joj sirius, krivo si shvatila, uopće ne mislim da je to nečiji hir, nego sam ja sebi tako postavila prioritete: prvo dijete, a onda ja. O stara moja, imala sam ti ja faze u trudnoći:sirius prvotno napisa
1. faza: stah+panika
2.faza: ja ću na carski (sve su to, naravno, tijekom čitave trudnoće slušali MM i moja najbolja frendica koja je po struci doktorica; MM nije imao primjedaba na moju želju da idem na carski, frendica poludila: to je operacija abdomena, x stvari može krenuti po zlu itd.)
3.faza: literatura na netu (između ostalog i podatak WHO prema kojem milijun žena i djece svake godine umre na porodu i u razdoblju babinjaštva - oplakala sebe i dijete i pokopala se)
4.faza: pronašla tekstove roda na netu (ja hoću porod doma, oni sve samo kompliciraju, porod je prirodna stvar oni samo svojim intervencijama otežavaju i kompliciraju porod - ovaj put i MM i frendica i mama poludili)
5. faza: idem na SD pa što bude (epiduralnu sam odlučila da neću iako mi je i frendica i anesteziolog sa kojim sam razgovarala u bolnici rekli da nema opasnosti, ipak zbog tekstova koje sam o tome pročitala sam odlučila da neću riskirati zbog djeteta: neki tekstovi kažu može biti problema, neki kažu ne može)
Tako ti je to nekako išlo kod mene, a ne kažem ja da netko može željeti, i hvala bogu zahtijevati porod bez ikakvih medicinskih intervencija, samo ja priznam da sam prparoš i da sam se bojala za dijete, a moram priznati da i nisam imala nešto posebno puno intervencija: klistir i brijanje i pokidanje vodenjaka (koji sam zapravo i očekivala jer se u 12 sati trudova nisam ništa otvorila). Drip nisam dobila. E da i epiziotomija, to im je valjda standard.