Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1012

Tema: Dubrovačko rodilište (III dio)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Maja, i meni je babica (između ostalih nebuloza i bahatoće) isto kao i tebi govorila da dišem potpuno suprotno od onog kako su nas učili. I šizila je na mene jer su mi se noge jako tresle itd, itd...mogla bih još nabrajati ali mi je mučno.

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Znam kako je kad naletiš na lošu smjenu, kako je kad si bijesna, ljuta, nemoćna jer znaš da ti porod nije tako trebao završiti, kad znaš da način na koji se odnosi prema tebi nije normalan, pristojan, uvažavajuć. Isto tako znam da je to odigralo veliku ulogu i utjecalo na kvalitetu mog drugo poroda i da se on odigra kako se odigrao. Bio je korak do savršenstva, a korak zato što je za mene jedino savršenstvo porod kod kuće.

Istina je nisu sve primalje zlata vrijedne, ne tvrdim to, samo kažem da je prava primlja zlata vrijedna. I takav jedna je dovoljna, ako se na nju naleti, ako ne, trebamo biti spremne na "uzdaj se u se i svoje kljuse".
    Indi, slažem se sa cijelim tvojim postom, osim ovog dijela. Ali, stvari su u praksi dosta puta drugačije. I nisam ljuta, bijesna i ogorčena (ne više), ali jesam i osjećam se nemoćna. Zato sam i napisala svoj primjer.

Porod je preozbiljna i komplicirana stvar i ovaj moto "uzdaj se use i usvoje kljuse" pored babica kojima je to posao ili poziv, je po meni, apsolutno nedopustiv.
    Kad smo kod termina "loša smjena"-najgore od svega što ova smjena babica nije trebala biti "loša smjena". To su starije i iskusne, babice na dobrom glasu.
    Ono što želim reći, kad se dogode greške na porodu zbog/u kombinaciji sa nemarom i bahatim, nadobudnim i neprofesionalnim ponašanjem i kada zbog toga cijelu prvu godinu djeteta gledaš svaki njegov pokret kroz povećalo i tražiš eventualne simptome kašnjenja motorike i posljedično npr. cerebralne paralize, rane simptome autizma, epilepsije i sličnih dijagnoza, a istovremeno si sretan jer je preživjelo, dobro jede i abnormalno se veseliš svakom njegovom smješku, okretu i pokretu (..."jer možda neće biti posljedica"...) e onda termin "loša smjena" je u najmanju ruku smiješan.
    Ja sam se pomirila s time da mi je porod bio katastrofa, ali nisam se pomirila i neću nikad s time kako je to možda utjecalo na moje dijete.
    Posljednje uređivanje od Stroganof : 19.04.2013. at 14:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •