Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: Roemer - sa ili bez isofixa

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nop, nemam na hrvatskom
    tu su upute na engleskom
    duo plus

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    lidija i kod nas je na aurisu ta kukica sa strane prtljaznika i ja sam zakljucila da to mora biti sidriste za tt. auris je na popisu automobila a to je jedino sta bi moglo bit to
    pogledala sam malo bolje upute, i našla! smotana sam!
    ispostavilo se da nije ta kukica za koju sam mislila da je, već jedna bliže vratima koja je isto bočno (a kukica u mom prtljažniku!?!). uglavnom, sretna sam što je nađoh, ali ne mogu vjerovati da nema niti jedna oznaka! gledala sam u golfu i lijepo je označeno. valjda me to zbunilo :/

cure jeste li znale da renaultovim salonima romerov duo plus košta 100-ak kn manje nego u tl, a ide zajedno s tt pojasom. ako su mi dobro rekli, jer čini mi se malo da nemaju pojma ništa o sjedalicama!? samo što na jastučiću ne piše romer, već renault, pa kome ne smeta....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lidijast prvotno napisa
    cure jeste li znale da renaultovim salonima romerov duo plus košta 100-ak kn manje nego u tl, a ide zajedno s tt pojasom.
    Stvarno? Mora da su onda na nekoj akciji, jer su obično oko 1000 kn skuplje. Ali ako je tako - onda stvarno super.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam iznenadjena.

u meganu kukica nije klasicna kukica sa oznakom (ko npr. u golfu ili santa feu) vec dio karoserije, ispod onog "tepihica" u gepeku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidi, stvarno - množite s 9 za okvirno u kunama:

http://www.renault.co.uk/ownerservic...cessories.aspx

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne znam jel smijem ovako (mislim na reklamu salona?!), ako ne brišite detalje koncesionara, ali ovo je citat odgovora na upit o sjedalici:
    Postovana,
    zahvaljujemo se na upitu te Vas obavjestavamo da je cijena autosjedalice Duo Plus 2463,19 Kn. Nudimo mogucnost placanja putem Amexa do 10 rata, a za gotovinsko placanje dajemo -10% popusta. U ponudi su dvije boje -tamno-narancasta i crno siva -trenutacno je ova druga raspoloziva.Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodnonas kontaktirajte na tel 031/379-222svaki radni dan od 08-16h, subotom od08-12h, ili nas posjetite naStrossmayerovoj 337.
    Lijep pozdrav,
    Za Auto kucu Lozic d.o.o.Poslovnica OsijekMario Laurovic Br.Upita: 3807716 Auto kuca LozicStrossmayerova 33731000OsijekHrvatska31 379201Fax: 31 379204
    dobro nije baš stotinjak kuna, ali pogodnosti su više nego ok. bar ja mislim!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo mene opet
    kako znati da je kopca od pojasa dobro pricvrscena kod duo plusa? prije smo imali mc cabriofix i klik se dobro cuo tako da sam uvijek bila sigruna da je sve ok, ali kod dp nije tako. ja kad je zakacim potezem i pokusavam izvuci, ali ne izvlaci se. medutim, one metalne kukice su vidljive i meni to djeluje mrvicu klimavo :?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuje se klik, sigurno!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpisujem, i nije bas jednostavno zaklikati ako su ti pojasevi ispravno zategnuti.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    potpisujem, i nije bas jednostavno zaklikati ako su ti pojasevi ispravno zategnuti.
    zato ne klikaš sa zategnutim pojasevima nego ih otpustiš, klikneš i onda zategneš. sa ispravno zategnutim pojasevim rekao bi da je nemoguće kliknuti kopču.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

TT?! mozete li mi pojasniti sto je to i da li dolazi zajedno sa isofixom?!
    hvala

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj lu_sun prvotno napisa
    TT?! mozete li mi pojasniti sto je to i da li dolazi zajedno sa isofixom?!
    hvala
    Pogledaj na: http://autosjedalice.info/cms/index....d=25&Itemid=44 pri dnu stranice.

Mora biti obavezno ili TT ili fiksacijska noga.

S nekim sjedalicama dolazi u kompletu, s nekima moraš kupiti odvojeno (cca. 200 kn).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    zato ne klikaš sa zategnutim pojasevima nego ih otpustiš, klikneš i onda zategneš. sa ispravno zategnutim pojasevim rekao bi da je nemoguće kliknuti kopču.
    deddy zato i rekoh da nije bas jednostavno,. inace ovo me uvijek muci koliko stegnuti, sva pravila znam ali mi uvijek stoji u glavi da mozda nije dobro.
    lu_sun TT se ovdje koristi kao skracenica za top theter. to je remen koji omogucava da i isofix sjedalica bude ucvrscena u tri tocke, jer bez njega ili fiksacijske noge sjedalice koje se montiraju preko isofixa, dakle samo na dnu sjedalice ucvrscene su samo u dvije tocke i cime djete nije zasticeno od trzajnog momenta. valjda sam se dobro izrazila.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sad sam i ja malo zbunjen!
    Koliko sam provjerio u TL-u, oni su uvezli samo King TS Plus, a to je stariji model, odnosno prethodnik King Plus kojeg nisu uvozili.
    Don't kill the messenger! Tako mi je telefonom rekla prodavačica u TL-u na Rotoru.
    King Plus (znači novi model), ima sistem da se pojasevi zatežu onim remenom što viri na dnu sjedalice i kad se pravilno zategne, čuje se klik (click&safe sistem).
    http://www.roemer.eu/upload/download...lus_D-GB-F.pdf starnica 12.

Ako su sjedalice koje su dostupne kod nas ekvivalent Römer King (na Römer službenom sajtu nema King TS plus nego samo King i King Plus), one nemaju click&safe sistem.

Vlasnici King TS Plus ispravite me ako griješim.

Spajalica
    Dozvoli ispravku - nije stvar trzajnog momenta nego sjedalica nije fiksirana. Drže ju samo Isofix kuke u sjedalu, pa sjedalica može rotirati prema gore (sjedalice će raditi dio kružnice gdje je centar u Isofix spoju).
    Btw. postoje specifične Isofix sjedalice koje se mogu spajati samo sa kukama, točno određena sjedalica za određeni auto i i nisu standardne (znači da se sjedalice na može koristiti u drugom autu).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zovlah

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pokusala sam otpusti-klikni-zategni tehniku i cuje se klik. ali puno tisi klik neego kod mc cabriofixa. to tako mora bit? sve radim po uputama, valjda je :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da dodam, takav tihi klik se cuo i prije kad sam sa zategnutim pojasevima kopcala

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Što preporučate u sljedećoj kategoriji (18-36)? Naime, već neko vrijeme vrebamo Romer Kidfix, ali nikako da stignu, a nije nam se išlo u Sloveniju. U međuvremenu smo počeli razmišljati ima li zapravo isofix smisla u ovoj kategoriji sjedalica, tj. boostera. Ja bih najradije da ga ne moramo još micati iz Romera Duo plus, ali sad mu je stvarno već "na knap". Drugi nam je izbor Maxi Cosi Rodi XR. Što kažete?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    Što preporučate u sljedećoj kategoriji (18-36)? Naime, već neko vrijeme vrebamo Romer Kidfix, ali nikako da stignu, a nije nam se išlo u Sloveniju. U međuvremenu smo počeli razmišljati ima li zapravo isofix smisla u ovoj kategoriji sjedalica, tj. boostera. Ja bih najradije da ga ne moramo još micati iz Romera Duo plus, ali sad mu je stvarno već "na knap". Drugi nam je izbor Maxi Cosi Rodi XR. Što kažete?
    i mi čekamo kidfix
    u tl-u nas stalno zavlače, a u četvrtak putujemo
    može li se igdje drugdje osim u tl-u nabaviti
    baby media shop?
    anyone?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moje osobno misljenje je da Isofix u ovoj kategoriji sjedalica itekako ima smisla jer drzi sjedalicu na mjestu i samim time je to puno cvrcsa verzija od boostera bez isofixa. Posebno kada tek izadu i klasicne sjedalice sa pojasevima.

Brezice i nisu bas tako daleko, posebno ako ste iz Zagreba.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Moje osobno misljenje je da Isofix u ovoj kategoriji sjedalica itekako ima smisla jer drzi sjedalicu na mjestu i samim time je to puno cvrcsa verzija od boostera bez isofixa.
    Pa to je bilo i moje mišljenje - zato i čekamo tako dugo. Smeta me što ih nema kod nas u svakome trenutku. Barem je potražnja velika sudeći po stalnoj nestašici. Nismo stigli otići prije vinjeta i prije poroda po nju u Brežice, ali sve se čini da ću ipak morati poslati supruga. Inače, jučer su nam u TL rekli da nisu zvali jer nisu uopće dolazile u međuvremenu,a li da ih očekuju uskoro. Što god da uskoro značilo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mislim da ti za brezice ne treba vinjeta

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Moje osobno misljenje je da Isofix u ovoj kategoriji sjedalica itekako ima smisla jer drzi sjedalicu na mjestu i samim time je to puno cvrcsa verzija od boostera bez isofixa.
    Pa to je bilo i moje mišljenje - zato i čekamo tako dugo. Smeta me što ih nema kod nas u svakome trenutku. Barem je potražnja velika sudeći po stalnoj nestašici. Nismo stigli otići prije vinjeta i prije poroda po nju u Brežice, ali sve se čini da ću ipak morati poslati supruga. Inače, jučer su nam u TL rekli da nisu zvali jer nisu uopće dolazile u međuvremenu,a li da ih očekuju uskoro. Što god da uskoro značilo.
    mi smo jučer kupili kidfix, crvenu u tl na rotoru, na žitnjaku me zavlače danima da trebaju dobiti, da bi mi jučer rekli da ne znaju, da će možda doći :?

uglavnom, ja zvala sve dućane, koliko ja znam to je valjda bila jedina u zg
    prestrašno
    pikirali smo drugu boju no žurilo nam se pa smo je ipak kupili
    1500 kn, odlična
    u slo su po 200 i 250 eura, to nije ništa jeftinije i još ako naletite na carinika pa vas ocarini...ok dobije se povrat poreza, ne znam baš koliko se isplati
    nedavno je bio topik o groznom iskustvu na carini

ja se samo nadam de će tl uskoro dobiti neku konkretnu konkurenciju
    jer toliko su površni, neorganizirani da je to prestašno
    jučer smo htjeli platiti maestrom na par rata i jedino u tom tl- to ne može
    a ženu sa šifrom stolice smo čekali preko 20 min.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lu_sun TT se ovdje koristi kao skracenica za top theter. to je remen koji omogucava da i isofix sjedalica bude ucvrscena u tri tocke, jer bez njega ili fiksacijske noge sjedalice koje se montiraju preko isofixa, dakle samo na dnu sjedalice ucvrscene su samo u dvije tocke i cime djete nije zasticeno od trzajnog momenta. valjda sam se dobro izrazila.
    hvala tebi i svim clanicama vašeg foruma na informacijama o AS, vase informacije i iskustva su dragocjena

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nas su konačno, nakon jedno dva mjeseca, prošli tjedan nazvali iz TL-a. Čak smo mogli birati boju - crvenu ili onu sivo-zelenu (Marcel). D sretan, konačno ima mjesta.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo mene opet
    mogli bi preimenovat temu u cuckalicina pitanja o romerici i ostalo
    sad kad sam se izvjezbala u otpusti klikni stegni, sad idem na visi nivo i zanima me koji je trik sa namjestanjem polozaja. radila sam po uputama, ali svaki put mi se sjedalica iz tzv polegnutog vrati sama u tzv normalni polozaj. auto je toyota auris i cini mi se da je to zato jer je straznji dio sica malo iskosen. ili sam ja opet seljak?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel klikne sjedalica kad ju povuces u lezeci polozaj?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da
    i onda se sama vrati i ponovo klikne, ali glasnije
    jedino kad je namjestam dok je prazna ne vraca se

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    mi imamo na sjedalu a ne u podu zakačiti tu trakicu od sjedalice
    Mislim da je na mom autu ista situacija , radi se o mazdi 2,godište 2005.god.na službenim stranicama romera čak i ne piše da se može kod mene montirati isofix,ali ja sam u sjedalu naslona napipala kukice i odlučila isprobati ide li stolica i juuupi ide.Sada me zanima, (naravno,prodavačica me je savjetovala da uopće nije potrebna treća točka,tj,TT) da li je to ta kukica na stražnjem dijelu sjedala?
    Ono što me još muči je,u usporedbi s maxi-cosi isofixom,učinilo mi se da onaj dio gdje dijete sjedi je kod MC neusporedivo veći, mekši i udobniji.Recite da griješim jer sam naručila romer boja Tessa (navodno roza),naravno,na neviđeno,pa ako ju netko ima molim dvi-tri lijepe riječi dok ju sama ne ugledam.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Mi smo u onoj grupi od 9-18 kg,vidjela sam je na stranicama romera,zanimaju me iskustva uživo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, ja sam te shvatila da te zanima boja uživo

mi imamo roemer 9-18 i prezadovljni smo s njim.
    zbog te AS za svoje aute kupujemo isključivo roemer sjedalice (pa tako trenutno imamo jednu roemer 9-18 i dvije roemer 15-36)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    aha, ja sam te shvatila da te zanima boja uživo

mi imamo roemer 9-18 i prezadovljni smo s njim.
    zbog te AS za svoje aute kupujemo isključivo roemer sjedalice (pa tako trenutno imamo jednu roemer 9-18 i dvije roemer 15-36)

Baš mi je drago da si tako zadovoljna! A šta ti se čini od maxi-cosi?Veće i udobnije sjedalo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvu roemericu smo kupili jer je imala daleko najbolje rezultate na crash testovima.
    ne sjecam se vise kakva mi je bila u usporedbi sa drugima kad sam je gledala u ducanu ...

MC mi ima prekrasne dizajne i boje ali to me jedino njima privlaci. a onda sam jos nasla i sarenu roemericu na cvjetice pa su svi moji uvjeti bili zadovoljeni

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Joj,vidjela sam tu na cvjetiće,prepredivna je,ali nema tog dizajna za nas "mališe"...tek kad narastemo.Znači sigurnost ti je bila glavni motiv (ako zanemarimo cvjetiće).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, sigurnost.
    a sada i isofix (za 15-36 kg jedino roemer ima isofix)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

poklekla sam danas i pred predivnom rozom bojom...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •