-
mgrubi, ti ides od premise da osoba o kojoj pričaš ne zna za taj zakon, a ja idem od premise da ako je jednoj osobi toliko bitno da je se ne sjecka nakon smrti, da će se malo informirati oko toga. kao što ima i osoba koje ne žele biti kremirane. ljudi se brinu i o drugim stvarima, o tome hoće li u starački dom, gdje će biti pokopani, naručuju nagrobnu ploču, testament i sl., pa ako je tolika frka, nek se pobrinu i za to da ne bi netko slučajno uzeo njihove organe. evo, ja sam se pobrinula da mi slučajno ne dođe svećenik na sahranu.
zašto misliš da je bolje da po difoltu nitko ne smije uzeti tvoje organe ? jel misliš da je više onih koji ne bi dali organe (na kraju krajeva ne uzimaju se organi od svakog umrlog), al su ovim zakonom zakinuti u svojim pravima da im svi organi istovremeno trunu il je više onih koji bi bili donatori, al o tome ne razmišljaju unaprijed ?
inače... ovo hrvatsko pravilo vrijedi i u ovim zemljama (prema wiki):
belgija, finska, francuska, italija, ukrajina, letvija, lichtenstein, norveška, ruska, švedska, cipar
u njemačkoj se u prosjeku čeka 6-8 god. na organ. i mnogi pacijenti i umui prije toga. užasan je manjak organa, upravo iz razloga jer vrijedi da se samo smiju uzimati organi onih koji se prije smrti izjasne kao donatori (njih oko 17%), osim naravno činjenice da je manje nesreća i da se ljudski vijek zahvaljujući modernoj medicini (i homeopatiji
) produžio.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma