a sad priznaj na kojoj slici si ti![]()
a sad priznaj na kojoj slici si ti![]()
a što ako sam s druge strane fotoaparata?![]()
ako kazem da si onaj na srebrnom motoru sa PZ tablicom jel imam kavu?![]()
![]()
Moover, hvala na linku, eksplicitniji opis nismo mogli dobiti.
Predivne fotke!
Zavidim!
Stvarno odlično opisano i pokazano.
Ali meni i dalje puno jednostavnije izgleda put koji smo mi koristili
Ptuj-Lenart-Mureck-priključak na Austrijsku autocestu.
I kaj je najvažnije, nema gužve ( u stvari nije je bilo kada smo mi išli)
bila sam uvjerena da sam otvorila topik o crvima u kadi i cudim se gdje su te fotke moovera u kadi, sto li s crvima radi :/
Morala sam ovaj topic prebaciti na neki "stalni" pdf, jer stvarno je uložđeno mnogo kreativne snage da se nađu "nevinjetski" putevi kroz Sloveniju...![]()
A što je sa vinjetama na relaciji Rijeka-Trst preko Rupe. Načula sam da tom trasom nema problema i da ne treba vinjeta, a kako nisam bila u Trstu od 6-og mj....
Ne treba ti vinjeta sve dok dodjes do Kopra, a onda onih par km ti opet treba, pa preporucujem da skrenes za Skofije po staroj cesti...iridana2666 prvotno napisa
Ne idem preko Kopra jer to mi je daleko. Idem preko Pasjaka, standardnom cestom. Ne treba znači :D
Jel netko nedavno išao ovuda?Moover prvotno napisa
Naime, ovako na fotkama izgleda jednostavno (i odlično snimljeno!) al jel netko to iznova prošao sa autom i ima li kakva caka na koju treba posebno obratiti pozornost?
Zapravo, najviše nas muči ovaj kružni tok kod Pesnice i izlaz na stari granični prijelaz. To mi je malo nejasno pa ako je netko bio, molim kratko objašnjenje.
Drugo, kad se stigne u Austriju sa ovog starog graničnog prijelaza, gdje se kupuje vinjeta?
Evo mi smo prošli ovom rutom od Maribora do Austrije po lokalnoj cesti - nije bilo nikakvih problema sa snalaženjem a put je možda duži 15ak minuta.
Jel definitivno uvedena "kratkotrajna vinjeta"?
Nesto sam nacula da je 6eura 10 dana, :/
Istice nam polugodisnja kroz par dana,a trebamo za Austriju.
Sta nitko ne zna? :/
Vrijedi li i dalje ovaj pravac - može li se bez vinjete?NanoiBeba prvotno napisa
Kojim putem se može proći kroz Sloveniju kada se ide autocestom prema Varaždinu i Čakovcu?
Vrijeska
na ovom site imaš nekoliko alternativnih pravaca kroz Sloveniju prema Austriji/Italiji (neki su opisani u slici i riječi)
http://www.motori.hr/forum/index.php...,112100.0.html
Mi smo za Austriju koristili alternativu kroz centar Maribora preko Dolnje Počehove. 8)
Dečki su se stvrno potrudili.![]()
Pazite samo na nove oznake. Naime, Slovenci su otvorili novu dionicu autoputa (25 km) koja počinje desetak kilometara nakon granice. Nama je bilo svejedno jer smo imali vinjetu, ali baš smo gledali kako su mudro složili oznake da te baš odvedu na autoput. Nisam sigurna u detalje kako sad izbjeći taj novi dio pa se neću dalje petljati. Ovo je od prošloga vikenda, koliko ja znam (prolazili smo i vikend prije toga i sve je još bilo po starom).
Otići ćemo opet Adventurer i ja i poslikati...Freja prvotno napisa
![]()
Hvala, hvala...mg1975 prvotno napisa
![]()
![]()
nisam sve čitala, ali iz prve ruke... slovenska vinjeta se može izbjeći ako se ide za Austriju preko Ormoža , Ljutomera na Gornju Radgonu.
Sigurno ne treba vinjeta, sve su lokalne ceste. Do Graza ste si produžili cca 20-ak minuta školske vožnje u odnosu na Ptuj-Maribor-Šentilj.
ovo je kad ideš prema mariboru?Freja prvotno napisa
Da, na potezu Macelj-Šentilj.
Dakle za one koje ne brine kako izbjeći vinjetu, cesta je sad super. Mjerili smo samo dio nove autoceste (24 km) pa ne znam koliko je ostalo stare, ali recimo deset-petnaest kilometara od Macelja do početka autoceste i onda od ulaza u Maribor do onog skretanja desno opet na autocestu (nekih 5 km). Mi smo se ugodno iznenadili. Konačno vinjeta ima barem nekakvog smisla i osjetno se brže stiže (je da je precijenjena, ali to je druga tema).
znači, ako sam dobro shvatila - od macelja ima 15 km stare ceste, onda je nova do maribora?Freja prvotno napisa
a taman sam se navikla na izbjegavanje one od maribora :/![]()
Freja prvotno napisa
Upravo dodjoh pitati sta se dogadja sa cestovnim oznakama po Sloveniji, jer smo sinoc za dlaku izbjegli neku kaznu zbog neposjedovanja vinjete - brrr.....
Stvarno nisu fer sa znakovima i uputama - isli su toliko daleko da su iza Maribora prekrizili Zagreb i ravnu strelicu, i stavili samo Zagreb desno, da se skrene na autoput, iako se do Zagreba i dalje moze i ravno![]()
A kod Ptuja - gdje smo i zalutali i skrenuli na autoput, jer su nam to ponudili kao jedinu opciju - bas prava bedastoca...![]()
neka samo oni podmeću, razvit ćemo mi strategiju![]()
ajoj, mi se baš spremamo u srijdu do Graza. Obično idemo preko Ptuja i Lenarta ali sada me malo frka zbog nove dionice. Malo sam tražila po netu, ali nema nešto novih autokarti. MM paničar će sigurno navaljivati da kupimo vinjetu
cure, decki, ima netko iskustva sa vinjetama? (ne onog sa zaobilazenjem istih)
ako kupim 7d vinjetu u subotu, vrijedi li mi do sljedeceg petka ili subote?
http://bezvinjete.blogspot.com/NanoiBeba prvotno napisa
![]()
7-dnevna vinjeta vrijedi 7 dana, kako joj i sam naziv kaže... 7 dana od dana cvikanja.ivarica prvotno napisa
Dakle, svi švabe, česi i ini turisti će morati kupiti dvije ako dolaze u subotu i vraćaju se u subotu... to je 30eur. ipak 5 eur jeftinije nego prošle godine...![]()
uključujući i taj dan.Moover prvotno napisa
Prkasno. MM nije htio riskirati pa smo kupili vinjetuivy prvotno napisa
ajd pliis, da ne prekopavam po topicu, jel zna netko jel se može do Brežica bez vinjete..mislim jel ima lokalna cesta da se ne dotiče autoput?
imaš čak dvije mogućnosti:ivy prvotno napisa
1. Zagreb - Zaprešić - Savski Marof - GP Harmica - Dobova - Brežice
2. Zagreb - Samobor - Bregana - mali GP - Čatež ob Savi - Brežice
mislim da su oba opisana na topicu radi detalja (na ovom drugom, čini mi se, postoji mogućnost da 'zalutaš' na auto-put)
e, hvala ti, drugoga poznam, al već dugo nisam išla pa ću morat pripazit na navođenje na autoput 8)Juroslav prvotno napisa
Ako niste upoznati, slovenska vinjeta vam nudi otprije koji mjesec dodatno skraćivanje na putu prema Grazu. NAime, dovršen je dio autoputa prema Macelju, autoput je sad dosegao točku kod svinjogojske farme (vjerojatno svi dobro pamtite to mjesto po smradu koji se tamo često širio) nekoliko kilometara prije Ptuja.
Ako imate vinjetu, tada samo slijedite putokaz ka Mariboru i autoput s malo prometa će vas za desetak minuta vožnje dovesti na autoput Ljubljana-Maribor. Ponjemu ste za slijedećih desetak minuta kdo Maribora i, pošto je gotova istočna obilaznica, više ne morate ići pored centra, već grad obiđete i na poznati autoput dođete IZNAD rotora kod kojeg je skretanje za Šentilj običnom cestom.
Ovim putem stigli smo u subotu od Macelja do Šentilja za cca 30-tak minuta vožnje, dakle skratili smo vožnju za barem 15-20 minuta.
Zageb-Graz sad u normalnim uvjetima vožnje i bez gužve na granici iznosi cca 2 sata, za usporedbu sa prijašnjih 2h25 min.
Za one koji nemaju vinjetu i ne žele ju, na dotičnom raskršću skreću desno (mislim da je putokaz ka Ptuju i ormožu) i dalje idu starom cestom.
Ide u Graz, zanima me gdje mogu u RH kupiti vinjetu za Sloveniju? Ili mogu na samom Macelju? I gdje mogu kupiti vinjetu za Austriju? Hitno, ujutro putujem pabi voljela znati da odmah zbavim i taj šoping![]()
Mislim da se vinjeta za SLO može kupiti na Petrolovim benzinskim stanicama, sjećam se jer su to govorili kada su se njihove vinjete prvi puta uvodile...ivano2 prvotno napisa
SLO vinjetu možeš kupiti na svim Petrolovim benzinkima u Hrvatskoj te svim, be obzira na firmu, benzinskim stanicama u SLO. No, možeš i na svakom međunarodnom graničnom prijelazu sa SLO.
Austrijsku vinjetu možeš kupiti na većini benzinskih pumpi u Sloveniji kao i na Šentilju.
BTW, pitao sam prošlu subotu u Petrolovojbenzinskoj na Šentilju koliko vinjeta prodaju na dan - u smjeni od 7 sati prodaju u sezoni oko 500 vinjeta! (dakle, obrne se tamo na vinjetama samo u jednoj smjeni oko 3500 EUR! :shock: )
Koliko je sedmodnevna vinjeta za SLO? Kaj nije 15 E?
Treba li do Maribora (Europark) vinjeta?
Ne nužno.sandy-l prvotno napisa
Ako ideš autoputem, tamo si za cca 25 minuta.
Ako ideš starom cestom, tamo si z cca 40-45 minuta.
A za tih 20 minuta razlike ti baš i nije za platiti 15 EUR.
Nakon granice (cca 15 km nakon nje) ne skreći na autoput smjer Maribor, nego idi starom cestom za Ptuj, dalje za Maribor, kod bivšeg skretanja za Graz idi ravno, prvi slijedeći semafor desno, vozi do tik prije mosta preko drave i tamo skreni desno i u Europarku si.
Yes, tak ja idem.tatek prvotno napisa
Jedino kaj se neznam vratit za zg a da ne skrenem na onaj majušni komadić autoputa koji me dopela do semafora.
Tatek, kak da to izbjegnem? (od europarka)