-
ranica na badavici/areoli
dakle, L ima godinu dana i, buduci da sam pocela raditi, a i novi zubic je izasao prije 4 dana, cesce je na cici dok sam doma. e, sad. dojim samo iz desne (od njenog 3.mj) i 2 polozaja - lezecki, uspavljujuci ju navecer i na rukama preko dana. vec me par dana nesto pecka i skuzim da imam malu ranicu na prelazu izmedju bradavice i areole. ja mislim, tj meni se cini da je to od nacicavanja, a ona ima jedinice razmaknute, i tocno imam osjecaj da su tu zubici. ima li tko slicno iskustvo ili bar pametan savijet?
fala puno...
-
tako sam ja imala ranice i mazala lanolinom i svojim mlijekom i susila na zraku. pokusaj promjenit polozaj tako da te sto manje boli, a i da ona sto manje nadrazuje taj dio dok ne prodje. mozda ce ti trebat neko vrijeme dok ne zacijeli.
-
Meni se isto to dogodilo i morala sam promijeniti položaj kod dojenja zbog zubića (hvala NatasaM!)....Inače sam uvijek dojila ležeći....samo odmah kreni u sanaciju rane jer ja nisam odmah reagirala (sve sam pripisivala nacicavanju) a rane su mi sad ogromne pa sam dobila terapiju....
-
Ja imam sličan problem, samo što se meni ranica inficirala(ima malo gnoja).Mene zanima mogu li ja bebanu dati tu dojku ako je inficirano i mogu li ja bradavicu malo pošpricati npr. octeniseptom?
-
dijete može sisati i bolnu dojku i ako ima ranicu od ugriza.
što je octenisept?
-
To je otopina za dezinfekciju rana, mislila sam malo s tim dezinficirati ranu pa dobro isprati, ako smijem naravno.Za sada samo malo premažem svojim mlijekom ali me boli poprilično i strah me da se još više ne upali.
-
trebala bi pitati lijecnika smije li dojka na kojoj je bio octenisept bebi u usta.
ako ne, sigurno ima nesto sto pomaze zacijeljivanju rana, a moze uz dojenje.
ranice od zubica nisu rijetkost (i sve prilicno bole!), ali je rijetkost da se upale. dobro perite ruke i odrzavajte higijenu, postoje lanolinske kreme koje pomazu da malo brze zacijele, postoji bepanthen takodjer za malo brze zacjeljivanje (njega se mora isprati prije dojenja!).
ako bas beba u ustima ima neke bakterije i rana se bas upali (crveno ili ljubicasto oko nje, gnoj), ja bih najprije otisla k lijecniku i trazila nesto sto ide uz dojenje.
-
Andrijana, ima li na bradavici bijelih ljuskica? Ako ima, mogao bi biti soor. U tom slučaju meni je Rojazol zakon, ali treba biti uporan s mazanjem- bar 4 puta dnevno dok ne prođe i onda još oko dva tjedna.
-
hvala puno,ali nema i vec je ranica prosla.zaista se radilo samo o nacicavanju i ostecenje je rezultiralo krasticom pa sam mijenjala polozaje i sad je vec sve to proslo.
hvala puno svima
-
Super
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma