Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Alergija na jaja ili...???

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Alergija na jaja ili...???

Ne mogu naći po pretražniku konkretan odgovor na moje pitanje, pa vas molim za mišljenje.
    Bornu još uvijek dojim i držim se tablice dohrane (nekad i "pretjerujem" po mišljenju mnogih), tako da mu nisam davala jaja sve dok nismo zakazali termin za cijepljenje s godinu dana. Kad je prvi put pojeo jaje, odmah je dobio osip oko usta koji se širio prema uhu. Bio je lokaliziran isključivo na tim dijelovima i spontano se povukao kroz nekih pola sata. Pričekala sam tjedan dana i onda ponovo dala jaje, reakcija je bila identična.
    Sve sam to ispričala pedijatrici koja je, usputbudirečeno nova i sad smo prvi put bili kod nje, ona ga neće cijepiti nego nas šalje na alergotestove na Srebrnjak.
    Zanima me je li netko radio ove testove, kako se to radi, koliko dugo se čekaju nalazi... Da li da to napravim odmah ili da još malo pratim reakcije?
    Moram još i ovo spomenuti, užasno me naživcirala pedica koja me je uvjeravala da je B sigurno već prije jeo jaja u nečemu... npr nekakvim biskvitima i sl... A ja tvrdim da nije jer mu nisam davala ništa što sadrži jaja. Onda sam još spomenula da mu ne dajem ni kravlje mlijeko, a ona meni na to kaže da ne razumije zašto!!!!! Pa nakon toga ne znam da li da je više što pitam ili da svoje nedoumice rješavam na forumu...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

definitivno je alergija na jaje
    ono što je bitno je koji je razred alergije
    nalazi se čekaju kojih tjedan dana pa češ onda znati
    naša pedica je rekla da se može cijepiti ako 1 ili 2. razred a ostalo se cijepi u bolnici
    Budući da je Ivo 2. razred i nikuda mi se ne žuri ja ću još čekati sa cijepljenjem. Kažu da se alergija na jaja povlači do 3. godine života
    a za tvoju pedicu ....

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

...ili kao mi cijepiš cjepivom koje nije na bazi jaja...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ali koliko sam shvatila, jedno od tri cjepiva iz MoPaRu kombinacije (mislim Mo) je isključivo na bazi pilećeg embrija i ne postoji u drugom obliku... :? Jedino se može pojedinačno cijepiti protiv preostale dvije bolesti...
    Ništa, onda ću danas nazvat za termin na Srebrnjaku...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mia* prvotno napisa
    Ali koliko sam shvatila, jedno od tri cjepiva iz MoPaRu kombinacije (mislim Mo) je isključivo na bazi pilećeg embrija i ne postoji u drugom obliku... :? Jedino se može pojedinačno cijepiti protiv preostale dvije bolesti...
    To je točno, ali ja to nisam shvatila kao tragediju. Cijepili smo se sa ta dva. Sad je alergija popustila pa nam je predložio cijepljenje Priorixom ali neću je voditi dok potpuno ne prođe. Kao ni na opterećenje KM-om jer ne vidim svrhu toga.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mbee - a jel može ona u vrtić ako nije cijepljena ?
    ja sam to shvatila kao uvjet za upis u vrtić..
    i još jedno pitanje - da li je bolje cijepiti tako pojedinačno ili je priorix ipak bolji (odnosno ima manje nuspojava)?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    Mbee - a jel može ona u vrtić ako nije cijepljena ?
    i još jedno pitanje - da li je bolje cijepiti tako pojedinačno ili je priorix ipak bolji (odnosno ima manje nuspojava)?
    Pa cijepljena je, onim čim smije biti cijepljena. Za vrtić ne znam, trenutno smo u fazi žalbi jer nnismo primljeni.
    Pojedinačno nije izbor, to je jedina moguća opcija ako je dokazana alergija na jaja. Nama se nakon godinu dana smanjila pa ju je pedijatar htio cijepiti i Priorixom ali neću je Voditi dok alergija ne bude 0.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="Nice"]Mbee - a jel može ona u vrtić ako nije cijepljena ?

prvi glas mi je da bi cijepljenje bilo uvjet ( ne sjećam se takvog pitanja na letku za upis, a ne sjećam se ni da me itko to pitao).Pa to bi bila čista diskriminacija prema djeci koja su alergična ( osobno znam barem troje djece koja idu u vrtić a nisu cijepljena ). Ako sam dobro shvatila našeg pedijatra Priorix je opasan samo u slučaju da je djete već doživjelo anafilaktički šok od jaja (moj je primio Priorix i hvala Bogu nije bilo nikakve reakcije, ali da sam znala da može nešto biti ni u ludilu ga ne bih cjepila). Na tvom bih mjestu napravila alergološki test tek toliko da znam s čim se trebam nositi a i da to dam na uvid u vrtić ( uostalom oni to i zahtjevaju).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="Nice"]Mbee - a jel može ona u vrtić ako nije cijepljena ?

prvi glas mi je da bi cijepljenje bilo uvjet ( ne sjećam se takvog pitanja na letku za upis, a ne sjećam se ni da me itko to pitao).Pa to bi bila čista diskriminacija prema djeci koja su alergična ( osobno znam barem troje djece koja idu u vrtić a nisu cijepljena ). Ako sam dobro shvatila našeg pedijatra Priorix je opasan samo u slučaju da je djete već doživjelo anafilaktički šok od jaja (moj je primio Priorix i hvala Bogu nije bilo nikakve reakcije, ali da sam znala da može nešto biti ni u ludilu ga ne bih cjepila). Na tvom bih mjestu napravila alergološki test tek toliko da znam s čim se trebam nositi a i da to dam na uvid u vrtić ( uostalom oni to i zahtjevaju).

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Proučavam stranice vrtića u koji smo upali i evo što sam našla o cijepljenju:
    Poštovani roditelji želimo vas podsjetiti na sljedeće obveze koje proizlaze iz "Programa zdravstvene zaštite djece, higijene i pravilne prehrane djece u dječjim vrtićima" ( Ministarstvo zdravstva NN, br.105/02 ):
    Zadaća dječjeg vrtića je provjera dokumentacije o cijepljenju djeteta i upućivanje roditelja na obavezu cijepljenja. Upis djeteta u vrtić uvjetuje se urednim cijepljenjem protiv bolesti iz programa obveznih cijepljenja s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cjepiva. Provjeru procijepljenosti obavlja u vrtiću zdravstvena voditeljica jedanput godišnje.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na brzom odgovoru
    Ivo je 2.kat na jaja pa ne nisam baš na čistu sa tim cijepljenjem...
    tim više što bih ga trebala uskoro cijepiti sa 5u1 ( mislim sa 18 mj)
    ne znam ni do kada to moram ... ili nema roka ( za 5u1)...?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je pedijatar rekao da se mora cijepiti do 18 mj. ( makar smo mi zbog nestašice cijepiva malog cijepili s 22 mj.). Možda ne bi bilo loše da se posavjetuješ sa specijalistom ili da nazoveš zavod za javno zdravstvo i pitaš za savjet-ja svog pedijatra ( iako je na glasu ) za takve stvari
    bez suglasnosti specijaliste više uopće ne šljivim.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[tim više što bih ga trebala uskoro cijepiti sa 5u1 ( mislim sa 18 mj)

tek sad sam primjetila da si napisala 5u1 , a ja sam cijelo vrijeme mislila da je riječ o Priorixu ( protiv mumsa, ospica i rubeole). Sad sam se toliko smotala da više ni ne znam kakvo je koje cijepivo ( moram doma pogledati u njihove knjižice cijepljenja).

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma meni je muka u tome što ga trebam cijepiti sa priorixom i 5u1 :/
    Koliko sam shvatila jedno se cijepi sa godinu a 5u1 sa 18 mj.
    No nisam ga cijepila sa priorixom zbog alergje na jaja, a nekako mi se čini prebrzo cijepiti i jedno i drugo...ma niš više ne znam..
    idem idući tjedan do pedice pa ću se posavjetovati sa njom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •