Sestre na neonatologiji najbolje znam jer smo dugo bili s njima.
(za one koji ne znaju kako je to s prerano rođenim bebama, ponekad treba stvarno puno truda i mira da se beba uopce namjesti, a kamoli nahrani ... dok malo ne naraste i počne samostalno sisati)
Razmisljam da li da poimenice nabrojim sestre ili ne. Zahvalna sam im na svemu!Globalno,
one odraduju uistinu nevjerojatan posao, jako su predane i meni su prenijele puno znanja. Ponekad samo u usputnim komentarima skuzis kako te poducavaju i kako su na tvojoj strani.
Posebno kad su i same mame, onda razumiju kako si osjetljiva na sve.
Dirnulo me kad sam ih vidjela s bebicama kojima mame nisu tamo – kako su njezne s njima i kako ih tjese i pricaju im. U svom tom kaosu inkubatora i osjetljivosti, one su stvarno stabilna točka.
Ponekad izgledaju kao da su nezaintersirane. Ali ja si to tumačim s tim da one stvarno imaju puno puno posla i nemaju vremena osim svega izgledati full time zainteresirano. Nisam ironicna. Stvarno znam koliko je posla potrebno da stvari izgledaju ok. Ja sam tamo dobila puno vise od ok i znam da je to rezultat puno rada. Iako bi bilo divno da je to jos super bolje, to ne pripisujem samo ljudima koji rade tamo. Mislim da sustav ne omogućava bolje – više ljudi koji radi, više para, bolji prostor... Sve bi to napravilo da stvari budu bolje, ali mislim da je ljudski faktor stvarno sjajan i da se svi i doktori i sestre maksimalno trude i daju (uglavnom) najbolje od sebe.