Citiraj Barek prvotno napisa
Pregledala prilog na You tube. Još uvijek ne kužim. Morat ću se vratiti nakon 6. mjeseci starosti djeteta? Ako je tako, onda razmišljam na sljedeći način:

Budući da radim u školi, ne mogu ni na godišnji onda kad hoću nego u vrijeme školskih praznika.

Tko će mi dati skraćeno radno vrijeme ili pauzu za dojenje djeteta ? Dojit ću za vrijeme velikog odmora ? Na koji način, otrčat doma, podojit dijete i vratiti se prije nego počne sljedeći školski sat ?? Reći će mi da i tako u školi provodim od 8 do 12 sati ili od 13 do 17.

Pa to su djeca od 6 mjeseci ! Njima još uvijek treba blizina majke, njen miris i nježnost (time hoću reći da može dijete dobiti majčino mlijeko (izdojeno)), ali ovo prethodno izostaje.

Prava su jedno,a mogućnost njihovog ostvarivanja je druga priča.

Nadam se da se majke neće OBAVEZNO MORATI vratiti na posao, nego će se samo, kao i do sada, MOĆI vratiti na posao ako to žele.

Tako ja osjećam i mislim iz pozicije jedne učiteljice osnovne škole.
Slazem se u potpunosti kao i vecina majki kojima je vrijeme provedeno sa njihovom djecom nezamijenjivo ali nekako mislim poznavajuci kako kod nas sve funkcionira da nam uzimaju i to malo dragocijenog vremena i tjeraju nas da prepustamo svoje BEBICE da se vec sa 6 mj bore za opstanaku ovom svijetu, sami.. meni je to ne zamislivo jer i sada kada ima 11 mjeseci ne mogu se pomiriti sa jaslicama .