Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: pitanje oligozoospermija

jagodica

Početno pitanje oligozoospermija

evo da se ukljucim
    JA: 28
    MM: 27
    kod mene je sve ok a MM je radio spermiogram prije mjesec dana i oligozoospermija i azthenozoospermija.jos nije napravio nikakve druge pretrage.pije selen cink i bioastin,za tjedan dana ide u urologa.Zanima me postoji li ikakva sansa da se moze prirodnim putem zatrudnit sa ovakvim nalazima?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Trebaš napisati točno vrijednosti, pa će ti cure već' odgovoriti - ovako se ne može ništa, možda je blaga, a možda i teža. Ako si spermiogram radila (tj. ako je radio) u petrovoj, pisat će ti dolje što je indicirano od MPO (medicinski potpomognute oplodnje) - ako piše inseminacija tj. AIH - onda je blaži, ako piše IVF onda je teži. Inače, svakakva čuda se dešavaju i ljudi stvarno ostaju trudni prirodno i s teškim dijagnozama dok čekaju neki od postpuaka, jedino, ako pokušavate raditi bebicu godinu dana, a ništa, onda bi se trebalo liječiti (ako je tebi preko 35, onda se taj rok smanjuje na 6 mjeseci). Neplodnost se liječi na Vuk Vrhovcu, Petrovoj, Svetom Duhu, a kod privatnika u Poliklinici IVF, Poliklinici Vili i Pol. Škvorc - ovo ti govorim za ZG, da ne gubite vrijeme kod privatnika "široke prakse" i socijalaca. Sretno, kad prepišeš vrijednosti, sigurno će ti se još koja cura ili dečko javiti da se usporedi. Imaš gore i na linkovima "normal sperm count", pa ako pričaš eng., lako usporediš. Neka ne pretjeruje s bioastinom, mislim da se to može pit 3 mjeseca pa onda malo pauzirat - to zna dignit jetrene probe u krvi tj. opterećuje jetru. Dobro bi bilo ne grijati to područje - znači da nosi bokserice, ne slip. I nemojte na operacije varikokele ako vam to slučajno urolog predloži, to vam je moj najtopliji savjet - to je relativno teška operacija (mislim, operacija je rutina, ali je oporavak par tjedana), za plodnost gotovo da nema smisla raditi jer pomaže u jednom jako malom broju slučajeva i vani se (Maribor, Brisel)uopće ne preporučava za slučajeve neplodnosti. Pogotovo bih ti to savjetovala ako je tebi oko 35, gubit ćete vrijeme od postupaka bezveze, jer je u svemu ključno uhvatit ženino dobro ovarijsko vrijeme. E, sad kad sam vas malkice isprepadala želim vam sretno. Nije ti ta dijagnoza ništa strašno, mislim da bi svakom x-tom muškarcu (da sad idu čačkat) nešto našli - i ovima što zatrudne prirodno. Jedino, kad ne ide, onda se sve to ide proučavat u nadi da će se skužit u čemu je štos i zašto ne dolazi do trudnoće i onda zaobilazit ta prepreka (kod jako lošeg spermiograma IVF-ICSI - kad je biologu dovoljno izolirat samo jedan spermić za oplodit jajnu stanicu ).

jagodica

Početno

hvala puno.svaka informacija mi je dobro dosla jer sam totalno neupucena u sve ovo.inace spermiogram smo radili u splitu i nepise nista za MPO nego samo da je smanjen broj i smanjena pokretljivost.a vrijednosti su mu:
    volumen 3,2 ml
    ph 7,5
    broj spermija 2,4x10 na 6 ml
    u ejakulatu 7,7x10 na 6
    zivih 52%
    pokretnih 40%
    ocjena pokretljivosti 2
    buni me ovaj broj 2,4x10 na 6 jer nemam pojma sta je to,nigdje nisam pronasla takve vrijednosti.
    ja imam 28 a MM 27 godina

jagodica

Početno

P.S.
    isplatil se piti koenzim Q10?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Valjda će ti netko znat odgovorit - ja nisam nikad čula za taj preparat. Ako ste u Splitu, vjerujte CITU (još se i rimuje ), ako ćete putovat gdje dalje za ZG - onda se zna - Vuk Vrhovec, Sv. Duh, Petrova (državno), Poliklinika Vili i Poliklinika IVF. Nemojte samo pretjerano biti kod nekih drugih splitskih privatnika ili socijalaca, to trebaju hendlat specijalisti. Gdje si radila spermiogram - CITO? Eventualno se javi i na topic "Potpomognuta u Dalmaciji". I dalje ti stoji moj savjet da zaboravite na operiravanje varikokele, (ogromnoj) većini je to nepotreban štrapac koji ne donosi ništa.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jagodica prvotno napisa
    buni me ovaj broj 2,4x10 na 6 jer nemam pojma sta je to,nigdje nisam pronasla takve vrijednosti.
    to ti dođe broj spermija...10 na 6 je milion znači 2,4 miliona ili 2 400 000....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cao jagodice!!!
    MM ima isto problem sa oligospermijom,varira mu spermogram od 2,5 do 13,5 miliona.Kada smo radili prvu VTO radili su nam ICSI metodu,posto je tad spermogram najlosiji.MM je isao i kod urologa,ali mu ta terapija nije pomogla.Dobio je da pije 1/4 klomifena i rezultati su posle toga bili KATASTROFALNI.
    Na kraju sam digla ruke od lekara,krenula u borbu protiv oligospermije.Ukljucila sam muzu B vitamin i folnu kiselinu,Selen,Q10,L-arginin,A i C vitamin i sto vise svezeg voca i povrca.
    Psiha kod njega igra presudnu ulogu na proizvodnju spermatozoida.Cim nije pod stresom rezultat je sve bolji i bolji.
    Sada smo bili na 2 VTO i radili su nam IVF metodu,sto govori o tome da je sada spermogram bolji.
    DRZIM PALCEVE!!!!SAMO NAPRED!!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

s obzirom da i mi imamo istu dijagnozu, zanima me ako netko zna koliki je postotak uspješnost MPO-a u ovim slučajevima? nama na spermiogramu pise IVF/ICSI, a s obzirom da sam ja zasad ok...

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jagodice, mm ima jednako mali broj spermića, koji su još uz to spori i morfološki neispravni, dakle sve u svemu - nalaz čista katastrofa preporuka za ivf, icsi. S tako malim brojem šanse su male za priprodno začeće, no ipak se ne treba prestati nadati
    MM je počeo uzimati brdo vitamina, promijenio prehranu, pije čajeve travara, prestao pušiti i piti alkohol, smanjio stres i nakon tri mjeseca.. jednako loše, čak i gore.. nekome su svi ti preparati pomogli, nama ne. Sada smo krenuli u postupak ivf-a, jer ne želim gubiti vrijeme. Treba samo puno strpljenja i dobre volje i sve će biti dobro

i mene zanima da li postoji neka statistika uspješnosti MPO-a kada je sa ženom sve ok, a muškarac ima problem..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to i mene zanima ... al cisto sumnjam da ima...

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo moja dijagnoza je bila sve ok, a mm oligo-astheno-terato. Pio je čaj od gosp. Mije, punih 2 mj i E vitamin. Nakon 4 neuspješna AIH-a napravili smo 1. stimulirani IVF, i rezultat je tu, odnosno, čeka još 7,5 mj da ugleda ovaj čudesan svijet. MM se spermiogram popravio u tih 2 mj sa 2 mil na 26milijuna, i bio je graničan s normalospermiom kad smo radili oplodnju. Nemate se što brinuti, samo vam treba odlična ekipa od povjerenja i brzo ćete ostvariti svoje ciljeve! Sretno!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    to i mene zanima ... al cisto sumnjam da ima...
    puno bolja nego kad je kod zene problem...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo slučaj za ICSI i nama je dr. rekao da će kod mog muža uvijek naći 5 komada i da je veći problem moja endometrioza, tako da ako je kod žene sve uredu, onda je to već super-truper

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MM je oligozoospermija dijagnosticirana prije mnogo godina (nespušteni testis koji nije u funkciji i varikokela na drugom). On iz prvog braka ima 2 djece (prirodno) i mi imamo dijete začeto ICSI (napomena: ja imam oba jajovoda zatvorena i velike ožiljke po maternici zbog operacije). Dakle sve je moguće. Samo vjeruj i hrabro naprijed. Sretno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MM oligoasthenozoospermia ( samo 5% pokretnih ) i uspjeli smo dobiti bebolinu prirodno!!! Sve je moguće!!!!!!! :D

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

[quote="thaia28"]jagodice, mm ima jednako mali broj spermića, koji su još uz to spori i morfološki neispravni, dakle sve u svemu - nalaz čista katastrofa preporuka za ivf, icsi. S tako malim brojem šanse su male za priprodno začeće, no ipak se ne treba prestati nadati
    MM je počeo uzimati brdo vitamina, promijenio prehranu, pije čajeve travara, prestao pušiti i piti alkohol, smanjio stres i nakon tri mjeseca.. jednako loše, čak i gore.. nekome su svi ti preparati pomogli, nama ne. Sada smo krenuli u postupak ivf-a, jer ne želim gubiti vrijeme. Treba samo puno strpljenja i dobre volje i sve će biti dobro [quote="thaia28"]

cure, htjela sam updejtati svoj post. Naime, zadnji spermiogram, od prošlog tjedna, pokazao je nevjerovatno poboljšanje :D toliko da sam posumnjala da su zamijenili nalaze
    naime, od prvoga spermiograma (od prije cca 4 mjeseca) ukupan broj popeo se sa 6 na 31,5; dok je pokretljivost porasla s 80% nepokretnih na pokretnih A+B= 43%!!!!!
    Dakle, promjene su moguće, koliko god se nalaz činio loš u početku. Terapija - brdo vitamina, čajevi od travarke i BIOASTIN, smanjen stres i malo zdravija prehrana.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tu sam i ja,mm oligospermija,cito IVF/icsi propalo ß-0,71 zamrznute 4.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pozz i mi imamo veliki problem sa oligozoospermiom III st. i preporuku za IVF ili ICSI, ali nažalost tek kad spustim moj visoki tlak !!! nadamo se skorom postupku!! mala dora, veda, barbi26 dajete nam nadu!!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno uspješnost icsi

Rodice moje, polako mi se približava i dan aspiracije jajnih stanica, ali me muči jedna stvar, zato pomagajte sa svojim iskustvima...
    MM mi ima jaaako loš nalaz spermiograma - oligoastenozoospermia kod koje nema pokretnih spermija s progresivnom gibljivošću, tek 2 % spermija slabijih kinetičkih osobina i 12% onih koji se jaako sporo kreću (razred c), a čak 86% ih je nepokretno, šta mislite kakve su nam šanse da se nađe i kod njega malo materijala za oplodnju , inače kod mene je reakcija na stimulaciju izvrsna...
    Što mislite, postoji li nada da barem jednog "gospodina"od tih 2% izdvojimo i usadimo u moju "gospođu" jajnu stanicu?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: uspješnost icsi

Citiraj alida prvotno napisa
    Rodice moje, polako mi se približava i dan aspiracije jajnih stanica, ali me muči jedna stvar, zato pomagajte sa svojim iskustvima...
    MM mi ima jaaako loš nalaz spermiograma - oligoastenozoospermia kod koje nema pokretnih spermija s progresivnom gibljivošću, tek 2 % spermija slabijih kinetičkih osobina i 12% onih koji se jaako sporo kreću (razred c), a čak 86% ih je nepokretno, šta mislite kakve su nam šanse da se nađe i kod njega malo materijala za oplodnju , inače kod mene je reakcija na stimulaciju izvrsna...
    Što mislite, postoji li nada da barem jednog "gospodina"od tih 2% izdvojimo i usadimo u moju "gospođu" jajnu stanicu?
    kod nas je bilo takvo stanje na proslom ICSI-ju, pa smo imali 6 oplodjenih jajnih stanica, a dobili 2 blastice. nazalost, tada nije doslo do trudnoce, ali tu vec nema pravila.
    dakle, glavu gore, dok god spermija uopste ima, ima i nade za trudnocu!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

wewa, hvala ti na riječima podrške i nadat ću se najboljem...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

wewa, hvala ti na riječima podrške i nadat ću se najboljem...
    draga, najbitniju stvar ste vec napravili - odabrali savjesnog doktora kojem je stalo do pacijenata. naravno da treba, tracak srece, ali uz pozitivan stav, eto tebi bebice na jesen ako Bog da

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

alida, naravno da postoji nada! Nitko vas ne bi slao na ICSI da ne postoji. 2% se možda čini malo, ali potreban vam je jedan jedini, a to se uvijek nađe! Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: uspješnost icsi

Samo ću ti reći da je nama sa azoo uvijek barem 1 bio za oplodnju onda će i vama!!!!!!!!

SAMO HRABRO

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma cure moje sve vas ljubim, divne ste i jako ste me umirile, ne znam što bih bez vas.....hvala, lakše mi je. Javim vam idući tjedan kako je sve prošlo, a do tada vam svima šaljem veliku ogromnu

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo još jednih sa oligoastheno..
    Ja imam pitanje za iskusne, za one koje su već prošle IVF, zanima me ako mi je rečeno da dođem u 4 mj (S.Duh IVF) koliko obično prođe vremena dok se ne krene u sam postupak? Koji DC da se pojavim gore? Mislim, koliko dugo se čekaju ljekovi? i sl.
    Pitam jel mi je rečeno da lab ne radi dva mjeseca, ne sjećam se koja dva mi reče dr.B te da i on ide na godišnji..pretpostavljam 8 mj...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mmaslačak - dr B će ti napisati protokol, a tvoj primarni gin će ti nabaviti lijekove. ja sam svoje čekala 2 tjedna. u travnju ideš gore na dogovor ili..? u potupak možeš krenuti već slijedeći mjesec ako se tako dogovorite. a dr B će ti reći koji dc da dođeš na prvu folikulometriju. lab obično ne radi od sredine srpnja pa do kraja kolovoza. sretno .

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Puno ti hvala na odgovoru!
    Ja mislila da se ljekovi čekaju duže.....paranoja
    Bila sam u 12mj zadnji put gore pa mi je dao da se malo odmorimo i pokušavamo kućnu radinost jel je sa mnom sve u redu, ali da idemo odmah na IVF ako do T ne dođe, što ja sumnjam da hoće jel se meni čini da gubimo na koliičini iz mjeseca u mjesec..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Rezultati spermiograma katastrofa-manje od 1mil i samo 6% pokretnih. nadam se da mijo može pomoći. Molim kontakt broj na pp.

Hvala..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •