Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: dioptrija i suncane naocale

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dioptrija i suncane naocale

kako vi koje imate dioptriju nosite suncane naocale
    prije mi je bilo lako, mogla sam skinut jedne i stavit druge, ali u zadnje vrijeme nema sanse da ne nosim naocale za vid od onog trenutka kad ustanem iz kreveta

isla sam se neki dan raspitat mogu li uzeti suncane s dioptrijom, ali mi, kako sam se bojala, ne mogu garantirati da ce boja stakala biti jednaka :/ jer mi je jedno staklo dosta deblje od drugog.

kako vi to rjesavate?
    jel netko napravio suncane naocale s dioptrijom i da je zadovoljan staklima, a da ima veliku razliku u dioptriji lijevog i desnog oka?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možeš si nabaviti one zatamnjene "poklopce" za dioptrijske naočale koji se lako skinu kad si u zatvorenom prostoru.
    (ja ih ne nosim, ali ima ih moja mama i zadovoljna je s takvim rješenjem)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu s tim i medju ljude ne samo medju galebove?

kako to funkcionira? imam naocale bez okvira

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nosim lece

a imam i jedne napravljene suncane sa dioptrijom - nisu lose, al mi se model vise ne dopada pa ih ne nosim
    dioptrija mi je tu negdje na oba oka (mogu pitat mm-a dal ima veze u farbanju razlika u dioptriji ako hoces)

ako sam dobro skuzila o cem tanja govori - to su ti okviri koje kupis skupa sa tim 'suncanim poklopcima' - ispod ti je normalna leca (dioptrijska) a onda gore nakalemis (na magnet ili vec nekako) taj nastavak sa tamnim lecama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu sad kupovat nove naocale
    a lece nisu izbor za moj problem

ajde pitaj tm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

+0.75 i +3.75

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poslala sam mu mail

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ivarica, tebi je rješenje isto kao i meni - fotoosjetljive leće: kad si na suncu potamne, inače su skroz prozirne

A imaš ih raznih: od onih koje potamne ( i posvijetle) u roku odmah do onih kojima treba koja minuta (normalno, i cijena je u skladu s brzinom )

A imaš i u Gethaldusu akciju za Gethal okvire i leće, proguglaj malo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam sunčane naočale s dioptrijom, no kod mene nije velika razlika u dioptriji između lijevog i desnog oka

MM ima ove fotoosjetljive, no svjedno na jakom suncu, recimo kad vozi auto, mora još nataknuti onaj tamni nastavak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nisu mi rjesenje fotoosjetljive naocale jer imam na jednom oku onda fleku ko pitbul, jako mi se zatamni lijeva leca

juroslav, vise lijecnika mi je reklo da mi lece nisu izbor za moju situaciju

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

fotoosjetljive nisu ni meni bile rješenje...dok sam furala leće, stvar je bila jednostavna...
    razlika u dioptriji mi je -1,15
    uzela sam sunčane s dioptrijskim staklima, nema razlike u boji, nema razlike ni u čemu...ogromne, a la vlatka pokos sunčane naočale, al su me došle kao svetog petra kajgana (zato jer nisam išla kod ines, sram me bilo,otimam joj kruh iz usta..)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

petarpan, koja ti je razlika u debljini stakala na lijevoj i desnoj leci?
    meni je lijevo 3× deblje :/ a uz neku turbo tanku izvedbu

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Ivarica mozeš u sunčane naoale ugraditi dioptriju i biraš boju.jedini uvjet je da su sunčene ravne tj.da nemaju ona zakrivljenja sa strane(uh al sam objasnila)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

laky, u zg mozes ugraditi dioptriju i u ove vlatka pokos zaobljene, bila sam u subotu raspitivat se
    ali mi kazu da ce se vjerojatno skuziti razlika u boji, tj lomu svjetlosti kako mi je sad ines objasnila

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

to mi je novo.znam da se moglo samo u one ravne a vjerojatno je to zbog boje

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM dao napraviti sunčane s dioptrijom. Izabrao okvire, nijansu i boju stakla uz savjetovanje s optičarom i oduševljen je!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da nastaviš škiljiti?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mogu s tim i medju ljude ne samo medju galebove?

kako to funkcionira? imam naocale bez okvira
    Moja mama imala, pa mogla je i među ljide, ali je galebovima vjerovatno bila prijaznije društvo (da me čuje koknula bi me)
    Pošto računam da si mlađa osoba (od moje mame), i da ti je estetika važna, onda ti ovi pokopci vjerovatno predstavljaju "najzadnjiju" opciju.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam "poklopce" za očale jer sam isto ko ti: čim ujutro otvorim oči prvo mi je nabit cvikeraše na nos pa vidit di ću ugazit iz kreveta
    tako da samo sunčane ne dolaze u obzir.

na ovim ih očalima ne nosim jer su poklopci bili za cvike bez okvira i drugačijeg modela. ali dok sam nosila te cvikose sasvim su ok stajali. čak se nije puno ni kužilo kako je to nadomjestak na normalne očale.

i ja sam se raspitivala za sunčane s dioptrijom, može se bez problema (kaže optičar), ali sam odustala kad mi je izbacio cifru za platit ove koje nosim i te sunčane s dioptrijom. ove obične sam platila skoro 3 000, a nešto malo manje bi me došle i sunčane pa mi je odma srce počelo preskakat

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

i ja sam se raspitivala za sunčane s dioptrijom, može se bez problema (kaže optičar), ali sam odustala kad mi je izbacio cifru za platit ove koje nosim i te sunčane s dioptrijom. ove obične sam platila skoro 3 000, a nešto malo manje bi me došle i sunčane pa mi je odma srce počelo preskakat
    a mene su obične došle oko 2000kn a sunčane 800kn jer sam izabrala jeftini okvir ali nakon 4g još uvik su mi super
    ali nemam neku veliku razliku u dioptriji samo 1,5

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

petarpan, koja ti je razlika u debljini stakala na lijevoj i desnoj leci?
    meni je lijevo 3× deblje :/ a uz neku turbo tanku izvedbu
    je i meni je razlika,ali su mi nekak to izveli da se ne kuži, zato i jesam masno platila...
    trebala bih doma pogledat

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

inače nosim leće i sunčane, ali imam i dioptrijske naočale s klipsama (sunčana stakla koja se love na magnet). okviri su ray ban i super su.
    nekad sam imala fotoosjetljive ali nisam bila zadovoljna, baš zbog te razlike u boji (imam razliku od 2 dpt između lijevog i desnog oka, ali u minusu).

znam da ti u onoj optici u masarykovoj rade klipse (sunčana stakla) za tvoje dioptrijske naočale po mjeri. imala sam i to i bila sam jako zadovoljna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u onoj optici u masarykovoj rade klipse (sunčana stakla) za tvoje dioptrijske
    Di točno?
    Ja gdje god sam dosad pitala rekoše mi da se to više ne može nabaviti osim u kompletu s okvirima :/

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U početku sam imala dioprijske naočale s poklopcima koji se nataknu. I jedino me mučilo to što sam te poklopce morala skinuti kad bih ušla u zatvoreni prostor pa su mi i padali i ostavljala na pultu u trgovini. No, na naočalama su tako lijepo stajali, uopće se nije kužilo da gore imam poklopce. Samo dva stakla povezana tankom žicom (Luxotica).
    Ne volim one poklopce što se zakvače za naočale pa imaju na sredini kopču koja se vidi. Jedino dobro kod njih je što ih makneš i ostanu ti na naočalama.

Nakon njih nosila sam leće i sunčane naočale.

I sada nosim dioptrijske naočale koje imaju fotosenzibilna stakla i to mi je zasad najbolje rješenje. Imam dvoje naočala, ove jedne mi se zatamne jako, skroz su crna stakla na suncu, ko na sunčanima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    u onoj optici u masarykovoj rade klipse (sunčana stakla) za tvoje dioptrijske
    Di točno?
    Ja gdje god sam dosad pitala rekoše mi da se to više ne može nabaviti osim u kompletu s okvirima :/
    optika preko puta lotto dućana. doduše, ja sam to kod njih radila prije 6-7 godina

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja imam sunčane s dioptrijom, dioptrija mi je tu negdje na lijevom i desnom oku. I prezadovoljna sam.
    Moraju imati okvir i ne smiju biti preprezaobljene, pa je izbor malo lošiji, ali bolje i ovako, nego nikako.
    A uskoro najvjerojatnije prelazim na leće, pa neću imati ovakvih problema.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: dioptrija i suncane naocale

kako vi koje imate dioptriju nosite suncane naocale?
    Nikako, nosim šešir
    Ja nosim cilindre, debele cilindre. Sunčane u boji su cijenom way out of my budget (što reče Loryblue, srce mi je stalo kad je optičar izbacio cifru :shock: )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjesticama sesir stoji, meni ne

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

kako vi to rjesavate?
    Clip-on navlaka za sunce, i sve pet. Otkako sam ih otkrila prije kojih 10-12 godina, preporodila sam se.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    inače nosim leće i sunčane, ali imam i dioptrijske naočale s klipsama (sunčana stakla koja se love na magnet). okviri su ray ban i super su.
    Ove trenutno i ja nosim. I puno su mi bolje na magnet nego na 'klipse' (npr Police okvir & clip-on).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki link?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki link?
    Kupila sam ih kod Salmoiraghi & Vigano, cijena 500 €.

Link na konkretno moje naocale nisam nasla, no mogu ih uslikati i poslati ti fotku, ako te zanima izgled.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Ove trenutno i ja nosim. I puno su mi bolje na magnet nego na 'klipse' (npr Police okvir & clip-on).
    da, na magnet su

neki link?
    evo ih, kupljene pred 5 godina u optici lens. uđi u bilo koju optiku i traži okvire s klipsama, ili traži da ti naprave klipse za tvoje već postojeće naočale

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanima me kako taj mehanizam ustvari izgleda?
    koliko toga mogu birati? stakla bi roza ili svijetlo plava

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ne moram ih slikati, gotovo su identicne kao ove od Magriz (nesto tanji okvir, nesto blazi luk okvira).

Mehanizam - koji? Sa desne i lijeve strane (tamo gdje bi inace dosle 'klipse') imas malecki magnetic. Ti skines obicne naocale, prislonis suncane na magnetic prvo na jedno staklo, onda namjestis na drugo da ti lijepo sjedne - da ti suncane ne budu vise/nize od naocala za vid, et voila - gotovo.
    Jednostavno je do bola, jedini manjak je to ako ih cesto skidas (ja sam trazila zelenkasto staklo jer se tako oko najvise odmara, i nije mi pretamno) moze ti se desiti da ih drzis u ruci dok setkas po ducanu, ili da ih ostavis na pultu... Najbolji lijek je naviknuti se da kutiju od naocala uvijek nosis sa sobom u torbici, pa cim ih skines, suncane unutra, i gotovo.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sunčana stakla imaju male "nogice" gore na kojima je magnet, a drugi magnet je na diopt. okvirima. kad staviš jedne uz druge, magneti ih drže zajedno. nema šanse da ispadnu.

kod ovakvih gotovih seta naočala, sunčana stakla dolaze po defaultu smeđa/zelena/siva (mada najčešće jako tamna smeđa)

ako radiš klipse po mjeri (tvojim okvirima) onda biraš boju stakla. e, sad, da li baš mogu biti roza ili svijetlo plava :?

zašto uopće te boje, da li bi ti to štitilo od sunca i koliko?

meni je sad bed jer imam nove crvene koštane okvire (a totalno su mrak), a na njih ne idu klipse, pa sam ili na ovim starim ray ban ili leće+sunčane

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel moze taj sistem funkcionirati ako su mi drske naocala od titana?
    mislim da se nece sljubiti

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze, moji okviri su takvi. Bez brige - sljubljuju se i nema sanse da ti se otkace.

Pardon, ispravak u opisu:
    magneti naocala za vid su sa unutarnje strane, ne tamo gdje bi dosle klipse (klipse dolaze s vanjske strane, mislim - vec sam zaboravila) + magneti suncanih naocala imaju gore nogice s magnetom.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

može bez problema. ne hvata se za sami okvir, već za magnetić na okviru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaci visestruke nadogradnje sa svih strana

ne znam jel mi se onda isplati uzimati to jer mi se sigurno nece svidjati klipsasto cudoviste u boji, a u obliku mojih dosadasnjih stakala :/
    zelim veca stakla od ovih dioptrijskih

zasto te boje? za raspolozenje

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne znam jel mi se onda isplati uzimati to jer mi se sigurno nece svidjati klipsasto cudoviste u boji, a u obliku mojih dosadasnjih stakala :/

ma ne...
    ako su na magnet - svako staklo ima 1 magnetić
    ako su klipse, svako staklo ima dvije klipse (kao dva mala rogića gore i dolje) koje su s nutarnje strane i uopće se ne vide.

i nisu čudovišta

a stakla ne mogu biti veća od dioptrijskih...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

kako vi koje imate dioptriju nosite suncane naocale
    prije mi je bilo lako, mogla sam skinut jedne i stavit druge, ali u zadnje vrijeme nema sanse da ne nosim naocale za vid od onog trenutka kad ustanem iz kreveta

isla sam se neki dan raspitat mogu li uzeti suncane s dioptrijom, ali mi, kako sam se bojala, ne mogu garantirati da ce boja stakala biti jednaka :/ jer mi je jedno staklo dosta deblje od drugog.

kako vi to rjesavate?
    jel netko napravio suncane naocale s dioptrijom i da je zadovoljan staklima, a da ima veliku razliku u dioptriji lijevog i desnog oka?
    ja ima suncane s dioptrijom
    jest problem naci okvir i naocale koje mogu, ne smiju sdtakla biti prezakrivljena i sl, ali vec godinama tako radim

bas mi je jelena srusila naocale od prosle godine, skupo placene, pa skiljim na ovom suncu i uzas mi je bez njih i molim Boga da se budu mogle popraviti..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni su dioptrije razlicite i debljina stakala, ali mi nije problem kod suncanih, veci mi je problem kod obiucnih okvira, gdje okvira nemam pa se vidi debljina stakla...

ni meni lece nisu rjesenje

cijena mojih suncanih ne predje 1500 kn, dobro, sve zavisi i od cijene okvira...ali ih nosim par godina, dok se moda ne promijeni

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja imam okvire bez okvira 8) i na njima clip-on - nije magnetni nego se kukicom nakači na most. silhouette. prezadovoljna.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne...
    ako su na magnet - svako staklo ima 1 magnetić
    ako su klipse, svako staklo ima dvije klipse (kao dva mala rogića gore i dolje) koje su s nutarnje strane i uopće se ne vide.

i nisu čudovišta

a stakla ne mogu biti veća od dioptrijskih...
    X

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zvala sam optiku Lens i frajer mi je rekao da magnetići postoje samo na originalnom Ray Ban okviru, tako da magnetić ne možeš staviti na svoj postojeći okvir. Univerzalni magnetići koji bi se stavljali na više vrsta okvira ne postoje.

Nisu valjda rožići jedina opcija za već postojeće okvire s dioptrijom? :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Nikako, nosim šešir
    Ja nosim cilindre, debele cilindre. Sunčane u boji su cijenom way out of my budget (što reče Loryblue, srce mi je stalo kad je optičar izbacio cifru :shock: )
    i ja imam cilindre, ali sam uzela stakla koja su tanka bez obzira na dioptriju i cilindre. zašto me i koštaju ko svetog petra kajgana. a kad se samo sjetim nekadašnjih očala sa staklom debelim ko dno od boce muka mi dođe. nos mi je uvik imao štriku od nošenja očala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Citiraj zrinka prvotno napisa
    bas mi je jelena srusila naocale od prosle godine, skupo placene, pa skiljim na ovom suncu i uzas mi je bez njih i molim Boga da se budu mogle popraviti..

Ja sam svoje ostavila negdje u Londonskom wc-u prošle godine, možda se netko usrećio s njima, naročito ako sam mu potrefila dioptriju :/

I ja škiljim, škiljim i baš razmišljam kako moram do optičara.
    Dok se sjetim koliko sam ih platila...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    Nikako, nosim šešir
    i ja imam cilindre, ali sam uzela stakla koja su tanka bez obzira na dioptriju i cilindre. zašto me i koštaju ko svetog petra kajgana. a kad se samo sjetim nekadašnjih očala sa staklom debelim ko dno od boce muka mi dođe. nos mi je uvik imao štriku od nošenja očala.
    Lory sve se razumijemo Ove plastične što sad nosim, koje su duplo tanje od staklenih koštale su :shock:
    Tako da takve iste "u boji" ne dolaze u obzir.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Citiraj zrinka prvotno napisa

Ja sam svoje ostavila negdje u Londonskom wc-u prošle godine, možda se netko usrećio s njima, naročito ako sam mu potrefila dioptriju :/

I ja škiljim, škiljim i baš razmišljam kako moram do optičara.
    Dok se sjetim koliko sam ih platila...
    ž
    uparvo javio majstor da ih moze popraviti!
    juhu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •