Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: Roemer - sa ili bez isofixa

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Roemer - sa ili bez isofixa

Kupujemo sjedalicu grupe I i odlučili smo se za Roemer te zbog isofixa namjerili ići u Brežice po Duo Plus sjedalicu, ali ... MM je negdje pročitao da sam isofix ne pruža veću sigurnost nego da je stvar samo u jednostavnosti montaže sjedalice, odnosno, ako je pravilno montirana i sjedalica bez isofixa (u ovom slučaju Roemer King Plus koji se može nabaviti i kod nas) pruža jednaku razinu sigurnosti. S obzirom da mi ne namjeravamo jednom montiranu sjedalicu često micati iz auta, je li nam onda zaista isofix nepotreban? Drugi razlog je što bakin auto, koji u slučaju stani-pani služi kao rezervna opcija, nema isofix, pa je i to argument u prilog King Plus-a ...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pravilno ucvrscena sjedalica bez isofixa i ista takva sjedalica ucvrscena isofixom pruzaju istu zastitu

sjedalica s isofixom moze se, ako auto nema isofix kuke, najurednije pricvrstiti pojasom automobila

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Super brzi odgovor, hvala! Znam da se isofix sjedalica može pričvrstiti i u auto bez isofixa, glavni razlog je što nam je zaista puno jednostavnije kupiti sjedalicu tu doma, nego ići preko granice. Cijena je ionako ista, a kod nas se može i financirati na različite načine Razmislit ćemo još malo, još jednom hvala na odgovoru

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a zašto po DUO Plus morate u Sloveniju? Zar se više ne prodaju u HR?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mogu se ja pristekat tu da ne otvaram novu temu?
    gledam romer duo plus i safefix as i razlika izmedu njih je ta sta jedna ima top tether a druga nogu. mm tvrdi da je noga bolje rjesenje a ja da je tt.
    tko je u pravu? (ja! ja! ja! )

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ispravno postavljena AS je idealno rješenje, a sad koji je model i koji je način fiksiranja, nije bitno. ako već govorimo o rješenjima treće točke fiksiranja, meni osobno je draži TT jer mi noga zauzima prostor između sjedala, te se prednje sjedalo ne može uvijek pomaknuti unatrag koliko bi nekim ljudima pasalo. s druge strane, nemaju svi auti predviđeno sidrište za TT, pa je tada svakako preporučljivo koristiti ISOFIX sa nogom. rješenje s nogom neki odabiru i zato jer im je sidrište za TT na sredini prtljažnog prostora pa pojas TT-a onemogućuje potpuno iskorištenje prtljažnika za prtljagu. kod noge pak postoji i zabilježen problem da u nekim vozilima, koja imaju izrazito visoku stražnju klupu, noga ne doseže niti blizu pod automobila. kao što vidiš, nema univerzalnog odgovora.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako je sjedalica pravilno postavljena i učvršćena, onda je podjednako dobro i jedno i drugo. Naime i TT i "noga" imaju istu ulogu, a to je treća točka uporišta koja sprječava rotaciju sjedalice.

Oboje ste u pravu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ako je sjedalica pravilno postavljena i učvršćena, onda je podjednako dobro i jedno i drugo. Naime i TT i "noga" imaju istu ulogu, a to je treća točka uporišta koja sprječava rotaciju sjedalice.

Oboje ste u pravu.
    great minds

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

Oboje ste u pravu.

je je al ja sam malo vise

mene ustvari muci to da li ce dijete od 3 god lupati po toj nozi i pomaknuti je? imamo nogu na jajetu i meni to ne izgleda toliko cvrsto.
    a mm muci to da li prtljaga moze otkopcati tt.
    ima li uopce ijedna ot te 2 as za kupiti u hr?[/code]

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li uopce ijedna ot te 2 as za kupiti u hr?
    Pogledaj u Kiki, tamo vjerujem da bi najprije moglo biti jer imaju dobar izbor Romer sjedalica i to po boljim cijenama u odnosu na Turbo limač.

Moram priznati da se ni meni ta noga ne sviđa kao rješenje, iako je to totalno subjektivno mišljenje i nema veze sa sigurnosti. Ako se odlučite na sjedalicu s nogom obavezno je isprobajte u vlastitom autu jer se dobro sjećam kad sam pokušavala montirati jednu s nogom u auto koji je imao nekakvu "stepenicu" u podnožju stražnjeg sjedala i to se nije nikako dalo učvrstiti. :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma imamo trenutni MC cabriofix sa nogom, a mene ta noga smetaaaa (sad bi mi dobro dosao neki smajlic sa bijelom kosuljom i rukavima zavezanim na ledima)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nekad davno smo se MM i ja svadjali oko iste teme. ostalo je da svako ima pravo za sebe. cak sam i temu ovdje otvorila, ali je prosla bez odgovora.
    a sad o iskustvima. MI imamo za BC-a Duo Plus, koji se spaja s TT. nama je TT OK, ali sad kad moramo postaviti jos jednu sjedlaicu ipak cemo uzeti najvjerojatnije onu s nogom. jer dva TT u gepeku su komplicirana. naime tesko cu vaditi i stavljti kolica. Ako zelis na sljedecoj kavi ti i pokazem kako to izgleda. ako gledas cijenu izadju te na isto, duo plus je jeftiniji taman toliko koiko ces platiti TT.
    Kod nas imas Duo plus kupiti u TL, dodje 2500 kn, TT ti je oko 200 kn. dobijes one magmine bodove 200 uz sjedalicu i jos onoliko koliko ide s vrstom placanja. U SLO dodju 319 eura bez TT. Ove s nogom dodju 349 eura. obje sam gledala u baby centru.
    U kiki nemaju trenutno niti jednu romericu s isofixom, ali prije dvije godine platili smo duo plus 1800 kn, a u TL bila je oko 2200 kn. dakle poskupile su u medjuvremenu.
    eto vidi se da sam opet u lovu na novu AS

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

duo plusa nazalost nema u TL, isla gledat danas. kaze teta "jos nisu stigle", ne zna se ni kad ce

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da se prikrpam na ovaj topic. Imam R duoplus i u moju corsu dobro sjeda, normalno se može spustiti u onaj nagnutiji položaj. Kako nam se bliži ljetovanje, danas sam ju probala staviti u megan jer njime putujemo zbog komocije. Sjedalica se može super učvrstiti, ali zbog nagiba sjedala, ne mogu ju spustiti u taj drugi položaj. Ima li netko R u meganu i isto takav problem ili ju mogu još i nekako drugačije namjestiti?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi imamo na sjedalu a ne u podu zakačiti tu trakicu od sjedalice :?
    Razmišljam , Romero s isofixsom, maxi cosi ili BC??????

Inače, mogu li ja tu s isofixom još dodatno učvrstiti s pojasevima, što ako te kukice popuste, meni se isto čini da se ovdje samo radi u razlici u montaže a ne u sigurnosti kada je isofix u pitanju, a da cijenu ne spominjem, 1000,00kn je skuplja s isofixom...ja idem sada u TL, pogledati Romericu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    to ovisi od auta do auta

Inače, mogu li ja tu s isofixom još dodatno učvrstiti s pojasevima,
    fizički možeš ali se ne preporuča

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a zašto

ima li tko bebi confort 9-18kg s isofixom, kojoj se pomiću bočne stranice i kakva je?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

.
    nisam bas uhvatila ako si gdje napisala koji auto imate. inace te kukice ti se nalaze u prtljazniku. kod clia su na super mjestu na podu prtljaznika iza klupica, a kod golfa su na skroz bezveznom mjestu u prtljazniku na djelu gjde su i vrata. dakle, TT ti se razvuce preko cijelog prtljaznika. mozda nisam jasno napisala, ali mene TT nervira u golfu, pogotovo kad moram smjestiti kolica.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da i mozes pogledati na stranicama od romera, da li imaju tzv TT anchor. u autu ti je na toj kukici nacrtano sidro.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a zašto
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...27793&start=50

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imaju Romericu u TL, duo plus Tessa 2,500,00 ali nemaju TT za kupiti koji košta 200kn, BC s isofixom 2000,00kn i TT dobijaš skupa s sjedalicom.

Inače sjedalice su im koma, pohamane, niti jedna u najilonu, niti jedne u skladištu, niti ih daju probati u autu, niti zamjeniti ako ti ne odgovaraju, ili su ih možda oni oštetili u transportu, ne daju ni garanciju?

Zašto se na sjedilice ne dobija garancija, za mixser ju dobiješ????

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

garanciju daje proizvođač
    npr. roemer daje 2 godine garancije na svoje sjedalice
    garancija se odnosi samo na greške u proizvodnji ili greške materijala
    garancija vrijedi od dana kupnje tako da svakako treba imati račun

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Inače sjedalice su im koma, pohamane, niti jedna u najilonu, niti jedne u skladištu, niti ih daju probati u autu, niti zamjeniti ako ti ne odgovaraju, ili su ih možda oni oštetili u transportu, ne daju ni garanciju?

Moraš se malo natezati s njima. Kad sam kupovala (u TL) tražila sam da mi daju da ju probam u auto staviti. Cura je kolutala očima, ali je ipak uzela sjedalicu i otišla s nama do auta. I, da, nama je sama rekla da je to izložbena i da će nam donijeti zapakiranu iz skladišta.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivana zg u kojem TL si ih vidila?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj enela prvotno napisa

Moraš se malo natezati s njima. Kad sam kupovala (u TL) tražila sam da mi daju da ju probam u auto staviti. Cura je kolutala očima, ali je ipak uzela sjedalicu i otišla s nama do auta. I, da, nama je sama rekla da je to izložbena i da će nam donijeti zapakiranu iz skladišta.
    meni čak nisu niti kolutali očima.
    prvo sam s prijateljima probala AS grupe 0, a nakon njih sam i za sebe probavala II+III.
    Nakon odabira, prodavačica je isto rekla da je to izložbeni primjerak i da će mi donijeti novu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    ja sam vidjela u TL u King Crossu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam ih zvala danas i meni tvrde da ih jos nisu dobili :?
    oni stvarno zele da odem u sloveniju po safefix iako je i mm napokon shvatio koliko je top tether bolji od noge

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a kad ti bude smetao ko meni u gepeku, bome ces ti pot slovenaca kao i ja

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

na aurisu je tt sastrane u gepeku, tamo na vrhu onog bocnog povisenja. cini mi se da nece smetat za kufere, spizu i slicno, a kolica imamo neka kisobran iz interspara za 100kn koja definitivno stanu kako god ih okrenem u gepek. imamo i buzz, al dijete je skromno i draza su joj ova jeftina (mada su to rijetki trenutci kad pristane sjest i u njih, al kantice, loptice i ostala ekipa uzivaju )

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    meni je na Hondi sidrište odmah iznad stražnjeg sjedala, tako da uopće TT ne ulazi u prtljažnik.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nema ih u king crossu bili mi danas, nego na zitnjaku. jos su 2 ostale
    a tt ima u splitu u ducanu na split 3, takoder jos 2 komada
    sad pitanje-imate li ljetnu navlaku za duo plus, i ako imate isplati li se kupovat je?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Citiraj spajalica prvotno napisa
    meni je na Hondi sidrište odmah iznad stražnjeg sjedala, tako da uopće TT ne ulazi u prtljažnik.
    i kod nas u clio-u, ali u golfu V nije :/ , a sjedsalice su uglavnom u golfu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad pitanje-imate li ljetnu navlaku za duo plus, i ako imate isplati li se kupovat je?
    da i po meni se isplati, skines lako i operes. a sad trk u ST na zasluzeni odmor

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Razvlačenje preko cijelog bunkera za TT ? E stvarno svašta. Kao i onaj biser o doplati za isofix ako imaš pripremu. Baš me zanima što to treba nadoplatiti da više nije 'priprema'. Vjerojatno komad plastike. Ja si odabarala chevy aveo limuzinu. Ima isofix ( nema ' pripremu' ), TT je iza naslona za glavu lijevog i desnog stražnjeg sica, a kad ubacim chicova kolica u bunker on još uvijek zjapi prazan.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da... čim bebač preraste chicovu sjedalicu od 0-13 koja je došla u kompletu s kolicima dobiti će vjerojatno romer sa isofixom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ZIMA tako je i u ford focusu bilo kad smo mi gledali. ima isofix, al nema pripremu ta priprema kosta stotinjak kuna za ff i ugrade je na zahtjev, a koliko sam shvatila to su bas kukice na koje se pricvrsti as

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mda opet ja
    ako netko planira uzimat u TL roemer duo plus obratite paznju na to da ona knjizica nisu upute nego popis auta sa isofixom

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cuckalica moze jedno bedasto pitanje ... zasto nisi otisla u Brezice i uzela tu sjedalicu? Cijena je ista (319€) ali dobijes povrata taman za ljetnu navlaku i TT. Cak mozes izabrati boju i materijal koji ti se najvise svida.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mda opet ja
    ako netko planira uzimat u TL roemer duo plus obratite paznju na to da ona knjizica nisu upute nego popis auta sa isofixom
    imam ti ja upute, doduse maoram ih potraziti, pa ako ti trebaju javi se.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

srecice zato jer sam flisnila voznju prosli tjedan zbog glupog kamiondije koji mi se nabio na straznji dio auta pa sam mrvicu zapela za plocnik tako da nemam vozacku, a bratu i mmu je ispitni rok i kad bi isli u sloveniju morala bi odgodit put na more za jedan dan, a to mi se stvarno ne da

spajalica hvala na ponudi, skinila sam s njihove stranice upute, al ako mi nesto ne bude jasno znam kome se obratit

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cuckalica aj :/ bas ti se skupilo.

Ja sam ovaj vikend stavljala ljetnu navlaku, uputstva su mi bila totalni SF ali je na kraju ispalo jednostavno. Ako zapnes javi se.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pitanje jedno, zna li netko gdje je u VW polu sidrište za tt? ja ili sam toliko smotana da ga ne nađem ili ga u polu stvarno nema!? :?
    definitivno sam se odlučila za romer duo plus, pa mi je sad bezveze ako nemam gdje prikvačiti tt u autu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lidijast prvotno napisa
    pitanje jedno, zna li netko gdje je u VW polu sidrište za tt? ja ili sam toliko smotana da ga ne nađem ili ga u polu stvarno nema!? :?
    definitivno sam se odlučila za romer duo plus, pa mi je sad bezveze ako nemam gdje prikvačiti tt u autu!
    Lidija da li imas knjzicu sa uputstvima vozila? Tamo bi to trebalo pisati.
    Na ovom linku mozes downloadati spisak vozila
    http://www.britax-roemer.de/produkt....ypeIsofix&id=8
    pa ti pise da Polo od 2005 godine ima sidriste, a Polo 1999, 2001 nema.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bila sam na put pa ti nisam mogla odgovoriti, dvije Romerice su još imali na Žitnjaku, boja Tessa, to je rozo zelena, tako nešto, predivna, ali mojoj maloj Romerca nije nikako odgovarala, pa smo kupili zadnu bebi confort s isofixom i besplatnim TT koji smo dobili s sjedalicom, i nismo ga trebali kupovati, inače košta 200 kn, u TL ga nema, kao ni ljetnih navlaka za niti jednu sjedalicu...ja sam stavila maloj pamučnu pelenu, i Bože moj imamo klimu u autu, nije joj bilo vruće..........

mi smo prezadovoljni BC, montirali smo je od prve, veća je i komotnija od Romerice, ide jako puno u ležeći položaj, dok Romerica gotovo uopće ne može....inaće Romerica je lijepša, ugodnijeg materijala, boja...ali nama je bila premala u visini ramena, preuska kod guze, i imala je niže bočne obrane od BC.....ja sam ju stvarno htijela ali bebi jednostavno nije odgovarala

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala ivanazg, al vec smo je uzeli. na zitnjaku, ne u king crossu

srecice di si uzela ljetnu navlaku? nadam se da nisi u slo. zovem citavi dan TL i nitko se ne javlja

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Lidija da li imas knjzicu sa uputstvima vozila? Tamo bi to trebalo pisati.
    ma gledala već, ali ne nađoh!? imam neku kukicu s bočne strane prtljažnika, 10-ak centi iz stražnjeg sjedala, ali nemam nikakvu oznaku. probat ću još podići tapecirung da vidim ima li što!? :/
    moj polo je 2006, tako da bi trebalo biti!
    poslala sam i upit koncesionaru pa ću vidjeti što oni kažu!
    u međuvremenu, svaki savjet je dobro došao!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

lidija i kod nas je na aurisu ta kukica sa strane prtljaznika i ja sam zakljucila da to mora biti sidriste za tt. auris je na popisu automobila a to je jedino sta bi moglo bit to

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

srecice di si uzela ljetnu navlaku? nadam se da nisi u slo. zovem citavi dan TL i nitko se ne javlja
    U Brezicama :/. Isto sam cekala jer je nemaju pa narucuju, stigne za tjedan dana.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam obje (plus dva TT) kupila u TL i skroz sam bez zamjerke.
    kod prve montaze sve mi je izgledalo kao SF (pogotovo montaza TTa), no nakon par puta, montiram ju bolje od MMa
    zapravo, on montira isofix (pih) a ja TT.

za drugu smo zvali u TL i trazil da udju u komp i vele u kojem TL imaju ( koju boju 8) ), pa smo tako saznali da ih nema u ducanima ali ima na skladistu. zena nas je lijepo pitala da li zelimo da ih povuce u ducan. ista svar je sa TT.
    inace u TL su jeftiniji za 250kn od kike. plus ako imas magma karticu, dobijes 250 bodova iliti besplatni TT.

imam mislim negdje link na upute u pdfu koje mi je Amalthea poslala....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •