Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Vanmatericna trudnoca

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Vanmatericna trudnoca

Cure moje,

Ja sam imala vanmatericnu trudnocu ( smjestena u jajovodu). Operirana sam i izvadili su mi i jajovod i plod.
    Nisam nasla da negdje se razmjenjuju iskustva u vezi s tim pa sam otvorila temu, ako ne sapda tu molim moderatorice da je premjeste.

Meni bi trbalo par informacija, kao koloiko vam je trebalo da se oporavite fizicki a i psihicki? Kada ste pokusale zatrudniti ponovo i da li vam je odmah uspjelo? Koja su vasa iskustva? Mi smo dugo cekali i na ovu trudnocu tako da za sljedecu.........

Ako imate kakvih iskustava pls pomogne svima. Pusa

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam prošle godine u 8/2007 imala vanmateričnu trudnoču.
    Imala sam sreće pa nije došlo do unutarnjeg krvarenja ni pucanja jajovoda tako da sam se, nakon laparaskopije, dosta brzo oporavila.
    Prije začeča sam bila na pregledu i radila sam papu i svi nalazi su bili ok.
    I nakon vanmaterične su mi svi nalazi (papa i svi brisevi) bili ok.
    Fizički sam se stvarno brzo oporavila,a ni psihički oporavak u mom slučaju nije dugo trajao.
    Plakala sam kad mi se plakalo,ponekad sam bila strašno nervozna i otresala sam se na sve koji bi mi se našli u blizini...nakon nekog vremena bila sam spremna pozdraviti se sa bebom...
    Moj recept je bio da se ponašam onako kako se trenutno osječam i da ništa ne ostavljam u sebi.Još uvijek ponekad razmišljam o toj bebi, ...ona ili on je moj anđeo koji me promatra i čuva.
    6 mj.nakon vanmaterične krenuli smo ponovo i iz prve uspjeli :D
    Evo, sad smo trudni 3 i pol mjeseca
    Sretno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

PIGGA ti je sve napisala, ja sam isto jedn od onih koja je prošla vanmaterničnu, izvađen lijevi jajovod i plod....
    imala isto sreću u nesreći da ništa nije prsnulo....
    želim ti da ubrzo uspiješ

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam prije godinu i tri mjeseca isto imala vanmaterničnu ali na svu sreću nisam operirana zato jer je trudnoća bila jako mala pa su mi to riješili s injekcijama...
    poslije toga sam se pomirila da je to valjda moralo tako biti a oporavak ovisi od osobe do osobe. strah mi je još uvijek ostao i vjerojatno zato još uvijek ne radimo na novoj bebi. tebi želim sve naj i da se brzo oporaviš.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Žao mi je da ti se to dogodilo.
    Znam kako ti je, ja sam imala tri...
    Tri vanmaterične trudnoće nije lako podnijeti.
    Ali sam uspjela roditi nakon prve i nakon druge.
    Imam oba jajovoda, nadomješteni su plastikom.
    Ja sam se relativno brzo oporavljala i fizički
    i psihički.
    Čim je gin dao zeleno svjetlo, ja sam kretala po bebača.
    Odboluj, uzmi vremena koliko ti treba i pokušaj.
    Želim ti od srca da sljedeći put bude sve u redu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i meni su pokusali rijesiti to methatrexatom primila sam tri, ali nije uspjelo. Doktori su se stvarno trudili bila sam i u bolnici dugo. Malo mi je tesko kada vidim koliko se zene pate.......nadam se sa sljedecom trudnocom da ce sve biti ok. Reci mi samo koliko je kostala plastika kojom su jajovode nadomjestili i da li se to radi odmah ili moze i naknadno. To nisam cula jos, ali da znam koje su mi opcije u slucaju da se ne daj Boze opet ponovi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam isto za plastiku ostala :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa što bi koštalo?!
    Sada sam i ja ostala paf! :shock:
    Znači imala sam tri extrauterine.
    Jednu lijevo i dvije desno.
    U jajovodima.
    Jedna je riješena laparotomiom,
    jedna laparoskopski a trća metotrexatom.
    Kasnije sam shvatila iz komentara različitih liječnika
    da je stvar u volji liječnika koji to radi.
    Znači izreže, izvadi zaostali plod, nadomjesti i to je to!
    Laički rečeno.
    Meni je prve dvije operacije radio isti liječnik.
    Uglavnom, imam oba jajovoda.
    Budem baš potražila papire gdje je stručan izraz.
    Pa nije vrag da to niste čuli?!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su nakon što se sve izvadili rekli da nije bilo šanse da sačuvaju jajovod...nisu ni spominjali nikakvu drugu opciju...ili će izvaditi samo plod ili sve....i znam za dosta cura koje su imale vanmaternične i dosta ih je ostalo bez jajovoda
    gdje su tebi to radili?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne, stvarno nisam cula. Mozda nisam dovoljno informirana, to je razlog sto sam postavljala ona pitanja o cijeni?! Sorry, stvarno prvi put cujem. Ali, drago mi je sto to cujem. Zato sam i pitala. Nadam se da ne zamjeris
    I jos jedno pitanje, jos nisam bila na kontroli pa me samo zanima zbog odsustva s posla. Koliko od operacije ste pocele raditi?
    Hvala vam svima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma neee, ne zamjeram.
    Iznenađena sam jer sam mislila da je to učestala pojava.
    Meni je rađeno na Sv. Duhu.
    Imati vanmateričnu u jajovodu ne znači nužno ostati bez istog.
    Ako je izvedivo, vjerujem da bi svaki liječnik dao sve od sebe
    da spasi- u ovom slučaju jajovod- što se spasiti da.
    Kod žena koje nemaju djecu, kod žena koje imaju a žele još...
    Inače ona knjižurina koje doc. opće prakse imaju i traže šifre...
    Ta knjižurina kaže da extrauterina nosi 3 tjedna bolovanja.
    To je ono službeno.
    pozdrav

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne stignem puno surfati, ali pogledajte je li ovo na tragu ovog o čemu Kity govori http://www.medicina.hr/clanci/ponovn...a_jajovoda.htm

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Halo cure,

I ja sam prije 4 godine imala vanmateričnu, gdje su mi odstranili jajovod i plod. Išla sam nakon toga na umjetnu oplodnju i sada sam trudna u 19 tjednu. :D .
    Oporavak nakon operacije mi je trajao jako dugo, mislim da mi je to sve bio totalan šok. Nakon izvjesnog vremena sam se pomirila da ipak to tako moralo biti. Sada uživam u ovoj trudnoći i želim ti također sve naj naj...
    Iskreno bila sam zbunjena za nadomjestak plastičnih jajovoda, meni osobno nikada ništa nisu rekli za ovu alternativu, jer je kao i nema....Pusa SVIMA

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

drage moje i ja sam prošli tjedan operirana; plod se nalazio u ljevom jovodu kojeg su odstranili ,osjećam se dobro-fizički ali neizmjerno tužno!
    Naime ja sam dvadesetak dana krvarila i mislia da je to samo neki menstrualni poremećaj a nažalost bila je vanmaterična trudnoća bez nikakvih bolova i simptoma :/
    Što se tiče bolovanja i meni su rekli oko 3 tj.Nakon odlaska na kontrolu tj, po PH-nalaz!sweet ako nisi spremna otić na posao nakon 3 tj. mislim da će ti svaki doktor dati bolovanje dok se ti fizički i psihički ne osjećaš dobro

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ovo je priča o jednoj gospođi koja je sa mnom dijelila bolničku sobu na održavanju prije malo više od 5 godina...

1. T vanmaterična - odstranjenje lijevog jajovoda
    2. T tromboza, 7 mjeseci ležanja na leđima bez pomicanja u bolnici... sestre su je kupale, nuždu je obavljala na krevetu... rodio se zdravi dječak
    3. T završava smrću bebe u 7 mj. ... inducirani porod...
    4. T serklaž i ležanje u bolnici od 4 mj T do kraja... rodila se prekrasna djevojčica dan prije B-a

ta gospođa mi uvijek služi kao inspiracija da ustrajem u onome što želim... isto ima beneficirani bračni staž (mislim pomorac ili tako nešto) i sama je prošla kroz dobar dio ovih strahota... ali je borac i prekrasna osoba... žao mi je što nisam ostala u kontaktu s njom ali često je se sjetim

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cure moje hvala vam. Pokazalo se da opet ko pita ne skita. Saznala sam za alternativu i hvala puno. Pokazalo se da na forumu za sve ima lijeka, a i podrske jako punooooooooo. Svima nam je forum po ko zna koji put pomogao, o curama da ne pricam.

Pusa pusa i hvala ponovo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovo je dio sa Poliklinike Harni

citat:
    Liječenje izvanmaterične trudnoće se zasniva na operativnim tehnikama koje se sve češće izvode laparoskopski. Radikalni zahvat podrazumijeva odstranjenje jajovoda s izvanmateričnom trudnoćom (salpingectomia) ili u slučaju dodatne patologije na pripadajućem jajniku odstranjenje i jajovoda i jajnika (adnexectomia). Mikrokirurški zahvati obuhvaćaju salpingotomiju i salpingostomiju, postupke segmentne resekcije i anastomoze i resekciju tubarnog kuta s reimplantacijom.

Bit je da jajovodi ostaju i funkcioniraju!

SWEET
    Što se tiče bolovanja imaš pp

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja sam imala vanmaternicnu prije 5 godina. izvadili su mi cijeli jajovod desni jer je bilo fakat zadnji cas, jako je uznapredovao plod i jajovod je bio jako ostecen. odmah su i drugi pregledali i hvala bogu taj je bio bez ikakovg ostecenja.

ja sam prvo mislila da sam trudna, napravila test i uzv, nije bilo ploda, test negaitvan, onda mi je pocelo neko cudno krvarenje, pa sam isla nekoliko dana za redom ujutro vaditi betu, prvo neuspjesno, jer mi ju u petrovoj nisu htjeli napraviti, da nemaju s cime, nego samo za svoje pacijente :?
    onda sam opet jako prokrvarila pa sam otisla na hitnu, i dijagnosticvirali su mi spontani, i kiretirali me....pa sam onda otisla na bolovanje i nakon nekoliko dana meni sve gore, tad su tek pocinjali znaci trudnoce, napetost grudiju, mucnine...opet radim test, pokazuej +, odmah vadim betu, koja je 38 000, zovem ginekologa, sestra mi veli ma nemojte danas guzva je, ja ipak odem, on me odmah salje u bolnicu, da se vidi plod u jajovodu. u bolnici cijelu noc ne mogu spavati, bojim se pomaknuti, uzasno me boli, u soku sam, ali konacno zanm o cemu se radi pa lakse podnosim, drugo jutro u 8 mi odmah rade laparoskopiju.

nakon zahvata mi dolazi dr koji me prije tjedan dana kiretirao, i ispituje me sto sam kada i kome rekla
    nakon toga dolazi i moj gin.

sve u svemu, grozno iskustvo.

nakon toga nisam htjela zatrudnjeti neko vrijeme, mislim da godinu dana. pa je mm rekao ili sad ili nikad, onda nam je trebalo opet preko godinu da se zacme dorian. eto, nadam se da vam nisam bila dosadna, bas ne volim o tome pisati i prisjecati se.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nakon vanmateične trudnoće koje ste pretrage radili,jel imam pravo tražit kontrolu drugog jajovoda-u kakvom je on stanju tj dali je prohodan?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meda žao mi je zbog ovakvog iskustva i čini mi se da nas jako puno s vanmaterničnom trudnoćom ima iste priče....trudnoća, nešto ne valja, pada beta, kiretaža, odemo doma, crkavamo od bolova, nakon par dana ( kod mene nakon 15 ) ustanove još problema, vide vanmaterničnu, brzo operacija, spašavanje života, izvađen jajovod i plod....nažalost.....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj arijet prvotno napisa
    nakon vanmateične trudnoće koje ste pretrage radili,jel imam pravo tražit kontrolu drugog jajovoda-u kakvom je on stanju tj dali je prohodan?
    možda su ti ga provjerili, barem meni je to bio slučaj...pisalo je na otpusnom pismu što mi je sa desnim jajovodom....meni su tada sve pogledali, maternicu izvana, jajnike, desni jajovod, cijelu zdjelicu.....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj arijet prvotno napisa
    papa, brisevi sigurno, a ostalo ovisi o tome što ti je doktor voljan napisati i kakvu povijest imaš....ako ti je ovo prvi put, odnosno prva trudnoća bojim se da te neće baš slati na neke detaljnije pretrage....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala ZO na otpusnom pismo ne piše ništa o desnom jajovodu,došla sam u bolnicu kao hitan slučaj, navečer su me operirali pa neznam koliko im se tad dalo da budu pedantni i da obavljaju još nešto osim operacije!ipak mislim da bi mi to rekli ili napisali... :/
    Nažalost ovo mi nije prva trudnoća,prije točno godinu dana imala sam spontani u 9 tj trudnoće!
    još jedno pitanjce-nakon koliko vremena ste ponovno počele sa odnosima,a nakon koliko vremena ste opet počele praviti bebu?Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

arije i ja sam primljena hitno, operirali su me u roku sat vremena od kad sam došla u bolnicu ( doduše oko podne ) jer je plod već bio veličine jajeta i prijetilo je prsnuće....doma sam ležala 2 tjedna dok nisu shvatili da nešto ne valja....a ipak su pogledali sve... :/ gdje si operirana?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

žao mi je što si uz ovo još imala i spontani
    ja sam s odnosima počela dosta kasnije, možda mjesec i pol nakon svega toga, jednostavno nisam bila spremna jer sam prije svega toga isto imala spontani, pa 15-tak dana prije vanmaternične bespotrebnu kiretažu i svega mi je bilo dosta.....
    bebu smo počeli raditi možda tek za par mjeseci...čekala sam dosta, ali je to bilo povezano sa mojim lošijim psihičkim stanjem, fizički su rekli da mogu za mjesec/dva raditi na bebi...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

..sljedeći put sam ostala trudna uz stimulaciju za 10 mjeseci, ali je opet bio spontani....nisam se to cijelo vrijeme trudila nego nekakvih 3 mjeseca i trudnoća je nastupila....ali neslavno završila....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jao pa bespotrebna kiretaza, danam se da si imala totalnu anesteziju tijekom postupka.
    ja sam barem toga bila postedjena, bila sam u bolnici nekoliko sedmica i stalno su pratili napredak ploda i nisu ni spominjali da bi me pustili kuci, cak su mi rekli da su unutarnja krvarenja tako velika i da je pitanje da li bi na vrijeme stigla u bolnicu. Samo svi su se nadali da ce inekcije da djeluju i da me nece morati operirati, medjutim beta pokazala 5000 sto je bilo jako visoko i tu vecer sam dobila velike bolove i u roku od pola sata sam bila na operativnom stolu. Ali svi su bili jako ljubazni uz puno razumjevanja.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    meda žao mi je zbog ovakvog iskustva i čini mi se da nas jako puno s vanmaterničnom trudnoćom ima iste priče....trudnoća, nešto ne valja, pada beta, kiretaža, odemo doma, crkavamo od bolova, nakon par dana ( kod mene nakon 15 ) ustanove još problema, vide vanmaterničnu, brzo operacija, spašavanje života, izvađen jajovod i plod....nažalost.....
    grozno, a ja sam mislila da sam jedna od rijetkih i da sam tako prosla jer sam bila uzasno neiformirana o trudnoci i svim problemima kad sam zatrudnila . nisam ni zanal sto je bhcg, niti sam to znala ponoviti iz prve

kad sam ponovo zatrudnila nakon 2,5 godine prvih dva tjedna uopce nisam vjerovala da je sve u redu, stalno sam strahovala da je opet vanmaternicna. al dobro, drugi jajovod je bio ok pa sam normalno zatrudnila. al da je moglo sve drugacije i manje rizicno, moglo je.

i ne, ja nsiam dobila opcu anesteziju za kiretazu, samo lokalnu. nije to meni takav problem, dobro podnosim bol, nikad ne uzimam injekciju kod zubara na primjer, al me zivcirala sestra koja je doslovce vikala nesto pored mene, razgovarala je s nekim, pa sam ju zamolila da ne vice tako, jer to me bas smetalo, pa me pogledala ko da nisam normalna, i naravno nastavila po svom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jel možete ovo vjerovati? u jajniku :?
    http://www.net.hr/bebe/page/2008/05/30/0595006.html

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj vidjela sam taj članak :shock:
    Bože dragi ostala sam paf!!!
    Čuda se dogadjaju!
    Bebica ima i lijepu kilažu!
    Sretna žena

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sada sam procitala clanak
    "Ona je nevjerojatno sretna žena - netko bdije nad njome."
    ovo sam pomislila.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bih se samo prijavila sa svojim iskustvom - vanmatericna trudnoca u trbusnoj supljini, tocnije na aorti!
    od zaceca sam bila u zivotnoj opasnosti, a definirali su mi je negdje u 9-om tjednu, do tada nisu imali pojma sta je
    onda su se svi sjatili oko mene, gledali u cudu i nitko se nije usudio operirati tak da su me smjestili na odjel i cekali da pukne pa da se vidi koga ce zadesiti smjena
    na kraju sve dobro zavrsilo, laparaskopija u vinogradskoj vrhunski obavljena

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala ZO na odgovorima!operacija je obavljena u Rijeci!
    Žao mi je cure moje šta smo kroz sve to morale proć i prolazimo!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jedno pitanjce. Nakon koliko vremena ste dobile prvu mjesecnicu? I da pitala sam doktora da li se kod nas rade umjetni jajovodi i on je odgovorio da sumnja da se rade bilo gdje u Bosni,ali je i rekao da sam ga bas zainteresirala i da ce se malo vise raspitati o tome.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

imam 22god i prije mjesec dana sam operirana.vanmatericna trudnoca smjestena u jajovodu,jajovod je puko i imala sam unutarnje krvarenje.litar i pol krvi u stomaku a bol nisam osjetila dok nisam pocela padat u nesvjest.sreca izvukla sam se a bila sam u kriticnom stanju.psihicki nisam dobro,mjesec dana vec placem.strah me da se nebi opet isto dogodilo,da necu moc imat bebu koju s tolikim veseljem cekam...neznam sta da mislim ni radim.borim se sama sa sobom u glavi i nadam se boljem.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Molim te mi odgovori

Citiraj Kity prvotno napisa Vidi poruku
    Žao mi je da ti se to dogodilo.
    Znam kako ti je, ja sam imala tri...
    Tri vanmaterične trudnoće nije lako podnijeti.
    Ali sam uspjela roditi nakon prve i nakon druge.
    Imam oba jajovoda, nadomješteni su plastikom.
    Ja sam se relativno brzo oporavljala i fizički
    i psihički.
    Čim je gin dao zeleno svjetlo, ja sam kretala po bebača.
    Odboluj, uzmi vremena koliko ti treba i pokušaj.
    Želim ti od srca da sljedeći put bude sve u redu
    Hej, ja sam imala vanmateričnu trudnoću. Izvađen mi je desni jajovod. Nisam sigurna je li mi i lijevi jajovod prohodan. Iznenadila sam se tvojim tekstom( nadam se da se ne ljutiš što se obraćam sa ti, nekako ste mi svi na ovom forumu bliski). Točnije činjenicom da su tebi ugradili plastične jajovode. Što se to može? Reci mi molim te gdje si taj zahvat radila. I ja bih voljela pokušati na taj naćin ako ne uspijemo u dogledno vrijeme dobiti bebicu. Drago mi je što ste vi uspjeli dobiti bebicu. Bila bih jako zahvalna kada bi mi odgovorila. Puno pozdrava iz Zagreba.

mlada.majka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moja mama je isto imala vanmaterničnu trudnoču i to 6mj...Operaciju joj nisu mogli raditi laparaskopski nego su odmah išli na cr...Bila je u ljevom jajovodu...moj mali brat je živio još 3 dana...
    godinu dana nakon tog je ostala trudna i rodila živu i zdravu curicu,eto sve je to bilo prije 14 godina i nema veze ako imate samo jedan jajovod,ako je ona uredan i prohodan...

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Zabrinuto viseći na netu skoro čitavu noć,tražeći i tješeći se, moram se javiti , vidim da nažalost dosta žena ima nekih iskustva sa vanmaternićnom trudnoćom pa se nadam da će i meni neka od vas bar malo pomoći. Zadnju mjesećnicu sam imala 07.10.2011. prije dva dana nakon što mi je osam dana kasnilanapravim test ne zbog tog što mi je kasnila jer zna ponakad zakasniti već zbog nekog ,,čudnog,, osjećaja promjene u tijelu, dva testa napravim i oba su pozitivna. Odem juće na pregled i doktor mi onako nekako čudnom reakcijom kaže da ništa ne vidi na UVZ i da dođem opet u ponedjeljak. Bez ikakvih objašnjenja , utjehe neznam što bi moglo bit ili nebi moglo bit. Nemoram Vam ni pisati koliko sam sad zabrinuta pogotovo kad sam pročitala da su i kod vanmaternićne trudnoće isti simptomi kao i kod normalne trudnoće. Molim Vas vaše mišljenje , hvala puno , Lp

mary26 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

ja sam završila u bolnici jer su sumnjali na vanmateričnu. isto se u maternici nije ništa vidjelo, a na jajovodu je bilo neko zadebljanje. ostala sam šest dana. petog dana su tek vidjeli plod. dakle u 6. ili 7. tjednu trudnoće, više nisam sigurna. glupo mi je pisati da se ne brineš, jer znam kako je to. od srca se nadam da će sve biti u redu!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

samoJa nemoj odmah misliti na najgoru soluciju. Puno je razloga zašto se ne vidi. Koliko je to, niti 6 tjedana, gotovo nikome se još ne vidi. Strpi se još malo, ponedjeljak će biti 6 i pol tjedana, a možda ni tada neće vidjeti.

Nije ti ništa rekao jer je jednostavno prerano. Zato i ne treba žuriti s pregledima. 7 tjedana je nekako najbolje vrijeme. Ako je sve drugo inače u redu. Hoćeš li javiti kad saznaš da je sve u redu?

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga Beti , šteta što nisam juće pročitala tvoj komentar, manje bi brinula, uglavnom bila sam juće ponovo na UVZ kako me i narućio, vidi se u maternici crna točkica koja dokazuje trudnoću, narućena sam za tri tjedna i onda bi trebao se već vidjeti plod i otkucaji srčeka... ovo mi je druga trudnoća i prepala sam se jer sam prvi puta jako teško ostala trudna, nakon puno puno inekcija i terapija sam tek uspijela zatrudnjeti i onda mi je već sa 21 dan doktor vidio, zato sam sad bila onak malo isprepadana.... no nadamo se da će sada sve biti u redu i da će moja curka dobiti bracu što si jako želimo )

samoJa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala Mary evo i ja se nadam da će sad sve biti u redu obzirom da se u maternici vidi trudnoća , hvala ti

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Drage moje curke da vam i ja odgovorim na ovu temu. Ja sam bila u 6 mjesecu trudnoće (nažalost vanmaterične) ali ne u jajovodu nego u jajniku. Odtranili su mi jajnik, imala sam jaaake bolove u desnom jajniku danima, radila ultrazvuk i nisu bili sigurni dali je mola ili vanmatericna. Dali je još neko od vas imao u jajniku??? (((((((

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hoćeš reći da si bila u 6. tjednu trudnoće?
    mislim da je ovo što se tebi dogodilo jako rijetko, ja osobno ne znam nikoga tko je imao vanmateričnu trudnoću u jajniku, moja je bila u jajovodu
    žao mi je što ti se to dogodilo, koliko je prošlo od tad? kako se osjećaš? što su ti dr rekli?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

može malo o tim umjetnim jajovodima

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav svima.želim napisati svoje iskustvo i ovdje znam da će nekome pomoći iako je zaista svaka osoba posebna i slučaj za sebe...
    Imam sina od 9godina i kad smo odlučili da imamo drugo dijete odmah sam ostala trudna,ali desilo se da sam na drugi dan dobila smećkasti iscjedak i odmah sam osjećala da nešto nije ok,bolova nisam imala,otišla sam na hitnu,ali pošto sam tek bila trudna 4tjedna i dva dana doktor nije bio siguran što je jer je rekao da je prerano,vadila sam beta gcg koji je bio preko 500,ponovila sam betu za 4dana,tek se za 4 dana poduplala što nije bio dobar znak,jer bi se trebala poduplati nakon dva dana,otišla sam kod privatnice koja mi je rekla odmah da beta nije ok,ali da će sad vidjeti na uzv,na uzv nije bilo ništa u maternici,ali je vidjela da ima "nešto" u lijevom jajovodu,otišla sam odmah u bolnicu i rekli su da je vanmaternična trudnoće,operirali su me i to laparotomijom,baš rez i ostala sam bez lijevog jajovoda,rekli su da su oba jajnika ok i desna strana u redu.Bila sam totalno u bedu,jako me to pogodilo jer sam imala strah da li ću uspjeti ponovo ostati trudna,a još veći strah da ne bude opet vanmaternična.Sve sam ponovo pretrage radila i svi nalazi su bili u redu,brisevi,papa test,urinokultrura sve sterilni,mojoj vanmaterničnoj nisu znali uzrok.
    A sad lijepe vijesti...nakon nepunih 6mjeseci sam ostala trudna,trudnoća je u maternici,bebica raste kuca srčeki i sve je ok,zato vam želim reći da nikada ne odustajete i da je moguća trudnoća i s jednim jajovodom isa jednim jajnikom,bitno da je drugi jajovod prohodan i da nemate bakterija.Sretno svima.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

imam jedno pitanje:
    kada je najranije moguće otkriti vanmaterničnu T?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ako beta prijedje 1000/1500, a nista se ne vidi u maternici, postoji opravdana sumnja na VM.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    ako beta prijedje 1000/1500, a nista se ne vidi u maternici, postoji opravdana sumnja na VM.
    a kada bi to bilo vremenski, u kojem tjednu?
    po ovom što je sarazg gore napisala čini se da su njoj vm skužili i operirali već u 5. tjednu.
    jel moguće tako rano?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •