Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 272

Tema: Vinjeta za Sloveniju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

može samo info da li od Celja do Velenja treba vinjeta.
    idemo u Celje u HM, a ako tamo ne bude neki izbor, Velenje je samo 25 km dalje

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Danas smo kupili vinjetu - trenutno imaju samo onu šestomjesečnu, godišnja ide tek od 1.1. slijedeće godine.
    I mi smo kupili takvu.

Ipak mi se ne da povlaciti po slovenskim selima okolo-naokolo Kopra.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Evo šta kažu sami susjedi:

Z uvedbo vinjetnega sistema cestninjenja v drugi polovici leta 2008 bo najprej v prodaji samo polletna vinjeta, najkasneje do začetka decembra 2008 pa bo možen tudi nakup letne vinjete za leto 2009.
    * Letna vinjeta za tekoče leto bo veljala od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta (skupaj 14
    mesecev).
    * Polletna vinjeta bo veljala šest mesecev od dneva njenega nakupa.
    Može li ovo tko prevesti?
    Ja ništa ne razumijem.

Citiraj maria71 prvotno napisa
    a gdje ćeš im lijepiti vinjetu...........
    Pa na čelo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

polugodišnja vinjeta će vrijediti ili biti valjana 6 mjeseci od datuma kada ste je kupili ?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    polugodišnja vinjeta će vrijediti ili biti valjana 6 mjeseci od datuma kada ste je kupili ?
    A izgleda....
    samo će godišnja biti za kalendarsku godinu...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni smeta što kod nas nema vinjeta.užasno
    Godišnja nek je slobodno 300 eura, može i više, meni ne smeta.
    Mi idemo godišnje, van sezone, 15ak puta ZG-ST.I natrag.. I onda ljeti kad je M kod bake idemo svaki petak-ponedjeljak.To je još 10 puta.25 sve skupa. Iliti 50 plaćanja AC. I više. To je 1300 eura. Minimalno.Vinjeta sigurno nebi toliko koštala.Ja oću vinjete, organiziram prosvjed

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    meni smeta što kod nas nema vinjeta
    I meni se vinjeta čini kao praktično rješenje, ali ako su cijene i uvjeti fer - znači, da ne moraš kupiti neku koja ti ne treba za ogroman novac samo zato što ti nisu ponudili povoljniju, za kraće razdoblje.

Austrijsko rješenje mi se čini sasvim ok.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa

Z uvedbo vinjetnega sistema cestninjenja v drugi polovici leta 2008 bo najprej v prodaji samo polletna vinjeta, najkasneje do začetka decembra 2008 pa bo možen tudi nakup letne vinjete za leto 2009.
    * Letna vinjeta za tekoče leto bo veljala od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta (skupaj 14
    mesecev).
    Ja ništa ne razumijem.

:
    zezaš ili ozbiljno?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi se nikada ne vozimo auto cestama. Po Hrvatskoj nikada, a kada rijetko idemo kroz SLo do Graza isto ne idemo po autocesti. Jedino u AUS naravno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: KAKO IZBJEĆI PLAĆANJE VINJETE

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    KAKO IZBJEĆI PLAĆANJE VINJETE
    VEČERNJI, 19.06. (ima čak i slika kako to učiniti )

LINK
    Mi danas išli prema ovoj ruti i stigli bez problema i bez gužve na staru granicu sa Austrijom... cca 1km nakon granice skrenili na autoput i vozili do graza... naravno, austrijsku smo kupili (kad nitko nije htio (pro)dat na burzi)... nismo ju ljepili na šajbu nego samo natakli, tako da, ako kome treba, nek se javi, vrijedi još 9 dana...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa

mesecev).
    Ja ništa ne razumijem.

:
    zezaš ili ozbiljno?
    I zezam se i ozbiljna sam (naravno da razumijem, samo pokušavam shvatiti odluku Slovenaca).

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Mi se nikada ne vozimo auto cestama. Po Hrvatskoj nikada, a kada rijetko idemo kroz SLo do Graza isto ne idemo po autocesti. Jedino u AUS naravno!
    Ok, ali ovo meni nije odgovor na postojanje/nepostojanje vinjeta.
    Svaki dan na cesti ostavi glavu barem 3-4 ljudi. U Hrvatskoj. Činjenica je da je AC X puta sigurnija (nemam pojma koliko, ali definitivno je sigurnija od stare ceste, pogotovo jer starom cestom NITKO ne vozi po pravilima, jer bi se 2 dana vozio do Dalmacije), ja putujem svaki tjedan ljeti više od 1000km, kad sve zbrojim, ma i 1500. Moglo bi se reći da mi je glava stalno u torbi :/ , pa preferiram da je u malo čvršćoj torbi, makar nikad ne znaš šta će te snać.U Hrvatskoj bi vinjete bilo pošteno rješenje za građane, a od stranaca bi zaradili jednako.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Oh da, prosli cetvrtak smo kupilu vinjetu koja vrijedi 6 mjeseci jer se jos ne prodaju one koje vrijede godinu dana (u prodaji od 01.01.2009.) i koje su nama jeftinije (cesto putujemo kroz Sloveniju - na zalost ...)

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prije par dana je čovjek iz Kalmetinog ministarstva (ne znam ni kako se zove ministarstvo ni kako se zove čovjek) lijepo rekao da do daljnjega vinjete kod nas ne dolaze u obzir jer - TREBA OTPLATITI AUTO-CESTU!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa po medijima, vinjete su jedino sto ce nam moci otplatiti autocestu?

nego, ja sam sad iz ove karte skuzila da mi slo vinjeta nece trebati za moje ljetovanje, jeee

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: KAKO IZBJEĆI PLAĆANJE VINJETE

Citiraj Moover prvotno napisa
    Mi danas išli prema ovoj ruti i stigli bez problema i bez gužve na staru granicu sa Austrijom... cca 1km nakon granice skrenili na autoput i vozili do graza... naravno, austrijsku smo kupili (kad nitko nije htio (pro)dat na burzi)... nismo ju ljepili na šajbu nego samo natakli, tako da, ako kome treba, nek se javi, vrijedi još 9 dana...
    si bio u ikei?
    mozda sam te imala cast vidjeti a da nisam bila svjesna svoje srece

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ukoliko vinjeta tome sluzi da otplacuje izgradnju autocesta onda mi fakat nije jasno zasto su ih slovenci uveli (osim da zeznu Hrvate i nas turizam) s obzirom da je njima Europska Unija osigurala sredstva za izgradnju

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas sam dobila mail s linkom koji je već bio objavljen na ovom topicu (http://www.autoklub.hr/aktualno/istr...JETE,3759.auto - kako izbjeći plaćanje vinjete), no ispod teksta je zanimljiv komentar, pa vas molim za mišljenje.

Naime, znak za obavezne vinjete stavljen je prije ulaska u kružni tok kod Pesnice. To bi značilo da je ulazak u kružni tok bez vinjete kažnjiv i da bi ju trebalo nabaviti zbog tih par metara (?!).

:?

Evo i linka na kojemu je ta obavijest: http://www.gmm.hr/sobe/hr/slo.shtml

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Frisko iskustvo.
    ZG-Brezice, isli smo na mali granicni prijelaz, stara cesta, usporedna sa autoputom, sve ok.
    Povratak, odlucili smo ici starom cestom, i onda prijeci GP na velikoj Bregani. Dakle, spustili smo se autoput kod benzinske, kojih 300m od GP. I tamo nas lijepo oprali, na samoj granici na izlazu iz SLO da je GP na autoputu i morali smo natrag kupiti vinjetu. Odnosno, slovenski plicajac uzme putovnicu i posalje te pjeske u SLO da kupis vinjetu. A auto parkiras poslije granice. Tako je proslo jos x vozila, svi su se vracali i morali kupiti vinjetu.

Iz mog iskustva ispada da uopće nema alternativnih pravaca, barem za strance. Jer oni moraju prijeci na međunarodnim, a ne samo na međudržavnim prijelazima (sve strance vraćaju sa male Bregane ili npr. Harmice), a ti veliki prijelazi su na autoputu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo kupili vinjetu...neda mi se riskirati.
    Sta je-tu je!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    Mi smo kupili vinjetu...neda mi se riskirati.
    Sta je-tu je!
    I moja je već na staklu.
    Mislio sam da ću jer krstiti već sutra na putu za Novo Mesto, no pričekat će ipak još tjedan dana i godišnji.

Pitao sam priajtelje iz Slovenije kako rade kontrole pa su rekli da na mjestima bivših naplatnih kućica stoje kontrolori i pregledavaju dok kolona prolazi pored njih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A gdje se uopće kupuje vinjeta?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    među ostalim na bilo kojoj petrolovoj benzinskoj pumpi (i u HR). Znam da imaju u Mariji Bistrici, Desincu ... sigurno imaju i na njihovoj pumpi u resniku (Žitnjak), vjerojatno ima i HAK u Draškovićevoj ...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    među ostalim na bilo kojoj petrolovoj benzinskoj pumpi (i u HR).
    OMV-ove pumpe ih takodjer prodaju.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dozvolite mi....

Kako se zove posljednji slovenski indijanac?

VINJETU

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A jel mi možemo njima nešto naplaćivati za uzvrat ?

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

njihove ceste naspram našim su stvarno očaj i nije mi jasno zašto mi ne neplaćujemo isto neke vinjete :?
    ili neku eko naknadu... štabilo... :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kako to misliš da ne naplaćujemo? Eno naknada Zagreb-Zadar sto kuna jednokratno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Na Bregani je odmah poslije slo policije i carine, nekih 20m dalje, stand gdje prodaju vinjete.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

OT: Znate li da se u Crnoj Gori plaća "eko naknada"?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Jel to ona čuvena od 10 EUR po glavi?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Po vozilu. 8)

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Definitvno smo odlučili bojkotirati SLO vinjete....zadnji shopping u Slo obavljen u Celju (1.7.)......ljepo se vozili po AC u Hrvtaskoj pa izašli sa AC na Đurmanec, prešli u Slo na GP Lupinjak i onda još cca 40 km do Celja po lokalnim cestama (kao po staroj Karlovačkoj). A kad konačno napravim putovnicu (čekam da svi odu na more) ići ćemo u shopping u AUT, ali i kod njih bojkotiram vinjetu jer je lokalna cesta do Seiersberga OK.

Za HR AC kupili ENC :D u prepaid-u 420.-kn, od toga 120.- uređaj + cestarina 330.- (10% popusta).......i lijepo se vozimo, nema čekanja u redu (pogotovo na Lučkom vikendom).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    Za HR AC kupili ENC :D u prepaid-u 420.-kn, od toga 120.- uređaj + cestarina 330.- (10% popusta).......i lijepo se vozimo, nema čekanja u redu (pogotovo na Lučkom vikendom).
    jedino što ti enc ne vrijedi za AC Zagreb-Macelj... :/

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Citiraj Maruška prvotno napisa
    Jel to ona čuvena od 10 EUR po glavi?
    Za kamion je 150 Eur :shock:

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jedino što ti enc ne vrijedi za AC Zagreb-Macelj... :/
    To mi nije bad jer tu AC koristim možda 4 puta godišnje (uvijek radnim danom) pa nema gužve i koristim izlaze sa automatskom naplatom cestarine (kreditnom karticom) koje većina još nije otkrila.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ali ovdje je riječ o sloveniji, a AC ZG-MACELJ je jedna od tri AC kojom ideš u SLO... i na ovom forumu omiljena (zbog graza), pa je dobro da ljudi (a i žene) znaju tu informaciju...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A kad konačno napravim putovnicu (čekam da svi odu na more) ići ćemo u shopping u AUT, ali i kod njih bojkotiram vinjetu jer je lokalna cesta do Seiersberga OK.
    ja otišla u graz bez putovnice! u slo možemo sa osobnom, a između slo i aus nema ničega.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    ja otišla u graz bez putovnice! u slo možemo sa osobnom, a između slo i aus nema ničega.
    Imala si sreću da te nije aus policija zaustavila...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja prije par dana morala hitno u bec.
    nisam imala vremena za ove alternativne pravce pa sam kupila vinjetu i zakeljila je prema pravilu, u gornji lijevi kut sajbe.
    poslje sam skuzila da mi je sajba na tom dijelu toliko zatamnjena da se vinjeta uopce, ali stvarno uopce - ne vidi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo jučer iz Zg za Graz išli alternativnim pravcem, bez plačanja vinjete za Sloveniju. I skroz smo zadovoljni. Išli smo preko Ptuja, Lenarta, graničnog prijelaza Mureck i onda na autocestu za Graz.

Jedina poteškoća nam je bio Ptuj, po kojem sigurno nismo našli najkraći put za Lenart (nije bilo oznake- ili smo ju previdjeli) ali i uz to put je bio ugodan, vremeneski otprilike kao i preko Maribora. Cesta je dobra, prometa uopće nije bilo, a niti ograničenja brzine od 50 km/h. Na jednom dijelu je kolnik malo neravan, a na jednom kratkom ima nešto zavoja (brdo).

Sve u svemu, mi ćemo i dalje tom cestom za Graz, osim ak nam slovenci ne naprave neku zamku i par kilometara tog puta proglase autoputom ili brzom cestom s naplatom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi smo jučer išli u Graz, ali preko centra Maribora. Do tamo je sve funkcioniralo OK, ali smo na povratku malo "sfušali", nismo na kružnom toku prije Maribora uspjeli izaći na isti izlaz s kojega smo ušli (čini mi se da ta opcija ni ne postoji, vjerojatno s namjerom da ipak završimo na nekoj od cesta koje podliježu plaćanju). Pa smo se tako, ni krivi ni dužni, našli na autoputu na kojem je pisalo: Budimpešta. Odvezli smo se 7 km do prvog izlaza (Pernica) i po bregima se spustili prema Mariboru. Ovaj put nas nisu uhvatili u prekršaju, ali mi se ta povratna dionica nikako ne sviđa, mislim da ćemo sljedeći put preko Murecka prema Zagrebu.

Tatek, imaš kakvih savjeta za povratak preko Maribora, s obzirom da nas očito jučer nije išlo?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mishica, baš zato ja nisam htjela ići preko Maribora. Taj put mi je izgledao zbunjujući i rizičasn baš zato jer su obilaznicu oko Maribora stavili pod vinjetu.

Ovaj pu preko Murecka je odličan. Jedino ne znam je li cesta i inače tako prazna ili samo sada zbog godišnjih odmora. A preko Maribora se uvijek, ama baš uvijek vozim u koloni.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    Imala si sreću da te nije aus policija zaustavila...
    Ja ove godine bila na zimovanju u austiji sa isteklom putovnicom.
    Sva sreća da sam to skužila pola sata prije puta, pa sam na slovesnkoj granici ponudila osobnu.
    Da, da znam da je sva sreća što me nisu uhvatili, ali nije bilo šanse da otkazujem skijanje, krenula sam pa kud puklo da puklo.
    Što je najbolje u Austriji su me prijavili sa tom isteklom putovnicom. E to mi nije jasno kako je prošlo.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima još jwdan dobra fora za vinjetu - premaže se sa uljem - bilo kojim u tankom sloju ili sjajilom za usne i samo sklizne sa šajbe, a izgleda kao da je pričvrščena 100%!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="NanoiBeba"]jer su obilaznicu oko Maribora stavili pod vinjetu./quote]

Pa ta zobilaznica nije autocesta. Autoceste su zelene, a zaobilaznica je plava.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="Matilda"]
    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    jer su obilaznicu oko Maribora stavili pod vinjetu./quote]

Ali spada u kategoriju brze ceste i podliježe naplati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh, na kraju vidim da su i zakleti nevinjetiše ipak kupili vinjetu (uključujući i mene) .
    Nije mi se dalo guslit po okolnim cestama zbog tih 35 eura...
    A bome Slovenci zadovoljno trljaju ruke: http://www.slobodnadalmacija.hr/Svij...1/Default.aspx

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Mishkica"]
    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    jer su obilaznicu oko Maribora stavili pod vinjetu./quote]

Ali spada u kategoriju brze ceste i podliježe naplati.
    točno ovako.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da vas pitam vinjetasi gdje ste zaljepili vinjetu?

MM je jucer uzeo i na njoj stoji napomena da se mora zaljepiti kao sto je opisano na slici i da nesmije biti na zatamljenom dijelu stakla.
    E sada, na slici je naslikana vinjeta s lijeve strane, vozaceve :?
    S obzirom da nam je gornji dio stakla zatamljen (kao im vecini) ta vinjeta bi trebala biti usred vidnog polja vozaca.

Gdje je tu logika? :?

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •