Ovakve teme cesto zavrse s ironicnim prepucavanjem i to nikako ne bih zeljela. Nazalost, covjek nema vremena niti mogucnosti o svemu informirati se i nauciti, ali bismo trebali biti oprezniji u diskusiji. Ja sam isla 23-24 godine "u skolu", tehnicke i prirodne znanosti i sto vise znam, svjesnija sam koliko ne znam, ali sam sigurna da znam da nema zavjere u znanosti, pogotovo ne u prirodnim, da smo svi otvoreni prema novim stvarima, da postoje znanstvene metode, postoji statistika da se vidi je li nesto signifikantno ili nije. Detektira se problem i trazi se razumno rjesenje. Moji kolege su razvijali lijekove pa kad se npr. utvrdi agregacija tau proteina, zna se da je to kandidat za Alzheimera i onda slijede istrazivanja kako to sprijeciti, biokemija, biofizika... pa onda i farmacija.
Kako se prazne kristali? Od cega? Ako se radi o magnetiziranim feromagnetima, "prazne se" zagrijavanjem na temperaturu vecu od Curie temperature, ako se radi o dijamagnetima onda se nemaju od cega prazniti, ako se radi o.... Da sad ne diskutiram jer nemam pojma od cega su te prostirke, ali znam da ljudi mlate lovu na neznanju i nesreci drugih i homeopatija u SAD-u je procvala nakon 11.9.
Pretpostavka da su znanstvenici zatvoreni i konzervativni je vrlo kriva, jer su upravo oni znatizeljnici koji doprinose razvoju drustva, bez da su orjentirani na enormne zarade.
Tami25, zao mi je da nisi dobro, ali sigurna sam da ima puno ljudi kojima nije dobro koji nemaju muza s "magnetskom prostirkom". Nema nikakvih dokaza da su podzemne vode ili magnetsko polje zemlje opasniji od zvucnika, mobitela, slikanja zuba ili voznje tramvajem, a pogotovo da te prostirke imaju ucinak na bilosto. Da imaju, raznorazni "HZZO-i" u svijetu bi ih vec ili poduprijeli ili zabranili jer bi usparali na lijecenjima osiguranika. U Njemackoj npr. osiguranje placa tecajeve bubnjanja, jer je dokazano da se smanjuje stres u oragnizmu i to im se isplati kao terapija i to bi mozda i tebi Tami25 pomoglo, da se malo ispucas i relaksiras.

Fish doesn't think, fish knows!