Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Srce

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Srce

Radi se o mojoj sestrri koja je trudna mjesec dana.
    Ima 33 godine , ovo je prva trudnoća. Dakle, bez ikakvog razloga,ničim uzrokovano počne joj srce ubrzano tući, ali to je stvarno strašno, mogu samo zamisliti kako je njoj jer ja kad stavim ruku imam osjećaj ko da će iskočiti van. Napravila je pretrage, UTZ, i baš jednom prilikom kad je srce tako luđački udaralo otišli smo na hitnu i tamo su je pregledali i rekla je dokt. da je snimila lagani tahikardiju al ništa strašno. Nalaz štitnjače uredan , krv isto.
    Dakle doktor je rekao da je sve ok i da je to "psihički" problem i neka tada popoije normabel i da ne misli o tome.
    Evo, u mjesec dana trudnoće ovo je treći put, preksinoć nije uzela normabel već je legla i tako je trajalo to 25-30min. Ima li netko slićnih iskustava?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni se dogodilo slično kad me nazvala glupača s posla i naživcirala. Nisam mogla govorit (a ležala sam) od ubrzanog daha. Kao da sam trčala. MM se bio uspaničio. Meni je stvarno bilo "u glavi". Trebalo mi je vremena da se smirim. Ali nije mi se više ponovilo.

Ovo zvuči fakat ozbiljno.... Ne znam da će netko moći dati bolji sacjet od doktora. Vibram da bude sve ok. Ne se živcirat...mozak na pašu.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je bilo tako, s tim da ja imam dijagnozu ekstrasistole...
    I meni su prepisivali normabele, ali ja sam odlučila biti "jača" od njih...Trudnoća je posebno stanje i za našu psihu i jasno mi je da takvi nagli "napadaji" isprepadaju ženu...Samo neka ne podlegne panici,neka se smiri i proći će...Ne znam što bih pametnije rekla, osim...

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I meni srce ubrzano lupa bez nekog razloga. I to po sasvim predvidljivoj matrici - svako jutro nakon dorucka, i to traje od 5 minuta do sat i pol, kako kada. Kardioloski nalaz uredan, stitnjaca isto. Kardiolog mi kaze da mi je to na psihickoj bazi, ginekologica mi kaze da mi je to od trudnoce. Ja si nekako mislim da bi moglo imati veze s tlakom. Naime, tlak mi je nizak, a ujutro pogotovo, pa mozda srce na taj nacin pokusava malo podici tlak? U pocetku sam se brinula zbog toga, sad jedva da vise i primjecujem. Valjda nije nista strasno, niti kod mene, nti Sretna kod tvoje sestre.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam niskotlakasica i uvijek kad mi je tlak nizak srce mi pocne jako "nabijati". I u trudnoci mi se to dogodilo par puta, jednostavno bi sjela, spustila glavu medu noge (kolko sam mogla od trbuha) i cekala par min da se smiri.
    U bolnici mi je od ljekova pao na 80/60 i srce mi je toliko jako i brzo udaralo da su se otkucaji culi ko vibracija dok sam govorila.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I meni je neki dan srce bas onako prebrzo titralo bez nekog odredjenog razloga ali se nisam nesto zabrinula. I prije trudnoce mi se to znalo desavati, ajde istina, najvise kad se pretjerano zbog neceg uzbudim. I ja sam sklona niskom tlaku ali nisam do sada primjetila povezanost, mene mucnina uhvati kad mi padne tlak.

Najbitnije je da je sestra bila kod dr, neka ne brine previse a ja drzim fige da je ta neugodnost prodje.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam imala tahikardiju na početku trudnoće, i jako sam se zabrinula.
    Ginićka mi je rekla da je to normalno u trudnoći i da će proći.
    Tako je i bilo prošlo samo od sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •