-
Elin, mislim da si me krivo shvatila. Kao prvo, nigdje nisam napisala da sam odbila ctg. Nisam. I nisam protiv toga da se ctg-om prati stanje. ALI, mislim da je konstantna prikopčanost na ctg sasvim bespotrebna. Dovoljno je pola sata, pa neka je čak i sat vremena žena prikopčana na ctg, ali ako je on za to vrijeme uredan zaista nema razloga biti prikopčana sve do poroda. Neka se namjesti kako joj paše. Da li je to samo promjena na drugi bok, šetnja ili nešto treće nije bitno. Povremeno praćenje ctg-om za vrijeme poroda je sasvim dovoljno.
A što se tahikardije na ctg-u tiče, ležala sam tamo 2 tjedna prije poroda, svaki dan dva puta prikopčana na ctg. U prosjeku sam najmanje svaki drugi dan ponavljala ctg zbog toga što je bio ili tahikardičan zbog divljanja bebe za vrijeme snimanja, ili premiran dok je beba spavala.
Da ne kažem da im na pola ctg-ova sonda za trudove ne radi pa je stalno ravna crta dok cure osjećaju trudove, a na prijavu sestri i dr.u komentar je bio da oni ionako više vjeruju nama što im kažemo nego ctg-u :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma