Stranica 7 od 21 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1012

Tema: Dubrovačko rodilište (III dio)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da se i ja ovdje pridruzim. za mjesec dana cu roditi svoju drugu bebicu u du rodilistu. o prvom porodu mogu reci da je proslo sve u svemu dobro, pukao vodenjak navecer, odma poceli trudovi, nije bilo guzve u rodilistu i rodila sam u roku pet sati. doduse uz malo dripa (da ubrzaju jer im se nije dalo bas cekat vise), epiziotomiju i nalijeganje na trbuh doktor i babice nisu bili bas susretljivi ni ljubazni, dok sam ja lezala u trudovima oni su spavali, pusili i igrali igrice na compu, dok sam ja lezala sama uz prodisavanje trudova koje mi i nije islo. ali dobro, to je iza mene i glavno je da se bebica rodila zdrava.

iduceg poroda me strah, jer ko zna kakva me ekipa ovaj put ceka, ali ovaj put se pripremam ne sutiti nego trazit svoje. ovaj put nisam isla na tecaj jer nije mi nesto pomagao (za prvi porod svakako preporucujem jer se upozna i rodiliste i odjel sto je meni dosta pomoglo) pa me zanima kakvo je stanje sad. kako je na odjelu, jeli djecu i dalje samo oblace u bodi i zamotaju u tetra pelenu? to mi je bilo uzas, pa bi ovaj put ponijela svoju robicu ako je tako. jel se i dalje mora sve sklonit u ormare kad je vizita?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pozdrav,

eto i netipična je rodila.
    Sva sreča bilo je jako jako brzo i jako jako jakko jaako bolno,ali bez ikakvih intervencija,muć je bio sa mnom i to mi je bilo skoro pa od životne važnosti.

Ne bi sad u detalje,jer svaki porod je priča za sebe,ali moram reči da je u rodilištu super! Ja sam prezadovoljna.
    Sestre i babice koje rade na odjelu su skoro pa savršene (naravno ima iznimaka,meni se dvije niiiiikako nisu svidjele),ali sve ostale su odlične.
    Stalno ulaze nude pomoč,savjete,osmjeh i rame za oslonac...one su vam tamo sve i tako ih prihvatite.
    doktori su sasvim neka druga priča...ne bi ih imenovala da me ne brišu,ali uglavnom moj dojam o doktorima nije baš sjajan,ali.....ko ih šiša vidite ih jednom na par sekundi u viziti

e da vizita.........uh taj strašni pojam...
    meni to čak i nije bilo strašno i nije to tako kako se priča da ti svi sad vire između noga,meni je sve to nekako bilo ok i diskretno,ljepo te pozdrave,nasmiju ti se,pitaju te kako si,ima li problema,ako ništa ne pitaš ili ne rečeš problem samo baci pogled i to je to.
    sestra te i ne pogleda osim u oči i to sa smješkom
    a da prave frku oko vizite prave,po pola sata te napominju da če sad vizita...eto to mi je jedino išlo na živce.
    a ako je nešto razbacano po sobi,tipa torbe na podu ili tako nešto,ne brinite sestra će to riješiti,a ako i ne,ako je zamolite ona će bez problema pospremiti vaše stvari u ormar.

hrana - onako ok,ali male porcije.

Ali ja jednostavno moram ipak nekoga izdvojiti,a to je sestra Kate!!!!!! Predivna,pozitivna mlada babica koja je na mene jako pozitivno djelovala jedva sam čekala kad će doči njena smjena!! )))

I posebno bi izdvojila predivnu doktoricu pedijatricu Buljan!

Cure moje,opustite se i uživajte,roditi u dubrovačkom rodilištu je prava sreča i zadovljstvo.

(ali ovo je samo moj osobni dojam)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Netipična čestitam na bebici!!!! :D :D :D
    I baš mi je drago da si puna pozitivnih iskustava! (nadam se da ću i ja bit)
    Veliki pozdrav!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Čestitam, netipična!
    Nisi pisala kakve su ti bile babice u rađaoni? Da li ti je bio dr na porodu i jesi li rezana?
    Tu babicu Katu ja nisam imala prilike sresti, ali i meni su bili super i drago mi je da nas ima više s pozitivnim iskustvom. Na žalost, uvijek se piše samo loše i trudnice se isprepadaju a zapravo i ne znaju zašto.
    I kako to da si odustala od epiduralne?

Poljubac bebici

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nisam odustala,do zadnjeg trena sam je tražila,ali je tim koji mi je bio na porodu sa savršenom babicom je zaključio da nije potrebno. Ja sam nakon toga bila u transu,a muž je vjerovo procjeni i stvarno je sve ok završilo.

Nisam rezana!! I jako mi je drago radi toga!

I slažem se iako znam da sad ne možeš razuvjeriti niti jednu trudnicu(prvorodku) kao što mene nitko s ničim nije uspio razuvjeriti ali žene se boje a ne znaju čega.Ne kažem da se nemaju čega bojati,realno je da da,ali svako iskustvo je drugačije,nema dva ista!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Netipična!
    prvo čestitam od
    Zanima me da li ni tebe nisu rezali zahvaljujući doktoru (kao Pčelicu Maru) ili je to bila procjena babice koja te porađala?
    PO njenom postu dobiva se dojam da treba omati "vezu" da ne bi bili rezani, a ja , i nadam se mnogi drugi, imamo drugačije iskustvo. Ja , npr. nisam doktora ni vidjela duže od 5 min, a vidim da ga neke nisu vidjele nikako.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Netipična čestitam! Jako mi je drago da je sve prošlo tako dobro

Minići, dok ne dobiješ odgovor samo ću napisati da sam baš razočarana zbog tvog dojma da za sve treba imati vezu... Ja sam imala plan poroda, a ne vezu, i zato nisam rezana. Na porod sam došla psihički i fizički spremna, znala sam što želim i to sam svima jasno dala do znanja. Dalje, na porodu su mi čak 2 doktora bila prisutna duže od 5 minuta, ali vjerujem da treba uzeti u obzir i to da sam u rađaoni bila od 9.30 do 9.50, dakle vrlo kratko vrijeme i to upravo kad su svi tamo, pa su često obilazili rađaonu; za razliku od noćne smjene kada je tamo samo dežurni liječnik.
    I na kraju, nikakvu vezu nismo imali niti je itko od nas tražio ikakvu "zahvalu" za trud i ukazanu pažnju. Eto, samo da to riješimo.

Pisala sam o svojim pozitivnim iskustvima iz našeg rodilišta, kakva uostalom imam i drugih odjela dubrovačke bolnice. A na kraju se sve svelo na "vezu" .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imala sam i ja plan poroda koji milsim da nije nigdje završio.

Čuj,mislim da ako tim procjeni da te treba rezati ili bilo kakva druga intervencija mislim da se malo toga tu što da napraviti.

Ja jesam rekla još u predrađaoni da ne bi da me se reže,reko je i moj muž u rađaoni,ali oboje smo dobili isti odgovor..."ništa mi nečemo uraditi ako nije potrebno"
    Eto...ja sam se super otvarala (tako oni kažu) i uspjela proči bez rezanja,ali isto sa nekim šavovima ali ih aaaaaapsolutno ne osjetim! To ništa ne boli(bar mene)
    Čak se sječam da je babica pomno dole brisala i čistila da dobro vidi kako međica radi!

Mislim da vam nikakva veza u takvim trenucima ne pomaže,pogotovo ne na porodu,eventulano da je taj doktor tu,ali doktor je svakako tu,ne cijelo vrijeme ko babica,ali je tu!!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Netipična čestitam na bebici i na porodu iz snova, a osobito mi je drago što si rodila bez (željene) epiduralne. Nadam se da će ovakve priče razuvjeriti nevjerne Tome da iščekivanje poroda nije iščekivanje drame ni traume.

Koliko sam shvatila, atmosfera u našem rodilištu je u posljednje vrijeme takva da se ipak ne intervenira rutinski.
    Znam da višerotke odavno rutinski ne režu odavno, a za nazočnost liječnika nisam sigurna.
    Ja sa rađala u radno vrijeme i uglavnom sam bila sama (što mi je odgovaralo). Babice su svraćale, a liječnik je došao u rađaonu tek pri izgonu. On me i zašio.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a čuj ja nisam baš dobar primjer jer meni i jest to bila trauma i još jest,još ne spavam čim zatvorim oči nikako da izađem iz te rađaone a posebna trauma mi je onih pola sata sanacije rana od poroda,ali eto to sam samo ja.

Ma naše rodilište je super(ali kažem-to je opet samo moj dojam)

A i sve ti je faktor čovjeka...ovisi kad dođeš,koliko imaju posla,kome padneš u ruke,....ništa drugačije nego kad ideš u spenzu pa nalatiš na nadrkanu (da prostite na izrazu) prodavačicu ))
    Njima je to posao,i to je to.

A da bi zbog ovog kažu odličnog poroda to ponovila,e cure vjerujte ne bi,nema šanse.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sorry, Pčelice Mara, stekla sam dojam da je dotični dr bio zaslužan što su se poštovale tvoje želje. Ja baš nemam dobro iskustvo s dr, mene su rezale jer im je on to rekao. Ja nisam poznavala nikoga, ni dr ni babice, i nisam imala nikakve zahtjeve a ipak su bili super.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uf ja sam bila puna zahtjeva,ali od sat nakon ulaska u predrađaonu do izlaska sam progovorila nekoliko riječi.
    Znala sam da će muž odraditi sve kako treba,ja sam jednostavno bila skoncentrirana da to odradim,samo da prođe.
    Da mi neke stvari nisu bile bitne,uuuu jesu i te kako,ali jednostavno si nemočna i to je ono čega sam se 9mj bojala - nemoči.
    Dosta žena kaže da ti tad nije ništa ni bitno,npr.tko je sve tu,tko gleda,ko ulazi ko prolazi,paravan,jesi li gola,polugola...meni je itekako bilo bitno,ali u onoj nemoči nisam mogla ništa reči,samo sam htjela da to bude gotovo.
    Na neke detalje je muž pazio i donekle sam se ok osječala.
    ALi ponavljam opet...sve je individualno,nismo sve iste!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj minići prvotno napisa
    Sorry, Pčelice Mara, stekla sam dojam da je dotični dr bio zaslužan što su se poštovale tvoje želje. Ja baš nemam dobro iskustvo s dr, mene su rezale jer im je on to rekao. Ja nisam poznavala nikoga, ni dr ni babice, i nisam imala nikakve zahtjeve a ipak su bili super.
    Ma OK Samo ne bi htjela da sve ispadne naopako, jer stvarno možemo biti zadovoljni uvjetima u našoj bolnici. Bila sam i u drugim bolnicama, slušala sam iz prve ruke priče s poroda u zagrebačkim bolnicama i mogu samo reći - naša bolnica je još jedan u nizu razloga zašto trebamo biti sretni što živimo u našem Gradu (i okolici ).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

...još da ja za koji dan (tjedan) napišem pozitivno iskustvo....

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I sad kad se sjetim iskustva iz rađaone u glavi mi odzvanja zvuk onog telefona koje su babice držale u džepu, a zvonio je taj dan malo je reć 100 puta...i sad se naježim, užasno me iritirao.
    Na porodu mi je bila babica Zdravka i nisam baš zadovoljna, ponašala se kao da joj nije dan, dica nisu naučila za u školu, bla, bla..kao da se mene to tiče. Doduše ona mi je došla u 19 h, a rodila sam u 20,27h. Cijeli dan su mi bile Leona i Goge... SUPER SU.Dobila sam drip (koji je otišao pod venu pa mi je cijela ruka natekla) i rezali su me.
    Ako sve ovo zanemarimo ostala iskustva u super, sestre su stvarno odlične. Čitajući iskustva iz drugih rodilišta mislim da bismo trebale biti prezadovoljne...još kad bi nabavili stočić

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj nike prvotno napisa
    Hoćeš, ne brini. Samo budi sigurna u sebe. I... opusti se i uživaj, čeka te najbolji susret u životu - s tvojom mirisnom bebicom

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa
    još kad bi nabavili stočić
    E da, veliki potpis na ovaj sićušni dodatak

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    još kad bi nabavili stočić
    E da, veliki potpis na ovaj sićušni dodatak
    Pa, i ja sam mislila da je to nešto super, ali moje prijateljice koje su provale nisu baš oduševljene :/ Jedna je prvorotka a jedna drugorotka (i njoj nekako više vjerujem). Ona je rekla da joj je bilo lakše polusjedeći i da je prvi put prošla bez ponata, a na stočiću je popucala i još je tako otekla da je danima stavljala obloge.
    Ne znam. Mislim da je to izum novog doba. :?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma ne treba meni ni stočić samo da mogu čučit, klečat...ležeći me nervira...stavi ruke ispod noge, podigni noge, napni stomak, tiskaj... koliko informacija.
    Onako samo čučiš, a ostalo dođe samo.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I sad kad se sjetim iskustva iz rađaone u glavi mi odzvanja zvuk onog telefona koje su babice držale u džepu, a zvonio je taj dan malo je reć 100 puta...i sad se naježim, užasno me iritirao.
    Na porodu mi je bila babica Zdravka i nisam baš zadovoljna, ponašala se kao da joj nije dan, dica nisu naučila za u školu, bla, bla..kao da se mene to tiče. Doduše ona mi je došla u 19 h, a rodila sam u 20,27h. Cijeli dan su mi bile Leona i Goge... SUPER SU.Dobila sam drip (koji je otišao pod venu pa mi je cijela ruka natekla) i rezali su me.
    Ako sve ovo zanemarimo ostala iskustva u super, sestre su stvarno odlične. Čitajući iskustva iz drugih rodilišta mislim da bismo trebale biti prezadovoljne...još kad bi nabavili stočić
    i ja sam rodila u du i mogu reći da mi je bilo super s obzirom da sam imala jako težak porod. u svakom trenutku mbila mi je dostupna sestra, ljubazno osoblje, čistoća na vrlo visokom nivou, jedino imam jednu zamjerku na jednu babicu. porodila me leona ona je super, al ova druga što je s njom bila, onako malo starija (sad ne znam jel to ova goge) možda 50-ak godina, bila je odvratna prema meni, doslovice odvratna. ja nisam osjećala trudove uopće, vodenjak puko dan ranije, iscrpljena, a ona se nonstop derala na mene, govorila kako ovako mlade ništa ne valjaju, di mi je život isl. fuj. ona je stvarno jedini nedostatak pri mome porodu, htjela sam plakat, jer me žena doslovice bacala u depresiju. sva sreća da je leona bila uvijek uz mene

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam kratko imala susret s jednom babicom,niskom kratke kose i odma se počela derati na mene,hvala ti bože više je nisam vidjela.

Štumpf, ne treba ti stočič,oni te (bar su mene tako) na onom krevetu namjeste tako da ti ustvari čučiš,ali imaš fino da nasloniš leđa i imaš dvije drške u ravnini kukova da se držiš,noge ti stave točno petu uz svaki guz-baš kao da čučiš.Kažem bar je meni bilo tako.
    Prije toga si u poluležečem,tj kako ti odgovara nitko te na ništa neče siliti,ja sam nekoliko trudova pred tiskanje bila na boku,to nikad neču zaboraviti te trudove,ali mi je objasnila da je tako najbolje za pritisak i za bebu.Ja sam šutila i radila sve kako mi se reklo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nike,brzo će ti termin,a?

Ne boj se bit će sve u redu.
    Znaš kako sam se ja bojala i gadila se svega pa sam došla doma puno pozitivnih dojmova s medareva,a porod...priča za sebe...da je teško teško je.

Budi jaka,skontcentrirana i pozitivna i sve će biti ok i jedva čekam tvoju priču!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Netipična prvotno napisa
    nike,brzo će ti termin,a?

Ne boj se bit će sve u redu.
    Znaš kako sam se ja bojala i gadila se svega pa sam došla doma puno pozitivnih dojmova s medareva,a porod...priča za sebe...da je teško teško je.

Budi jaka,skontcentrirana i pozitivna i sve će biti ok i jedva čekam tvoju priču!
    termin je 25-og.
    hvala ti na riječima utjehe.
    samo da sve bude ok. u ponedjeljak idem na pregled i baš me zanima što će mi doktor reći.

a priča...naravno da ću se javit...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj minići prvotno napisa
    Pa, i ja sam mislila da je to nešto super, ali moje prijateljice koje su provale nisu baš oduševljene :/ Jedna je prvorotka a jedna drugorotka (i njoj nekako više vjerujem). Ona je rekla da joj je bilo lakše polusjedeći i da je prvi put prošla bez ponata, a na stočiću je popucala i još je tako otekla da je danima stavljala obloge.
    Ne znam. Mislim da je to izum novog doba. :?
    Ma da, nemam pojma ... Znači, dobar nam je onaj naš krevet

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je bio dobar sva tri puta. Barem se možemo nasloniti, a i mene su doslovno podigli da sjedim (kao i netipičnu) i bilo mi je super. Važno je ne leći prerano i ne tiskati prerano. Sve onda dođe tako prirodno i spontano.
    Možda bi jedino provala u kadi :? Ali to ostavljam vama koje još mislite rađati Ja sam i zadnji put bila najstarija rodilja.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam na putu prema rađaoni već davala upute da mi najprije podignu naslon kreveta pa ćemo onda dalje
    I nije uopće loše, ali stalno slušam o tom stočiću, loptama... A o kadi nisam razmišljala jer sam imala bakterije u cervikalnom brisu, ali pretpostavljam da nije loše jer je meni pod tušem bilo doooobro.
    Kako ću ja opet uskoro, mislim da me čeka krevet, ali ne bunim se... samo da bude kao i prvi put

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, propala mi je (ničim potkrijepljena) teorija o stočiću. A da bih u kadu-bih (mada bih se složila s PM o bakterijama).
    I ja ću brzo pa što ga je -tu ga je.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni bome nisu namistili krevet kao da čučim, jedva su mi dali da se malo na bok okrenem, skoro sam cijeli dan ležala na leđima spojena na ctg.
    Uglavnom ovako je meni rekla jedna dobra prijateljica... slušaj šta ti govore, glavu drži pognutu, oči zatvorene, skoncentriraj se na bolove i samo misli u sebi kako će proć,a od deranja nema koristi, samo gubiš snagu, a ona ti itekako treba.
    Cure SRETNO... čekamo vaša iskustva...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni bome nisu namistili krevet kao da čučim, jedva su mi dali da se malo na bok okrenem, skoro sam cijeli dan ležala na leđima spojena na ctg.
    A zašto se nisi sama okrenula, kao da ih moraš pitati, imaš pravo na okret?!
    Meni su trudovi počeli padati (od stresa), sama se okrenula na lijevi bok, poispadali "kabeli" kojima su mjerili jačinu trudova i ctg...prijetila se dripom jedna od babica (kao da bi me mogla prisiliti bez mog pristanka), mislila sam "ko te šiša" , ispraznila glavu i trudovi se vratili u roku keks.

Naša bolnica je doista dobra i puno bolja nego mnoge, ali to ne znači da se ne treba truditi i tražiti da vam kao rodiljama bude bolje, kad se može i mora bolje, pogotovo u jednom tako posebnom trenutku života.

Veći dio zaposlenica koje sam tamo srela mi je bio divan, no onih par koje nisu učinile su prve dane moje sjećanje na porod gorkim. Sad pomalo zaboravljam i sve manje im zamjeram, a vjerujem da će sljedeći put biti još bolje, ako ne rodim doma ili u kući za rađanje M.F. u Grazu, eh da mi je kod te babice otići, koja bi to divota bilo.

Ja sam rađala kao što je gore već opisano, poluležeći i da mogu birati ipak bih pokušala na stočić ili neki polučučanj jer je tako "po sili izgona" lakše...
    Rađanje u vodi zna biti nezrapno jer se nema čvrstog oslonca, osim ako vas netko drži s leđa, navodno...prema iskustvu jedne poznanice.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Cure, pogledajte tu:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...062505#2062505

Ako je tko zaniteresiran da nam se priključi.

Cure, još jedno zainteresirane pozivam da se uključe u rad podružnice Roda koja je trenutno planu osnivanja.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj maaja prvotno napisa
    Ja sam inače rodila u Ri. i pošto poto sam htjela epi. (ne znam ni sama zašto sad mi je tako drago da mi nisu htjeli dati ) a ako opet budem rađala nema šanse,ta bol je prekrasna

Tako mi je i prijateljica htjela epi. pa sam ju odgovorila a sad ju je strah da je ne bi prisiljavali Čula sam od dvije mame da je Du. rodilište dobro što se tiče primalja ali da su dr. katastrofa....

Nadam se da nisu svi takvi i želim svima lijep porod
    XXX komentar o du bolnici

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage moje, evo mene danas tu, na moru, u Prigradici na Korčuli, a još sam jučer bila u Du rodilištu s svojom Tonkom koju sam rodila 17.7., u petak u 13:55 okružena najboljim babicama koje sam mogla poželjeti, u najprisnijoj i najtoplijoj rađaonici u koju su me mogli staviti.
    Tri sam puta rodila u Zg, nisam imala problema, ali da sam znala... tih 700 km nije daleko za preč kako bi se doživjelo tako lijep porod kako je meni bilo ovaj put.
    Tonka mi se budi...
    Pisat ću vam priču uskoro, a do tada vama koje ćete tamo poć rodit želim da osjetite i doživite te krasne trenutke zbog kojih razmišljam bih li još koji put...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo i mene! Moja Lorena je uranila koji dan, ali baš mi je drago!
    Porod je prošao super, u 19.30 ušla u rađaonu u 23 h rodila!
    Imala sam podršku MM, babice Arijane koja je DIIIVNAAA! Dr.Bačić mi je bio na porodu i isto tako mogu samo reći riječi pohvale!
    Poslije na odjelu i nije bilo tako super, ali nema veze. Smetalo mi je samo što sam na isto pitanje od svake sestre dobila drugačiji odgovor pa sam bila zbunjena, isprepadana.
    Pomalo se navikavamo jedna na drugu, i nadamo se da će svaki dan biti sve ljepše i ljepše!!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja iskustva su jako loša. Ne želim biti party breaker pa ako neke cure zanima može na pp.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikako da stignem i napišem priču o svom četvrtom porodu, a nekako se osjećam dužnom tim divnim osobama iz Du rodilišta.
    Prva tri poroda odradila sam u Zg u Petrovoj bolnici, ništa posebno, prvi potpuno induciran, drugi samo bušenje vodenjaka bez ikakvih medikamenata, treći s najmanjom dozom dripa jer "gužva je i moramo osloboditi krevet". Ne mislim da mi je bilo loše, prema meni su bili fer i korektni, ali bila sam im samo broj, jedna od desetine rodilja tog dana, ni malo empatije, nježnosti... Bili su pristojni i profesionalni jer nisam imala nikakvih problema niti sam ih radila, a poslije na babinjačama- e to je već druga priča jer se nisam mogla pomiriti s tim da sestra ide pušiti dok nam djeca plaču a nas bole prsa jer nedaju bebe na podoj- nije još vrijeme!
    Zato mi je u Du bilo tako super, zato sam oduševljena i u šali kažem da ako ću opet rađati letim iz Zg u Du!
    Naime, tamo sam odmah bila od početka tretirana kao osoba, dobra primalja G. odmah me nazvala "draga moja", a kasnije me doktoru predstavila mojim prezimenom, a ne "ona iz treće rađaone" ili tako nekako. Svi koji su bili oko mene su mi se predstvili, i doktori i primalje i sestre. Nisam ih ni jednom morala zvati, same su dolazile svako malo i pitale da li mi što treba. U trudovima su mi masirale leđa, noge, držale me za ruku. Nisu me klistirali jer sam rekla da sam bila na wc, njihov komentar je bio da me onda ne treba još s tim mučiti. Zamolila sam ih da me puste bez dripa, da probam sve odraditi sama, prirodno. Primalja G. je rekla: "naravno, draga, mi smo tu da ti pomognemo, nećemo te na ništa siliti, ima vremena, ne žurimo nigdje." Tri sam sata imala jače i slabije trudove, kad me bolilo bile su uz mene, njih četiri primalje, doktora nisam ni vidjela osim kod prijema i na kraju kad mi je čestitao i kratko me pregledao. Nakon što sam počela gubiti snagu ( jer su me trudovi drmali od tri ujutro, a tad je bilo jedan popodne) pitala sam ih što misle kako da mi pomognu, koliko još da čekamo, jer nisam se otvarala. Na njihov savjet, nikako na nagovaranje, odlučila sam se za drip i rodila za 40 minuta.
    A sam porod, koja divota!
    Primalja M. je čekala bebu ispred mene, G. je disala samnom i držala me za ruku, I. mi je masirala leđa, a S. mi je držala nogu ( jednu ona drugu ja) i u jednom trudu uz njihovu 100% pomoć tako brzo, ne mogu reći da nije bilo bolno, ali brzo i lijepo, moja beba je izišla. Nisam popucala, nisu me rezali, bebu su mi stavili na prsa i odmah je primila bradavicu. Bila sam im tako zahvalna, a i iznenađena jer mi je beba bila u rukama i nitko mi je nije dirao, nisu je uzimali, odnosili. Nekako me bilo strah pitati, sve mi se činilo da sanjam, ali nisu nas razdvojili ( minutu dok sam se prebacivala na drugi krevet su je uzeli i predamnom izmjerili i vagali) sve dok nas nisu prebacili u sobu i ja sam se išla otuširati a nju su tek tad odnijeli da je operu i odmah je donijeli. Dojenje je odmah išlo kako treba, sestre su pitale da li nam treba pomoći, nudile se da je premotaju, presvuku, ali je nisu odnosili.
    Svakih sat, najdulje dva neka bi ušla u sobu i pitala da li nam što treba ( kažem -nam- jer sam bila s još dvije gospođe u sobi br. 108).
    Ma što da vam više kažem, to je bio tretman iz snova. Moglo mi je samo biti bolje da sam bila doma, ni u jednoj bolnici sigurno ne! Dobro, malo se šalim jer mogu usporediti samo s Petrovom, ali da znate kako je lijepo dojiti bebu staru dva sata i gledati u more. Mhm, koja milina.
    Evo, ja nemam zamjerki, ipak je to bolnica i nisam očekivla hotelski smještaj, pa zato kažem da sam s obzirom na okolnosti izvukla jack pot! :D

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Renci, čestitam i baš mi je drago da si tako uživala. Dođi ti opet k nama roditi... 5 je baš lijep broj

Pozdrav i veselom triu, a poseban maloj Dubrovkinji!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gaggy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo da i ja napišem koju riječ o svom porodu i o našem rodilištu!!!
    16.10 sam primljena na odjel gin. jer mi je porastao šečer i primljena sam da ga reguliraju i naprave guk profil.....tu me je primio dr. Ivanišin koji mi je napravio procjenu bebe na uzv i vidio da je bebe velika ( rodio se maleni sa 4150 i 53 cm) i odlučio da me moraju sa poned. poroditi da ne smijemo termin čekati i zbog šečera a i bebe jer bi narasla pa ne bi mogao ići prirodan porod i tako su me u pon. 2 puta gelirali da izazovu trudove i otvaranje....ali sve je to bilo li-la....u utorak je dr. I odlučio me poroditi...stavili me na drip i probušili vodenjak u 8.30 a maleni je došao na svijet u 11.45. Pri porodu su mi bile babice Petra i Mira koje su bile toliko srdačne i susretljive i pomogle mi da sve tako brzo i što bezbolnije prođe i odmah mi dale moje malo na prsa kad se rodilo i poslije smo cijelo vrijeme dok nismo pošli na odjel bili skupa,a kad smo prebačeni na rodilište sestre su ga uzele da ga okupaju i pregleda pedijatar a meni pomogle da se istuširam i presvučem i rekle da će malenoga donijeti za koja 2 sata da se ja odmorim i tako je i bilo i kako je meni ovo prva beba pokazale su mi kako da se namjestima za dojenje i svako malo dolazile pitati da li nam ide i trebamo li što, a što se tiće dr. I imam samo riječi hvale i kod pregleda je bio tako nježan ( za razliku od nekih drugih koji su me još pregledali) i kod poroda i kasnije dok me šivao.
    Hvala veliko svima što su mi pomogli pri mom najsretnijem danu u životu !!!!

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Gaggy,čestitam od srca !Još malo pa ću i ja :D :D

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure,

mali info o Rodinoj radionici o platnenima u Dubrovniku

http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=85002

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure moze jedan mali update za nase rodiliste...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hehe Gugi i ja tragam za ovom temom... baš se interesiram za iskustva sa epiduralnom i Lenzom....jel ima ko freškija iskustva??

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Thegirl, raspitam se ja u četvrtak za epi pa ti javim...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj, gugi , jos malo!!!
    the girl, kad je tebi termin?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

15.3 je meni a gugi par dana prije mene... 3 dana razlike hehe.... nismo mogle vjerovat da smo obje u istom ciklusu uspjele

Uglavnom sad u ponedeljak punim 36 tjedana i planiram počet ić na preglede u bolnicu, interesiram se za epiduralnu, čula sam da je super rodit uz nju kod nas u rodilištu, da je taj Lenz odličan, ali da se treba unaprijed dogovorit... ja ću sad u ponedeljak pitat i napisat svoje iskustvo....

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slabo se itko javlja na ovoj temi, uglavnom pitala sam danas za epiduralnu, moramo na svoju ruku pronać anesteziologa i probat se dogovorit s njime... sad nista mi nije rečeno jel se plaća to ili ne, ja pretpostavljam da se plaća.... Od danas sam 36+ i još do kraja tjedna da izguram pa mogu rodit kad god dođe... iskreno jedva čekam otvorena sam komotno prst... ja se nadam da ću se nastavit otvarat... beba je 3kg....

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gugi je rodila .... uzela je epiduralnu ali nije joj djelovala, navodno spada u onaj postotak ljudi kod kojih ne djeluje....

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam koliko ti je vazna epiduralna, ali zasto ne pokusati bez nje ... ili samo zelis sigurnost da je imas u rukavu pa ako procijenis da ti treba?
    Malo mi je neodgovorno od lijecnika koji te upucuje da neka se sama dogovoris sa nekim, epiduralna nije bas tako bezazlena stvar, jedan bomboncic vise ili manje.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Gugi je rodila .... uzela je epiduralnu ali nije joj djelovala, navodno spada u onaj postotak ljudi kod kojih ne djeluje....
    Nije taj postotak baš tako malo, koliko znam.
    Imam dvije poznanice kojima nije pomogla, čak štoviše jedna je imala 10dana nakon poroda luđačke glavobolje.

Druga je primila dvije ture i opet nije imala koristi od njih jer su dane u pogrešno vrijeme, tj.oba puta prerano.

Stranica 7 od 21 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •