-
-
-
jel meni ovo promaklo da si ti rodila?!! cestitam! :D :D :D sretno s dojenjem!
-
fala žabica!
Mcgrubi-to je žutica prouzročena majčinim mlijekom , ni sama ne znam kako ni zašto. :?
Nadam se da nije ništa opasno jer su mi u bolnici rekli da ne treba prekidati dojenje do daljnjega.
-
evo ja san ti nasla nesto:
Laktacijska žutica je vrsta novorođenačke žutice povezana s dojenjem u inače zdravog novorođenčeta.
evo sto mi se cinilo zanimljivo:
Dvije su mjere primarne prevencije, jednake za sve vrste žutica, posebno rane žutice u djeteta na prsima. Prva podrazumijeva što češće stavljanje djeteta na prsa u prvim danima života (8-12
puta) kako bi se osigurao adekvatan unos i spriječila dehidracija. Zadani uvjeti najbolje se mogu postići ako se
dijete stavi na prsa već u rađaonici, ako se hrani na zahtjev i ako je smješteno zajedno s majkom u uvjetima
„rooming-ina“. Druga mjera primarne prevencije sugerira ukidanje rutinske oralne suplementacije glukoze ili
vode djeci koja nisu dehidrirana, a ukoliko laktacija nije uspostavljena hraniti dijete adaptiranim mliječnim
pripravkom. Novorođenčad koja u prva 3-4 dana razvije nefiziološku indirektnu hiperbilirubinemiju, bez znakova
hemolize i nepodudarnosti krvnih grupa, i uz uredan klinički status, najvjerojatnije ima žuticu na prsima ranog
početka.
citavi tekst je na:
http://www.pedijatrija.org/Download/...zutica2007.pdf
mozda ti stagod pomogne, ili te makar umiri, izgleda da nije nista strasno.
-
I mi se zahvaljujemo
Bez Roda i SOS telefona nebih uspijeli prebroditi ragade, mastitis i uvučene bradavice.
Sada već 7 mj uspiješno dojimo :D :D :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma