Namjerno ovo stavljam pod Zdravlje a ne 4 kuta, jer me zanima opravdanost i eventualna korisnost (ili štetnost?) upotrebe magnetne posteljine na zdravlje.

konkretno, MM je, kad se doselio k meni, donio svoju magnetnu "prostirku" (podlogu ili kako se već to zove, nije madrac) na kojoj spava.
To je neka dosta skupa stvar, mislim da je oko 3-4 tisuće kn koštalo, i to su kupili on i njegovi roditelji od čovjeka koji im je došao provjeriti tokove podzemnih voda, štetna zračenja i sl.
Navodno magneti "pomiču" zračenja za oko metar (ili čak manje, nisam sigurna) okolo te podloge.
e sad, mi spavamo skupa na istom krevetu, ali on spava na podlozi toj a ja ne.
Da li se netko od vas razumije u to, zanima me može li meni štetiti spavanje pokraj te podloge?
Općenito, ima li stvarno smisla koristiti tu posteljinu ili je to zapravo samo dobar trik da se skupo proda?
Također, moja mama je nekad davno išla na tečaj radiestezije, i ona tvrdi da bi se ti magneti trebali "čistiti" (ne znam na koji način) svako toliko jer inače mogu postati više štetni nego korisni, i da zato mi i svekiji imamo raznoraznih zdravstvenih problema (iako, sasvim različitih).
Zna li netko od vas nešto više o tome?