumase, ali moram reci da premda mi se njegov stil ne svidja, jedina osoba koja ispravno razmislja mi se cini Endimion, za razliku od glasa nekriticnog naroda u liku Ivanicapeca. Ja nisam bas "romanticna" i mene zanimaju cinjenice (kao i tebe, cini mi se) i znanstvene metode. Ako tvoj muz vjeruje da mu je to super, valjda je to OK, pa nek uziva u pozitivonoj vjeri, ali me cudi da ako vjeruje da otklanja "svoje" silnice u tvom smjeru, da i dalje koristi tu prostirku. Ja pak vjerujem znanosti tj. da se mozes opustiti na svom madracu i pripazi da je prozracan da se ne znojis na njemu, a za zracenje ne brini.
    ja sam također sklonija vjerovati onome što kaže egzaktna znanost, pa me ove pseudoznanosti ne zanimaju (tipa radiestezija) i zato me zanima što znanost kaže o ovoj temi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

neki kristali se prazne sunčanje, nekim vodom...

nije to neka pseudoznanost, to je znanost, samo nepriznata

ako se ne razumiješ najbolje je ne ulaziti u to

ako se on boji zračenja, neka vam dođe bioenergetičar ili kako se već zove
    i pogleda ovu kuću
    neka se on uvjeri da mu taj magnetni ne treba

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zato me zanima što znanost kaže o ovoj temi
    kao da tražiš klasičnu medicinu da objasni homeopatiju
    ne može
    a djeluje, i ne može objasniti niti to zašto djeluje
    mogu reči: placebo efekt
    no ni njega ne mogu objasniti

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e,
    pošto TM vjeruje u bioenergiju i zračenja
    njemu objašnjanje klasične znanosti (ili pobijanje njegove teorije) neče značiti ništa
    jer si "nevjernik"

trebaš tražiti objašnjenje od "pseudoznanosti"
    ta objašnjenja i tvojj zahtijev za uklanjanje koncetriranog zračenja sa tvojeg tijela će mu biti shvatljivi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovakve teme cesto zavrse s ironicnim prepucavanjem i to nikako ne bih zeljela. Nazalost, covjek nema vremena niti mogucnosti o svemu informirati se i nauciti, ali bismo trebali biti oprezniji u diskusiji. Ja sam isla 23-24 godine "u skolu", tehnicke i prirodne znanosti i sto vise znam, svjesnija sam koliko ne znam, ali sam sigurna da znam da nema zavjere u znanosti, pogotovo ne u prirodnim, da smo svi otvoreni prema novim stvarima, da postoje znanstvene metode, postoji statistika da se vidi je li nesto signifikantno ili nije. Detektira se problem i trazi se razumno rjesenje. Moji kolege su razvijali lijekove pa kad se npr. utvrdi agregacija tau proteina, zna se da je to kandidat za Alzheimera i onda slijede istrazivanja kako to sprijeciti, biokemija, biofizika... pa onda i farmacija.
    Kako se prazne kristali? Od cega? Ako se radi o magnetiziranim feromagnetima, "prazne se" zagrijavanjem na temperaturu vecu od Curie temperature, ako se radi o dijamagnetima onda se nemaju od cega prazniti, ako se radi o.... Da sad ne diskutiram jer nemam pojma od cega su te prostirke, ali znam da ljudi mlate lovu na neznanju i nesreci drugih i homeopatija u SAD-u je procvala nakon 11.9.
    Pretpostavka da su znanstvenici zatvoreni i konzervativni je vrlo kriva, jer su upravo oni znatizeljnici koji doprinose razvoju drustva, bez da su orjentirani na enormne zarade.
    Tami25, zao mi je da nisi dobro, ali sigurna sam da ima puno ljudi kojima nije dobro koji nemaju muza s "magnetskom prostirkom". Nema nikakvih dokaza da su podzemne vode ili magnetsko polje zemlje opasniji od zvucnika, mobitela, slikanja zuba ili voznje tramvajem, a pogotovo da te prostirke imaju ucinak na bilosto. Da imaju, raznorazni "HZZO-i" u svijetu bi ih vec ili poduprijeli ili zabranili jer bi usparali na lijecenjima osiguranika. U Njemackoj npr. osiguranje placa tecajeve bubnjanja, jer je dokazano da se smanjuje stres u oragnizmu i to im se isplati kao terapija i to bi mozda i tebi Tami25 pomoglo, da se malo ispucas i relaksiras.

Fish doesn't think, fish knows!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imaš pravo, dobro bi mi došao tečaj bubnjanja (OT, to mi je neprežaljena želja još od teen dana, ali sad stvarno nemam vremena za to) općenito puno svega ima veze i sa stresom (osim ako stres nije izgovor za sve ono što doktori ne znaju otkud nam).
    ja stvarno ne znam ništa ni o radiesteziji i tzv. bioenergiji i sl a ni o fizici, a ono o čemu ne znam to mi je malo i zastrašujuće, zato sam otvorila ovaj topic da možda nešto više saznam.
    jučer sam opet razgovarala s MM o tome, pa smo se dogovorili da ćemo pozvati tog nekog tipa (u kojeg baš i ne vjerujem, ali eto) da nam pregleda stan pa da prebacimo krevet negdje gdje nema "zračenja" i onda nam neće trebati ta prostirka. ne može škoditi, i svi sretni

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno magnetna prostirka

pozdrav..
    nakon drugug spontanog potražila sam neke prirodne preparate i druge alternativne načine pomoći..
    između ostalog, kupili smo nadmadrac magnoflex..(ovo sam kopirala s njihove stranice - Magnetska terapija MAGNOFLEX® izvodi se perkutano (kroz kožu) i za svoje djelovanje ne treba struje.
    Željeni učinak sastoji se u većoj nasićenosti kisikom u stanicama koje su u doticaju sa magnetskim poljem. Svaka stanica živi od kisika i bez njega ne može proizvoditi potrebnu energiju koja omogućava djelovanje svih funkcija. Više kisika tako utječe na bolje opskrbljivanje stanica kisikom i bolju prokrvljenost tkiva, a dodatno nastaje tijekom ovog procesa i toplina.)
    Moje pitanje je sljedeće..kako sam čitala rodine stranice naišla sam da magneti nisu dobri za trudnice..a na njihovim stranicama piše: Gotovo ne postoje ljudi gdje se magnetska terapija ne može upotrijebiti u funkciji temeljnog ili dopunskog liječenja. Primjena se čak savjetuje i mladima i starima i zdravima i bolestnima. Magnetska terapija nije primjerena:
    - za osobe koje imaju pacemaker i elektronske implantante
    Umjetne proteze, metalni implantati u zglobovima ili umjetni srčani zalisci ne predstavljaju bilo kakve kontraindikacije te se zato u ovim slučajevima magnetska terapija MAGNOFLEX® može upotrijebiti bez ikakvog ograničenja.
    Za trudnice ne piše da ne smiju koristiti, a pitala sam i ženu koja nam je prodala, rekla je da se ne preporuča jedino kod krvarenja u trudnoći npr. prijeteći pobačaj i sl. Zanima me ima li koja trudnica koja je ležala na ovakvoj prostirci? Ako bilo tko ima više pouzdanih informacija nek se isto javi? ja naprimjer imam samo pozitivne učinke otkako ležim na tome (2,5 mjeseca) kao naprimjer: spavam kao beba, ne trne mi tijelo uopće (prije mi je znalo 5 puta dnevno nešto utrnut), znači da tijelo zdravo cirkulira a to je bitno ako hoću zatrudnit.
    eto ako ima tko nek se javi...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam cca 3 god.takav tip prostirke. Kupili smo je nakon pregleda stana na podzemne vode itd.
    Čovjek koji je pregledavao stan nije znao gdje spavam, ali je aparat baš na mjestu gdje mi je bila glava pokazao Hartmannov čvor.
    (Htjela sam pregled stana kad više nisam znala kaj je uzrok tako lošem spavanju - nikad prije nisam imala takvih problema.)
    On inače piše za novine, mislim Vjesnik, i radi na smanjenju zračenja u velikim firmama tipa banke i sl.gdje ima puno elektrosmoga.
    Imam podatke o prostirci, testiranja - ako nekog zanima, javim sve kaj imam o tom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mhm, što reći... ?

Ja se ne bih zafrkavala s magnetima, pogotovo ne u trudnoći. Zašto? Ni jedan lijek nije dobar svima, pa ni ovaj. Magnetsko polje ljudskog tijela nije isto kod svake osobe, pa vjerojatno i ne može biti ista prostirka za spavanje odgovarati i mužu i ženi. Ponekad pogodimo, ponekad... :/

Ovi komercijalni proizvodi na bazi magneta čine mi se kao i dodaci prehrani - financijski efekt nije zanemariv.

MGrubi lijepo kaže - s tim treba znati. I nije to nikakva "magija". I struju (onu iz utičnice ne vidimo, ali osjetimo njezine efekte...).

Ljudsko tijelo ima svoje polje, živimo u magnetskom polju zemlje, oko nas je hrpa raznoraznih polja (voljela bih više o tome znati ali ne stignem i ne znam zapravo gdje bih potražila točne i istinite informacije).

Nešto sitno našla sam u knjizi Donne Eden "Energetska medicina" ali to je tek u tragovima. Ne znam stvarno kome bi se čovjek mogao obratiti da mu to odredi... Ako imate pojma gdje bi se o tome moglo više doznati, dojavite!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Teica jesi možda u tom vremenu otkad spavaš na prostirci bila trudna?
    kod nas je isto bila žena zbog provjere štetnih zračenja i podzemnih voda jer sam htjela to isključiti kao mogući uzrok spontanog..naravno da joj nisam ništa govorila nego sam je pustila da priča (ona je čak druga koja nam je došla jer smo htjeli drugo mišljenje i poklapalo se sve što su rekli)..ugl da ne duljim nije bilo baš dobro
    Peterlin ja i želim otkloniti sve sumnje koje imam jer naravno ne želim ugroziti iduću trudnoću, zato vas i pitam za mišljenje na kojem sam zahvalna ...ne znam, ja si nekako mislim ako se osjećam dobro na tome čak i bolje nego prije da ne bi trebao bit bed..oni tvrde da tijelo apsorbira samo energiju magnetskog polja koja mu je potrebna za ponovnu uspostavu vlastite prirodne ravnoteže, te se svaka osoba može liječiti sama bez straha od bilo kakvih nuspojava.
    stvarno nisam pametna..da li maknuti to pa spavati na currijevom zračenju koje mi ide točno preko trbuha ili se preseliti u boravak (micanje kreveta nije moguće)??

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Agica, jesam, bila sam trudna!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a) preseliti u dnevni boravak
    b)koristiti neke bakrene spirale za neutraliziranje štetnih zračenja (načula za to)

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ot ja pročitala magnetna posteljica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •