Citiraj sirius prvotno napisa
Citiraj elin prvotno napisa
(jer sorry, meni je važnije moje dijete nego moj doživljaj poroda) ).
Nisam rodila na SD,ali na ovo moram reagirati.
Zašto misliš da netko ima "specijalne " zahtjeve u vezi poroda samo zbog samog doživljaja poroda!?(Iako i sam doživljaj poroda nije nebitan u kasnijem doživljaju sebe kao majke i sposobnosti da se brineš od početka o vlastitoj bebi.)Stvar je u tome da je prirodan porod bez kemije , ubrzavanja i u položaju koji ti odgovara najsigurniji za dijete.Ako tako gledaš na stvari (koje su znanstveno dokazane) cijela priča izgleda malo drugačije ,a ne samo kao nečiji hir.
joj sirius, krivo si shvatila, uopće ne mislim da je to nečiji hir, nego sam ja sebi tako postavila prioritete: prvo dijete, a onda ja. O stara moja, imala sam ti ja faze u trudnoći:
1. faza: stah+panika
2.faza: ja ću na carski (sve su to, naravno, tijekom čitave trudnoće slušali MM i moja najbolja frendica koja je po struci doktorica; MM nije imao primjedaba na moju želju da idem na carski, frendica poludila: to je operacija abdomena, x stvari može krenuti po zlu itd.)
3.faza: literatura na netu (između ostalog i podatak WHO prema kojem milijun žena i djece svake godine umre na porodu i u razdoblju babinjaštva - oplakala sebe i dijete i pokopala se)
4.faza: pronašla tekstove roda na netu (ja hoću porod doma, oni sve samo kompliciraju, porod je prirodna stvar oni samo svojim intervencijama otežavaju i kompliciraju porod - ovaj put i MM i frendica i mama poludili)
5. faza: idem na SD pa što bude (epiduralnu sam odlučila da neću iako mi je i frendica i anesteziolog sa kojim sam razgovarala u bolnici rekli da nema opasnosti, ipak zbog tekstova koje sam o tome pročitala sam odlučila da neću riskirati zbog djeteta: neki tekstovi kažu može biti problema, neki kažu ne može)
Tako ti je to nekako išlo kod mene, a ne kažem ja da netko može željeti, i hvala bogu zahtijevati porod bez ikakvih medicinskih intervencija, samo ja priznam da sam prparoš i da sam se bojala za dijete, a moram priznati da i nisam imala nešto posebno puno intervencija: klistir i brijanje i pokidanje vodenjaka (koji sam zapravo i očekivala jer se u 12 sati trudova nisam ništa otvorila). Drip nisam dobila. E da i epiziotomija, to im je valjda standard.