-
Umjesto potpunog izbjegavanja kvasca možeš ga smanjiti na minimum, recimo korištenjem bige.
Prašak za pecivo je kemija i nije neki napredak u odnosu na kvasac. Meni ostavlja metalni okus u ustima i izbjegavam ga.
Kefir sadrži neke probiotske gljivice koje se ne razlikuju drastično od običnog kvasca i kruh s kefirom, ali bez pekarskog kvasca, se malo digne. OK je za pojesti, ali je jako zbijen i nije nešto.
58 minuta je jako prebrzo i vjerojatno bi bilo OK za tijesto koje je prethodno izgnječeno. Računaj da se tijesto treba dizati barem pola sata ako hoćeš nešto nalik pravom kruhu. Jako brzi programi vjerojatno imaju smisla samo za gotove smjese s kemijskim dizanjem, recimo poput onih za bezglutenski kruh.
Bigu probaj s programom u trajanju između 2 1/2 do 3 sata, a ako na stroju nemaš takav program odaberi neki duži i eksperimentom nađi najbolje postavke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma