Pa eto definitivno čekam oću li dobit svoje trudove i kako bi mi porod trebao izgleda, ja sam popričala sa anesteziologom za svaki slučaj... naravno da bih htjela izdržat ako ikako mogu bez ikakve anstezije... evo u ponedeljak mi je termin, ni T od trudova, ufff sve mi se čini da me sad čeka, čeprkanje plodne vode i ostalo...
Pregled plodne vode i ctg, na koje ćeš biti upućena ako do ponedjeljka ne rodiš, su bezbolni i ne traju dugo.
Ne brini i sretno![]()
Zna li tko kako se zove babica crvne kratke kose, plave oči, nižeg rasta, starija.. oko 50??
Prilično mi je hitno... pa ako tko zna.
Itko, išta..?
Može na pp
Posljednje uređivanje od Arijana : 30.04.2010. at 16:56
Rodila u Dubrovniku 27.07.2007. i sad me čeka za 3 mjeseca opet. Moja iskustva su jako pozitivna. U predrađaonu sam ušla u 8 ujutro, u rađaonu u 21 h, a rodila u 5 h i 13 min sutradan. Uz mene su cijelo vrijeme bile babice Ana i Goga. Ana je bila predivna i puna razumjevanja za mene, jer sam nakon toliko ležanja poludila. Dr. M je bio uz mene i često me provjeravao i sve riječi hvale...
Da imam zamjerke na neko osoblje-imam, ali kad je mrvica uz mene sve se zaboravi![]()
zanima me kakva je praksa s ''darovima'' za doktore. Netko mi je rekao da to ide prije poroda, ako zelim imalo paznje
imate li kakva iskustva? ja bi njima kupila cokoladu, a ne novce
ajme kako mrzim to... ako nesto pođe krivo, krivit cu sebe- to je zato jer si bila škrta ... ili da priprem i stagod papirnato?
Dr. ti i nije toliko bitan na porodu, važnije su babice, pogotovo što se tiće "pažnje".
Ali što se tiče dr., ja sam prvu trudnoću išla kod zloglasnog dr. K....čića, i prema meni je bio divaaaan, a nisam mu ni kune dala. Kasnije smo mu zahvalili, jer sam stvarno osjećala potrebu da to napravim, jer sve što je napravio i nije bio "samo njegov posao".
Evo i mene po friška iskustva, pa ako vas ima, pišite
Ako imate i kakav savjet, javite
Ja sam prvorotkinja, 33.godine
Zato mi je sve to nepoznato i raduje me vidjeti da ima i puno jaaako dobrih iskustava iz naše bolnice
jos malo pa cu se i ja javiti s iskustvima... nadam se pozitivnim![]()
Ja očito nisam mjerilo, ali eto, ipak ću vam reći da se možete opustiti i bez straha čekati najljepši događaj u vašem životu. Moja iskustva s našim rodilištem su su pozitivna i predobra. Ako vas nešto posebno zanima slobodno pitajte.
A savjet je - hrabro i bez straha
Sretno cure!
Pcelica Mara
odmah mi je lakše kad vidim da ima lijepih iskustava
iako me nije strah, barem nije još
samo je milion pitanja u glavi pa ni ne znam šta me sve zanima
doktori i babice, vjerujem da rade svoj posao savjesno i najbolje što mogu
bitno mi je znati da će dijete biti samnom u sobi i da ga odmah dobijem na grudi (još ako babice pomognu oko početka dojenja, di ćeš bolje)
e, zanima me jedna skoro pa bezvezarija
di se nalazi torba kad sve to krene. znači, sve sam spakirala, dođem s torbom, oni me pregledaju, kažu to je to, daju klizmu, pa šetnja pa wc, pa rađaona.... di je moja torba tada? moje vlažne maramice i šta mi već može zatrebati? mobitel?
imaš li kakav savjet vezano uz to?
Moja je bila u predrađaoni. Poslije su mi sestre sve prebacile u sobu.
ja ne znam hoće li moj uopće biti tu kad me uhvati
'bem ti turizam
evo sam jutros dobila uputnicu za bolnicu
11.7 termin
sad samo čekanje
brzo će ti to doći
Evo ja se nadam svaki dan da krenem... a beba nikako da se odluči.
Alkemičar i S2000 očekujem vaš friški izvještaj...Ja sam dole u kolovozu opet![]()
Meni je isto torba bila u predrađaoni.
Možeš pitati sestre da ti dodaju ako ti nešto treba.
Nakon poroda se 2 ure leži ispred rađaone (ja sam oba puta imala bebu uz sebe) i onda se ide na odjel, a sestre stave torbu na krevet na kojem te voze.
Meni su oba puta dali bebu odmah nakon poroda, dakle prije rezanja pupčane vrpce (koju isto nisu odmah rezali).
Ne znam što je s pomoći oko dojenja u rađaoni, mislim da to ovisi o gužvi. Nisam niti tražila niti dobila pomoć, kod nas je to nekako glatko krenulo.
U svakom slučaju, kad dođeš na odjel bebu odnesu na pregled, a mama se za to vrijeme okupa, sredi, dođe sebi. Sestre zatim donesu bebu i (kod mene u sobi) su sve mame odmah s vrata pitale treba li im pomoć oko dojenja (čak i mene, iako su zaključile da ne treba jer je mali već bljuckao na pregledu).
Ako je sve u redu, beba je otad pa do odlaska doma stalno s mamom, i na večernje kupanje mame same vode svoje malene i mogu gledati dok ih sestre uređuju.
I, savjet koji niste tražili: ponesite hrane i pića, ja sam nakon oba poroda bila gladna k'o vuk, čak i da je bio odmah sumnjam da bi me zadovoljio samo jedan bolnički objed.
hehe
ja nisam pitala za to jer sam spremila krekere i grancereale kekse za slučaj da mm ne stigne prošvercati nešto za papicu
čula sam da se ogladni jako. da ja ipak kakav sendvič pripremim prije nego krenem od doma
btw, sljedeći tjedan mi je moj gin rekao da ćemo se dogovoriti kad da odem na Medarevo i kojem dr da se javim tamo (kojem ja želim)
ne kužim jel to uopće bitno. kao, ako kojeg znam pa da odem u njegovu smjenu. al čak i da znam, nije garancija da će mi taj biti u smjeni kad krenem rađati
ili? kako to ide? ne kužim baš kakva onda korist gledati koji od njih će raditi, ako me taj ne mora nužno poroditi
inače, moj gin je dr.V. u domu zdravlja i kod njega ću još u srijedu na pregled, a onda on ide na odmor 10ak dana pa se početkom mjeseca trebam javiti na pregled u bolnicu. Zato je cijela ova priča oko dr na Medarevu
nego, od ponuđenih ginekologa na Medarevu, za koga biste se vi odlučili?
da možete birati naravno
blesavo mi pitati koji je bolji pa sam ovako formulirala pitanje
ja da mogu birati htjela bi da to bude dr. T.
Čula sam za slučajeve da ako se poznas s doktorom ili si nekako povezan da ih se moze nazvati i oni dodu u bilo koje doba. Osobno bi htjela zvati svog doktora favorita, ali mi je to malo glupo.
Veliki pozdrav svim curama koje se uskoro spremaju u rodilište. Samo vas želim obavijestiti da, osim svega gore navedenog, možete tražiti i korištenje lopte!
prošli tjedan su dvije su donirane našem rodilištu.
Osim toga, pozivamo vas na Rodinu radionicu o platnenim pelenama
U utorak, 29. 06. 2010. s početkom u 18 sati, u prostorijama HZJZ (Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na Medarevu, preko puta Hitne pomoći, tj. zgrada do Mikrobiološkog laboratorija).
Svi zainteresirani za korištenje platnenih pelena moći će iz prve ruke čuti informacije o njihovim prednostima, tips & tricks kako ih koristiti i održavati, te pogledati i opipati primjerke Rodina branda - platnene pelene "Rodina pusa".
Ako ste zainteresirane za Rodin DVD o dojenju, možete ga doći preuzeti na radionicu, ili nas kontaktirati putem PP-a.
Veselimo se zajedničkom druženju!
aaaaaa konačno
mi smo se već odlučili za platnene i baš me raduje ova radionica. i kupili smo već dosta
ako me ne bude tamo, znači da sam rodila![]()
pozdrav svima,
evo ja sam u petom mj. prvprotkinja puna pitanja koja sate provodi na forumu ne bi li dobila sto vise informacijaInace sam iz Opatije ali namjeravam rodit u Dubrovniku. Kako ne znam nista o nikome u Du rodilistu molim pomoc oko izbora doktora. Nisam uspjela pronac ili mi je promaklo ima li mogucnost rađanja na stolcicu. Vidim novi post o loptama i to me veseli. Zelja mi je da muz bude sa mnom na porodu pa ne znam ima li te opcije i koja je procedura. I voljela bi znat rezu li se trudnice po defoult-u ili po potrebi???
Leda, nema stolčića, samo krevet, ali može se dići u polusjedeći položaj.
Muž može biti s tobom cijelo vrijeme, ali trebate ići na trudnički tečaj i dobiti potvrdu o pohađanju u trudničku knjižicu. Tečaj počinje svaki prvi četvrtak u mjesecu, ali možeš i nazvati rodilište na telefon pa se informirati.
Koliko znam, ne reže se po defoultu, mene nisu nijednom rezali (a druga beba mi je bila procijenjena na oko 4500 g). Svakako, ne zaboravi napomenuti da ti ne bi epiziotomiju
Ako još nisi našla dr. pitaj na pp (iako je hvaljenje, ne želim javno spominjati imena).
Pcelica Mara hvala na info. Zvala sam bolnicu da potvrdim. Nisam nasla doktora jer stvarno ne znam nista o nikome pa ako nije problem posalji u pp....tnx
Hvala na ispravci, mi smo tečaj odradili prije 3 godine, čini mi se da je tad bio četvrtkom, ali nisam sigurna.
ma sve ok
pretpostavila sam po ranijim postovima da si ti to davno već odradila
zato sam i napisala kad sam ja bila da se vidi kako je tada bilo (osim ako opet ne promijene)
LedaRi,ne možeš primiti pp, kaže mi da si ti to tako namjestila u postavkama
Alkemičar![]()
Pravila foruma
Nakon sto neko vrijeme koristis forum prema pravilima odobriti ce ti se opcija koristenja privatnih poruka.a) Novo pridošli članovi foruma nemaju opciju korištenja privatnih poruka, da bi im se ta opcija otvorila moraju sudjelovati na forumu u skladu s pravilima foruma.
Posljednje uređivanje od srecica : 25.06.2010. at 14:29
Rodila sam prije pet godina u du rodilišti i nemam riječ kojim bi opisala uslužnost i sestara, babica i doktora...presretna..naime zanima me jedna stvar..ovaj put bi htjela da je moj suprug samnom al vidim da je to moguće samo ako se napravi tečaj...zanima me koliko to dana traje,dali uzastopno ili svaki tjedan po dan, jer smo sa otoka i dva sata putovanja do Dubrovnika....a stvarno bi željela da bude uz mene...
Nisam vidjela tvoj post ranije
Nadam se da nije prekasno..
Tečaj počinje svaku prvu srijedu u mjesecu na Medarevu u 18.00
To prvo predavanje drži doktor (Bačić je bio kad sam ja bila prije koji mjesec) i traje možda 1-1,5h
Sljedeću srijedu babica i glavna sestra drže predavanje i traje oko 2h
Na tom predavanju one kažu kada će biti obilazak rađaone i rodilišta - ovo je zapravo jedina stvar koju muž treba napraviti da bi ti one
na trudničku knjižicu potpisali i dali pečat da je muž bio s tobom pa da može prisustvovati porodu
Osim navedenog, 2 utorka u tom mjesecu oko 12,30 budu trudničke vježbe na koje budući tata ne ide
Inače, tečaj košta 300 Kn, a gore u ranijim postovima je netko stavio kontakt telefon pa možeš i nazvati za detalje
Sretno
Posljednje uređivanje od alkemicar : 03.07.2010. at 14:04
Nego, jel rodio tko u međuvremenu?
Ima li friških informacija iz našeg rodilišta?
![]()
Puuuuuuuuno hvala na odgovoru![]()
jesam ja! i jos sam extra poslije bila u rodilištu nekoliko dana, znam više kad je tko u smjeni
samo pitajte što vas zanima, dok sam jos svježa
S2000 čestitke od srca!!!!
I ja čekam da krenem za Dubrovačko rodilište....
Ja sam rodila 14.07. i porodile su me dvije predivne primalje - Zdravka Butigan i njena mlađa kolegica Ivana R.
Nemam dovoljno riječi hvale za njih
Doktor dežurni je negdje ispred boxa pio kavu i došao pred kraj vidjeti treba li pomoć, al one su to odlično odradile
Moje iskustvo je super
Pokušali smo čekati prirodan porod, al vodenjak pukao u 00:10 (voda već bila zelena, ali ctg uredan i stalno su ga radili) i čekali su do ujutro da se krenem otvarati i dobijem trudove, a ja čvrsto zatvorena ko sef u HNB-u
u 08:45 dobila drip, a u 13,51 rodila bez rezanja svoje prvo dijete![]()
Alkemičar, od srca čestitam!
Jako mi je drago da je sve prošlo tako lijepo i da si zadovoljna.
Uživaj sa svojom bebicom![]()
bilo bi super da je moglo sve prirodno, bez ovog dripa, al jednostavno nije išlo
zato sam i zadovoljna jer mislim da su čekali koliko su smatrali sigurnim
znali su da bih željela prirodno ako ide, al sigurnost djeteta mi je bila na prvom mjestu
cestitke alkemicar na bebi!
I meni je bila babica Zdravka i jos jedna mlađa crne duge kose. One su stvarno super.
Par puta je navratio i doktor T, sve je islo dosta brzo i prirodno