Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: ranica na badavici/areoli

Datum pristupanja
    May 2007

Početno ranica na badavici/areoli

dakle, L ima godinu dana i, buduci da sam pocela raditi, a i novi zubic je izasao prije 4 dana, cesce je na cici dok sam doma. e, sad. dojim samo iz desne (od njenog 3.mj) i 2 polozaja - lezecki, uspavljujuci ju navecer i na rukama preko dana. vec me par dana nesto pecka i skuzim da imam malu ranicu na prelazu izmedju bradavice i areole. ja mislim, tj meni se cini da je to od nacicavanja, a ona ima jedinice razmaknute, i tocno imam osjecaj da su tu zubici. ima li tko slicno iskustvo ili bar pametan savijet?

fala puno...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tako sam ja imala ranice i mazala lanolinom i svojim mlijekom i susila na zraku. pokusaj promjenit polozaj tako da te sto manje boli, a i da ona sto manje nadrazuje taj dio dok ne prodje. mozda ce ti trebat neko vrijeme dok ne zacijeli.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni se isto to dogodilo i morala sam promijeniti položaj kod dojenja zbog zubića (hvala NatasaM!)....Inače sam uvijek dojila ležeći....samo odmah kreni u sanaciju rane jer ja nisam odmah reagirala (sve sam pripisivala nacicavanju) a rane su mi sad ogromne pa sam dobila terapiju....

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja imam sličan problem, samo što se meni ranica inficirala(ima malo gnoja).Mene zanima mogu li ja bebanu dati tu dojku ako je inficirano i mogu li ja bradavicu malo pošpricati npr. octeniseptom?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete može sisati i bolnu dojku i ako ima ranicu od ugriza.

što je octenisept?

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je otopina za dezinfekciju rana, mislila sam malo s tim dezinficirati ranu pa dobro isprati, ako smijem naravno.Za sada samo malo premažem svojim mlijekom ali me boli poprilično i strah me da se još više ne upali.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebala bi pitati lijecnika smije li dojka na kojoj je bio octenisept bebi u usta.
    ako ne, sigurno ima nesto sto pomaze zacijeljivanju rana, a moze uz dojenje.

ranice od zubica nisu rijetkost (i sve prilicno bole!), ali je rijetkost da se upale. dobro perite ruke i odrzavajte higijenu, postoje lanolinske kreme koje pomazu da malo brze zacijele, postoji bepanthen takodjer za malo brze zacjeljivanje (njega se mora isprati prije dojenja!).

ako bas beba u ustima ima neke bakterije i rana se bas upali (crveno ili ljubicasto oko nje, gnoj), ja bih najprije otisla k lijecniku i trazila nesto sto ide uz dojenje.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Andrijana, ima li na bradavici bijelih ljuskica? Ako ima, mogao bi biti soor. U tom slučaju meni je Rojazol zakon, ali treba biti uporan s mazanjem- bar 4 puta dnevno dok ne prođe i onda još oko dva tjedna.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala puno,ali nema i vec je ranica prosla.zaista se radilo samo o nacicavanju i ostecenje je rezultiralo krasticom pa sam mijenjala polozaje i sad je vec sve to proslo.

hvala puno svima

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •