Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kada se tusirati nakon carskog

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Kada se tusirati nakon carskog

Drage moje,

koliko nakon carskog se smije tusirati? Posto trebam roditi za nekih 10ak dana, a vec su pocele vrucine, jako me zanima kada se smije tusirati. Cula sam da ne smije 2 sedmice nakon operacije, pa ne mogu da vjerujem :? . Molim sve koje znaju da se jave .

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nije istina.

smiješ se tuširati kada ti skinu konce, nakon tjedan dana, a do tada se pereš pazeći da ne kvasiš rez.

u prijevodu onaj dan kada te puste kući sa svojim zlatom, uživaš kući u duuuuuuuuuuugom tuširanju. spas totalni.

pozdrav i sretno. ja sam friška sa carskog pa pitaj sve što te zanima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Carski u utorak, doktor preporucio tusiranje u cetvrtak, dakle 48h nakon carskog. Doktorica u viziti se pak nad tim zgrozila, rekla ne tusiranju 10 dana. tako da ni doktori nisu s tim nacistu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam se tuširala drugi dan, samo sam morala sa sestrom dogovoriti da mi zamijeni "naljepnicu".
    Iako, vrućine su bile tolike da bih se ponovo preznojila prije nego bi dočekala sestru

Ako možeš birati bolnicu, biraj onu koja ima klimatizirani odjel.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Preko gaze na rezu zalijepiš lijepo malo najlonske folije, i ne usmjeravaš tuš direktno tu, i uživaj! Čim osjetiš da možeš.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam rodila na SD, rodila sam u petak, tuširala se u pon! nisu mi vadili konce, jer oni šivaju subkutano sa resorbirajućim koncima (ne vidiš ih izvana)! s rezom mi ništa nije bilo, dapače, sve izgleda stvarno super!
    ne mogu si zamisliti da se nisam tuširala 2 tjedna! :shock:
    vidjet ćeš, najbolje ti je pitala doktora koji će te poroditi!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam rodila u nedjelju u 8:10 ujutro, a tuširala se u ponedjeljak u 10. Odmah nakon tuširanja, sestra mi je promijenila gazu is ve 5, a tako sam radila i ja sve dok mi nisu skinuli šavove. Ja sam živjela na temp od 65 stupnjeva i 99% vlage, tko se po tome ne bi tuširao?!
    Ali to je bilo u inozemstvu, vdje su još uvijek zadrti pa ne znam....

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nakon sedam dana od carskog sam se konacno bez straha otusirala kada su mi izvadeni konci.Prije bih smocila peskir i tako bih se cijela obrisala.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala vam svima na odgovoru . I ja sam razmisljala "boze kako cu tako dugo bez tusiranja" i vec sam planirala biti neposlusna u vezi toga . Ma da, bitno je samo da se rana ne kvasi. Treba se malo pripaziti i uzivati u blagodeti vode.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga Paid,

poslala sam ti PP .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

posto sam ja fenomen,tako su mi rekli u bolnici,porodili su me u 12h carskim taj dan u 17h sam vec ustala i setala,a isto tako i taj dan tusirala,moj muz je bio samnom jer su sestre naredile ili one ili muz da se nebi slucajno onesvjestila.5 dana sam bila u bolnici i svaki dan sam se tusirala i nista mi nije bilo

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

wow, senna, svaka čast
    Ja sam se skoro onesvjestila kad su me digli nakon carskog.
    Drugi put sam srećom bila u spinalnoj, pa se nisam ni smjela dizati prvi dan.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod nas puštaju da se tuširaš onog trenutka kada možeš sama pod tuš, s tim da ne kvasiš ranu i to je zaista izvedivo (dio tijela iznad rane rukom polako pereš tako da ne curi preko zavoja, a ostalo zalijevaj koliko hoćeš). Preko rane nakon 7 dana i skidanja konaca.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bebano imaš PP

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni su rekli da se treba otusirati cim prije, tj. cim osjetim da mogu, i preporucili tusiranje reza cistom vodom, bez sapuna ili sampona.
    rez mi uopce nije bio nicim prekriven nego se fino "luftao", a tusirala sam se dan nakon carskog.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam se tuširala nakon dva dana, dakle, nakon što sam mogla malo hodati- ali pazila sam da ne smočim rez.
    Doma, kad sam već bila bez "naljepnice" sam se normalno tuširala. Meni su rekli da se ne tuširam predugo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam imala neku nepropusnu "naljepnicu" preko reza i otusira sam se cim sam se uspjela dovuci do tus, dakle nakon nekih 36 sati.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Imala sam konce koji se ne skidaju, tusirala sam se 7 ili 8 dana iza carskog (po dolasku kuci) - dr. rekao da dobro osusim ranu prije nego stavim flaster - ne rucnikom, vec papirnatim rucnikom sve dok ne vidim niti jednu mogucu kapljicu vode na njemu.
    Mislim da ovisi o tome kakvim te se koncima sivalo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene su sivali koncima koji se vade,pa sam se svejedno smjela tusirat nakon 3 dana,kad su mi i skinuli "naljepnicu".
    Ko i vecina tema...svakom je bilo razlicito.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •