-
Trudnoća nakon IUU
u zadnje vrime pa i duže vata me opet želja za još jednim bebačem... zapravo mi smo se premišljali i oko usvajanja (mission impossible), pa udomljavanja (mm nije baš sretan oko toga) pa smo od tih opcija odustali...
pa smo se sad nekeko načelno dogovorili da ćemo u bližoj budućnosti ić na još jedno vlastito dijete...
e sad... ja sam pred nekih 3 i po godine stavila IUU (spiralu tip copper t)... kontam da je ona ipak malo razrovala unutrašnjost maternice (mehanika čista) i zanima me zna li netko:
1. koliko treba proći od vađenja spirale do začeća (preporučljivo)?
2. jesu li mogućnosti komplikacija veće ako ne prođe neki period (prve dvije su bile održavane trudnoće)?
3. je li teže zanijeti nakon spirale nego prije?
4.ostali savjeti roda
hvala
-
al san jedina sa spiralom?
-
Znam za zenu koja je ostala trudna sa spiralom ali to je bilo davno i bez problema izvadila spiralu i rodila to isto dijete bez problema. I imam frendicu koja je imala spiralu pa je izvadila jer joj je radila neugodnosti i nedavno je opet rodila, bez problema je ostala trudna i iznijela trudnocu. Ali kod nje je bilo dosta godina izmedju vadjenja spirale i trudnoce.
valjda ce ti se javiti netko sa friskim iskustvom.
-
Moja teta je takodjer zanijela sa spiralom i rodila te imala trudnocu kao i svaka zena!!! Ne znam koliko ce ti to pomoci no mislim ako je moguce tako da i ne treba proci bas mnogo vremena nakon sto se izvadi!!!
-
i ja znam za nekoliko slučajeva di je spirala zakazala i rodile su se zdrave bebe....
ali -
moja maternica ne drži baš tvrdo i morala sam obje trudnoće održavat, oba puta u bolnici (doduše pobigla bi vani čim bi mi prestali davat prepar kroz infuziju) pa kući tablete i čuda sva, trudovi čim bih duže od 30 min nešto radila u komadu na nogama bez obzira na prepar... uglavnom iscrpljujuće za psihu...
voljela bih se dobro pripremiti za slijedeću trudnoću jer ne želim to sve još jednom prolaziti na taj način... trudnoća je vrijeme prekrasnog iščekivanja i užasavala sam se pomisli na gubitak bebe ili prerano rođenje...
želim stvoriti sve preduvjete koje mogu da mi bude treća sreća i da neometano uživam u T... mm je rekao da je sa mnom nemoguće živjet dok sam trudna jer sam preživčana... a kako ne bih bila kad sam se bojala pobačaja/preranog poroda....
ovaj put želim maximalno biti spremna i biti sigurna da sam napravila sve što sam trebala da T bude OK...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma