Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Hidatidozne mola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Hidatidozne mola

Pozdrav svima,
    Dosad sam samo citala i pratila vise/manje sve teme na forumu, a sada osjecam da je doslo vrijeme da se i ja javim. Moja povijest bolesti je sljedeca:
    5.2. IVF
    19.2. Potvrdjena blizancana trudnoca
    1.4. Dijagsticirana hidatidozna mola sa bHCG 700 000
    4.4. 1. kiretaža, bHCG se spustio na 24 000
    9.5. 2. kiretaža: --> na uvz pronađena tvorevina od 10mm ispunjena krvlju i bHCG se spustio na 1 200
    16.5. bHCG 750
    danas (27.5.) na uvz ponovno pronađena tvorevina 12x10mm sa mjehuricem od 4mm, bHCG 938 --> porasao

Sutra idem na jos jedan pregled, a mozda i na 3. kiretazu i dozu metotreksata (kemoterapijski lijek).

Do sad sam sama pronalazila nadu, a sada kada mi se stanje pogorsalo, nada me napustila. Sve mi je ravno, ne vidim svijetlo na kraju tunela i ne znam sto me jos ocekuje. Bojim se doze kemoterapije, a bez toga velika je vjerojatnost da dobijem tumor maternice. Uglavnom lose mi se pise.

Da li netko od vas imao slicna iskustva? Jednostavno, potreban mi je tracak nade.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ti se bas ne kuzim u to. Jedino mi se cini da godinu dana nakon hidatozne mole moras cesce na kontrolu. Mozda bi bilo najbolje da postavis pitanje na potpomognutoj, tamo ti cure imaju vise iskustva s takvim dijagnozama.

Nadam se da ce ipak sve dobro zavrsiti.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko znam metotreksat se koristi ponekad i kod terapije vanmaterične trudnoće. Obzirom da se radi o jednoj dozi i da ti treba i može pomoći da se stanje stabilizira, iako je razumljiv strah, ipak je to pozitivna stvar.

Nadam se da će ti se javiti i cure s izravnim iskustvom, možda da se tema premjesti u gore predloženi podforum. Želim ti da opet nađeš snage i nade i držim fige da stanje krene na bolje!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam bas sigurna da je hidatozna mola samo problem IVFa. Doktori kazu da nastaje kromosomskim poremecajem, tako da se moze dogoditi i prirodnim putem. Bez obzira na sve, hvala.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Žao mi je što ti se to dogodilo.

Malo sam prosurfala i naišla na članak na Pol. Harni, pa ako želiš pročitaj.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...me/08_mola.asp

Drži se.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zao mi je!
    Drzi se!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga davgal, bas mi je zao sto ti se to dogodilo.
    Ne mogu ti nista pametno reci osim da suosjecam i nadam se da ce ipak sve biti u redu. Zelim ti sto skoriji oporavak i da cijelu ovu epozidu sto prije stavis iza sebe. Sretno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala vam na suosjecanju i pomoci oko informacija o moli, ali ja sam vec sve sto god postoji o moli procitala na internetu, ali nigdje nisam naisla na isto iskustvo. Otvaranjem ove teme, nadala sam se ce se i odazvati one zene koje su prosle isto.
    Danas, sam imala jos jedan pregled sa druga dva doc i dijagnoza je ista. Narucena sam za ponedjeljak, prva u jutro.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Draga moja, znam kako si se osjećala u onom dijelu kada ti je dijagnosticirana mola..
    I ja sam to prošla..
    Znam kako su ti očaj, tuga i bol preplavili dušu i srce.

SREĆOM moja doktorica je pogriješila nije se radilo o moli nego o hematomu, tako da sam rodila prekrasnu djevojčicu.

Jako mi je žao zbog svega što si morala proći.
    Vjerujem i molim se da ćeš imati snage prebroditi ove nedaće, te da će te Bog blagosloviti prekrasnim djetetom (i više njih) koje će svojim osmjehom izliječiti sve ožiljke na tvome srcu.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga davgal, kako si? Sto kazu doktori?
    Nadam se da se situacija popravlja.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sto skoriji oporavak

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Draga davgal, kako si? Sto kazu doktori?
    Nadam se da se situacija popravlja.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sto skoriji oporavak
    Eto, od mog posljednjeg javljanja situacija se razvijala na sljedeci nacin:

Ponovila sam bHCG za 4 dana i pokazao se pad (709), pa cak i nizi od posljednjeg pada (750).
    Sada kada sam imala dva razlicita nalaza, morala sam ponoviti i treci puta za 2 dana. Kako kazu: treca sreca. Nisam dala nista slucaju, otisla sam i izvadila krv u dva razlicita laboratorija: u bolnicu i privatno u Polikliniku Sunce. Oba nalaza su pokazala pad (705 u bolnici i 661 u Poliklinici).
    Nato su doc odlucili cekati i ne raditi mi 3. kiritazu, a ni dati mi kemo. Medjuvremeno, sam se odlucila posjetiti doc u Poliklinici, koji mi je objasnio da to sto se vidi na uvz, 90% je miom koji urasta u maternicu i da se maternica lijepo vratila na svoje mijesto. Medjutim, kako nisam imala PHD nalaze od obje kiritaze, 10% je bio nesiguran. Taj put sam u Poliklinici napravila 2. rengen pluca i ponovno nalaz bHDC u razmaku od 4 dana, koji je ponovno pokazao pad na 441. Nalaz ponovljen za 2 dana u bolnici, pad na 350.
    Nekako, sumnjam na vjerodostojnost laboratorija u bolnici i nalaza koji je pokazao porast, ali zato sam uzela svoje zdravlje u svoje ruke i od tada se kontroliram i u bolnici i u poliklinici.
    Sljedeci pregled imam zakazan tek za dva tjedna, ali nekako me vuce da ipak napravim nalaz bHCGa u ponedjeljak. Mozda sam postala ovisna o iglama. ))
    Kao sto mozete primijetiti, vratio mi se optimizam, jer jednostavno sam prihvatila sve sto mi se dogadja i shvatila da je zivot kratak i da ga ne zelim potratiti na tugu i bol, a ako necu imati svoju bebu, onda cu se svakako odluciti za posvojenje i uciniti dobro djelo.

Veliko hvala svim mojim forumasicama koje su se brinule i tjesile. Vasa snaga mi je dala vjeru u zivot. Jos jednom hvala i velike puse od davgal7

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jos nesto...
    Za one koje prolaze isto sto i ja. Mozda pomogne.

Ja se hranim strogo makrobioticki: izbjegavam mlijeko i mlijecne proizvode, jaja i meso, alkohol i kavu.
    Jedem puno zitarica i mahunarki. Svako jutro svijeze iscjedjenu narandju i tijekom dana puno voca umjesto kolaca i slatkisa i cokoladi, te povrca.
    Tijekom dana popijem 1,5 do 2 L mjesavinu caja (neven, kopriva i stolisnik, omjer 100g:100g:100g) sa 6 malih zlicica caja.
    Od nedavno pijem i 8 tableta dnevno BioBran koji se moze naci u trgovinama zdrave prehrane, a sluzi za jacanje imuniteta protiv teskih bolesti npr. tumora.
    Mjesec dana od posljednje kiritaze, laganim tempom vjezbam na orbitreku.

Pokusavam biti vedra, sretna i zadovoljna citajuci samo takve price. Djeca me trenutno ne zanimaju, pa se i micem i od tudjih beba da ne se ne rastuzim. Draze mi se druziti sa prijateljima koji jos nemaju bebe i malu djecu.

Ako netko sa istom bolescu, primjenjuje nesto drugo u sto vjeruje da funkcionira, apeliram da se javi. Svaki prirodni napitak i sugestija su dobro dosli.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga davgal, tako mi je drago da se stvari krecu u pozitivnom smjeru. Nadam se da ce se tako i nastaviti i zelim ti puno srece sa svime. Vidim da si stvari uzela u svoje ruke, a to je uvijek dobro. I javljaj nam se i dalje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nakon 1.kiretaže mislim da je moja gin. sumnjala na hid. molu
    nasreću, nije bila (dijag. odumrlo jajašce i nehidatozna mola). znam da je to skoro pa najgore što se može zakomplicirati... i, da, kemo... užas
    mislim da tebi stvari ipak kreću nabolje po tome što pišeš i stvarno mislim da će sve biti ok
    daj si vremena da to "odležiš", super je BioBran, odličan za te stvari ti je i Beta Glukan, a i tzv. vitamin B17 (iz koštica marelice npr., lan, proso...) da suzbije eventualne tumorske stanice (ne znam ima li ga u slob. prodaji jer kruže glasine da je otrovan)...
    u svakom sl., digni si imunitet da ti se tijelo izbori za zdrave stanice! a umeđuvremenu, biobran, beta glukan... pij puno bijelog čaja, uzimaj med s dodatkom shitake i sl. gljiva (Petrović)... SRETNO!!!
    javljaj nam se...

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala molu h., ali ne u tako uznapredovalom stadiju.
    Također je bila blizanačka trudnoća, prirodna, 2 godine nakon što sam rodila svoj prvi par blizanaca iz ijopet prirodne trudnoće.
    Beta mi je bila stravično visoka već 11. tjedan, kad je potvrđena trudnoća nakon izostanka mjesečnice, ali nikad se nije pojavila srčana akcija.
    Odmah su me uputili na kiretažu i phd je potvrdio molu hydatidosu.
    Beta je počela padati nakon kiretaže, svako sljedeće vađenje je bila sve niža, a UZV nije pokazivao nikakve promjene.
    Nakon gotovo godinu dana, beta je pala na nulu.
    Sad opet razmišljam o trudnoći, mada me strah.
    Nemam ti nekih velikih riječi utjehe, ali mislim da si na dobrome putu. Upoznala sam ženu koja je imala gotovo identično iskustvo tvome i sve je dobro prošlo. Nije dobila metotreksat, a uzmi u obzir da sam i ja, s puno blažim oblikom, skidala betu oko godine dana.
    Think pink.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Odmah su me uputili na kiretažu i phd je potvrdio molu hydatidosu.
    znači, tebi je na PHD nalazu baš pisalo to? meni je pisalo nešto dvosmisleno (dijelom prmijenjene stanice trofoblasta i sl.), ali je na otpusnom pismu naznačena dijagnoza "0.200 odumrlo jajašce i nehidatozna mola"
    valjda nisu previdili te "stanice"?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da, moj prvi phd nalaz potvrdjuje molu hidatidozu partial. Medjutim, ja sam uvjerena da je bila jedna potpuna i jedna parcijalna jer sam nosila blizance, od kojih jednoga je "pojela" mola, a drugi se dobro drzao do 10. tjedna trud. Medjutim i tom drugom se pisalo lose, pa je pobacaj krenuo sam od sebe. Kako posteljica i mola sadrze samo krv, skoro sam iskrvarila i pod hitno u 3h sata u noci radili su mi kiretazu.
    Phd druge kiretaze su zeznuli ili gyn ili patologinja, ali nalaz je nedorece tj. nista konkretno. Iz pouzdanih izvora sam saznala da su uzorak 2. kiritaze zeznuli i da ga patologinja nije mogla ocitati. Gyn to ne potvrdjuje, naravno, moraju se stititi. Tada, shvatis, da si prepusten sam sebi i da sebi mozes najbolje pomoci, pa cak i posjeti vise razlicitih gynova kako bi dobili neku prosjecnu sliku.
    O moli sam u zadnjih 2 mj puno naucila. I, slazem se sa Maya_78 da je bitno podici imunitet kako bi se organizam mogao oduprijeti bolesti.
    Jedan od gyn koji me pregledavao, jos na pocetku je procijenio da ce biti potrebno 3 mjeseca da se spusti. Tebi, lex, bilo je potrebno go godinu dana. Ufff, treba snage toliko cekati i biti na bolovanju. Svi gynovi su mi preporucili da najmanje godinu dana ne smijem razmisljati o novoj trudnoci, ali racuna se kada bHCG dodje na 0, jer bi se moglo ponoviti isto.

Nekako mi je drago da se javljate drage forumasice sa istim ili slicnim problemima (molom), jer barem se ne osjecam samom u toj zbrci i bolesti, kao do sada (Pale sam na svijetu). Mozda, da se vise zna o moli, mozda bi nam svakoj bilo lakse prebroditi bolest i krenuti dalje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drago mi je da ide na bolje!
    Drzi se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

davgal, samo hrabro...
    i hvala što nas prosvjećuješ jer se o moli stvarno rijetko čuje/čita osim u stručnim člancima

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam imala molu hydatidosu, ali ne tako. Napravljena je kiretaža i 5 mjeseci sam svaki tjedan vadila beta hcg. Toliko dugo je trebalo da dođe u normalu. Godinu dana mi je strogo bila zabranjena trudnoća.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dugo nisam pisala... Zato jer je sve bilo ok. Krajem 6. mjeseca sam cak dobila i svoju prvu mengicu nakon duzeg vremena.

Medjutim.....

Pocetkom 7. mjeseca bHCG je pao na 50 (3. mjeseca nakon 1. kiritaze), ali eto nakon samo dva tjedna nakon poceo je ponovno rasti.
    Zadnji nalaz pokazuje 161. Nije visoko, ali ipak zabrinjavajuce.

Sada se svi doc slazu da moram primiti kemoterapiju jer sam ispunila sve uvjete (presla 3. mjeseca i bHCG ne pada vec ponovno raste).

Eto, kako zivot moze biti pun iznenadjenja. Samo sto sam se malo opustila jer je beta pala ispod 100, opet razlozi za brigu i napetost i strepnju.
    Vjerujem da ce nakon kemoterapije, ipak beta pasti, jer se to dogodilo svima koji su primili metotreksat, ali .....

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj davgal7 prvotno napisa
    Dugo nisam pisala... Zato jer je sve bilo ok. Krajem 6. mjeseca sam cak dobila i svoju prvu mengicu nakon duzeg vremena.

Medjutim.....

Pocetkom 7. mjeseca bHCG je pao na 50 (3. mjeseca nakon 1. kiritaze), ali eto nakon samo dva tjedna nakon poceo je ponovno rasti.
    Zadnji nalaz pokazuje 161. Nije visoko, ali ipak zabrinjavajuce.

Sada se svi doc slazu da moram primiti kemoterapiju jer sam ispunila sve uvjete (presla 3. mjeseca i bHCG ne pada vec ponovno raste).

Eto, kako zivot moze biti pun iznenadjenja. Samo sto sam se malo opustila jer je beta pala ispod 100, opet razlozi za brigu i napetost i strepnju.
    Vjerujem da ce nakon kemoterapije, ipak beta pasti, jer se to dogodilo svima koji su primili metotreksat, ali .....
    davgal7, žao mi je da nije beta sama pala bez metotreksata.
    Ali isto tako vjerujem da će nakon njega konačno sve biti OK.
    Drži se i sretno.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drži se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sretno!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga davgal, zelim ti sto skoriji oporavak i da se zauvijek rijesis ikakvog straha i briga. Vjerujem da ce sve biti u redu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Draga, davgal, žao mi je zbog takvog ishoda. Nadam se da će nakon terapije konačno sve biti u redu. Mislimo na tebe i šaljemo ti veliku pusu!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joooj mogu misliti kako se osjećaš ali vidjet ćeš bit će sve uredu i jednom ćeš o tome pričati kao dio nečeg ružnog u tvom životu, koji je sigurno put predivnih i toplih trenutaka. Izdržati sada, znam da je teško, ali jednog dana će se isplatiti. Probaj se smiriti i pronaći snagu, toliko jaku da te izvuče iz svega na što lakši način.

Ne brini, opet ćeš imati svoju bebicu, sigurna sam u to

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretno
    Drzi se!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •