Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Savjet, molim!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Savjet, molim!

D. će za par dana imati prvi rođendan, teška je cca 8.5-9kg, samostalno se ustaje već više od mjesec dana (uz namještaj).

Imamo MaxiCosi Cabrio autosjedalicu i pitam se da li je vrijeme za sljedeću grupu.
    Na specifikacijama piše da je ona 0-13kg ili do 12 mjeseci
    Mojoj mršavici će još dugo trebati da skupi 13 kg pa ne mogu vjerovati da mora svo to vrijeme biti u ovoj sjedalici.
    Nogice su joj savijene a često smo na putu pa mi je žao

Šta je najbolje za nju?

Help!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dijete je preraslo autosjedalicu koja se postavlja prema nazad kada tjeme glave dostigne točku naslona autosjedalice koja se nalazi 2 cm ispod vrha naslona. Ako je glava previsoko u autosjedalici okrenutoj prema nazad, postoji mogućnost da se tijelo pri sudaru podigne uz naslon stolice toliko da se vrat djeteta slomi preko naslona. Roditelje često zabrinjava kada beba skvrči nogice jer dosežu sjedalo automobila. To nije znak da je beba prerasla sjedalicu.

Više ovdje: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=226&Show=1285

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo čekali da prerastu jaje, tek onda smo išli u onu 9-18kg
    D. se vozila 14 mjeseci, a N. čak 18 u jajetu (obje su je prerasle u visinu, po težini su mogle još, i obje su već mjesecima prije toga samostalno ustajale - zapravo su već mjesecima i samostalno hodale)

Ja bi na tvom mjestu još pričekala, posebno zato što ti možda još ni nema 9 kg, osim ako ju je već prerasla u visinu.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ju prerasla u visinu.

Samo mi je bed zbog tih nogica, voljela bih da joj je udobnije jer se često vozimo po 5-6 sati :/
    napravimo mi i pauze ali ipak...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Nije ju prerasla u visinu.

Samo mi je bed zbog tih nogica, voljela bih da joj je udobnije jer se često vozimo po 5-6 sati :/
    napravimo mi i pauze ali ipak...
    nikako ju nemoj prebacivati u slijedecu grupu pogotovo, jel nije presla 9kg, sto je minimalna kilaza.
    nogice ne igraju nikakvu, bas nikakvu ulogu u sigurnosti.

samo jedan primjer. u svedskoj se djeca obavezno prevoze suprotno smejru voznje do 3-4 godine, odnosno do 18kg. njihove autosjedalice jesu prilagodjene za vecu djecu, zapravo su nalik ovim nasima 9-18 samo na malo drugacijim postoljima kako bi se mogle postaviti u vozilo u suprotnom smjeru.
    u tim sjedalicama djeca definitivno dodiruju naslon nogama.

sto je duze vremena u suprotnom smjeru to je sigurnije.
    jedno istrazivanje je pokazalo da autosjedalice koje se koriste suprotno smjeru voznje smanjuju ozbiljne i smrtne ozljede za 92%, a sjedalice u smjeru voznje 60%.
    ucinkovitost suprotnog smjera je stvarno velika

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure,
    mi ostajemo još uvijek u svojoj sjedalici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •