Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Nisam mogla vjerovati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Nisam mogla vjerovati

svojim očima kad sam danas vidjela kako je montirana AS u jednom automobilu na parkiralištu.........

Radilo se o AS grupe I i automobilu VW Polo (noviji model).......Da stvar bude gora poznam i vlasnike narečenog automobila.

AS postavljena na sredinu stražnje klupe i učvršćena stražnjim desnim pojasom (zakopčanim u kopču gdje se inače kopča srednji pojas) :shock: :shock: :shock:

Nemam na žalost sliku jer sam imala pune ruke............

Ja sam još uvijek u šoku!

p.s. Polo nema na stražnjoj klupi srednji pojas kojim se veže u 3 točke.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ću samo dodati nešto gore: jučer sam na semaforu stala do automobila (golf petica) u kojem je bilo troje odraslih i PETERO DJECE, ukupno 8 osoba. Toliko sam buljila u njih da im je postalo vidno neugodno. I nek im je bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kaj je tu čudno? pa ja rijetko koju vidim da je uopće vezane pojasevima, obično su as samo stavljene u auto i nevezane i djeca se također voze u njima nevezani. Valja im služe da dijete bude što višlje i što bolje izleti van :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jučer sam iz tramvaja vidjela da policajac na motoru na semaforu kuca na prozor vozačici koja je ragovarala na mob.
    Kad bi tako radili i za nekorištenje AS...
    Dovoljno je da si uzmu kavu i parkiraju pred vrtićem...svašta bi vidjeli :/

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Nisam mogla vjerovati

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    Da stvar bude gora poznam i vlasnike narečenog automobila.

AS postavljena na sredinu stražnje klupe i učvršćena stražnjim desnim pojasom (zakopčanim u kopču gdje se inače kopča srednji pojas) :shock: :shock: :shock:
    Super što poznaš vlasnika pa mu možeš sve objasniti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mene više ništa ne čudi. Danas sam vidjela auto s dvoje djece otraga, cura cca 4 godine nevezana (AS ni nema u autu), a od drugog djeteta vidjele su se samo noge kroz stražnje staklo. Valjda je dijete ležalo naglavačke :shock: .

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja vidjela ženu kako vozi dvoje djece - jedno oko 5 godina na prednjem sicu, drugo mlađe na stražnjem. Naravno, jedno i drugo nevezani. I, k tome, još mama priča na mobitel.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čemu se čudite? pa velika većina uopće nema AS, a velika većina onih koji imaju AS ne stavljaju djecu u nju ili ih samo ubace ko vreću krumpira i ne zavežu ih.

neki dan sam vidjela lika koji vozi dvoje dječice, ne samo da nema sjedalice i da nisu vezani, nego se igraju i skakuću otraga po sjedištu. mama uredno naprijed sjedi i nikom ništa.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

svojim očima kad sam danas vidjela kako je montirana AS u jednom automobilu na parkiralištu.........

Radilo se o AS grupe I i automobilu VW Polo (noviji model).......Da stvar bude gora poznam i vlasnike narečenog automobila.

Nemam na žalost sliku jer sam imala pune ruke............

Ja sam još uvijek u šoku!

p.s. Polo nema na stražnjoj klupi srednji pojas kojim se veže u 3 točke.
    kako si to uspjela uopce skuziti :?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ne znam čemu toliko iščuđavanje i šokiranost kad je to naša svakodnevica :?

mene više šokira (naravno pozitivno) kad vidim od 10 auta da ih je u 5 ispravno montirana sjedalica i dite ispravno vezano u njoj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajoooj, da znate šta sam ja danas svašta vidio...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Dovoljno je da si uzmu kavu i parkiraju pred vrtićem...svašta bi vidjeli :/
    E fakat si u pravu mislim da se više od pola te djece vozi bez AS.
    A policija kao da baš ne ferma puno za sjedalice, kao da su privremeni hir ili modni dodatak

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja se isto trudim ne čuditi i zgražati nego se potrudim barem malo utjecati na savjest takvima. Naravno ako sam u prilici.
    Baš sam prekjučer na jedvite jade ubjedila frendicu da ne može malu od 7 mj. voziti u smjeru vožnje.
    Nakon par argumenata pristala je namontirati ju kako treba i u subotu idemu na pregled :D na kontrolu . I ona i ja sa našom Jane Matrix pro koju nikako da ''zacementiram''

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jednom prilikom sam rekla frendovima da im nisu dovoljno zategnuti pojasevi autosjedalice i na to sam dobila odgovor: "Pa ja sam iza s njom...." :?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

scena ispred moje zgrade od prije 2 dana...auto je u vožnji, prolazi metar od mene, taman sam smeće bacala...od šoka jedna vreča je završila razasuta oko smeća pa sam sve skupljala...

mama sjedi zada
    tata vozi
    beba cca 8 mj stoji na prednjem sjedalu i drži se jednom rukom tati za glavu a drugom rukom za naslon sjedala....
    i tako se oni voze.... :?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je SUPER kada vidim turbo skupi terenac (Porsche) i tipa kako si ponosno sina od 5-6 godina vozi tako da dijete stoji ispred prednjeg suvozačevog sica, rukama se drži za komandnu ploču i živahno razgovara sa taticom koji jednom rukom (frajerski naravno) drži volan a drugom čik.
    Btw. vozio je tako brzo da ga nisam uspjela stići za znakovito streljanje pogledom. Iako, vjerojatno ne bi ni skužio zakaj ga tak nježno gledam.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

"najčudnija" stvar koju sam vidjela je AS grupe I na prednjem sjedalu postavljena u smjeru suprotnom od vožnje, naslon sjedala max spušten :?
    znam da postoje volvo sjedalice koje se tako postavljaju, ali to nije bila ta.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja bi svaki dan mogla napisati barem pet postova u stilu "ne mogu vjerovati kako voze djecu..."
    btw. vrhunac mi je vidjeti roditelje naprijed zavezane i sigurne, a djeca iza skakuću. Kako će ti ljudi živjeti sa sobom ako se klinicima nešto desi, a njima ništa, stvarno ne znam.

Tako sam ja čvrsto odlučila SVIMA koje vidim gestikulirati da zavežu (ako već nemaju sjedalicu) svoju djecu na zadnjim sjedalima pa makar me gledali ko svemirca.
    Mislim, blendamo ako im nisu svjetla upaljena, a za djecu ispada da se neću sramotiti. E, hoću!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Da stvar bude gora poznam i vlasnike narečenog automobila.

X

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    X
    Ma već sam prije dosta vremena vodila s njima razgovor oko AS-ova koji na kraju nije imao nikakvog smisla jer ljudi se drže svojih principa (koji u većini slučajeva nisu ispravni)..............

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    mama sjedi zada
    tata vozi
    beba cca 8 mj stoji na prednjem sjedalu i drži se jednom rukom tati za glavu a drugom rukom za naslon sjedala....
    brane, alo, beba od 8 miseci STOJI na prednjem sidalu.
    da nisi malo pretjerala :?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

malo OT ali ja sam vidjela jucer u parku zenu kako sa sibom udara curicu od oko 3 god po nogama jer je trcala okolo naokolo
    prejadno i prestrasno
    al ne iz zeke nego se dere na nju i tuce ju!!!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam koliko ima smisla iščuđavati se, bolje da probamo educirati.
    Što se tiče porchea i AS, nikada neću zaboraviti jedan totalno drukčiji primjer sa jednog pregleda:
    cijela obitelj je dosta bolesna, nisu pri novcima ali u svom autiću imaju AS i došli su na pregled - ljudi koji imaju problema i sa osnovnom brigom za sebe, znaju čemu služi AS.
    E to ja ne mogu vjerovati - na sve sam ostalo, nažalost, naučila.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moja sogorica ima as i tek je sad pocela malog vezati jer je do sada bio premali i ne veze kako treba, a as samo tutne u auto...do sada je to bila nosiljka a idalje se tako zove...Kao da nema pojma cemu sluzi as,,,probala joj objasniti ali to kao da stupu pricas...
    kak je bilo nekad..zakaj bi sada nesto mjenjali

nazalost vise je takvih nego onih koji koriste as na ispravan nacin...

meni svekrva svaki put dok L . stavim u as sizi da je zgrbljen da to ne valja, da mora lezati na ravnom i td...neka ga stavim u viper pa onda u auto...
    ma grozno

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    mama sjedi zada
    tata vozi
    kad se vidimo pokažem ti roditelje
    budu često ispred moje zgrade

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    čemu se čudite? pa velika većina uopće nema AS, a velika većina onih koji imaju AS ne stavljaju djecu u nju ili ih samo ubace ko vreću krumpira i ne zavežu ih.

neki dan sam vidjela lika koji vozi dvoje dječice, ne samo da nema sjedalice i da nisu vezani, nego se igraju i skakuću otraga po sjedištu. mama uredno naprijed sjedi i nikom ništa.
    što je najgore, tako se voze i djeca naših poznanika, a nama se posmjehuju što imamo AS.
    Jedna mi je čak rekla zašto J ne stavim u krilo i ne sjednem na prednje sjedalo kao što bi svaka "poštena" supruga sjela pokraj SM kad idu na dalji put

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se više čudim vama koje se još uvijek iščuđavate na takve stvari.

Mi koji koristimo ispravne autosjedalice, još k tome na ispravan način smo u manjini. Barem se meni tako čini.

Mnogi ih ne doživljavaju baš previše, ako ih imaju ne vežu ih pravilno, ili ih ne vežu uopće, djeca u njima sjede ko' u katapultu....a mnogi ih nemaju uopće.
    I meni to nije ok, ali znam da je tako i da ne mogu promijenit puno (malo mogu i to se trudim).
    Svatko je odgovoran za život svog djeteta....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da sam od nekog čula ne bi vjerovala!
    Gledam s terase iz svog stana i vidim mamu ili tetu kak stavlja u kabrio dvije curice tri,četri godine starosti,na zadnje sjedalo i očekujem vezanje u sjedalice i ne vjerujem,prva,gas i ode!
    Curke se penju po sjedalu!
    Pa ja bih 25 000,00 kn naplatila i još na to pdv!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jučer sam vidila jednu mladu ženu kako vozi malu djecu, točnije četvero djece, iza na zadnjem sjedalu, a niti jedne jedine AS :shock:

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dodite tu k meni tu samo mi i jos jedno dijete imamo sjedalice

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Postrožiti zakone i trećina mjesečnih primanja i tako kroz godinu dvije plaćanja pa da vidimo!
    Na autoputu stalno viđamo djecu kak vršljaju odostraga ....
    Jadni oni,ni krivi ni dužni!
    Moji uvijek vezani pa i tristo metara od vrtića do doma!
    i čujem komentar zašto djecu maltretiram!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure - da vidite tek kaubojštine u Beogradu!!! Kod nas je novi zakon o bezbednosti u saobraćaju još u proceduri, a po starom se deca i vezivanje nigde ne spominju.
    MM i ja, i još par roditelja koje znam da vezuju decu smo potpuni frikovi. Tu i tamo se može videti neka AS 9-18kg, u koju stavljaju bebe od 6 meseci da bi mogao jedan roditelj sam da ih vozi. Od kad imam dete nisam videla niti jedan jedini auto sa AS 0-13kg :shock:
    Ali vrhunac danas: tata vozi, mama napred, pozadi skače dečak od cca 3 godine, a u AS uredno položen buket cveća, da se ne izlomi. Nisam znala da li da plačem ili da se smejem.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo...susjedina mala ima mjesec dana i vidim da ju stavi u as bez vezanja i samo stavi u auto...
    ja :shock: i i onda mi ona objasni da su joj u trgovini rekli da je to nosiljka za bebu (kolica+AS) i nije dobila nikakva uputstva za koristenje. Nema net i nema pojma o nicemu...ona bi vezala ali se boji tako malo dijete i jos ispod stavi deku da je dijete na ravnijem...poludila sam...nosim joj uputsva pa bumo vidjeli dali je neznanje razlog...

ako vec neces vezati dijete nemoj ga ni stavljati u as...nema svrhe...bas me to ljuti

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja ne bih isla bas tak strogo. Dobar je znak da ima as. Sad joj treba pruziti informacije kako je pravilno koristiti.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a što da ispadneš budala pred 30 ljudi, a nisi budala?????

nešto smo raspravljali o sjedalicama, i jedan "lik" frajer iz kvarta će meni...znaš li ti zašto se djeca voze u smjeru obrnutom od smjera vožnje, ja mu objasnim ono malo što znam, što sam tu naučila, nisam prije imala pojma o AS ali sam se informirala...kažem mu u slučju kočenja djetetu glava ide nazad a ne naprijed, pošto je malo i nema još razvijene kosti ramenog pojasa, mora tako sjedit jer da sjedi u smjeru vožnje, vrat bi mu mogao puknuti, a u slučaju sudara djetetu se do 4 cm istegne vrat, u veću sjedalicu smije tek kada se samo ustaje na noge..itd

a on će meni, pa to su budalaštine, djete se vozi u jajetu i to na suvozačevom mjestu, da ga mama bolje vidi i može mu dati dudu kada plače

Svi su prasnili u smjeh i rekli kako je on u pravu a ne ja...

a kažem ja njemu, moje djete nikad nije koristilo dudu nii bočice, znači li to da mu u vožnji, dok ja vozim mogu dati i sisu bez da zaustavim auto?????????

Objasnim mu da djete ne smije u RH na suvozačevo mjesto, a i inače ako je upaljen zračni jastuk...mislim tu ima dosta logike ne trebaš se informirati...znaš kud ti glava leti kada auto koči......

Što je najgore ima djete od 6g i mislim da ima autosjedalicu ali ne znam gdje montiranu.....

Mislim si ma ne moraš ju ni koristiti ako imaš neka druga uvjerenja da je to sve izmišljeno samo da bi se zaradilo na djeci...ali brate nemoj lupeteti o drugim stvarima...i tako ja glupa a on pametan...
    Naravno i MM se složi s njim kao i ostatak od 30 ljudi; ti i tvoje g...e forumašice rode, šta vi znate....da se ubiješ!!!!!!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa

a kažem ja njemu, moje djete nikad nije koristilo dudu nii bočice, znači li to da mu u vožnji, dok ja vozim mogu dati i sisu bez da zaustavim auto????
    super si mu odgovorila!! i ne brini, nisi ti budala nego oni
    koji se smiju

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja ne znam čemu toliko iščuđavanje i šokiranost kad je to naša svakodnevica :?

mene više šokira (naravno pozitivno) kad vidim od 10 auta da ih je u 5 ispravno montirana sjedalica i dite ispravno vezano u njoj.
    Ja danas susjedi zategnem malu u sjedalici jer pojasevi nisu jako bili pritegnuti ( a ona zna da sam po tom pitanju isključiva i žena zna sve o tome) a dobila sam odgovor ." daj R. pa ja stariju (5g) ni ne vežem, ako će se dogoditi, dogodit će se...." Ja kažem " da, dogodit će se ali s kojim posljedicama" Dobila sam nazad -ma ajde i zalupljena vrata od automobila,a dobre smo....
    E sad, pustiti ljudima da rade sa svojom djecom što hoće ili u njihovim očima biti luđakinja, jer samo to vjerovatno i misle... (dobro ne mislim da moja susjeda misli da sam luđakinja, vjerovatno joj je bio da takav dan, ali osjećala sam se kao gov..
    Potpisala bih peticiju da policajci sjede pred vrtićem i pune državni proračun..... Ljudi su preljeni zavezati dijete za 500 m vožnje. Ja sam se neki dan uvjerila da i u 500 m što se povezeš do dućana možeš poginuti.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tužna sam.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mama sjedi zada
    tata vozi
    kad se vidimo pokažem ti roditelje
    budu često ispred moje zgrade
    MIslim da nema što pretjerivati, ja poznam malog koji je prohodao sa 8 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •