-
Mene su trudovi šarafili tjedan dana! I to toliko jaki da se dr.čudio kako sam ih podnosila..Bila sam se otvorila 2 tj prije termina 3prsta,i ja sam se nadala prirodno..Ali pošto maleni nije ušau u zdjelcu nisu željeli prirodno,a zgrušavanje krvi mi nije baš bilo najbolje da bi me stavili na carski odmah...
Tako da su čekali......
Što se tiče samog poroda drip maximala,skakanje 3 doktora po meni,i svaki put namještanje ručno, da bi kada su vidjeli da sam u komi stavili me na hitan carski....
A to o drugim curama u sobama,imam šogoricu koja radi na sv.Duhu i bila je u kontaktu sa svim sestrama s babinjača...Svaki dan mi je dolazila,jer sam ja bila u nikakvom stanju nakon carskog i dan poslje krvne zakrpe....
Kada mi se mali počeo gušiti ja sam napravila trbušnjak s bebom od 5160g..Nisam imala snage da bude uz mene,a ja sam ležala samo na leđima ,infuzija,analgetici...Niti kapi mlijeka ,i plakala sam od bola kad bi se okrenula na bok da dojim malenoga koliko me rana bolila....
BTW....smatram da rooming nije za svakoga..Meni nije ostao u ljepom sječanju,kao i mojim cimericama,i još 2 poznanice koje su bile na sv.Duhu..Stvar izbora,,,
Moja cimerica je toliko bila u badu, da je samo plakala..Imala je ogromne grudi,ali ogromne,i bradavise ravne ko zid i bebu od 4300g koja je konstantno plakala,ona je plakala od boli kad bi ga nosila a on od gladi-jako depremirajuće..Ona je 18 sati bila u predrađaoni i prilikom samog izgona malenom je glava zapela ,da su je odmah stavili na carski na opču anasteziju(porađao ju je dr.Blagaić),jer je maleni bio u stanju da če mu kičma puknuti ako nastave ga vaditi....Njoj je rana vlažila još 3mj nakon poroda,i kad je došla gore dežurnoj lječnici,koja se šokirala kad je čula da su joj nakon carskoga dali da nosi bebu, da kao to se ne smije???!!
A ja se pitam tko je ovdie glup?Stave ti bebu ispod nogu i odu,a ti se trebaš dići i uzet,a nesposoban si za ikakav pokret...
..Što se tiče njezinog dojenja:da je svaki put kad je netko ušao u sobu imao 2. savijet za kako dojiti.Sestre kažu sa šeširićima, dr.Stojanović bez.Pa tako u krug..Da čim je došla kući kaže da joj se zgadilo dojenje i prešla skroz na adaptirano..
Opet kažem,treba omogućiti rooming tko hoće
A ovo za rode,nije jedna sestra rekla nego par,tipa:One babe iz rode samo nešto se bore,ne znaju od dosade šta bi same sa sobom...
jA Isključivo dojim nakon 2 tjedna konstantnog izdajanja,i maleni danas ima 14kg i 5mj,i to najviše radi sos telefona i moga muža koji mi je bio najveća potpora....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma