Stranica 11 od 16 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 771

Tema: Zimnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Bravo Peterlin.
    Moj popis je skroman:
    Dzem od jagoda i bazge
    Dzem od marelica
    Dzem od kupina koje sam brala na moru.

    Dve ture šalše koju sam zamrzla - 7 ruckova
    I jos cu samo raditi dzem od sipka i ako mi frendica opet donese gorke narance i od njih cu napraviti dzem jer je proslogodisnji bio stvarno savrsen.

    Likere sam preskocila jer ih imam punu kuću..

  2. #2
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,529

    Početno

    ima netko PROVJERENI recept za pečenu rog paprika koja se zatim kiseli u teglama?

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ima netko PROVJERENI recept za pečenu rog paprika koja se zatim kiseli u teglama?
    Isti je recept kao i za filetirane paprike, ali zaljev se mora napraviti s više octa i pasterizira se 45 minuta minimalno, s tim da se hladi još pod dekama ili jastucima bar 24 sata.

    Papriku ispečeš na jakoj vatri da se može oguliti, a da nije jako mekana. Ja ju poklopim (s drugim plehom) kad izvadim iz pećnice da se upari i otpusti. Do tu je isto kao i za salatu od pečenih paprika koju namjeravaš odmah servirati. Dalje idu razlike:

    Kad ju oguliš , stavi na cjedilo da se dooobro ocijedi. Napuniš staklenke do 3/4 ili čak manje, a između fileta staviš cijele režnjeve češnjaka, 2 u staklenku. Možeš dodati i pol lovorovog lista i zrno papra.

    Zaljev (ovisi o količini) ali omjer je 1:3
    Na 1 litru octa ide 3 litre vode, 8 dag šećera, 15 dag soli i 1 dl ulja.

    Pasterizacija 45min na 80oC.

    Ali da te odmah upozorim, to je meni kiselo ko vrag (krastavce radim s omjerom 1:4) a ako smanjim kiličinu octa, hoće se kvariti.

    Rješenje ti je konzervans. Nisam probala, ali ako se odvažim to opet raditi, bome ću ga staviti. Ako napravim 2-3 staklenke, toliko salicila ćemo preživjeti. Ali ja pečene paprike radije smrznem.

  4. #4
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Imaš toliko leđa, meni je i sad sve naknap
    Ja sam ove godine napravila skoro najmanje, jer su mi i murve i amule podbacile, amule je bilo samo malo za jest
    Sok od bazge možda ostala još koja flaša jer su se moji primili odma posla, a bilo je nekih 10-12litra
    Pekmez od murve nekih 9 tegli velikih, par malih
    Pekmez od šljiva i jabuka 10-tak tegli
    Pekmez od kupina uzgajanih onih bez trnja 12-15tegli ne sjećam se vise
    Sok od paradajza 7litara
    Mješanca od ostataka paradajza 4 litre
    Nešto kao salsa upravo se hladi 7 litara

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš toliko leđa, meni je i sad sve naknap
    Ja sam ove godine napravila skoro najmanje, jer su mi i murve i amule podbacile, amule je bilo samo malo za jest
    Sok od bazge možda ostala još koja flaša jer su se moji primili odma posla, a bilo je nekih 10-12litra
    Pekmez od murve nekih 9 tegli velikih, par malih
    Pekmez od šljiva i jabuka 10-tak tegli
    Pekmez od kupina uzgajanih onih bez trnja 12-15tegli ne sjećam se vise
    Sok od paradajza 7litara
    Mješanca od ostataka paradajza 4 litre
    Nešto kao salsa upravo se hladi 7 litara
    Dobra si... Ja sam vidjela da tražiš amule na drugom topicu baš onaj dan kad smo putovali na more i baš mi je bilo žao, jer imala sam viška, ali bilo je kasno za dogovor. Na kraju sam pol hampera šljiva odvukla na more i skoro sve smo ih pojeli. Nisam kupila od voća skoro ništa tijekom ljeta, zaždrli smo naše šljive.

    Ako bude viška šljiva na godinu, imam te u vidu.

  6. #6
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Vidiš a ja prvi put kupila šljive za pekmez, bum vidli dogodine možda budem bolje srece
    Mi smo ko djeca jeli samo pekmez od marelica, radili smo ga na tone, a i prodavali smo marelice, posle su stare osle, a i jedna mlada sorta očito nije pasala zemlji, probati ću cijepiti jednu bijelu šljivu u marelice, mada mi je i otac eksperimentirao i nije mu proslo
    Kupila sam i marelice kao za pekmez više puta, ali moji glađusi su ponašali dok ja bila na poslu

  7. #7
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Džem od murva, ajme što je to negdje dobro!

  8. #8
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Je za razliku od kupina ima mi topliji okus, bar meni tak zvuči ili je do tog da su kupine plantažne, uglavnom posto Ga je malo, dogovor je da će taj bit za klinca, a veliki mogu hasati onaj od kupina

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    E da kak mali ima svoj pekmez u vrtiću veli mi teta koja ih je čuvala, kak si je li znala žlicu posle nek mu je namazala kruh i da se vidi da je pekmez fini i bez dodatka

  10. #10
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,529

    Početno

    Peterlin hvala no napravila sam po nekom sa coolinarike
    činio mi se ne odveć kompliciran, dobila sam 5 teglica pa ako i provrije nije mi toliki bed
    nemam ja mjesta za zamrzavanje, meso mi je prioritet u ledenici tako da mora ići ovako....

  11. #11
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Koji je recept za kiseljenje krastavca salatara

  12. #12
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,071

    Početno

    danas pravim caponatu za ručak, pa gledam i mislim si dali bi mogla staviti malo više paradajza pa probat u teglice spremiti.
    Šta mislite?
    recept http://www.coolinarika.com/recept/caponata/

  13. #13
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    danas pravim caponatu za ručak, pa gledam i mislim si dali bi mogla staviti malo više paradajza pa probat u teglice spremiti.
    Šta mislite?
    recept http://www.coolinarika.com/recept/caponata/
    Probaj, svakako.

    Zvuči odlično. Ali za staklenke - to bi trebalo biti dosta više paradajza, da bude onako kao ciganski grah, jer će ti inače ostati zraka. Možeš doskočiti i na drugi način - nadoliti maslinovim uljem.

    Dojavi kako je ispalo!

  14. #14
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Volim salatu od rog paprike - ispecem papriku, ogulim kozicu, prelijem cesnjakom, uljem, octom i posolim.

    Postoji neki nacin kako to sacuvati za zimu? Mogu ispec paprike, ogulit kozicu i zamrznut? Kakvog su okusa i teksture?

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Volim salatu od rog paprike - ispecem papriku, ogulim kozicu, prelijem cesnjakom, uljem, octom i posolim.

    Postoji neki nacin kako to sacuvati za zimu? Mogu ispec paprike, ogulit kozicu i zamrznut? Kakvog su okusa i teksture?
    Ja zamrznem oguljene, aliiii dobro ih zatvorim (tupperware posuda + vrećica) jer mi inače cijela ledenica smrdi po njima, što baš i nije zgodno. Paprike odmrznem kao flopica, začinim po želji i to je to. Gulim ih uvijek prije, jer sam lijena to raditi nakon odmrzavanja, a i lakše mi je još tople oderati.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    Ok al meni ti to nije to... Navodno se mogu zagrijat u mikrovalnoj i tad su super al nisam probala.

  17. #17
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,529

    Početno

    Apsu naravno da možeš
    možeš ih ispeći I zamrznuti I bez skidanja kožice I čišćenja
    samo tad imaš vise posla nakon odmrzavanja
    okus je jednak, rekla bih
    ja obožavam te paprika kao prilog
    ne grijem ih niakda, samo na sobnoj temp. odmrznem

  18. #18
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Ok, ima netko škrinju viška?

  19. #19

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    I vama je okus isti? Ili mi je skrinja losa il nepce...

  20. #20
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I vama je okus isti? Ili mi je skrinja losa il nepce...
    Ne smije biti u najlonu. To sam daaaavno skužila. MOra biti u posudi.

  21. #21
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne smije biti u najlonu. To sam daaaavno skužila. MOra biti u posudi.
    Ja koristim posude od Quatro sladoleda, Tupperware mi žao.

  22. #22
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja koristim posude od Quatro sladoleda, Tupperware mi žao.
    Meni se najbolje za paprike pokazala Igloo serija (staklene posude sa plastičnim poklopcem) - ovako nešto http://grupinis.lt/store/thumb.cache....107.0.90.jpeg

    Moram si kupiti još koju jer imam jednu jedinu, ostale dvije sam razbila :trapava:

  23. #23
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se najbolje za paprike pokazala Igloo serija (staklene posude sa plastičnim poklopcem) - ovako nešto http://grupinis.lt/store/thumb.cache....107.0.90.jpeg

    Moram si kupiti još koju jer imam jednu jedinu, ostale dvije sam razbila :trapava:
    Meni sve skupo žao za paradajz i paprike, jer navuče boju i miris.

  24. #24
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Peterlin koliko ti leđa imaš, ja imam 100litara i to mi je premalo

  25. #25
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin koliko ti leđa imaš, ja imam 100litara i to mi je premalo
    Isto i kod mene i slažem se da je to malo.

  26. #26
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Hop!

    Krenula je sezona. Nisam ove godine radila sok od bazge (cvijet) jer sam zakasnila, ali možda napravim koju bocu soka od bobica kad bude vrijeme.

    Ova godina je odlična za bobičasto voće i višnje, jer ima red kiše, red sunca. Napravila sam džem i sok od višanja, džem od ribizla (od vlastitog voća) i nešto malo džema od marelica s placa. Bile su jaaako vodene, tj.mislim da sam trebala još pričekati. Bumo vidli. Imat ću još svojih šljiva, divljakuša iliti cibora i kasnije bistrica, pa onda slijede kupine i to je to. Imali smo i dosta malina i šumskih jagoda, ali od toga ne radim zimnicu jer se pojede odmah, eventualno ispečem koji kolač s tim.

    Eh, da, nisam nabrojila alkohol: orehovec i višnjevac su u postupku, s tim da orehovec nisam radila ja nego mm i njegova mama. Od ostataka ribizla (sjemenje ostalo nakon pasiranja) isto je u postupku liker, ali sasvim mala količina. Nažalost, krepava mi crni ribizl, pa neću imati plodova za cassis (liker od toga, s rakijom i crnim vinom) ali možda napravim od dinje. Rekla mi je kolegica recept i za liker od kadulje, ali brate, tko će popiti sav taj alkohol??

    To je sve od slatkog. Uskoro će krastavci za kiseljenje, a paprike i paradajzi još nisu ni u planu.

    Ne znam da li je tome ovdje mjesto, ali sušim si timijan koji mi raste u cvjetnjaku ispod ruža. To volimo stavljati na piletinu.

  27. #27
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Da sve zasluge ne idu meni, moram spomenuti voljne pomagače: berače voća, izbijače koštica i nadglednike rajngle. Zimnica je obiteljski projekt.

  28. #28
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    2 runde sirupa od bazge ( cc 20 litara) , 1 runda sirupa od visanja ( cc 8 litara).
    nista od toga nece docekati zimu , ocekujem da se popije do kraja ljetnog godisnjeg.
    Posljednje uređivanje od sirius : 18.06.2017. at 11:07

  29. #29
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Ja radila pekmez od murvi 2ture,mozda će biti još koja, murva mi baš nije u snazi. Višnje sam spremili malo za zimu, možda napravim koju teglu pekmez ak ih još bude. Čekam i ja divlje šljive, za sad su pune, pa se nadam da se neće ponoviti prošlogodišnji scenarij.
    Radila sam nekih 3-4ture bazgi noge soka i malo od maticnjaka
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.06.2017. at 11:06

  30. #30
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja imam za prijaviti samo to da nemam ništa za prijaviti
    bazgu smo propustili
    višnje ove godine nisam nabavila
    i to je to

    da napravila sam nekoliko teglica pekmeza od jagoda nije mi nešto
    jako su neslatke jagode
    stavila sam cukra kao inače i morala sam dodavat, jer mi je bilo totalno neslatko
    i uz taj dodani šećer nije baš nešto slatko

  31. #31
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Marelice su ove godine jeftine.
    ima kod preprodavaca za 8 kg, najskuplje domace su 15 kn/kg.

  32. #32
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,735

    Početno

    Imas visanja na placu ( izvjestaj od prije 1 sat) po 10-12 kuna /kg . ( moze se naci i po 8 . Tresnjevka)
    Ako ih pozelis potopiti u rakiju.

  33. #33
    modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb, kvatrić
    Postovi
    481

    Početno

    I meni je bazga pobjegla pa čekam bobice za sok i za pekmez. Napravila sam 10-ak teglice pekmeza od jagoda i ove godine sam jako zadovoljna jer sam, za razliku od tebe aleksandra70vanja, imala sreću i kupila prefine slatke jagode.

    Obožavam trešnje. Do sad ih nisam nikad spremala za zimu, ali ove godine bih ih rado pa ak imate kakve zanimljive recepte, bit ću vam zahvalna .

  34. #34
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja nikako naletjeti na slatke, ukusne jagode
    a trešnje isto obožavam, najdraže voće, ali mi nisu za zimnicu
    pekmez mi je prije od višanja nego trešnja, jači je okus
    ali mozda za probu jednu teglucu pekmeza od trešanja i napravim

  35. #35
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja nikako naletjeti na slatke, ukusne jagode
    a trešnje isto obožavam, najdraže voće, ali mi nisu za zimnicu
    pekmez mi je prije od višanja nego trešnja, jači je okus
    ali mozda za probu jednu teglucu pekmeza od trešanja i napravim
    Moj L. najviše voli upravo džem od trešanja, ali ove godine sam imala obiteljskih obveza i k tome ukliješten živac u leđima, pa nisam išla kolegici na trešnju. Ono malo kaj je donijela pojeli smo u izvornom obliku.

  36. #36
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Ja ne kupujem jagode za pekmez moji sve pojedu kolko se kupi a domaćeg sitnog ima malo. Maline isto za sad pojede ne kolko ih je bilo

  37. #37
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Zaboravih prijaviti džem od jagoda, ali malo sam ga napravila i samo zato jer smo mm i ja duplo kupili jagode, pa je ispao džem od viška. Vodene su i obično ocijedim sok, pa tek onda kuham džem, ali nisam to ove godine napravila, pa je ispao rijedak..odličan dressing za sladoled. Ali kod nas se sve to pojede, samo ili u kolačima... Ne radim velike količine, ali imam puno vrsta.

  38. #38
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Za sada napravila sok od bagrema, sok od bazge, i sok od višnje, 2 ture pekmeza od jagode, upravo se hladi 4 tura pekmeza od marelice (i bit ce ih jos, marelica rodila ko nikad a visoka je, sve što padne treba se brzo potrošiti a ne mogu pustit da propadne), na večer možda napravim kompot od marelica.
    Idući tjedan ću kompot od višanja napravit..

  39. #39
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Za sada napravila sok od bagrema, sok od bazge, i sok od višnje, 2 ture pekmeza od jagode, upravo se hladi 4 tura pekmeza od marelice (i bit ce ih jos, marelica rodila ko nikad a visoka je, sve što padne treba se brzo potrošiti a ne mogu pustit da propadne), na večer možda napravim kompot od marelica.
    Idući tjedan ću kompot od višanja napravit..
    Kaj ne vices

  40. #40
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Molim recept za sok od visnje. Imamo ih moreee za brati...bit ce i visnjevca. Bazga i kamilica pobrane i osusene za caj. Susim i bosiljak jako je lijepo prolistao. Uskoro ce cikla se zdebljati pa cu kiseliti mozda i 3 runde.

  41. #41
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Molim recept za sok od visnje. Imamo ih moreee za brati...bit ce i visnjevca. Bazga i kamilica pobrane i osusene za caj. Susim i bosiljak jako je lijepo prolistao. Uskoro ce cikla se zdebljati pa cu kiseliti mozda i 3 runde.
    https://www.coolinarika.com/recept/d...ok-od-visanja/ Ovo je ok recept, sve isto samo stavim duplo manje šećera.
    Moja baka je ove godine radila nekuhan, na vrhu ostavi pjenu, prekrije gazom pa čep i tako stoji preko pola godine, kad se otvori mora u frižider, kuhani ne mora.

    Molim recept za sirup od bazginih bobica a da ne ide konzervans. Prošle godine mi se sve pokvarilo, ne znam di sam fulala.

  42. #42
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.coolinarika.com/recept/d...ok-od-visanja/ Ovo je ok recept, sve isto samo stavim duplo manje šećera.
    Moja baka je ove godine radila nekuhan, na vrhu ostavi pjenu, prekrije gazom pa čep i tako stoji preko pola godine, kad se otvori mora u frižider, kuhani ne mora.

    Molim recept za sirup od bazginih bobica a da ne ide konzervans. Prošle godine mi se sve pokvarilo, ne znam di sam fulala.
    Sok od bazginih bobica mora se dobro prokuhati jer su one probqvljive tek nakon temeljite termičke obrade. Ide u to dosta šećera i limuntus. Potražit ću recept, ne znam napamet. I meni se jednom pokvarilo jer nisam sterilizirala boce kako treba. Litrene boce nisu mi stale ni u suđericu ni u mikrovalnu, ali ni danas ne znam je li problem bio u čepu ili boci koju je teško oprati. Sad rabim 0,7lboce širokog grla od pasirane rajčice ili aronije, te mi stanu u suđericu.

  43. #43
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    jel radiš kuhanu verziju bobičastog soka?

  44. #44
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    ja radim bez limuntusa samo malo šećera, stavljam u flaše od meda/pekmeza, ne marim na izgled

  45. #45
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja radim bez limuntusa samo malo šećera, stavljam u flaše od meda/pekmeza, ne marim na izgled
    Izgled je nebitan. Bitno je da se boce mogu dobro sterilizirati. A usko grlo nije pogodno za u suđericu nego se mora prati na klasičan način, četkom pa pržiti u pećnici. Ne da se to meni. A boce širokog grla lijepo opere suđericajer voda može unutra.Osuši navisokoj temp pa ne moraš sterilizirati boce u pećnici.

  46. #46
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Ja to radim u pećnici

  47. #47
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Napravila sam prefin džem od susjedinih marelica, pravih, finih, najboljih do sada!

    Planiram bobice bazge ove godine u džem i sok i alkohol, pa ako netko ima provjerene recepte mogao bi podijeliti , vidim da ima još zainteresiranih

  48. #48
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Ništ se ne radi?

  49. #49
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ja upravo susim paradajze u susari. I ceka me brdasce pwradajza za kuhat. I liker od borovnica sam napravila . Za dalje cemo vidjet.

  50. #50
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ništ se ne radi?
    Ništ! Trenutno samo skupljam i sušim lovor i ružmarin. Prošli tjedan sam napravila džem od šljiva divljakuša, 2.turu i džem od običnih šljiva bistrica. Ne znam jesam li prijavila sok od kupina, džem od kupina, liker od raznog bobičastog voća s grunta (kupine, crni i crveni ribizli i poneka malina). Napravila sam i probni sirup od divljih šljiva, samo jednu bocu 0,7l za probu, ali nismo ju još otvorili. I paprike sam ukuselila, filete, ali još kanim toga napraviti. I ajvar ako mi se bude dalo.

Stranica 11 od 16 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •