da, moj prvi phd nalaz potvrdjuje molu hidatidozu partial. Medjutim, ja sam uvjerena da je bila jedna potpuna i jedna parcijalna jer sam nosila blizance, od kojih jednoga je "pojela" mola, a drugi se dobro drzao do 10. tjedna trud. Medjutim i tom drugom se pisalo lose, pa je pobacaj krenuo sam od sebe. Kako posteljica i mola sadrze samo krv, skoro sam iskrvarila i pod hitno u 3h sata u noci radili su mi kiretazu.
Phd druge kiretaze su zeznuli ili gyn ili patologinja, ali nalaz je nedorece tj. nista konkretno. Iz pouzdanih izvora sam saznala da su uzorak 2. kiritaze zeznuli i da ga patologinja nije mogla ocitati. Gyn to ne potvrdjuje, naravno, moraju se stititi. Tada, shvatis, da si prepusten sam sebi i da sebi mozes najbolje pomoci, pa cak i posjeti vise razlicitih gynova kako bi dobili neku prosjecnu sliku.
O moli sam u zadnjih 2 mj puno naucila. I, slazem se sa Maya_78 da je bitno podici imunitet kako bi se organizam mogao oduprijeti bolesti.
Jedan od gyn koji me pregledavao, jos na pocetku je procijenio da ce biti potrebno 3 mjeseca da se spusti. Tebi, lex, bilo je potrebno go godinu dana. Ufff, treba snage toliko cekati i biti na bolovanju. Svi gynovi su mi preporucili da najmanje godinu dana ne smijem razmisljati o novoj trudnoci, ali racuna se kada bHCG dodje na 0, jer bi se moglo ponoviti isto.

Nekako mi je drago da se javljate drage forumasice sa istim ili slicnim problemima (molom), jer barem se ne osjecam samom u toj zbrci i bolesti, kao do sada (Pale sam na svijetu). Mozda, da se vise zna o moli, mozda bi nam svakoj bilo lakse prebroditi bolest i krenuti dalje.