alive, ne kuzim koja je razlika između osobe koja je po difoltu donor ili koja kako ti velis moze promjeniti odluku i potpisati da želi biti donor ? mislim ne kuzim razliku u kontekstu zločestog doktora koji će ti izvuči utikač iz utičnice.opasnost i u jednom i u drugom slučaju postoji (ako tako razmišljaš).
pa poštuje se ako veliš da nećeš, a ako se uopće ne izjasniš, PRETPOSTAVLJA se da želiš biti donor, kao što se ovdje skoro svatko busa u prsa da mu nije problem biti donor. pa ako nije problem, u čemu je problem ?!onda treba poštovati tvoju želju.![]()
po čemu je to pošteno ? što ako nemam rodbine ? ako se sa rodbinom ne slažem ? otkud toliko povjerenje u rodbinu ?tad je pošteno da naša rodbina odluči ako se dogodi situacija
pa naravno, kad je prije bila bolesna i onemoćala.Meni je transplantiran bubreg i nakon te operacije postala sam hiperaktivna, imam višak energije, što prije nije bio slučajoprosti, mgrubi, nije da zaniječem postojanje te memorije (svi nešto pamte, samo ja postajem sve zaboravljivija
), al' ovi primjeri su mi na razini urbanih legendi. treba ipak sagledati u kojem stanju su bili ti ljudi godinama, kad im je smrt sjedila pred vratima, i naravno da kad dobiju presađen organ da se osjećaju preporođeno i da im se otvara jedan potpuno novi svijet. ne vise više na dijalizama il leže danonoćno u krevetu i sl., neki od njih odlučuju promjeniti i neke svoje navike i sl. ok, možda je ljepše to pripisati nekoj tajnovitoj memoriji.
u biti se onda postavlja pitanje, mgrubi, jesi ti spremna, ako ti život visi o koncu, primiti nečiji organ ? il to ipak ne bi ? ipak bi radije umrla ?
a70v - film gledam svako malo na trećim kanalima njemačkih tv. nauči njemački - i uživaj.