Stranica 6 od 21 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1012

Tema: Dubrovačko rodilište (III dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

prvorotke su u rodilistu 5 dana,a ne 3,3 su viserotke...

pitala sam za maticne stanice jer me zanimalo dal su vam bile uspjesno pohranjene...ja sam donirala za ak zakladu...nazvala sam neki dan i rekla mi je doktorica da je uspjesno pohranjeno i da je nalaz ok...

e da sam znala ranije za to pulsiranje pupkovine...mislim da bi drugacije postupila...al sta cu...nisam znala,tek sam nedavno citala o tome i bas mi je zao...srce mi se steglo kad sam citala o tome...

paravan je bio pored mene,ali nisu ga koristili jer sam bila sama cijelu noc u cijeloj radjaoni....
    :D pa da me imaju na oku ga nisu postavili, a bila sam na onom krevetu u uglu jer je na pocetku MM bio samom (dok nije jadan probljedio ko krpa od muke dok me gledao-pa sam ga poslala doma jer je prva faza poroda jakooo sporo proticala)

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[quote="penny"]prvorotke su u rodilistu 5 dana,a ne 3,3 su viserotke...
    /quote]

Tako kažu na tečaju, ali nije više tako, tj. tako nije bilo prije par mjeseci kad sam ja rodila. Stoji se 72sata od poroda jer toliko treba najmanje proći da bi se moglo bebicama iz palca uzeti krv za testiranje na xy bolesti (zaboravih kako se to zove). To se odnosi na jutro jer ako rodiš popodne u 4, onda nećeš izaći popodne, nego tek dan iza, mada je cura koja je bila s menom u sobi uspjela izmoliti da je puste u 2popodne.

S time da je bitno pitati doktora tijekom vizite da vas pusti, ako zaboravi jer meni nije nista rekao, no pitah ga i odobrio bez problema kad je vidio da je proslo 72sata.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Netipična prvotno napisa
    Prvo predavanja sa sestrom i primaljom je bilo odlično,umirujuče i idealno,baš sam bila smirena i uvjerena da je ipak sve ok

Jučer na vježbama je opet došla primalja i pričala o porodu i disanju,znači detaljnije se pričalo...nije mi baš sve tako idealno zvučalo.
    Dobila sam dojam da je jedini način ležeči ili poluležeči položaj,tiskanje se radi tako da si samo držiš noge....mislim da je to malo previše s obzirom da je žena tad več i umorna,ligamenti su joj propušteni...
    I jako me uzrujalo što inzistira da se žena opusti,premda mi je malo nezamislivo kako osobito od prvorotke tražiti da je opuštena,a kroz rađaonu prolaze kao ko po kolodvoru,i čuješ sve ostale rodilje...??
    Draga netipična! Sve će ti biti ok ako znaš što želiš i to i tražiš. Ali moraš biti svjesna da MORAŠ BITI OPUŠTENA ako želiš olakšati sebi i bebi porod, a ne zato jer se na tome insistira. Znaš li kako želiš roditi? Jednostavno to i napiši i zahtjevaj, i to češ i dobiti.

Pčelice MARA Malo je rodilja koje znaju što žele i ne ustručavaju se to i tražiti- kao ti. Večina zapravo ne zna što bi, a neke se boje tražiti. Ne sve, ali večina. Zato se vjerojatno premalo toga i mjenja u našem rodilištu. Nadam se da će biti još puno rodilja kao ti i da će se vremenom nešto i promjeniti, barem dok moje cure budu rađale.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj minići prvotno napisa
    Pčelice MARA [/b] Malo je rodilja koje znaju što žele i ne ustručavaju se to i tražiti- kao ti. Večina zapravo ne zna što bi, a neke se boje tražiti. Ne sve, ali večina. Zato se vjerojatno premalo toga i mjenja u našem rodilištu. Nadam se da će biti još puno rodilja kao ti i da će se vremenom nešto i promjeniti, barem dok moje cure budu rađale.
    Mislim da se u našem rodilištu stalno nešto mijenja - nabolje. Polako, ali bitno je da ide naprijed.
    A što se tiče budućih mama - mislim da se i to mijenja i da smo mi rodilje sve zahtjevnije i, ono najvažnije, bolje informirane.
    A dok naše cure budu rađale - uf, kako je to daleko. Sigurno će nama starima tada uvjeti u rodilištu izgledati kao čista znanstvena fantastika

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A ovo vezano za položaj rađanja..mislim da je prestrašno da žene u 21st.rađaju ležeči
    A ništa, muž će sjest iza mene i neka me pridržava u sjedečem položaju!

Mene tako uzrujavaju te priče da se evo mislim da sad u 6 ide muž sam na Bačićevo predavanje.

.
    A zašto bi rađala ležeći ako to ne želiš? Inzistiraj da rađaš kako ti paše, babicama nije problem prihvatiti bebu u bilo kojem položaju ali ipak je sve na tebi, tj. tebe će boljeti i ti češ rađati svoju bebu, pa neka onda to bude kako ti želiš

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Skupila sam hrabrosti i otišla u obilazak rodilišta,i+nije mi bilo lako,umrla sam od straha,jako mi je lupalo srce,ali na kraju sam, zbog veeelike strpljivosti babice i gl.sestre uspjela vidjeti to čudo od rađaone i znate što....pa i ne izgleda to tako loše.kreveti su puuuno bolji,ljepši i moderniji nego sam zamišljala.
    .
    Nemoj se opterećivati nekim nevažnim stvarima, a pogotovo nemoj unaprijed stvarati slike o nečemu što ne znaš i ne možeš znati. Ne znam čemu toliki strah od kreveta? Uostalom, ako se toliko bojiš kreveta i rađanja polusjedeći ili ležeći ili u bilo kojem položaju koji ti ne odgovara, zar nije jednostavnije otići negdje gdje imaš neke druge mogućnosti? npr, Rijeka? Pa ne rađa se svaki dan!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jao cure hvala vam kako ste mi sve to fino rekle.
    Ma nadam se da će biti sve ok,što mi drugo preostaje.

I da,znam što želim i što NE želim i imam plan poroda i nosit čemo ga sa sobom i predati babicama.

Čujem da neču biti prva u Du rodilištu s planom.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Naravno, da ne nećeš biti prva, sva sreća! No, unatoč tome možda nećeš naletjeti na odobravanje, ovisno na koju ekipu naletjela, i možda ćete "suptilno" pokušati okrenuti da pristaneš na njihove zahtjeve. Nemoj to uzimati k srcu, kao što sam ja, nego jednostavno se drži svog film i laganini.
    Ja znam da ću sljedeći put sačekati još malo duže (ako ne rodim doma ), taman šetala po parkingu oko bolnice jer ne želim ni minutu ranije doći i natezati se i raspravljati jer želim da sve ide svojim tokom i bez intervenicija.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam čula od više rodilja da su se pridržavali plana. Znam i jednu rodilju koja je imala plan a onda je moooolila da se ne pridržavaju plana jer "to nije onako kako je ona mislila". Ipak su se pridržavali plana, zato ne brinite. Samo donestite svoj plan i sve će biti kako želite

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo mene zanima kome dati taj plan??
    Kod na su Dbk bolnici rodilju prijavljuju na glavnoj recepciji,što znači da se plan treba predati gore na odjelu,ali...kome,kako i kad?

Ja sumnjam da ću tad morći voditi brigu o tome...to trebam prepustiti mužu

I da,svakako ne planiram odma trčati u bolnicu,samo da bude sve ok i da ide kako treba,do zadnjeg ću biti doma!!

Što se prije ode,to su šanse za medikalizacijom poroda veče.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad dođeš gore na ginekologiju, onda ćeš trudničku knjižicu, uputnicu i plan poroda dati babici koja te primi. Prijavu može muž naknadno napraviti na recepciji.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jooj pa zar nema niti jedan da je u zadnje vrijeme rodila u Dubrovniku???

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

netipična, to se i ja pitam? svako malo navratim, ali ništa. kad je tebi termin? meni je u 7.mj.i taaaaaaaaaaaako me strah.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prošetajte malo po Uvali. Bebica ko u priči!
    I sretnih mamica Što se toliko brinete oko nečega taaaako prirodnog i lijepog? Uskoro čete i vi ponosno šetati svoje male srečice.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, pogledajte tu:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...062505#2062505

Ako je tko zaniteresiran da nam se priključi.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj nike prvotno napisa
    netipična, to se i ja pitam? svako malo navratim, ali ništa. kad je tebi termin? meni je u 7.mj.i taaaaaaaaaaaako me strah.

Moja nike,evo čekam svaki dan. Javim ti odma kako je bilo,tj kako je bilo u rodilištu,a pprod je svaki za sebe tako da ti to ne bum rekla,ja ću si to ipak zadržati za sebe!!

Po Uvali ne šetam,tamo samo ko na pisti,a to što je puna mama i beba to mi ništa baš ne znači.
    A zanimljivo da nitko ne pita kako si i jesi li sretna što ideš roditi,svi pitaju BOjiš li se,pa naravno da se onda bojim kad se očito imam čega bojati

Frida editirala dio koji nije u skladu s pravilima foruma

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Epiduralna je" super"! Mamu ne boli, ali zato boli bebicu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisi dobro onda informirana. Epiduralana ama baš na nikakav način ne utječe niti remeti tijek poroda.Jedino što mijenja je to da majka ne osjeti bol.
    Ja sam čak razgovarala sa glavnom med.sestrom koja radi s problematičnim bebama i rekla je da im apsolutno ništa ne znači dali je beba rođena s epiduralnom ili ne,a i ginekolog na odjelu mi je reko da on več duže vrijeme traži od ravnateljstva da se epiduralna uvede za sve majke (naravno koje žele) a ne da to rodilje same moraju ugovarati,ali eto još nemaju dovoljno love da im se omogoči anesteziolog samo za rađaonu.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a cek malo..
    pa kako se nebi bojala kad je porod prvorotkama potpun nepoznat,a poznato je da je u ljudskoj prirodi da osjeca strah od nepoznatog,a jos kad znas da je je to nepoznato jos i bolno.hm,pa ja se nikad nisam ljutila na ta pitanja i bila sam potpuno hrabra sve do samog poroda.do kad sam govorila i bila uvjerena da me UOPCE NIJE STRAH poroda,vise me bilo strah onoga iza poroda...oce li beba bit ziva i zdrava,kako cu se snac u novoj ulozi..i to...
    al iako je sve to neugodno i bolno..bome bi mogla opet

za epiduralnu...ja nebi...skodila il ne,ja sam htjela prirodan porod(nisam ga dobila),al sam ipak zbog nadripanih trudova na kraju molila da mi daju nesto protiv bolova

sve u svemu...virkam svako malo da vidim sto tu ima novog...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure želim vam prekrasan porod sa što manje interveniranja

frida editirala dio koji nije u skladu sa pravilima foruma

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nisi dobro onda informirana. Epiduralana ama baš na nikakav način ne utječe niti remeti tijek poroda.Jedino što mijenja je to da majka ne osjeti bol.
    Ja sam čak razgovarala sa glavnom med.sestrom koja radi s problematičnim bebama i rekla je da im apsolutno ništa ne znači dali je beba rođena s epiduralnom ili ne
    Ovo nije točno, evo tekst sa portala o epiduralnoj:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=135&Show=1033

Dakle, epiduralna nije samo mala injekcijica koja će vas lišiti boli, ona za sobom nosi hrpu posljedica, kako za mamu tako i za bebu.
    Ukoliko se majka na nju odluči to treba biti na temelju informiranog izbora, a ne na temelju rekla/kazala.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo još jednog linka na tekst o epiduralnoj:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=141&Show=320

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tako je. A osim toga, pošto je poremećen cijeli mehanizam prirodnog poroda, nema ni lučenja endorfina koji, prirodno, ublažava bol mami i bebi. To dovodi do zaključka kako je porod bebi kod primjene epiduralne nesumnjivo bolan. Pita li se ijedna mama što sve beba mora proći za vrijeme nasilnog poroda! Samo beba to ne može reći

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pričaš gluposti. Odi se molim te informiraj (ne na rodinom ili nekom sličnom portalu) pa onda prosipaj pamet rodiljama.

Ja sam sa 4 stručne osobe razgovarala-ginekologx2,glavna med sestra koja radi s bebicama,anesteziolog!! S kime si ti molim te!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja u životu nisam bila u zubara bez da sam tražila anesteziju,bogme neču ni roditi bez anestezije.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

e da, sutra idem i u trečeg ginekologa pa vam javim i 5to mišljenje!

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pročitala sam ove tekstove o epiduralnoj. Malo mi je smiješno to što piše da ako je žena prihvatila epiduralnu da će lakše prihvatiti i nadohranu, stvarno glupost. Ali ovo da epiduralna za sobom nosi niz drugih intervencija (kao npr. drip) to su mi rekli i u poliklinici Podobnik kad sam ih pitala.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

drip možeš i odbiti,to se daje da se porod ubrza,a drip se daje i ženama bez epiduralne,a s epiduralnom ga daju pogotovo zato jer kao ne osjetiš bol.
    Dok god ti drip nije potreban naravno da ga možeš odbiti. Iako ne znam baš da je drip baš nužno potreban uvijek,ali eto to je valjda taj začarani krug da se rade intervencije kad trebaju i kad ne.
    Ne znam što bi rekla,valjda svaki porod ima svoju individualnu priču i tijek,nema forme i šprance po kojoje se mora iči...sve je do samog trenutka nepredvidivo i individualno

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Netipična, molim te da malo smiriš strasti i prestaneš vrijeđati!

Oprosti, ali usporedba posjeta zubaru i porođaja je smiješna, pa nije dijete zub, ono je aktivni sudionik porođaja!

Ako su ti tekstovi na rodinim stranicama nevjerodostojni na netu postoji još hrpa informacija o epiduralnoj, prosurfaj malo, vidjeti ćeš da se svugdje spominju i rizici koji nisu baš zanemarivi.

Također, možeš nam i ti staviti koji link na neki tekst iz kojeg je vidljivo da ovo o čemu ti pišeš stoji.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam nikoga uvrijedila,kako si to zaključila??

Razgovarala sam sa stručnim osobama i to mi je dovoljno da donesem svoje mišljenje koje nikome ne namečem,a vidim da si ti spremna se prepucavati i razuvjeravati.

Milsim da su nam svima podjednako dostupne informacije a i stručni ljudi tako da svak donosi odluke za sebe.

Pa uspoređujem anesteziju kod zubara jer se epiduralna i uspoređuje sa anestezijom kod zubara i nitko od 5 stručnjaka mi nije rekao da epiduralna ama na ikakav način utječe na porod niti na dijete.

Uostalom,pri svakom načinu poroda nešto može utjecati negativno i pozitivno....

..by the way mislim da je ovo tema Durborvačko rodilište a ne Epiduralna

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Netipična, nemaš pojma ko je kako informiran a po tvojim izjavama vidim da očito ni sama ne znaš što bi. A osoba koja te savjetuje, kao npr. sestra s dječjeg odjela, nema pojma ni što je porod ni kako izgleda. Ako ne vjeruješ informacijama iz rodinih tekstova a dovoljno si inteligentna, onda ti predlažem knjigu "Maternal, fetal and neonatal physiology- clinical perspective" prof dr S.T.Blackburn. Na engleskom je ali je stručna, pa pročitaj ako te baš zanima stručno mišljenje.
    Ti samo misliš da si informirana jer ti ljudi govore ono što želiš čuti.
    Ako ti želiš epiduralnu, ok. Ali nema smisla da druge uvjeravaš kako je ona dobra i bezopasna za bebu, jer ima ljudi koji su stručniji od tebe da o tome govore.
    A za lječnike je svaki porod medicinski izazov i svaka žena nesposobna da rodi bez njihove pomoći i intervencija. Žene su za njih pacijenti koji im moraju biti zahvalne što su rodile, jer svijeta bi vjerojatno nestalo da njih nema.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pričaš gluposti. Odi se molim te informiraj (ne na rodinom ili nekom sličnom portalu) pa onda prosipaj pamet rodiljama.

Ja sam sa 4 stručne osobe razgovarala-ginekologx2,glavna med sestra koja radi s bebicama,anesteziolog!! S kime si ti molim te!
    Gluposti pričaš jedino ti, i jedino ti prosipaš pamet, a baš je i nemaš previše.
    I baš me zanima kako izgleda plan poroda nekoga ko želi epiduralnu. Valjda su te tvoje stručne osobe informrale da uz epiduralnu ide drip, infuzije, monitori tlaka, srca, Ctg, česte krive rotacije djeteta i vakum, episiotomija,...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

milsim da si poprilično nekulturna,a vidim i poprilično neinformirana i lupaš gluposti,deinformiraš rodilje i to ti uopće nije u redu i uopće ne želim ulaziti u rasprave s tobom.

Meni se ne da prepirati i prepucavati,a vidim ima vas i previše koje ste uvijek raspoložene za to...hvala ja nisam!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vidi se ko je nekulturan i neinformiran. Napadaš sve koji ne misle kao ti, a vjeruješ jedino u ono što tebi odgovara. Kako je netko tako sebičan uopće odlučio imati djete!
    Takve kao ti su opasne na forumu i daju netočne informacije budučim rodiljama. Nama koje smo upučene i koje smo već rodile ne može naškoditi, ali ima mnogo mladih i nesigurnih trudnica koje ovakve sebične "majke" mogu navesti na pogrešna razmišljanja.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure molim da se vratimo na temu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja bi mogla reći da sam freška mama, a nova sam i na ovom forumu (barem aktivno). Nedavno sam rodila svoje drugo dijete u dubrovačkom rodilištu i mogu reći samo sve najbolje. Osoblje je izuzetno susretljivo i jako se puno trude da bi pomogli majkama i učinili im te zaista posebne trenutke lijepima.
    Meni je ovo bio drugi porod, ali i kao prvorotki su mi ostali u lijepom sječanju. U rađaoni je vrlo opuštena atmosfera i suradnja babica i liječnika je nekako profesionalna a ne prekruta i zaista ulijeva povjerenje. Meni su bili babice Goge, Valerija i Leona i dr Ivanišin (doduše samo na kratko, ali mi je ostavio dojam da sam u dobrim rukama). Sve je išlo prirodno i većinu vremena sam provela šetajući. Jedina zamjerka je što je prostor predviđen za čekanje nekako prometan.
    Porod je protekao brzo i nisam ni bila svjesna da rađam a već je sve bilo gotovo. Nikakva panika, vikanje, a taj dan je bilo puno rodilja... Dobila sam bebu odmah na prsa i ostali smo zajedno cijelo vrijeme. Nisam ni razana, kao ni prvi put. Na odjelu se puno trude oko dojenja. Ima puno mladih sestara ali i jedna starija Mira koja je svako jutro i koja im je kao mentorica. Ona je stvarno spremna pomoći svakoj majci koja ima problema s dojenjem. Ja nisam imala nikakvih problema ali su mojoj cimerici puno pomogli.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Croscice, hvala ti na ovom postu! odmah mi je nekako lakše! ja imam još mjesec i pol do termina, i lagano me hvata panika!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nike, ne brini. Ako imaš bilo kakva pitanja, slobodno pitaj. Porod je nešto najprirodnije, kao i disanje, spavanje, sexanje,... a usput nas obdari nečim neprocjenjivim

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imaš pravo, crocsice. Prostor predviđen za čekanje je užasan. Osim toga, dok su mene brijali , nekoliko žena je tu prolazilo na snimanje ctg-a, a jedna se rodilja čistila i tako sam bila izložena pogledima nekolicine nepoznatih što mi ni najmanje nije bilo ugodno. Možda nemaju dovoljno prostora, iako sam čula da su davno imali puno više komoda nego sad. Izgleda da nekim vodećim ljudima rodilište nije važno. Možda su abortusi isplativiji

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nije baš da nemaju mjesta. Kad sam prvi put rađala babice su mi rekle da pođem još jednom u wc i da onda dođem u rađaonu, a kako nisam znala gdje je rađaona, zalutala sam u neku sobu i naletila na jednu vješticu koja me je napušila. Nije ni doktoricaa ni babica ni sestra, ne znam koja je njena uloga u rađaoni niti sam je ikad više srela. Ta vještica je samo mahnula babicama i pošla spavati. A ja sam sa svojom bebom puna 2 sata ležala na hodniku, dok me nisu preselili na odjel. Naravno, to nije umanjilo moju sreću što je sve prošlo super i porod mi je zaista ostao u prelijepom sjećanju. Babice i sestre na odjelu ćine sve da bi nam bilo lijepo, ali i javnost i rukovodeći ljudi u bolnici mogli biti osjetljiviji na potrebe rodilja i beba jer žalosno je da je rodilište najlošije uređen odjel u cijeloj bolnici.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da. Žalosno je da se ulaže u sve osim u odjel na kojem počinje život. Osoblje čini puno, osim doktora koji su dosta staromodni. Svaki trud je za svaku pohvalu. Mislim da dosta tiga ovisi o šefu, a na gin su oni uvijek bili dosta inertni. Koliko je samo trebalo da omoguće muževima da prisustvuju porodu

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Potpuno se slažem sa Minići i crocsicama. Rodila sam moje dvojčeke u dbk rod i imam samo riječi pohvale za babice i sestre u rodilištu. Pošto je moj prethodni post izbrisan, o dr neću ni govoriti. Samo ću reći, ako smijem, da je šef , do kojeg sam došla po preporuci, bio odsutan :/ odnosno bio je "zauzet" kada je trebao doći da me pregleda. Usput, srela sam ga kad sam odlazila u rađaonu i nažalost ne smijem reći kako, gdje i skim se izgubio. A meni i mojim bebama je trebao....
    Od takve osobe se ne može očekivati da išta učini pozitivno. Biće dobro ako ne zabrani i da nam dolaze muževi na porod
    Ali zato je rađaona i rodilište super! Na kraju krajeva, kome doktori trebaju :D

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nike, nemaš se čega bojati, porod zaista može biti prekrasno iskustvo. Važno je da si informirana, da (teoretski) znaš što te čeka, da si spremna i jako jako pozitivna. Ja sam prvo dijete rodila brzo i bez ikakvih intervencija (bez medikamenata, bez rezanja, ma čak su nam i pupčanu vrpcu rezali kad smo se tata i ja složili da može, a beba se valjda slagala s nama ).
    Trudovi bole, ali ne tako strašno da to ne bi mogle pretrpit za naše malene. Sam izgon mene uopće nije bolio. Vjeruj mi, sva ta bol nije ni blizu onom prekrasnom osjećaju kad ti daju to slatko malo mirisno stvorenje. I zato, osmijeh na lice, uživaj još malo u blaženom stanju i veseli se sretnom događaju.

Netipična Vjerujem da bi od svih ovih 5 stručnjaka čula i da je drip sasvim OK i ne šteti ni mami ni bebi, a valjda ti je barem za drip jasno da je štetan. Uostalom, pitaj ih što misle o dripu i uvjeri se sama, a do tad malo smiri strasti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pčelice Mare, hvala ti! Neznaš koliko mi je lakše kad pročitam ovako pozitivna iskustva i utjehu od strane vas koje ste sve to prošle! Ja imam još mjesec dana, i jedino što mi smeta su moje otečene noge, a sve ostalo je divno! obožavam osjećaj micanja bebe u mom stomku! još jednom hvala!!!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pčelice Mara,
    tko te je porodio, ako nije tajna. Vidim da su poštovali tvoj plan poroda i da imaš lijepo iskustvo.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj crocsice prvotno napisa
    Pčelice Mara,
    tko te je porodio, ako nije tajna. Vidim da su poštovali tvoj plan poroda i da imaš lijepo iskustvo.
    Ne znam koliko je u redu tu pisati imena doktora (iako u vrlo pozitivnom kontekstu, ali svejedno) pa ću ti odgovorit na pp.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pčelice Mara,
    zar te je liječnik porodio?
    Mene su porodile babice.
    Mislim da pohvale nikome ne škode, naprotiv.Ali nema veze. Tvoji postovi ohrabruju mlade preplašene trudnice

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj crocsice prvotno napisa
    Pčelice Mara,
    zar te je liječnik porodio?
    Mene su porodile babice.
    Mislim da pohvale nikome ne škode, naprotiv.Ali nema veze. Tvoji postovi ohrabruju mlade preplašene trudnice
    Pa iskreno, porodila sam se sama, ostatak ekipe je uglavnom samo statirao
    Kod nas je porod išao brzo pa dr. valjda nije bio problem biti u rađaoni kojih 20-tak minuta . A i zamolila sam ga, čisto da uz MM kraj mene bude i stručna osoba kojoj vjerujem.
    I znam da pohvale ne škode, ali ljudi imaju pravo na privatnost, ipak to nisu osobe iz "javnog života". Uostalom, pohvale zaslužuje kompletno osoblje na Odjelu (uz neke iznimke, naravno ).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ako si se porodila sama, onda ne bi imala problema da drugi put rodiš doma Iskreno, rodila sam 3 puta i moje curice se uvijek nekako namjeste da im poduže oslobađaju ramena i ne "ispadaju" baš tako lako, ali srećom sam uvijek imala super babice i sve je prošlo dobro i za mene i za bebice Ne znam kako bi to izvela sama :? Ali više i ne namjeravam, iako se nikad ne zna

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj minići prvotno napisa
    Pa ako si se porodila sama, onda ne bi imala problema da drugi put rodiš doma
    Ma šala, ja sam odradila glavni dio posla, a pomagali su mi svi prisutni, naravno
    A porod doma - ne bi hvala, ne bi se to nikad usudila.

Stranica 6 od 21 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •