Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 249

Tema: Prvo privatno rodilište - 4.dio

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mislim da nitko od cura ovdje ne "ceka jedva" da cuje lose strane klinike
    Pa ako pogledas topice o iskustvima o drugim rodilistima, uglavonm se javljaju zene koje su tamo i rodile. Ovdje su takve u manjini, prevladavaju osobni stavovi o opravdanosti placanja, sugerira se da doktor preferira carski i sl. i to u vecini slucajeva od zena koje su rodile negdje drugdje. Zato i ja imam dojam da se "jedva ceka" neko lose iskustvo :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

imaš dojam da se čeka neko loše iskustvo zato što je ono u većini..
    rijetki su slučajevi prekrasnog poroda iz snova.
    zato postoji mogućnost izbora,svi znamo stanje naših rodilišta,i ona najbolja imaju svoj loš dan..stoga u miru čekaš porod i moliš boga da će taj dan u tvom rodilištu biti super bio privatan ili ne..

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    mislim da nitko od cura ovdje ne "ceka jedva" da cuje lose strane klinike
    Pa ako pogledas topice o iskustvima o drugim rodilistima, uglavonm se javljaju zene koje su tamo i rodile. Ovdje su takve u manjini, prevladavaju osobni stavovi o opravdanosti placanja, sugerira se da doktor preferira carski i sl. i to u vecini slucajeva od zena koje su rodile negdje drugdje. Zato i ja imam dojam da se "jedva ceka" neko lose iskustvo :/
    deaedi, ako znamo da u prvih nekoliko mjeseci rada nije bio niti jedan jedini porod na stolcicu ili u kadi, kako to drugacije objasniti nego da bas, jelte, i nema neke velike potpore takvim ekstremno alternativnim i kompliciranim nacinima poroda, nego se sugerira horizontala, bilo da te oni 'porode', bilo da ides na carski?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vjerojatno nije sve samo do rodilišta. Znam nekoliko ljudi/parova koji bi si mogli priuštiti privatno rodilište i čak i budu vjerojatno, ali ne žele čuti o "prirodnom" porodu, na žalost. Čim se pokuša na tu temu povesti razgovor, slijedi blokada, preskakanje na drugu temu.

Doduše, tu bi upravo rodilište moglo raditi na promjeni stavova aktivnije, ali njima je pak u interesu zaraditi, a to će najprije ako "poštuju želje pacijenata", koji na žalost i prečesto žele da je sve što prije i što bezbolnije gotovo...

Jer vidi se iz nekoliko priča, oni koji su tražili prirodni porod su ga i dobili. Samo što ga je očito željelo vrlo malo žena, ako je suditi po iskustvima s ove teme.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

[quote="Anamarija S"]imaš dojam da se čeka neko loše iskustvo zato što je ono u većini..
    rijetki su slučajevi prekrasnog poroda iz snova.

..ali zato sam ja hodajuća reklama za rodilište jer sam imala porod iz snova :D

ne znam kako izgleda (mislim vidla sam jedino na TV) stol za rađanje u državnoj bolnici ali stol u privatnom rodilištu ima nekih 15 (mislim, možda i više) načina na koji se slaže i ja sam na kraju rodila u nekom položaju koji se od "normalnog stolčića" razlikovao samo po tome što je babica mogla sjediti ispred mene i nisam imala "špagu" za koju se žene drže nego neku "štangu"

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

deaedi, ako znamo da u prvih nekoliko mjeseci rada nije bio niti jedan jedini porod na stolcicu ili u kadi, kako to drugacije objasniti nego da bas, jelte, i nema neke velike potpore takvim ekstremno alternativnim i kompliciranim nacinima poroda, nego se sugerira horizontala, bilo da te oni 'porode', bilo da ides na carski
    ?

Jer vidi se iz nekoliko priča, oni koji su tražili prirodni porod su ga i dobili. Samo što ga je očito željelo vrlo malo žena, ako je suditi po iskustvima s ove teme.
    Znaci, vecina zena je dobila ono sto je i zeljela.
    Problem je onda sto nekima smeta su druge rodilje ostvarile svoje zelje o porodu.

Mislim da je pravo svake zene da odabere porod kakav zeli, ukljucujuci carski rez. Jer ako moze odabrati da li zeli uopce zadrzati i roditi dijete koje nosi, onda valjda moze odabrati na koji nacin ce ga roditi.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da je pravo svake zene da odabere porod kakav zeli, ukljucujuci carski rez. Jer ako moze odabrati da li zeli uopce zadrzati i roditi dijete koje nosi, onda valjda moze odabrati na koji nacin ce ga roditi.

XXX

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih jedino dodala da bi bilo dobro da zna prednosti i nedostatke pojedinih načina, odn. moguće rizike - bilo kojeg načina.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    Ja bih jedino dodala da bi bilo dobro da zna prednosti i nedostatke pojedinih načina, odn. moguće rizike - bilo kojeg načina.
    Slazem se. Treba se informirati, ali opet i imati pravo da se ne informiras, ako ne zelis. Opet paralela sa odlukom o zadrzavanju trudnoce/bebe - nisam primjetila da se ispituje da li su se zene koje su se odlucile na taj cin dobro informirale o svim aspektima te puno vece i kompleksnije odluke, niti ime se sugerira da ta odluka treba biti drugacija. Ali kod odluke kako da se ta beba rodi, ako se zadrzi, svi imaju svoje misljenje i sugestiju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

trebala bi biti obveza doktora da prije zahvata (abortusa ili CR-a) usmeno izreče sve moguće nuspojave i nakon toga traži potpis da je pacijentica upoznata sa svim rizicima

u pitanju je zdravlje, ne boja aute

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

čemu ta glupa prepucavanja oko carskog reza....poanta teme je da se jave žene koje su rodile u privatnom rodilištu ili planiraju ili prate trudnoću kod njih i podijele sa ostalima svoja pozitivna ili negativna iskustva?! 8)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lea1805 prvotno napisa
    čemu ta glupa prepucavanja oko carskog reza....poanta teme je da se jave žene koje su rodile u privatnom rodilištu ili planiraju ili prate trudnoću kod njih i podijele sa ostalima svoja pozitivna ili negativna iskustva?! 8)
    Slazem se!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam u 36 tjednu,a zbog placente previe porodit će me u 37 tjednu carskim rezom.Danas idem na zadnju kontrolu.Ne znam dal će me danas ostaviti ili ću ići doma pa se za koji dan vratim i zbog toga sam nervozna.Kad se vratim podijelit ću svoje iskustvo s vama.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moram se osvrnuti, sori na OT. mislim da vecina zena koje se odlucuju na CR to rade iz straha od silnih bolova i ne znam cega sve ne, mozda i iz prica od mama, prijateljica... koje su rodile u bolnicama.

ne ulazim u odluku zene kako ce roditi, to stvarno nije moja stvar, nego mislim da je prirodni porod--pravi prirodni porod, ne samo vaginalni--nepravedno na losem glasu, upravo zbog bolnickog tretmana.

nadam se da ce biti dobrih iskustava iz privatnog, koji ce razbiti i tu predrasudu o prirodnom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slažem se,nadam se dobrim vijestima iz tog rodilišta

i da napomenem,ovo što se straha od bolova tiče,mene je deset puta više postoperativno boljela rana od Cr i osjećala sam se kao zombi,nego VBAC...tek da se zna

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Slazem se!
    X
    Ma stvarno, dajte prestanite već jednom o tom carskom . Ako vam se već toliko lamentira o tome, otvorite si novi topic.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja znam da si ne mogu priuštiti, a ne znam i da mogu bi li porod u priv. klinici. Bar ne u HR. Sve je to od slučaja do slučaja i svuda može nešto krivo krenuti jer nitko od, bilo drž. ginića do priv., nije Bog. E sad...kad platiš, logika je da sve dobiješ što želiš-komfornost, ljubaznost...no kako je moja frendica rekla: Ne treba meni plazma TV i ulizivanje nekoga u bolnici, meni treba moje dijete živo i zdravo! Kada čitam o rodilištima u HR-najradije ne bi niti u jedno od njih jer svako ima i poz. i negativnih priča, a mi se svi hvatamo za to. Ako netko brzo i prirodno rodi-kaže joj se : Super imala si sreće i ćao. A ako nekome negativno ispadne , svi suosjećamo i želimo detalje. Moja maćeha je rodila sa 45 kod kuće (u Amsterdamu), druga trudnoća i sve 5! Bila na 1 pregledu te 3 UZV-a u cijeloj trudnoći. A prva trudnoća i porod sa 38, u bolnici i napatili se svi skupa jer su bile blizanke i krenulo po zlu. Sve je individualno pa tako i mišljenje o rodilištima i liječnicima.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kao prvo, zbilja mi nije jasno zašto one koje su već rodile tu pametuju drugima. Dajte ljudi gledajte svoja posla. Nije više majka ona koja rodi "prirodno" od one koja ide na carski rez. Obje su jednako majke i neće nitko dobit orden za ništa.

Drugo, rađanje u privatnom rodilištu ja u mojem slučaju vidim kao nešto što si nakon 15 godina odgađanja trudnoće radi škole, karijere i slično mogu priuštiti. Iako plaćem BOLESNE novce svaki mjesec za zdravstvo, neću biti s 8 žena u sobi, prepuštena sestrama nabrijanim što rade za 3000 hrk. Meni je zaista tužno u kojem stanju je naš zdravstveni sustav, ali neću dozvoliti da se moje dijete rodi u njemu.

Treće-moja šogorica rodila je mojeg ljubljenog nećaka 14.7. u ovoj klinici. Rodila je carskim rezom iako to nije uopće planirala. Naime, nije uopće dobivala trudove ili se otvarala iako je termin odavno prošao. Moj brat bio je cijelo vrijeme s njom, čak i za vrijeme operacije. Odmah su dobili dijete. U bolnicu ništa nisu nosili. On je bio cijele dane s njom, a i dijete je mogla imati cijelo vrijeme. Mogla je primati posjete. Učili su je dojiti i masirali su joj grudi. Ukratko, hvala Bogu da su do vremena dok ja nisam ostala trudna otvorili ovu ustanovu.

Moja sestra koja je rodila u Petrovoj prije 7 godina, gdje sam ja ostala ZGRANUTA uvjetima u kojim djeca dolaze na svijet, je bila protiv privatnog rodilišta, ali kad je vidjela ovo, rekla mi je samo, ti moraš tamo roditi, ti nećeš izdržat Petrovu...

I daj Bože da sve bolnice postanu humane i da svi možemo u klinike gdje imaju uvjete kao ova privatna.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Upravo sam pogledala prilog o ovom rodilištu i u usporedbi s kantama (!!!!) ispod stolova za radjanje u državnoj bolnici, definitivno idem na privatnu opciju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

misliteljica

svaka žena ima pravo roditi kako hoće
    samo u našoj državi za carski moraš imati medicinski razlog, ne znam kako je u privatnoj klinici, da li i njih kači taj zakon ili ne

meni samo smeta to i da odem u tu kliniku i da dogovorim i planiram prirodni porod (bez kemije rezanja i sl.) da ću se svejedno morati odupirati i pravdati staroj mašineriji: klistir, lezi, 24/7 CTG, drip, prokidanje vodenjaka, epiziotomija
    samo će mi biti ljubazniji u pranju mozga da to moram inače ću ubiti bebu

samo to mi smeta, da ni novci nisu garancija

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    misliteljica
    ?????????????????????????????????????????????????? ??

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

misliteljica 'samo će mi biti ljubazniji u pranju mozga da to moram inače ću ubiti bebu', :shock: ??????????????????????

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

samo u našoj državi za carski moraš imati medicinski razlog, ne znam kako je u privatnoj klinici, da li i njih kači taj zakon ili ne
    Na koji se to zakon pozivaš, tražila sam ali nisam našla?

To pišeš prema vlastitom iskustvu, ili je to tvoj dojam prema iskustvima ovdje na forumu - doduše, ni takva iskustva nisam našla, možeš li citirati kome su to tako rekli?

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam pročitala ovaj njen post već sto puta i svaki put si mislim ajde nisam dobro pročitala......
    jbt ovo je nešto najodvratnije što sam uživotu pročitala, iskreno se nadam da je nešto krivo napisala pa da je zbog toga ovaj post ispao ovakav kakav je

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To pišeš prema vlastitom iskustvu, ili je to tvoj dojam prema iskustvima ovdje na forumu - doduše, ni takva iskustva nisam našla, možeš li citirati kome su to tako rekli?
    ne znam točno je li zakon ili pravilnik, o tome je bilo govora na onim pustim topicima o Carskom, da ili ne, i slično

prema pričama tu na forumu, i pričama in live iz šibenskog rodilišta
    poanta je da je pritisak u tom smjeru (ja sam malo pretjerala u izrazu da naglasim poantu), da se to sve mora raditi jer je tako bolje, sigurnije.. protivno tome nije dobro, ugrožava se vbeba islično
    a i imala sam "okršaj" u vezi CTG-a i sjedenja u Vž rodilištu sa jednom nepristojnom doktoricom koja se nije niti predstavila
    a tu je i priča žene koja je prva pokušala na prirodni porod u ovoj klinici

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisi pretjerala, mgrubi. evo bas neki dan jedna moja prijateljica je dobila takvu izjavu od med. sestre, tocno tim rijecima 'zar zelite ubiti dijete' jer je trazila da tek rodjena beba (potpuno zdrava) bude s njom, a ne na odjelu na (bespotrebnom) grijanju.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne radi se o zakonu nego o lijecnickoj etici. carski rez je velika operacija abdomena, donosi povecane rizike i po majku i po dijete u odnosu na vaginalni porod, i trebao bi se izvoditi samo ako postoje medicinske indikacije. u tom slucaju su rizici prihvatljivi. nijedan lijecnik ne bi smio dovoditi pacijenticu (i nerodjeno dijete) u opasnost samo zato sto bi ona tako htjela.
    vec smo raspravljali o tome, samo ponavljam, dakle rijec je o lijecnickoj etici.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onda sam ja krivo zampatila, znam da je u rspravi bilo govora da ako želiš Cr u našim bolnicama moraš imati barem mišljenje psihologa da tvoja strah od vaginalnog je prejaka i da moraš na Cr, nisi mogla tek tako doći i reči ja bih CR

osim toga HZZO-u je CR daleko skuplji nego vaginalni, pa im valjda i treba neki papirnati razlog da pravdaju troškove
    zato sam mislila da možda nije to regulirano Pravilnikom ili zakonom

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš Zakon o liječništvu i Kodeks medicinske etike i deontologije, ali tamo se ne spominju pojedine bolesti ili medicinski postupci.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

misliteljica

meni samo smeta to i da odem u tu kliniku i da dogovorim i planiram prirodni porod (bez kemije rezanja i sl.) da ću se svejedno morati odupirati i pravdati staroj mašineriji: klistir, lezi, 24/7 CTG, drip, prokidanje vodenjaka, epiziotomija

samo to mi smeta, da ni novci nisu garancija
    .....iako me ne zanima više ovaj dio o rodilištima,povremeno dođem pogledati šta ima novo i baš svaki put se pojavi osoba koja nikada nogom nije kročila u tu ustanovu ali sve o njima zna :?

Primijetila sam da je jedino s.i.r. imala negativno iskustvo i naravno da se odmah tu nađe hrpa ljudi kojima je ona glavni i jedini primjer za pljuvanje po dotičnom rodilištu. Na primjerima SD, Vinogradske, Merkura i ostalih bolnica javi se 50 žena koje su imale katastrofa iskustvo i to prođe samo tako, ali u privatnom rodilištu se očekuje za 20 000kn da vam ljube noge i prostru crveni tepih.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otkud ti ideja da to prođe "samo tako"?
    Zar misliš da se meni stvarno putuje u trudovima u Rijeku ili Varaždin? Naravno da bi mi bilo draže da imam poštene uvjete za rađanje "doma" ali nemam, što sam osjetila na svojoj koži u prvom porodu i što potvrđuju upravo ovdje iznešena svjedočanstva mnogih mama.
    Rodin tim za porode se već godinama nateže s rodilištima oko poboljšanja uvjeta, barem onih za koje ne treba ništa osim dobre volje i sad mi stvarno nije jasan tvoj komentar da "nikom ništa" na uvjete u državnim rodilištima!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

.....iako me ne zanima više ovaj dio o rodilištima,povremeno dođem pogledati šta ima novo i baš svaki put se pojavi osoba koja nikada nogom nije kročila u tu ustanovu ali sve o njima zna

Primijetila sam da je jedino s.i.r. imala negativno iskustvo .
    ne znam SVE, znam ono šta pročitam

trebam li kročiti nogom na Mjesec da mogu imati mišljenje o njemu?

s.i.r. je jedina išla na opciju prirodnog poroda

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    "nikom ništa" na uvjete u državnim rodilištima!
    ..komentar se odnosio na to da se priče tih 50 žena "utope" u temi..kao "jadna ti, mojoj frendici je bilo isto" bla, bla...a ovdje se radi o JEDNOM negativnom iskustvu i 1000 komentara žena koje nikada nisu ušle u bolnicu, vidle rađaonu, upoznale osoblje...ali naravno one sve znaju da je tamo grozno jer je to takva "škola" i osoblje je samo zamijenilo državnu bolnicu u rađaonu sa plazmom i mirisnim sviječama i svima bi im naravno bilo katastrofa a još bi morale i platiti...

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

.....iako me ne zanima više ovaj dio o rodilištima,povremeno dođem pogledati šta ima novo i baš svaki put se pojavi osoba koja nikada nogom nije kročila u tu ustanovu ali sve o njima zna

Primijetila sam da je jedino s.i.r. imala negativno iskustvo .
    ne znam SVE, znam ono šta pročitam

trebam li kročiti nogom na Mjesec da mogu imati mišljenje o njemu?

s.i.r. je jedina išla na opciju prirodnog poroda
    i na temelju njenog iskustva ti ZNAŠ da oni ne bi poštivali tvoje želje...jesi trudna, bila si kod njih na pregledu i razgovarala o svom planu poroda i dobila si odgovor od njih da ne može ništa prirodno, da ćeš ležati 12 sati prikopčana na CTG i na kraju biti razrezana do koljena?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    Citiraj kloklo prvotno napisa
    "nikom ništa" na uvjete u državnim rodilištima!
    ..komentar se odnosio na to da se priče tih 50 žena "utope" u temi..kao "jadna ti, mojoj frendici je bilo isto" bla, bla...a ovdje se radi o JEDNOM negativnom iskustvu i 1000 komentara žena koje nikada nisu ušle u bolnicu, vidle rađaonu, upoznale osoblje...ali naravno one sve znaju da je tamo grozno jer je to takva "škola" i osoblje je samo zamijenilo državnu bolnicu u rađaonu sa plazmom i mirisnim sviječama i svima bi im naravno bilo katastrofa a još bi morale i platiti...
    a moj je komentar sad suvišan...vidim da su neki shvatili

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kuzim sto zelis reci. naravno da ne mozemo suditi kad nemamo tocne podatke o ishodima porodjaja u privatnom rodilistu. ali znamo, iz nedavnog intervjua na rtl-u, da je podobnik izjavio da je postotak carskog reza oko 50% :shock:, da su kada i stolcic koristeni svega 1-2 puta u ovih 6 mjeseci, te da 18 od 20 rodilja koje su htjele prirodan porod na kraju zatrazi epiduralnu. a vrhunac je njegova izjava u jutarnjem o 'prirodnim porodima uz epiduralnu analgeziju'.

definicija prirodnog poroda jest da nema lijekova i da rodilja radi sto joj odgovara u odredjenom trenutku; iz svega navedenog zakljucujem da ne znaju bas najbolje sto je to prirodni porod, tako da zene koje zele pokusati s prirodnim porodom na kraju zavrse na carskom ili bar uz epiduralnu, jer prirodne alternative za ublazavanje boli ocito nema i cim se pojavi i najmanja sumnja, odmah se ide na kemiju i tradicionalan pristup.

nadam se da ce se stvari ipak promijeniti i radujem se skoroj prici sa stolcica ili u kadi i iz privatnog rodilista

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ...da je Podobnik izjavio da je postotak carskog reza oko 50%...
    Mooolim :shock:
    A ja mislila kak je američki prosjek od 30% strašan

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije kojih tjedan dana na rtl-u.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

[quote="Felix"]
    ne radi se o zakonu nego o lijecnickoj etici
    .
    ne znam točno je li zakon ili pravilnik
    Dobro, vidim da je MGrubi jako dobro upucena i ima stvarno jake argumente Kao i obicno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ti znaš šta je bit rasprave? i zašto se rasprave uopće vode?

pametan čovje zna koliko zapravo ne zna

činjenica da u državnoj bolnici ne možeš dobiti elektivni CR bez papirnatog pokrića ostaje
    bez obzira što se ja nisam potrudila zampamtiti zakonski razlog (pravilnik, zakon, etika..)

ili baš moram znati br. NN za svaku tvrdnju?

ili baš ja ne smijem imati svoje mišljenje o biločemu na ovom svijetu?
    tko će mi to zabraniti?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kuzim sto zelis reci. naravno da ne mozemo suditi kad nemamo tocne podatke o ishodima porodjaja u privatnom rodilistu. ali znamo, iz nedavnog intervjua na rtl-u, da je podobnik izjavio da je postotak carskog reza oko 50% :shock:, da su kada i stolcic koristeni svega 1-2 puta u ovih 6 mjeseci, te da 18 od 20 rodilja koje su htjele prirodan porod na kraju zatrazi epiduralnu. a vrhunac je njegova izjava u jutarnjem o 'prirodnim porodima uz epiduralnu analgeziju'.

definicija prirodnog poroda jest da nema lijekova i da rodilja radi sto joj odgovara u odredjenom trenutku; iz svega navedenog zakljucujem da ne znaju bas najbolje sto je to prirodni porod, tako da zene koje zele pokusati s prirodnim porodom na kraju zavrse na carskom ili bar uz epiduralnu, jer prirodne alternative za ublazavanje boli ocito nema i cim se pojavi i najmanja sumnja, odmah se ide na kemiju i tradicionalan pristup.

nadam se da ce se stvari ipak promijeniti i radujem se skoroj prici sa stolcica ili u kadi i iz privatnog rodilista
    sve šta sam očekivala, nažalost je ispala istina
    vuk dlaku minja, ćud nikad

rekla sam da će imati visok % CR-a i da će teško biti ostvarne prirodni (nemedikaliziran) porod

ja sam pesimista

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

postotak carskog reza oko 50%
    ...ne razumijem zašto je problem taj visoki postotak CR...masa mojih poznanica, prijateljica ne želi ni razmišljati o porodu ako ne mogu dobiti CR.....baš njih briga za prirodne metode, one rađaju u privatnom rodilištu je mogu dobiti to što žele....

ja ne podnosim bol i otišla sam u privatno da mi se ne bi desilo da anesteziolog spava ili doktor smatra da je x žena rodilo u bolovima pa kaj si ja zamišljam da bi meni trebalo biti drugačije

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Problem je to što iznad određenog postotka raste smrtnost djece i rodilja, znači operacijom se počnu ugrožavati životi umjesto da se spašavaju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ali morate uzeti u obzir da je u toj bolnici u 6 mj rodilo možda 100-tinjak (možda i manje) žena a u npr. Petrovoj tolko žena rodi u 10-tak dana :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ali morate uzeti u obzir da je u toj bolnici u 6 mj rodilo možda 100-tinjak (možda i manje) žena a u npr. Petrovoj tolko žena rodi u 10-tak dana :/
    Lea, meni taj podatak nista ne govori tj. ne ulijeva mi povjerenje da bi dobila porod kakav bi zeljela.
    Kada bi statistika bila drugacija, npr. ono o cemu je Felix govorila - da od tih 100 poroda njih 30% je rodilo na stolcicu, 20% u vodi, a samo ih je 5% rodilo carskim... onda bih ja razmislila o tom rodilistu. Ovako ispada (neka se nitko ne uvrijedi) da u to rodiliste idu radjati zene koje ne zele trpjeti bol pa mogu birati izmedju epiduralne i CR, sto bas u drzavnim rodilistima i ne mogu.
    prije godinu dana, toliko sam se radovoala otvorenju tog rodilista jer moje posljednje iskustvo poroda iz privatnog rodilista je bilo blizu porodu iz snova. ali, sve ovo sto cujem/citam nimalo mi ne lici na tretman (citaj: ostavite mene i MM na miru i u tisini, i ne kacite me na aparate) koji bi ja ocekivala.
    a preriskanto mi je otici u to rodiliste da bi na kraju mogla reci 'iskusila sam na svojoj kozi, znam sto govorim'. :/
    kuzis?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lea, prvo što ne znam je da li je novinarka taj podatak dobro shvatila ili je on izvučen iz konteksta. Iz mog iskustva su često novinarke koje rade priloge o porođajima mlade, neiskusne i neupućene u osnovne stvari vezane uz porođaje. Ponekad zaista ne razumiju ili pogrešno shvate ono što im pokušavaš objasniti jer nemaju dosta predznanja, tako da je i to moguće.

Drugo što mi je logično je da je ako imaju velik postotak poroda s epiduralnom, značajno više poroda završi na carski, naime to je jedan od prepoznatih i dokumentiranih rizika epiduralne.

Treće što tamo vjerojatno većinom i idu roditi žene koje žele zagarantiranu epiduralnu jer im to u državnim rodilištima ne mogu garantirati - ili nemaju anesteziologa dežurnog 24h ili se može dogoditi da mora rješavati nešto hitnije.

Četvrto - imaš pravo što se tiče veličine uzorka, utoliko što podatak koji je dobiven na većem uzorku ima veću pouzdanost. U anketama se koliko zna uzorak od 100 uzima kao pouzdan. Prije par mjeseci sam sudjelovala u istraživanju o živi u kojem je uzorak bio 80, pretpostavljam da se to isto uzima kao dovoljno velik uzorak.

Podatak od 50%, ako je točan i pouzdan, je zaista alarmantan.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

% CR-a je očekivan, upravozato jer ne možeš na CR samo taku u državnoj bolnici

ali to nije bitno, to je očekivano
    svaka žena bi trebala imati mogućnost birati oko načina svog poroda

ja sam i dalje uvjerena , da sa tom ekipom, prirodni porod je i dalje SF
    onaj tko razumije naziv i definiciju prirodnog poroda ne bi rekao: prirodni porod sa epiduralnom
    reka bi vaginalni sa epiduralnom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ili baš moram znati br. NN za svaku tvrdnju?

ili baš ja ne smijem imati svoje mišljenje o biločemu na ovom svijetu?
    Vjerojatno je to moja profesionalna deformacija, ja razlikujem nesto sto je definirano zakonom i osobno misljenje.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mene zbilja zanima kakva su iskustva žena koje su rađale u ovom rodilištu. Zbilja ste dosadne s lamentiranjem o carskim rezovima i slično.

Ako baš želite znati sestra je radila CR u petrovoj i DA to je užas, izgledala je kao zombi. A šokorica CR u privatnoj i drugi dan je HODALA: znate zašto, jer bolnice nemaju lijekova, žive u srednjem vijeku i boli ih dupe za pacijente.

Dajte pls odite na neki drugi topic, ja zbilja želim saznati koje su mi alternative ako se odlučim roditi u ovoj bolnici.
    thnx

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Mene zbilja zanima kakva su iskustva žena koje su rađale u ovom rodilištu.
    pa pročitaj onda priče iz privatnog rodilišta:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=62728
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=62911

ovo je topic lamatanja o privatnom rodilištu
    općenito, bez limita, pročitaj naslov topica

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •