Citiraj Stroganof prvotno napisa Vidi poruku
Meni je tečaj dao puno bitnih informacija. To predavanje doktora možda ne treba shvatiti kao zastrašivanje, nego bolje neke stvari znati i eventualno navrijeme spriječiti.
Ja sam taj dio htjela izbjeći, ali su zamijenili termine pa sam ga odslušala. Potpuno mi je deplasirano slušati gomilu informacija o tome što sve može poći krivo jer ako ne daj Bože nešto i pođe krivo, kakve koristi bih koristi ja kao rodilja imala od toga - to znanje je potrebno njima kako bi znali postupiti ispravno u datoj situaciji, sigurno ja sama sebi ne bih pravila carski rez ili skakala si po stomku..
Umjesto da žene osnaže pričama o fiziologiji poroda i osvijeste im primjerima kako je njihovo tijelo sposobno roditi, i kako se opustiti, prepustiti, i tome sl., ide se u drugu krajnost. Nije mi baš do kraja jasno zašto? Jedino mi pada na pamet da ili ne vjeruju da smo sposobne same roditi... (ili za njih čaša dopola praza, a za mene dopola puna), ili ne znaju dovoljno o fiziologiji poroda jer zapravo ginekolozi i jesu tu za problematične završetke poroda gdje je doista nužna njihova intervencija kako bi se spasili životi...Ako je sve u redu, i porod ide uobičajenim tijekom oni nisu potrebni , primalje su te koje su glavne "face" tijekom poroda. Dobra primalja, zlata vrijedi. Takvih srećom ima u našoj bolnici. I nadam se da će im se napokon i skoro početi adekvatno priznavati njihova uloga u porodima.

I da, sve ih možete pitati, naravno. Pitaj te ih i za stolčić - bojim se da ga više uopće spominju na tečaju da ne bi, ne daj Bože, kojoj od rodilja palo na pamet da pokuša roditi na njemu jer eto svi bolje znaju od samih rodilja da je "isto" roditi u ležećem položaju i na stolčiću jer razlike nema i zašto bi onda neka tamo rodilja uopće rađala na stolčiću.