-
Evo danas ispekoh svoju prvu "ciglu". 8)
Pre nje bili su vrlo pristojni polubeli hlebovi (850 tip, 1050 tip mesavine sa 550 i 405) sa raznim dodacima (mlevene lanene semenke, lesnici, bademi, grozdjice...) i par belih koji su daleko ranije gubili svezinu od polubelog.
I onda odlucih da isprobam ultrabrzi program (58min, kasnije smo ustali, ali ipak da bude svez hleb za dorucak) i dodjoh do svoje prve "cigle", gore naraslo, ali nepeceno, dobro peceno sa strane. Ubacila sam ga u pecnicu na gril i dopekla gornju stranu i ukusan je, ali gnjecav, mali, nikakav.
Imam Unold i za sada sam prilicno zadovoljna.
Spremam se na veliki korak, pecenja prvog sa bigom. :D
MM je bio tesko sumnjalo i sve vreme je prigovarao, ma sta ce nam aparat, to ne moze biti dovoljno dobar kvalitet, ipak su to improvizovani uslovi i .... sada se nudi da on ujutro pravi hleb.
Razlika u ukusu je drasticna!
Ono sto me trenutno intrigira je moze li se kvasac sasvim izostaviti i sta u tom slucaju upotrebiti kao zamenu (prasak za pecivo, sodu bikarbornu, jogurt/kefir)?
Imam program sa praskom za pecivo, ali trazi strucu od 900gr, nas cetvoro ne jedemo bas puno hleba, pa nikako da se odlucim. Da li je neko pravio vec hleb bez kvasca i kakvi su utisci?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma