Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 249

Tema: Prvo privatno rodilište - 4.dio

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovakvog kakvog imamo po rodilištima nije.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a zasto onda ne radjas u polju ili doma prirodno???
    tako je priroda namjenila,jelda?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dobro: ima li kakvih novih informacija o Podobniku (tj Rodilištu)???!!!!! :? :? :?

Dosta nam je više ovih rasprava o carskom. Ko da to Podobnik radi na traci!!!
    Čuli smo jako lijepih priča o "vaginalnom porodu" iz privatnih rodilišta

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elizabet20 prvotno napisa
    to je NJIHOVO tijelo (...) i NJIHOVO dijete..
    Ne osuđujem ničiji izbor, ali ne slažem se da je tijelo isključivo ženino(kad su u pitanju trudnoća, porod i postpartum), a definitivno se ne slažem da je dijete samo njihovo.
    Stavljanje izbora majke kao prvenstvene vrijednosti prema kojoj se sve drugo mora ravnati (na nekoj zamišljenoj ljestvici), stvara od djeteta objekt (jer ne može iskazati svoju želju).
    Zato mislim da veličanje individualizma (i individualnih odluka, pogotovo u ime drugoga) koje je tako popularno u našem vremenu, ipak mora imati neke granice.

(Molim vas, neka se nitko ne vrijeđa, raspravljam(o) načelno, fenomenološki.)

Smeta mi što strah od poroda u privatnom rodilištu nema alternativnih pokušaja rješavanja prije nego što se odluči napraviti elektivni carski.
    Možda bi neke mame ipak izabrale npr. psihoterapiju (ili nešto drugo, nije bitno) ako bi znale što je zapravo carski.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dobro: ima li kakvih novih informacija o Podobniku (tj Rodilištu)???!!!!! :? :? :?

Dosta nam je više ovih rasprava o carskom. Ko da to Podobnik radi na traci!!!
    Čuli smo jako lijepih priča o "vaginalnom porodu" iz privatnih rodilišta

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam mislila na vaginalni porod kao takav - treba objasniti zenama koje ga se boje da ih uistinu nema cega biti strah.....
    a o porodima u nasim rodilistima i odnosu prema zenama necu....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mene isto zanima iskustva iz PR?
    kakvaje ekipa,koliko love sve to i šta košta,apartmani,smještaj,sve,sve me zanima...?

ovom ostalom nije mjesto tu već na "porodu" rekla bih,jer je rasprava o porodu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je rasprava o privatnom rodilistu pa mu je mjesto na Rodilistima.

slazem se da raspravu o carskom trebamo ostaviti za podforum Porod.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Prvo privatno rodilište - 3.dio

zna li netko moze li se u toj poliklinici ili i na obicne preglede kod ginekologa, ili samo vezano uz trudnocu?
    koje su cijene toga - pregled, papa, uzv...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: Prvo privatno rodilište - 3.dio

Citiraj moranaj prvotno napisa
    zna li netko moze li se u toj poliklinici ili i na obicne preglede kod ginekologa, ili samo vezano uz trudnocu?
    koje su cijene toga - pregled, papa, uzv...
    Može...ja sam kod njih bila i prije trudnoće...nisam sigurna za cijenu jer sam ja "stari" pacijent i plaćam 600kn pregled (i prije i sad u trudnoći)...mislim da su sad poskupili za nove pacijente (700 kn)

Datum pristupanja
    Mar 2008

kaj samo pregled kosta 700 + papa, brisevi i ino...?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

papa, ultrazvuk,test na klamidiju i pregled = 600kn....
    valjda sve to isto za nove pacjente sad 700kn...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Citiraj Lea1805 prvotno napisa

Može...ja sam kod njih bila i prije trudnoće...nisam sigurna za cijenu jer sam ja "stari" pacijent i plaćam 600kn pregled (i prije i sad u trudnoći)...mislim da su sad poskupili za nove pacijente (700 kn)
    dakle, ti si u trudnoci bila kod njih, onda naplacala si se do poroda nebrojeno tih ultrazvuka, uz naravno sam porod? to je bar dodatnih 6000kn?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nisam još rodila...termin mi je 18.05 :D

ja imam samo pozitivna iskustva sa dr Podobnikom i imam povjerenja u njega i planiram roditi kod njih (i da kad pogledam unatrag bila sam na dosta pregleda u zadnjih 9 mj...i još porod...ali za neke stvari u životu cijena nije najbitniji segmet)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Citiraj Lea1805 prvotno napisa
    nisam još rodila...termin mi je 18.05 :D

ja imam samo pozitivna iskustva sa dr Podobnikom i imam povjerenja u njega i planiram roditi kod njih (i da kad pogledam unatrag bila sam na dosta pregleda u zadnjih 9 mj...i još porod...ali za neke stvari u životu cijena nije najbitniji segmet)
    ma narvano, tko ima, i ak je zadovoljan, super!
    ja ipak moram kalkulirati oko cijene, pa sad kad zbrajam, vidim da to ispadne blizu 30000kn, ak je carski u pitanju.

sretno uskoro!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Ja plaćam pregled u trudnoći i ultrazvuk 700 kn,a taj pregled uključuje samo kontrolu da li sam imalo otvorena dakle doslovce 20 sekundi traje taj pregled.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Zapravo je ultrazvuk taj koji se plaća 700 kn.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam trudnicke preglede placala 600kn - ali sam imala stvarno tih sat ili sat i pol unutra samo za nas i dr je bio predivno posvecen nama kao da smo jedini na svijetu i jedini mu pacijenti taj dan
    u trudnoci sam bila sveukupno na 9 ili 10 pregleda......

sad idem na prvi redovni pregled pa neznam kolika je cijena......

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zašto vaginalni pregledi?? Toptalno bespotrebno! To se više nigdje ne radi u svijetu!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Citiraj mlisec prvotno napisa
    Zapravo je ultrazvuk taj koji se plaća 700 kn.
    :shock:

ja ga plaćam 150 kuna, u privatnoj klinici
    700 kuna nisam potrošila u cijeloj trudnoći, sa svim uzv i pregledima!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to i mi stalno ponavljamo, ali ne, ustaljena rutina je rutina, mora se prckati po trudnici
    to je otprilike nesto kao brijanje i klistir: odaaaavno je dokazano svim mogucim istrazivanjima da je ne samo nekorisno nego i potencijalno stetno, zenama je neugodno i ponizavajuce, ALI ipak se i dalje radi u svim nasim ginekoloskim ordinacijama i svim nasim rodilistima...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovarala sam iridani.

sto se tice cijene, bolje da ne komentiram

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam bila protiv brijanja i klistira, ali bi klistir ipak izabrala svaki put i preporucila ga svima....

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    to i mi stalno ponavljamo, ali ne, ustaljena rutina je rutina, mora se prckati po trudnici
    to je otprilike nesto kao brijanje i klistir: odaaaavno je dokazano svim mogucim istrazivanjima da je ne samo nekorisno nego i potencijalno stetno, zenama je neugodno i ponizavajuce, ALI ipak se i dalje radi u svim nasim ginekoloskim ordinacijama i svim nasim rodilistima...
    Točno ovako mi je moj doktor U Emiratima objasnio bespotrebnost vaginalnih pregleda u trudnoći. Ja sam imala samo 1. pregled i to je bilo zbog papa testa, a kroz cijelu trudnoću niti jedan, sve do 2 mj nakon carskog. Ne znam kako većina žena nije osvještena glede toga i shvaća koliko je to u biti samo štetno i da taj isti pregled mogu odbiti (ja jesam, kad sam se vratila u Hr).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nazalost kod nas jos puno tema nije osvijesteno...
    npr ja kad sam prvi put rekla da necu klistir i brijanje - gledali su me kao kako ja to mislim, ali ne samo doktori nego i moje frendice....

a vaginalni pregledi? o tome nisam nista cula.....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Iridana2666 poslala sam ti privatnu poruku.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam za preglede i nebi ih odbila!
    to kaj me pregleda u 3 sekunde,mi ne smeta a ujedno i mogu znati jesam otvorena i koliko preije poroda,znaci mogu mirovati ukoliko se to pokaze tocnim
    bez pregleda to nemogu znati

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a zasto onda ne radjas u polju ili doma prirodno???
    tako je priroda namjenila,jelda?
    OT. U Zagrebu je malo teže naći polje

Ali ja bih vrlo rado da sam mogla roditi u vlastitom domu, samo uz asistenciju stručne i educirane primalje, ONAKO KAKO NAM JE TO PRIRODA NAMIJENILA i kao što je to moguće u očito puno civiliziranijim zemljama od naše. Neke od njih nam baš kilometarski i nisu toliko daleko, ali u shvaćanju trudnoće i poroda - fijuuuuuuuu....

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

... a ujedno i mogu znati jesam otvorena i koliko preije poroda,znaci mogu mirovati ukoliko se to pokaze tocnim
    bez pregleda to nemogu znati
    možeš! ja eto znala to i bez doktora. to se itekako osjeti!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa netko nemoze znati.pogotovo ako je prvo dijete i nemas pojma o nicemu

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

možda malo OT, ali za vašu informaciju (za one koji smatraju da ginekolog mora malo počeprkati 'tamo dole' svakih mjesec dana ):

Most practitioners will do an initial vaginal exam at the beginning of pregnancy to do a pap smear, and other testing. Then they don't do any until about the 36 week mark, unless complications arise that call for further testing or to assess the cervix. If your practitioner wants to do a vaginal exam at every visit, you should probably question them as to why.

Vaginal Exams During Pregnancy
    There is no need for any vaginal exams during a normal pregnancy. The average healthy woman will manage her entire pregnancy without one.

Most women will be offered a PAP smear at first consult if they haven’t had one recently, but they can decline and say that they’d prefer their regular GP to do it for them.

There’s no need for a vaginal exam to determine dates either, if the woman can give a good menstrual history. If she cannot give an accurate date of her last menstrual period, then she can request an early ultrasound.

If the doctor suggests he needs to examine her to determine that all is normal anatomically then the woman can state that she has no problems with menstruation, intercourse, frequent UTIs, abnormal vaginal discharge or any other gynae probs therefore there is no reason to suspect any abnormalities.

If she has a history of gynae probs, infertility, if her mother used diestriol during pregnancy with her or if she has painful intercourse, difficult consummation etc then she’d be wise to have an exam to exclude abnormalities.

Make sure that:
    You understand why the exam is being done and what the examiner hopes to ascertain from it
    The procedure is explained to you and you are asked if you consent to it or not
    Inform the examiner if you have a latex or any other contact allergy
    You have an empty bladder
    You are warm
    Are comfortable
    Adequately covered
    Privacy is ensured
    Ask for extraneous people to leave the room
    Lie flat and squarely on your back with your bottom on the bed
    Breathe deeply throughout the exam
    Try to relax your pelvic floor muscles
    Ask the examiner to explain clearly to you what he finds on exam.
    I wouldn't do a vaginal exam:
    If the woman asked me not to
    If I thought the woman was in the latent phase/early stages of labour, as it would only discourage her. I'd encourage her to rest instead.
    If I wanted to know if the cervix was fully dilated. I'd just wait and see!
    If I thought the baby was in posterior position – there is nothing I can do about it if it is!
    Unless my findings were going to alter what we were doing.
    It's inappropriate to do a vaginal exam:
    Because the shift is changing and, we want to know where you are.
    Because the staff want to know where you are at in your labour but don't have the time to sit and observe or be with you.
    Because the anaesthetist is going home and doesn't want to be called back in an hour to give you an epidural (unless you have indicated you are considering one)
    Because the Registrar is going off duty and wants to hand over your care to the incoming Registrar.
    Just to check how you are doing
    Because it is hospital policy to do routine 4-hourly vaginal exam
    Because your obstetrician wants to be present for birth but not to be standing around for hours waiting, or miss the whole thing (unless you specifically want your obstetrician present).
    When vaginal exams are contraindicated:
    If the woman refuses the procedure for reasons of culture or FGM etc
    When there is a placenta praevia
    With extreme care when there is any abnormal vaginal bleeding pre-natally
    Unnecessarily if the woman is GBS pos with ruptured membranes
    If the woman has an active Herpes lesion
    There was an article in the medical journal, the Lancet a couple of years ago written by an obstetrician. He wrote that he couldn’t see the whole point of information seeking vaginal exams, especially trying to work out what position the baby was in (i.e. posterior, transverse). He noted that there were only 3 diagnoses which counted. The baby is:

1. Coming out soon
    2. Coming out later
    3. Not coming out at all

I think he has something there – people make it all so complicated when it's all fairly simple!

Who’s Having Vaginal Exams?
    BellyBelly midwife, Alan Rooney says: “I have never had a homebirth mum request a vaginal exam.

I think that, in hospitals, many mums expect to be given a VE. In my experience, when I have admitted a woman in labour, a frequent question I get is, Do you need to do an internal? or When are you going to do the internal? or some such question.

I do not believe that women are happy to have vaginal exams, but I think that most women accept them as an expected part of pregnancy. I am sure that if they were given all the facts then a lot more women would be saying no to vaginal exams.

I would imagine that the risk of infection is quite low from a VE, but there is still a risk. And the more often someone goes sticking their fingers in, the higher the chance of introducing an infection. This is more of a concern if the waters have broken, as not only can you give the mum an infection, but you could also give the baby one.”

If You Want to Avoid Pain Relief, Avoid an Exam!
    Birth Attendant and BellyBelly’s Creator, Kelly Zantey, says: “Vaginal exams can be the final breaking point for women in labour. If they have an internal and are disappointed at how dilated they are, it can be the reason they choose to have that epidural or other pain relief because they feel they have nothing left inside them to keep on going when the end is far in sight (to them anyway!).

No-one knows how quickly or slowly a woman will dilate, but knowing an actual number can severely throw a labouring woman off track. A client of mine had an internal and was found to be 4cms dilated. She was devastated after labouring all day, and it took much work to get her focused and back on track, allowing her body to labour without distraction and stress. Not only that but her parents then turned up uninvited and again she had lost focus! We quickly dealt with that, but after a few good hours of hard work in the bath, focusing on the HypnoBirthing she had been learning, she had her baby soon after – not bad for someone who was 4cms hours earlier. She could have given up and opted for pain relief thinking she would have many hours to go – but she dilated quickly after the internal. It’s so unfair to a labouring woman to have to go through that, the feeling of defeat or seeing a mountain in front of them when they have already worked so hard – this is why I believe it’s best not to know or have internals unless there is a compelling reason. As well as this, if you are not dilating fast enough for the hospital or doctor, then it’s a reason for them to initiate further intervention like the syntocinon drip or rupture of membranes etc
    It’s very important to ALWAYS remember that when you are in a hospital, no-one HAS TO DO ANYTHING! All treatment is by consent and patient choice ONLY. Policy is not law and procedure being done against your will is grounds to sue. Doctors / midwives need YOUR permission to do anything to your body. If they aren't convinced there is a good reason for a procedure then decline it.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možeš staviti i link na izvor?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno pazite se

ja sam planirala roditi kod podobnika dok mi u 34tj.nije otkrio da mi malom sa srcem nije nesto u redu(čudio se jer je do tada bilo sve ok)..otisla sam po druga misljenja i navodno se to desilo jer mi je Podobnik u dva navrata davao INDOMETACIN zbog povecane plodne vode..Kad su drugi culi da sam i nakon 30tj.uzimala taj lijek zgražali su se..Nakraju sam u totalnom nepovjerenju otišla u Linz tamo je jako dobra dječja kardiokirurgija,18.4.i rodila carskim isti dan!Sada je sve uredu ali najozbiljnije mislimo o tužbi..Zato pazite se Podobnikai indometacin ne uzimajte u trudnoci!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

petral - jako mi je zao zbog tvog neugodnog iskustva.... drago mi je da se sve dobro zavrsilo!!!!
    cestitke na bebi (nisi nam napisala curica ili decko )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dečko..nikola, uranio je mjesec dana ali već dobro napredujeidući tjedan idemo opet u linz na kontrolu..nadam se da se drugima neće desiti ovako nešto jer tih tjedan dana od kada smo saznali za problem pa dok smo otišli u linz nebi nikome poželjela...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

petral
    čestitam na bebici

digni tužbu, da se to ne ponovi

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja ti nazalost nisam objektivna jer sam vrlo zadovoljna sa Podobnikom, rodila sam kod njega i tamo ostajem,.....
    ali kod takvih situacija kao sto je tvoja moram reci da se izboris za pravdu i ako treba tuzis ga - napravis ono sto mislis da je najbolje za tebe bez previse savjeta sa strane...

tuzba?
    ima koristi ako ce uciniti da doktori ipak vise paze i obracaju paznju na sve detalje....
    ja ne bi, ali to je vrlo individualno....
    uzivaj u svojoj bebici i zaboravi na sve ostalo

najvaznije je da je mali Nikola dosao na svijet zdrav i uljepsao ti zivot

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala!!Istina sad mi je Nikola na prvom mjestu i zaista ne mislim trenutno bacat energiju na ništa drugo..MM je tu opet jako ljut i ne misli to tek tako pustit jer i mi smo bili do tada jako zadovoljni s Podobnikom pa nam se sve odjedanput preokrenulo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u pitanju je privatno rodilište, biti će im jako u interesu nagodba
    pa bar će dobiti "žuti karton", a vi naknadu za probleme

djetetov život je bio ugrožen
    nije sitnica

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u pitanju je lijecnik a ne privatno rodiliste.....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma svakako, ja sam još poslije bila kod tri doktora u zg.i svi su me pitali zašto vam je dao indometacin??i to tako kasno u trudnoći a opet kad su čuli Podobnik samo su se nasmijali kao znamo mi njega...Ma glavno da je sada ok!Ali ipak mora nekako odgovarat jer kad pomislim da je život moje bebice bio ugrožen radi njegove krive procjene i olakog davanja lijeka..poludim..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Plusic prvotno napisa
    u pitanju je lijecnik a ne privatno rodiliste.....
    njegovo privatno rodilište

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Petral - trebas nesto poduzeti i radi sebe i radi sprijecavanja da se to dogodi nekome drugome.....

a rodiliste ipak ne bi petljala u tu pricu jer ima i jos jako simpa doktora tamo, a ovo i nije iskustvo iz rodilista nego sa trudnickih pregleda.....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma naravno da budem..najviše zato da se drugima to ne dogodi!
    Upoznala sam i druge doktore tamo..svi su jako simpa i bas sam bila sretna oko toga što imamo privatno rodilište i onda kad mi se ovo dogodilo..mislim da sa drugim djetetom isto idem van..jednostavno izgubiš povjerenje...Ja sam u Linz dosla na temelju jednog maila i primili su me kao nikad nigdje..poželiš se tamo vratiti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to je uistinu divno i nadam se da ces svoje lijepo iskustvo podijeliti sa nama!

Nazalost kad se sjetim voznje iz rodilista doma ( a i u rodiliste - bili su poprilicno jaki trudovi) - meni je i privatno u ZG bilo predaleko ( a trebalo nam je max 10tak minuta) a kamoli da bi mogla na neki dalji put , zato se divim svima koji idu roditi u rijeku,graz ili bilo gdje dalje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tako sam i ja razmišljala..a kad smo išli u Linz u petak 18.4. to je bila dogovorena kao samo kontrola i onda kada su vidjeli u kojem je stanju bebica rekli su da danas mora vanja sam u 11 došla u Linz a u 14.56 se mali već rodio carskim da se ne mući..to je bio takav šok za sve nas..jer sam bila u 35 tj.U zg.su nas uvjeravali da trebam rodit u 38.carskim..ko zna kako bi to onda završilo..Kad cu ulovit malo više vremena..napisat cu svoju priču!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga Petra... već danima mislim na tebe i to kako bih te rado čula... I stalno mislim napisati mail ili nazvati... izuzetno mi je drago da je sve na kraju dobro prošlo i da je Nikola dobro! Čestitam ti na pametnoj i brzoj odluci da zapalite vanka i riješite sve što je prije moguće. A jako mi je žao kaj je do tada lijepa, zdrava trudnoća prerasla u vjerujem tjedan dana totalnog kaosa, tuge, nemira...
    Nadam se da ćemo imati prilike popričati o tome.
    Ja podržavam odluku da tužiš! No, najprije je najvažnije da si tu za Nikolu!
    (joj kad se samo sjetim tog lijeka i kako sam te pitala... jel to baš mora... ajme...)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam se htjela ukljucivati u raspravu dok ne steknem vlastito iskustvo koje zelim podijeliti s vama.

U jednoj recenici: imama samo rijeci pohvale i o poliklinici i o rodilistu Podobnik!
    U duzoj verziji: dugo sam se dvoumila da li da rodim u privatnom rodilistu ili ponovno u Petrovoj. Odlucila sam otici na pregled u privatno rodiliste i odluciti nakon sto sama steknem prvi dojam. Na pregledu i uzv sam bila kod dr. Gebauer koja je na mene ostavila vrlo pozitivan dojam.Suprug i ja smo s njom na tom prvom pregledu proveli sat i pol nakon cega smo jedan i drugi bili sigurni da cemo se ovaj put odluciti za privatno rodiliste. Svi me pitaju sto je tocno prevagnulo u donosenju odluke. Osim sto sam imala odmah osjecaj sigurnosti za vrijeme tog pregleda i sto mi je cijela atmosfera bila ugodna, mislim da je prava prevaga bila sto me dr i nakon moje price o problemima u prvom porodu i velike bebe te uzv procjene bebe opet oko 4,5 kg nije nagovarala na carski vec me poticala na sto prirodniji porod.
    Nekoliko dana pred termin bila sam otvorena 2,5 cm i sve je izgledalo spremno za porod i opet su me odusevili kada su mi rekli da bi indukcijom rodila za par sati ali da smatraju da je to nepotrebno i da bi bolje bilo pricekati prirodne trudove (za razliku od mog prvog poroda).
    Sam porod je bio vrlo ekspresan ali moram reci da me se pitalo za svaki detalj (da li zelim epiduralnu, klistir...), primalja nije stigla masirati medjicu, a ni na loptu nisam stigla ali mi je stigla reci da smatra da sam dovoljno elasticna da mi nije potrebna epiziotomija.
    O postporodjajnom tretmanu isto samo pohvale (stalno mi je neka sestra bila u blizini, pomogla mi kod prvog dizanja, tusiranja...) a sestre koje se brinu za bebice su preekrasne. Poticu na dojenje, obavjestavaju o svakoj sitnici vezanoj za dijete, zajedno smo ju kupale, presvlacile...Pedijatrica je dosla odmah cim sam rodila, pitala me da li zelim da beba bude samnom dok cekam ona famozna dva sata ili ju moze uzeti nakratko radi prvog pregleda, pitala me za dozvolu za cijepljenje....

Ispala je dugacka prica, ali ovo je najkraca moguca verzija.
    Jos jedno bih naglasila da mi je zahvaljujuci osoblju rodilista Podobnik ovaj porod ostao u prekrasnom sjecanju.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •