U devetom sam tjednu, izgubila sam do sada 3 kilograma. Ništa ne mogu jesti. Imate li slićna iskustva? Dok kaže da je to normalno, al nisam čula da se dešava da apetit potpuno nestane, povračam i čaj i vodu!
U devetom sam tjednu, izgubila sam do sada 3 kilograma. Ništa ne mogu jesti. Imate li slićna iskustva? Dok kaže da je to normalno, al nisam čula da se dešava da apetit potpuno nestane, povračam i čaj i vodu!
Vjerovatno ce proci sa krajem prvog tromjesecja![]()
Do tada pokusaj jesti lagano, ako i ne mozes jesti bitno je da unasas tekucinu.
Kazes da povracas i vodu i caj? Probaj piti na zlicicu, to je meni pomoglo u drugoj trudnoci.
Koristis li umjetna sladila? Ako da onda ih odmah prestani uzimati, radije pij nezasladjeno.
Ja sam bila izgubila 5 kg, pa sam kasnije nesto nadoknadila i zavrsila trudnocu sa sveukupno +5 kg.
Sve ce biti ok![]()
Hvala ti, zvući glupo, znam da se plod ne hrani direktno iz hrane, no ja imam osjećaj kao da je stalno jadna gladna ta bebica!
Ja sam do sada izgubila jedno 4 ili 5kg, sad sam u 14. tjednu. Nije mi bilo tako strašno kao tebi, doduše, povraćala sam samo dva puta. Ali mi se sva hranal gadila i nisam imala apetita. A kad bih predugo bila bez hrane, još više bi mi bilo mučno.
Sad polako primjećujem napredak i nije više tako strašno, vratila mi se i mogućnost da jedem slatko (prva dva mjeseca mi se strašno gadilo), iako ću se truditi i dalje jesti povrće i voće radije nego slatkiše i grickalice.
Izguraj još malo. Bebica će se snaći nekako, pokušaj eventualno naći period dana kad ti je najlakše i u to vrijeme popiti kakav preparat folne kiseline ili multivitamin - mada budi oprezna, neke cure ne podnose te prenatal formule i od njih im bude muka. Možeš ti to!
pogledaj ovo i vidjet ces da nisi jedina
pitanje za one koje su imale mucnine
ja sam do 20inekog tj "hvatala" svoju pocetnu tezinu. do cca 12tj sam stalno gubila na kilazi jer mi je bilo poprilicno mucno, a imala sam i viska![]()
nije neobicno, ali nije uopce ugodno kad ti je toliko muka.
da ne duljim, drzi se, uglavnom vecini do cca 18tj prodje taj osjecaj mucnine pa se pocnes normalno hraniti.
za bebu ne brini, veca je frka za tebe jer beba si uzme sve sto joj treba. ako si mrsavica vazno je da redovito pijes tekucinu kako god znas i umijes i pokusavas barem nesto pojesti kako ti sama ne bi previse oslabila - probaj sa malim obrocima vise puta (stvarno malim tipa pola snite kruha i pola jogurta i sl)
Draga, da je bebica gladna ne bi ti gubila tezinuadrijana30 prvotno napisa
![]()
Bebica si uzme sve sto joj treba, bez brige.
Ja sam 3 mjeseca zivjela na crnom caju i dvopeku jer sve ostalo mi je tesko sjedalo zeludac tako da se nije moglo odrzati pa sam povracala.
Vodu sam takodjer na zlicice pila jer bih svaki gutljaj povratila :/
Sve ce to uskoro biti iza tebe, samo se jos malo strpi i sretno![]()
ja sam bila izgubila 2 kg od puno povracanja i takodjer nisam jedno vrijeme mogla nista piti, ni caj ni vodu ni na zlicu... nikako. mislim da sam par tjedana zivjela na max. 2 dcl dnevno. prvo sto sam mogla piti bila je limunada, onda malo cedevita. ti vidi - otkrit ces sto ti pase.
sada te izgubljene 2 kg smatram bonusom, jer sam dobila vec 10kg![]()
meni je isto jako muka, al ne povraćam, a o gubljenju kila ne smijem niti pomisliti, imam 57 na 176, uglavnom , upravo jedem lagano zaslađeni corn flakes, a to nisam nikad jela za doručak, moja je prednost što sam na bolovanju, pa kad osjetim da bi nešto mogla jesti, trčim, pravim- juče je bio zapečeni grah, prekjuče ćufte,...,imam problema s tekućinom, voda mi se gadi i sinoć sam otkrila da mi cedevita grejp paše, svaki dan jedem jagode i trešnje, a uglavnom pojedem i po jednu kalorijsku bombu-king, sad kad to ovako napišem zvuči kako ja ne znam što su mučnine-vjeruj mi znam, zato nemam regularnih obroka, već trpam kad osjetim da se mučnina smanjila i prestanem jesti čim osjetim da se vraća i da, juče mi je dragi kupio narukvicu protiv mučnine i odmah sam utrpala lada kekse i tu cedevitu i evo jutros sam dok ovo pišem prvi put pojela sav corn flakes, drži se![]()
Adrijana, gubitak kg u prvom tromjesečju je apsolutno normalan i nemaš zbog čega strahovati. Kg ćeš sigurno početi dobivati u 2. i 3. tromjesečju.
Tako je i meni bilo u prvoj trudnoći.
Oooo nista se ti ne brini![]()
doci ce kg kao ludi, samo cekaj![]()
i ja sam u prvom trimestru izgubila 5 kg a nisam povraćala ni imala mućnina. vratit će se one, ne brini!
u III sam mjesecu trudnoće i do sada sam izgubila 3 kg. ništa mi se ne jede. nekako mi ništa ne paše na moj želudac. samo bih mogla paradajza da jedem ko luda. nisam nikako povraćala. najgore mi što imam nizak tlak, pa kud ništa ne jedem i onda kad se to sve sastavi... užas jedan. samo se brinem zbog bebice da njoj ništa ne fali. ako imam negdje neke zalihe u organizmu, nadam se da će to moći iskoristiti, jer ja što sada unesem u sebe, to je ništa.