Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 159

Tema: epiduralna-osobna iskustva

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jos jedan zgodni link o tome sto prirodni porod jest:

http://www.udrugaprimalja.hr/index.p...d=29&Itemid=44

Početno

Citiraj nikolina prvotno napisa
    odlicno i next time opet epiduralana nakon 2 sata sam se vec sama otusirala
    Tri poroda BEZ epiduralne i nakon drugog i treceg se sat vremena kasnije sama tusirala!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Citiraj nikolina prvotno napisa
    odlicno i next time opet epiduralana nakon 2 sata sam se vec sama otusirala
    Tri poroda BEZ epiduralne i nakon drugog i treceg se sat vremena kasnije sama tusirala!
    ja sam nakon drugog poroda bez ikakvih lijekova isto bila skoro "ko raketa" :D .

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni nisu uveli kateter u mjehur. Trudove sam osjećela kao stezanje pa sam točno znala kada trebam tiskati. Otvorila sam se jako brzo i pitala sam doktoricu kako to pa mi je objasnila da su mišići kod epiduralne opušteniji i lakše se grlić otvara a kosti šire (prednost epiduralne).

Mezimica

Početno

ZIVEO EPIDURAL!!!!!!!!!!!!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mezimice, mozda bi ti kao zdravstveni radnik ipak trebala imati malo vise kriticnosti u pristupu, jer ovo zbilja zvuci kao reklama.
    pa nije bas sve tako crno-bijelo oko epiduralne.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma zivjela mogucnost izbora

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zivjela mogucnost informiranog izbora, bez pritisaka i selektivnih informacija

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zivjela priroda!

Ajmo kao u crticima: Priroda je jaca i pametnija nego tehnologija. :uz rastezanje kao sto klinci rade kad govore moj tata je jaci nego tvoj:

Početno

A ja cu ponoviti-
    Hebes porod koji ne boli!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    A ja cu ponoviti-
    Hebes porod koji ne boli!
    Lako ti je rec sad kad si se izradjala (hi, hi)

Marko2

Početno

Slažem se sa SabinomC. Kada pročitam post od dille imam osjećaj da živim u srednjem vijeku, ona poznata fraza mi žene smo stvorene da rađamo u mukama

Početno

Hihihi...je, je...dille je poznata srednjevjekovna zena...no, dobro, mozda malo vise renesansni tip...
    Ono sto htjedoh reci je da je tusiranje i normalno kretanje nakon poroda moguce gotovo odmah, cak i bez epiduralne. A to sto boli...:smajlic tolerantno slijeze ramenima:
    Sorry, bjezim odovuda! :namig i pusa:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja necu ni Samija radjati uz pomoc epiduralne (mozda se pokajem zbog ove recenice, hi, hi), ali sam za mogucnost biranja, ali i informisanja.
    Imala sam prelijep porod sa Editom. Bolilo je, ali ne toliko koliko sam ja mislila da ce boljet. I poslije poroda sam se cudila kada zene kazu da su vristale, bacale se, padale u nesvijest. I ko zna kakav ce mi biti drugi porod, i hocu li i sama moliti za epi? Zato se ogradjujem od bilo kakve konkretne izjave.
    Mislim da je epi ko stvoren za zene koje su u boli sklone panici. Znaci, ako zena zbog gromne kolicine bola ne slusa savjete ljekara sta da radi, nece da tiska prilikom poroda, ili uopste ne moze da saradjuje, onda je za takvu zenu bolje da radja uz epidural.
    najgore od svega je sto unasprijed ne znamo kako cemo reagovati na porodu. Ja sam mislila da cu biti bas ovakva porodilja kakvu sam gore opisala, ali sam ispala prava hrabrica, sto je iznenadilo i mene, a Boga mi i MM-a (hi, hiiii) .

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Mislim da je epi ko stvoren za zene koje su u boli sklone panici. Znaci, ako zena zbog gromne kolicine bola ne slusa savjete ljekara sta da radi, nece da tiska prilikom poroda, ili uopste ne moze da saradjuje, onda je za takvu zenu bolje da radja uz epidural.
    slazem se...

Mezimica

Početno

Draga mamma Juanita!
    Ja samo govorim kakva su MOJA iskustva sa epidurala. Ne mogu da te lazem, ali bilo je predivno.
    Zao mi je sto ti zvucim kao reklama ali epidural godinama se reklamira sam za sebe i mislim da za par godina nece biti ni potrebe da se o njemu raspravlja.
    Doduse uvek je bilo zena mazohista!
    A sto se tice one 'kriticnosti u nastupu'-znas za ono -mozes biti trudan ili ne, ali nikako delimicno trudan!!!!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mezimice, nikako ne stoji da su mame koje se ne odluce za epiduralnu mazohistice. Ja moram priznat da mi je smijesno da trudnice cijelu trudnocu paze sto jedu, prestaju pusit, paze da ne nose puno, trpe glavobolje i sta ja znam sta jos, ali onda kad dodje porod sve to pada u vodu i odluce se na epiduralnu koja nikako ne moze bit dobra za bebu (a kako sam do sada uspjela zakljucit i mame ponekad imaju posljedice).

Mezimica

Početno

Lara 26, puno srece i snage ti zelim na skorom porodjaju!
    Ja ne mislim da sam bila neodgovorna prema svojoj bebi sto sam se odlucila na epidural, samo sam sebi olaksala mnogo!

Marko2

Početno

Slažem se sa Mezimicom i ja smatram da nisam bila neodgovorna prema svojo bebi kada sam se odlučila na epiduralnu. Svako ima pravo izbora ja sam izabrala i izbor se pokazao odličan.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, procitajte sjajne tekstove na naseg portalu o ovoj temi, cisto informacije radi

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=768

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=135&Show=1033

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A možete i ovaj u kojem se govori (i) o utjecaju epiduralne na novorođenče: http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...va_vaznost.pdf. Preciznije, na dojenje.

Nepodnošljiva bol u porodu je znak da nešto da nešto nije u redu, da nešto treba promijeniti. Možda se radi o najbanalnijim stvarima kao promijeniti položaj, otići na WC i sl.

I potpisujem mammu juanitu - živjela mogućnost informiranog izbora, bez pritisaka i selektivnih informacija.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    zivjela mogucnost informiranog izbora, bez pritisaka i selektivnih informacija
    ovo potpisujem - svatko neka bira za sebe, ali informirano!
    ali, ne mogu odoljeti komentiranju necega sto mi je na ovom topicu upalo u oci, odnosno etiketiranja protivnica epiduralne mazohisticama i spominjanja srednjeg vijeka (???)
    mislim, cure, pa ovo je forum koji je prepun majki koje peru platnene pelene, ne mogu mrdnuti nikamo od djeteta jer doje na zahtjev, nosaju ih i nanasaju, i iskreno vjeruju da dobro rade... dakle, i u tim stvarima biraju tezi put, umjesto da si 'olaksaju zivot'. jesu li zato i one mazohistice ili bica iz srednjeg vijeka?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    mislim, cure, pa ovo je forum koji je prepun majki koje peru platnene pelene, ne mogu mrdnuti nikamo od djeteta jer doje na zahtjev, nosaju ih i nanasaju, i iskreno vjeruju da dobro rade... dakle, i u tim stvarima biraju tezi put, umjesto da si 'olaksaju zivot'. jesu li zato i one mazohistice ili bica iz srednjeg vijeka?
    e, ovo i mene zanima...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno, zbog par (samo par) razloga bih se voljela vratiti u srednji vijek... tada su zene radjale bez epiduralne, ali u polozaju u kojem su zeljele, bez epiziotomije, sa babicama koje su poznavale, a vjerujem da su bile puno manje uplasene nego trudnice danas jer su znale da je porod prirodni proces i da je zensko tijelo stvoreno za radjanje.
    cure koje zele roditi bez epiduralne to rade jer zele najbolje svom djetetu, a ne zato sto su mazohistice i vole bol.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto je tezi ili laksi put isto je diskutabilno... ako imam izbor lakse za mene - teze za bebu, ili obratno, ja bi ipak odabrala ovo drugo...
    stalno se zanemaruje da opustanje, topla voda, rijec ohrabrenja, ugodan polozaj i slicno moze znatno umanjiti bol. ali vjerojatno je lakse odmah se odreci kontrole i staviti ju u ruke drugih, odreci se svog tijela, zanemariti ocitu cinjenicu da epiduralna MORA djelovati i na bebicu...
    ma jos da je i tv u radjaoni, covjece gusta!!!
    u svakom slucaju nisam a priori protiv epiduralne. mislim da je super imati ju za alternativu, za krajnje rjesenje kad vise stvarno ne mozes kontrolirati bol i paniku.
    a vec smo sto puta ponovili da bol raste kad se ne mozes kretati, kad te strah, kad si sam i bespomocan... to nije porodajna bol, to je bol nastala zbog nacina na koji suvremene zene u razvijenom svijetu radjaju!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

slažem se s felix i vedranomv, mislim da bi humaniji uvjeti na porodu - brižna babica, prisustvo bliske osobe, intimniji ugođaj, mogućnost kretanja, masaža, tuširanje... znatno smanjili subjektivni osjećaj boli i potrebu za epiduralnom.
    osim toga, teško je unaprijed znati hoće li uopće biti potrebe za epiduralnom - ja na svom porodu ni u jednom trenutku nisam osjetila nepodnošljivu bol, a opet znam cure koje su se čitav dan frkale u bolovima i bile skroz iscrpljene u fazi izgona. naravno da bi u takvom slučaju nekoliko sati epiduralne olakšalo stvar, dok bi u mojem slučaju to bilo nepotrebno drogiranje mame i bebe.

ja sam za informirani izbor :namig:

Mezimica

Početno

Izvinjavam se svima vama koje ste se osetile uvredjeno zbog reci 'mazohistica'- OK priznajem, pregrubo zvuci!
    Samo da objasnim onima koje se dvoume u vezi epidurala-mnogi pogresno misle da si za to vreme od struka pa nanize skroz oduzet. to ni ukom slucaju nije tako. najbolje da objasnim primerom kako je meni moj anesteziolog proverio da li je dao adekvatnu dozu-uzeo je led i dodirnuo ruku i naravno osetila sam hladno, a kada je sa ledom dodirnuo butinu osetila sam samo dodir-e to je ta potrebna doza (tako je on rekao). svo vreme sam citala neke novine i gledala na ekranu da li imam kontracije i kakav je srcani rad bebe(da napomenem uz mene je stalno bio anesteziolog) Kada su naponi poceli, osetila sam ih kao nagon za defekaciju (tj kao da mi se ide u WC) i to je bilo to-moj andjeo je dosao na svet!
    Zao mi je ako sam svojim stavom prema epiduralu neke povredila ali ja sam samo zelela da svi imaju lep porodjaj kao sto sam imala ja!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene nisi povrijedila.

Definicija "lijepog porođaja" nam je različita i to je OK, samo je važno da imamo potpune informacije važne za odluku.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Mene nisi povrijedila.

Definicija "lijepog porođaja" nam je različita i to je OK, samo je važno da imamo potpune informacije važne za odluku.
    eto, u nedostatku vremena za opsirniji odgovor, potpisacu samo ovo; uz dodatak da mislim da je uz informacije prijeko potrebna i opca podrska; ali ne samo pri izboru medikaliziranog poroda, nego i za nemedikalizirani porod ( a ne da vas se odmah proglasi nazadnim mazohistom ako ne zelite uzeti lijekove koji dokazano prolaze posteljicu).

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u prvom porodu imala epiduralnu, u druga dva ne.
    i pogodite koji porod mi je bio najgori. prvi!
    osjecala sam sve trudove, bili su mi uzasni, ne sjecam se uopce da su postojale pauze izmedju, sjecam se samo nekoliko sati uzasa. ono sto nisam stvarno osjetila, cega me je epiduralna rijesila, je ikakva bol u porodjajnom kanalu, epiziotomija, sivanje.
    tu bol jesam osjetila u drugim porodima kad nije bilo epiduralne, ali to je bilo kratko i potpuno zanemarivo u odnosu na te prve trudove.

kod porodjajne boli ima x faktora zbog kojih je porod dobar, los, bolan, ruzan, lijep. epiduralna NIJE garancija svakoj zeni za svaki porod da bude fantastican. meni nakon tog prvog iskustva ne pada na pamet traziti epiduralnu, imam iskustvo koliko su neke druge stvari bile vaznije.
    drugi mi je bio najljepsi
    muz sa mnom, ne previse dripa, trudovi pravilnih razmaka izmedju kojih sam skoro uspjela zaspati svaki put, trajalo je kratko, nisam se bojala, izgon u jednom trudu. sjala sam od srece nakon njega.

ako se ikad odlucim na cetvrto, imam dugacak popis stvari i postupaka koje bih htjela za olaksavanje poroda puno radije nego epiduralnu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

renata ti si prva za koju sam cula da je rodila na prvi napon.
    Ima li vas jos sa takvim iskustvom? Ja sam Edi rodila na treci, s tim da sam prva dva fulala zbog neznanja gdje ruke treba drzat prilikom tiskanja (hi, hi)

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos uvijek mi je misterij kako je samo drugo dijete tako sklisko i brzo izletilo van prvo nije, trece nije.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgon, ako se ne reže, obično dulje traje, i do pola sata, a bez posljedica na zdravo, donešeno dijete.

Ne znam zapravo zbog čega se teži tome da dijete izleti van što prije, ne razumijem što bi to trebalo pokazivati, što to kome znači.

Ako hoćeš, mogu ti pitati neku primalju zbog čega ponekad traje dulje, a ponekad kraće. Pretpostavljam da ima veze s tim koji je položaj djeteta, koliko je veliko i sl.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo mi je super tekst, sa stranice hrvatske udruge primalja

"Prirodni porođaj, poznat i kao nemedikalizirani ili neintervencijski porođaj, točno je ono što naziv i govori - rođenje djeteta bez upotrebe lijekova i opstetričkih intervencija tijekom porođaja. Uobičajena fraza koju govore oni koji prakticiraju prirodni porođaj je: „Porođaj je prirodni proces, a ne medicinska procedura.".

U današnjem društvu to se mnogim liječnicima čini kao radikalan koncept, ali je ipak nesumnjiva istina. Zaista je moguće imati lijepo iskustvo prirodnog porođaja, ne samo kod kuće, već i u bolnici. Potrebno je jednostavno znati da je to moguće, a potreban je i medicinski tim koji će poduprijeti takvo poimanje porođaja. Također je potrebna priprema i edukacija kako bi se prepustilo prirodi da učini svoje.
    Prednosti prirodnog porođaja su goleme.

Tijekom tečaja može se naučiti o svim prednostima i dobrobiti prirodnog porođaja. Smatra se da su ovo tri najvažnije:

-Prirodni porođaj najbolji je i najpoštedniji za majku. Porođaj bez lijekova je sasvim drugačije iskustvo, ispunjavajuć i lijep događaj za majku. Rodilja mnogo jače osjeća da ima kontrolu nad svojim tijelom i zdravljem djeteta. Porođaj bez epiziotomije je prava blagodat, pogotovo u prvim danima nakon porođaja.

-Prirodni porođaj je toliko bolji za dijete! Novorođenče je budno i mnogo aktivnije, spremnije odmah sisati. Ne pokazuje znakove mlohavosti i umora.

-Prirodni porođaj najbolji je za obitelj. Kad se majci koja nije primala lijekove smjesti u naručje novorođenče koje nije „pospano", dogodi se nešto čudesno: majka i dijete ostvare onaj pravi bonding, dijete redovito odmah prihvaća dojku. Majka i dijete pod utjecajem lijekova teže uspostavljaju dojenje.

"

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Ima li vas jos sa takvim iskustvom?
    Ima. Ja Ivana rodila jednim tiskanjem, ali on je imao 2380g, a i bio je treci porod.
    No Marko je stigao trecim naponom, Magdalena drugim...
    Za cetvrto ne bih, valjda, ni trebala tiskati...:namig:
    Ah, tako je to u srednjem vijeku...
    Ali vec sam rekla da bjezim odovuda...Pusa, Snorki i drzi se!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nemoj tako dille. ja maloprije upoznala zenu koja ima tri djevojcice. Prvo dijete je rodila sa 15 godina. sada ima 24 godine i planira jos jednog bebaca.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

E, sad nakon čitanja ovih postova, nek mi neiskusne znamo kaj da napravimo. Načelno sam za epiduralnu, ali si uopće ne mogu zamisliti te bolove i kaj to konkretno znači. Kad se najkasnije možeš odlučiti za epiduralnu? Mislim, prvo bih vidjela jesam li ja sposobna za ove prve bolove, pa ako vrag odnese šalu, da se onda ipak odlučim za epi. Jel' to moguće u praksi?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    E, sad nakon čitanja ovih postova, nek mi neiskusne znamo kaj da napravimo. Načelno sam za epiduralnu, ali si uopće ne mogu zamisliti te bolove i kaj to konkretno znači. Kad se najkasnije možeš odlučiti za epiduralnu? Mislim, prvo bih vidjela jesam li ja sposobna za ove prve bolove, pa ako vrag odnese šalu, da se onda ipak odlučim za epi. Jel' to moguće u praksi?
    mislim da je... ja sam se na epiduralnu odlucila kad je fakat pocelo boljeti. No pojma nemam koji je moj prag boli, ocito vrlo nizak kad sam trazila epiduralnu a bila otvorena tek 4 prsta (tak su mi rekli). Uhvatila me panika i draze mi je da sam ju uzela... ali tad nisam bila procitala sve ove rodine tekstove i "kobne ishode". Kod mene na svu srecu bilo sve ok, a kad imas epiduralnu, kraj tebe je stalno sestra - ne ostave te samu u boksu - što je prednost posebice ako radas u Petrovoj. Barem sam imala nekakav osjecaj da je sve pod kontrolom... mozda samo iluzija. No eto, na epiduralnu se ne moras unaprijed oluciti, ali znam da ne smijes doci ni prekasno. Ali ne opterecuj se tim, jer ako je prekasno za epiduralnu, jos bolje, jer je porod blizu i ocito imas dovoljno snage izgurati do kraja bez raznoraznih kemikalija ako do tog stupnja dodes bez vecih problema...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene je s epiduralnom prošlo<sve ok. Bolila su me križa a kako i nebi kad sam ležala na pomoćnom krevetu na podu. Sve ostalo ok. i da idem ponovno roditi tražila bih ju, u nadi da će sve ponovno proći ok. Mene je ona spasila, ja bol ne volim i ne želim trpiti ako ne moram. Sve sam inače osjećala,sve osim boli :D , tiskala i iščekivala svoga malog bumbara!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo da malo opet ozivim ovu temu!Naime trebam vase savjete i to sto brze posto mi je termin za porod vec prosao!!!
    Zadnji puta kad sam bila na pregledu u bolnici oni su mi ponudili da mogu kod poroda uzeti ili PDA ili spinalnu anesteziju.Ali za sada nije bilo nekih vecih objasnjenja razlike izmedju te dvije anestezije i tu trebam vasu pomoc.
    Iako bi ja najradije izbjegla i jednu i drugu posto nisam ih dobila ni kod prvog poroda.Zanima me i to koliko vremenski drzi ta anestezija jer ne zelim da nakon poroda budem dosta vremena "prikovana za krevet" vec da se sama brinem o bebici.
    Cekam vasa iskustva i savjete

Marko2

Početno

Kod mene je držala nekih 3 sata od poroda odnosno dok ne osjetiš da možeš kontrolirati mokrenje.

internetMum avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno .....

Rodila sam drugo dijete sa epiduralnom i opet bi i treće i ...peto....

Prvo sam rodila prirodnim putem, bez rezanja i šivanja, i trajao je svega 3 i pol sata. To vrijeme je prošlo uz trudove, bol, vrištanje, suze,...

Drugi je uz epiduralnu trajao 4 sata, i tih 4 sata je prošao uz priče, tračeve i smjeh sa medicinskim osobljem. Fantastično,.....

Starije medicinske sestre su znale komentirati epiduralnu u rodilištu: Eva je Adamu dala otrovnu jabuku i sada žena da se kazni, mora trpiti bol :?

Početno

Ja sam isto uvijek za epiduralnu, imam iskustvo sa i bez.
    Prvi porod sa epiduralnom, kao bajka, sve lijepo, bez vikanja, stresova, bolova.
    Drugi porod , bez epiduralne, majko mila!
    Tresla se, skakala od bolova, cupala babicu za kutu, kosu.....vidila zvijezde od bolova, dobila napad panike da cu se onesvjestiti od soka i kolicne bola koja se pojacavala, nisam ni cula dobro babicu sto govori od svojih zapomaganja, kao neka zbrka, da ne govorim da mi je pola poroda proslo u magli, kao u nekoj sumaglici od bolova.

Ali, to sam ja, nikad bas nisam bila hrabra kad su bolovi u pitanju i kad me nesto boli cesto dobijem napade panike ako ne znam koliko ce bol trajati i namam kontrolu nad boli (kao recimo kod zubara, gdje jako boli, ali zubar stane sa radom kad podignem ruku, mogu kontrolirati situaciju.)

Vidim da brojne cure mogu dobro izgurati do kraja poroda bez epiduralne, sve je individualno. Ja sam od trena kad sam ostala u drugom stanju znala da hocu epiduralnu.
    NIkad nisam imala nikakvih posljedica niti bolova u ledima.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, cijeli topic napisemo o prednostima i manan epiduralne, ah
    a ovo sto kazu starije medicinske setre, ja bih u bisere medicinskog osoblja stavila

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ah, cijeli topic napisemo o prednostima i manan epiduralne, ah
    a ovo sto kazu starije medicinske setre, ja bih u bisere medicinskog osoblja stavila
    nije to biser neke sestre (nisu one tak inventivne ), to pise u Bibliji, koliko ja kao nevjernik znam o tome.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

srecom da ne tumacimo svi isto bibliju

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar u se u Bibiliji ne spominje trud, a ne bol?

Moje iskustvo - prvi porod s epiduralnom, završio na vakuum, a na sljedećem porodu ne dolazi u obzir, ako ga ikad bude. I to što sam je tražila na prvom mogu objasniti jedino vlastitom neuračunljivošću.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, posljedice nisam imala ako se pod posljedice ne računa završetak poroda na vakuum i puknuće grlića maternice, jedino se nisam smjela dizati nakon poroda 24h (neki kažu 12h) pa je dojenje bilo prilično komplicirano.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni su predložili epiduralnu jer sam se jaaako sporo otvarala pa da malo pripomogne,
    a budući da sam ja htjela porod u vodi pristala sam,
    kad već ne može to onda između carskog i epidur. radije biram ovo drugo.
    Carski sam srećom izbjegla. Za dlaku.
    Posljedica nisam imala. Mokrila sam sama odmak nakon poroda,
    sestra stavila posudu pod mene dok sam ležala,
    mogla sam odmah hodati.
    Noin prvi apgar je bio 8, što zbog dugog poroda,
    a što vjerojatno i zbog svih tih lijekova.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ću reći živjela Epi!!!hihihi
    NO reći ću i RODILA SAM PRIRODNO jer mi je dosta toga da mi se kaže da nisam rodila prirodno jer bi valjda ttrebala pustiti da mi djeca pomru radi nečije "prirode " -ili onog što žele prodat pod prirodu.
    zdr. sam radnik i znam da o prirodnom onak kak su danas počeli o tome pričat možete reći -ćao- kad ukoraćite u bolnicu, kaj mislite da sve ide kak si je "priroda" zacrtala, bilo bi više smrtnosti u oba smjera a i onda mislim da je najpametnije roditi doma uz baku, pa čekati svako porođajno doba , bez medikamenata ,dripova, gelova, babica ,liječnika ,specijalnih stolaca lopti povlačenja pupkovine pregleda posteljice ,pregleda dijeteta ,mjerenja apgara, cijepljenja i sveg ostalog- lijepo rodite doma -prirodno, a ne gazite žene s stručnim terminima- to je moj mesiđ, eh da mi je to stavit na transparent...
    A nemoj te me krivo shvatiti, ja se ne mjenjam sa svojom prabakom ni bakom i neću brojat mrtvu dječicu i veseliti se što su preostala zdrava jer nema dr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •