Stranica 14 od 16 PrviPrvi ... 41213141516 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 771

Tema: Zimnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    ja sam napravila ajvar (i to bez pečenja paprika), ubila sam se, računam da sam sad mirna do 2021.

    i malo pekmeza od šljiva (od 3 kg voća), za svoj gušt
    obožavam ga, a već par godina šljive nisu baš rodile da bi bilo za raditi pekmez
    pa sam ih sad kupila, i to odlične, na jednom štandu na Trgu, kad su bili dani Hrvatskog Zagorja, mislim
    pekmez mi je mrak ispao

  2. #2
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ja sam ove godine napravila ajvar, kisele krastavce i veliku teglu slatkih feferona. I to je sve. Najmanji je krenuo u školu i na pedestpet aktivnosti, ništ ne stignem.
    A trebala bi bar za bozicne poklone kakav pekmezić napraviti...

  3. #3
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Znači... Imam hrpetinu američkih borovnica koje nećemo sve pozobati. Dio sam stavila za liker. Od dijela ću napraviti sok/sirup ,a od dijela bi neki džem... Radio netko? Dajte recept. Moze sa đemfixom, moze bez, kako god, ali ja se ne mogu inspirirati i na internetima nisam našla ništa što mi se sviđa...

  4. #4
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Znači... Imam hrpetinu američkih borovnica koje nećemo sve pozobati. Dio sam stavila za liker. Od dijela ću napraviti sok/sirup ,a od dijela bi neki džem... Radio netko? Dajte recept. Moze sa đemfixom, moze bez, kako god, ali ja se ne mogu inspirirati i na internetima nisam našla ništa što mi se sviđa...
    Prošlogodišnji recept:
    3 kg borovnica + 1 kg šećera. Borovnice sam štapnim mikserom usitnila, samo borovnice stavila na štednjak i kad su provrele kuhala 30ak minuta (jako se stegnu čim ih smiksaš, ali poslije se "opuste"), dodala šećer i kuhala još 30ak minuta. Točila u vrele staklenke, odmah zatvarala novim čepovima, omotala dekom i nakod dva-tri dana spremila u kutiju.

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Prošlogodišnji recept:
    3 kg borovnica + 1 kg šećera. Borovnice sam štapnim mikserom usitnila, samo borovnice stavila na štednjak i kad su provrele kuhala 30ak minuta (jako se stegnu čim ih smiksaš, ali poslije se "opuste"), dodala šećer i kuhala još 30ak minuta. Točila u vrele staklenke, odmah zatvarala novim čepovima, omotala dekom i nakod dva-tri dana spremila u kutiju.
    Ja radim vrlo slično - baš mi je mjera 3 kg voća, ali dodajem još i limunsku kiselinu - na ovu količinu od 3 kg voća dodala bih 20 g limunske kiseline (jednu jušnu žlicu, ali postoji i baš takvo malo pakiranje od 20 g, pa ne treba vagati ni mjeriti - može se dodati manje, pa probati...).

    Kad mislim da je kuhano, stavim žličicu smjese na stakleni tanjurić koji sam prije toga držala u frižideru, da vidim kako steže. Ako ne teče - smjesa je gotova.

    Borovnice i crni ribizli ne trebaju sredstvo za želiranje, imaju dovoljno pektina u sebi.

    Offt. Radila sam neki dan sirup od crnih ribizla, tako je stegnulo da se može koristiti i kao preljev za palačinke - ispalo je polutekuće.

  6. #6
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

    Borovnice i crni ribizli ne trebaju sredstvo za želiranje, imaju dovoljno pektina u sebi.
    Ove godine sam prvi puta radila džem od jagoda, za koje je poznato da imaju malo pektina pa sam dvojila da li staviti džemfix.
    Odlučila sam riskirati i nisam stavila.
    Kuhala sam ga malo više od 1,5 sat (sa šećerom i jednim limunom) i ispao je odličan, super se stegnuo.

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Ove godine sam prvi puta radila džem od jagoda, za koje je poznato da imaju malo pektina pa sam dvojila da li staviti džemfix.
    Odlučila sam riskirati i nisam stavila.
    Kuhala sam ga malo više od 1,5 sat (sa šećerom i jednim limunom) i ispao je odličan, super se stegnuo.
    Drago mi je da si zadovoljna. Nadam se da ćeš biti zadovoljna i tijekom zime, kad otvoriš staklenke.

    Ja tako ne radim. Iz iskustva - većina voća ako se kuha dulje od 45 minuta (i to je opako puno) potpuno izgubi okus i kasnije bude (neznamkakodatonazovem) bljutavo.

    Davno me kolegica upozorila na to i meni je moje kasnije iskustvo to potvrdilo. Jagode i marelice naročito su osjetljive na dugo kuhanje.

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Ja svaki džen radim isto. Kuham voće sa šućerom i jednim narezanim limunom. Nastojim kuhati što duže na niskoj temperaturi. Ništa ne važem već stavim malo šećera i onda povremeno probam i dodajem po potrebi.

    Domaći nešpricani limun
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 29.06.2020. at 18:41

  9. #9
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    A kompot? Ja radila od višanja nedavno...

  10. #10
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Hvala

    Stavila sam dvije kile borovnica i malo manje od kile šećera. I sok od jednog limuna. Zdrobila djelomično štapnim. Nakon cca pola sata bilo je savrseno. Stavila u vruće teglice, zatvorila i pasterizirala. Eno se hlade. Ispalo je 11 teglica od ajvara bakine tajne (kad pojedemo domaći moj jedemo taj, kad nam je već inhouse brand :D )

  11. #11
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Evo, ja uglavnom dugo kuham na jako jako laganoj vatri i nikad nisam primijetila gubitak okusa.

    Želin nikad ne stavljam

  12. #12
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ja uglavnom dugo kuham na jako jako laganoj vatri i nikad nisam primijetila gubitak okusa.

    Želin nikad ne stavljam
    Ni ja nikad nisam primjetila gubitak okusa.

  13. #13
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    I ja malko dulje kuham koliko ne znam točno,okusi su meni super s time da mi murva ima tradicionalno topli okus,a kupina hladnjikavi

    Želim isto ne stavljam
    Šećera nekih kilu i sitno na tri kile voća
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.07.2020. at 14:49

  14. #14
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Imam brdo jabuka petrovaca..sitne, ali jako fine.
    Do sad sam radila dzem uvijek sa zelinom.
    Ne da mi se do ducana i razmisljam..hoce li biti ok ako stavim samo jabuke, secer i sok od limuna?
    Da mi traje barem 6 mjeseci bez frizidera taj dzem?

  15. #15
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Da,da hoce! Kuhaj do zeljene gustoce. Ja sam jednom radila sa zelinom jagode i marelice i skroz mi nije fini okus bio. Preferiram bez dodataka.

  16. #16
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    Same petrovke imaju prirodni želin

  17. #17
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Da, jabuke imaju pektina.

    Ja znam jednu jabuku staviti u neki drugi džem iz tog zaloga. Isto kao i limun. Kora limuna ima pektina.

  18. #18
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Fala cure!
    Ma znam za pektin u jabukama i da bude stegnulo, no muci me trajnost. Pretpostavljam da u zelinu ima i nekog konzervansa.

  19. #19
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Fala cure!
    Ma znam za pektin u jabukama i da bude stegnulo, no muci me trajnost. Pretpostavljam da u zelinu ima i nekog konzervansa.
    sok od limuna/limunska kiselina će biti konzervans

  20. #20
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    Ne treba konzervans
    Ja imam par tegli stare dve godine

  21. #21
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    Ja radim bez limuna i limunske,samo voće i šećer

  22. #22
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Kuhala sam pekmeze skroz bez secera. Bez problema drze godinu dana u podrumu. Sterilna staklenka i vruci pekmez sipati u nju i sigurno se nece pokvariti. U ajvar ne ide ni secer ni konzervans pa se ne kvari...

  23. #23
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Kuhala sam pekmeze skroz bez secera. Bez problema drze godinu dana u podrumu. Sterilna staklenka i vruci pekmez sipati u nju i sigurno se nece pokvariti. U ajvar ne ide ni secer ni konzervans pa se ne kvari...
    ide ocat, on konzervira

  24. #24
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Kuhala sam pekmeze skroz bez secera. Bez problema drze godinu dana u podrumu. Sterilna staklenka i vruci pekmez sipati u nju i sigurno se nece pokvariti. U ajvar ne ide ni secer ni konzervans pa se ne kvari...
    Ide sol, a vrh uvijek zalijem uljem.

  25. #25
    kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,471

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Kuhala sam pekmeze skroz bez secera. Bez problema drze godinu dana u podrumu. Sterilna staklenka i vruci pekmez sipati u nju i sigurno se nece pokvariti. U ajvar ne ide ni secer ni konzervans pa se ne kvari...

    NI ja ne stavljam šečer. Samo prirodan okus, to nam je zaista svima najfinije!! Čak i ribizle bez šećera. Ali stavljam u male teglice i dok se otvori, moramo brzo pojesti.

  26. #26
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    Ali stavljam u male teglice i dok se otvori, moramo brzo pojesti.
    Ja isto, uvijek manje teglice
    Zatvorena staklenka mi se nije nikad pokvarila niti se pojavila plijesan, ali otvorena tj načeta koja stoji u frižideru dulje vremena - je.

  27. #27
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Kuham marelice danas imam nespricani domaci limun. Da iscjedim samo njegov sok ili? I kada da ga dodam pred kraj ili odmah na početku ima li razlike?

  28. #28
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kuham marelice danas imam nespricani domaci limun. Da iscjedim samo njegov sok ili? I kada da ga dodam pred kraj ili odmah na početku ima li razlike?
    Svakako s korom, ovako kako Nano kaže.

  29. #29
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Teglice gotove, u toploj pecnici ce se polako hladiti do jutra.
    Prefin je taj dzem od jabuka. Mi ga doduse nikad ne koristimo kao namaz, nego kao fil za kolace i strudle.

  30. #30
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Ne stavljam nikad ocat u ajvar.

  31. #31
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stavljam nikad ocat u ajvar.
    ni ja ne stavljam ocat u ajvar, ali paprike kratko prokuham u octu i vodi, ocijedim i onda dalje radim

  32. #32
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Mi paprike pecemo

  33. #33
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Ipak vjerujem da generatio spontanea nakon sterilizacije/pasterizacije nije moguca.

  34. #34
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    Munkice ,kod vas su isto makedonske paprike?

  35. #35
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Turske.

  36. #36
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja sam uz kiseljenje cikle jucer par tikvica ukiselila prvi put. Baš me zanima kako ce ispasti.

  37. #37
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Ja narežem cijeli limun i stavim kuhati zajedno s marelicama.

    Posije možeš izvaditi koru. Kora ima pektina a i daje finu aromu (ljubiteljica sam limuna)

  38. #38
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Problem...zakipile su mi 2 teglice cikle koju sam kiselila prije cca 10tak dana...jel moguce da je to zato jer nisam u kuhanu kiselu otopinu stavila i secera, nekako sam ga htjela izbjeci jer je cikla sama po sebi slatka?

    Jel vi stavite ulja? Pasterizirala sam ju i svi poklopci su se uvukli.

    Visnje kompot od prije mjesec dana sve zakipile nije mi tako prijasnjih godina.

    Ne znam jel u toj maloj špajzi koju imamo porasla temp.ili uh...ne znam... basme razalostilo a toliko oko toga nakuhavanja pranja...

  39. #39
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Problem...zakipile su mi 2 teglice cikle koju sam kiselila prije cca 10tak dana...jel moguce da je to zato jer nisam u kuhanu kiselu otopinu stavila i secera, nekako sam ga htjela izbjeci jer je cikla sama po sebi slatka?

    Jel vi stavite ulja? Pasterizirala sam ju i svi poklopci su se uvukli.

    Visnje kompot od prije mjesec dana sve zakipile nije mi tako prijasnjih godina.

    Ne znam jel u toj maloj špajzi koju imamo porasla temp.ili uh...ne znam... basme razalostilo a toliko oko toga nakuhavanja pranja...
    Dugo nisam ciklu radila (otkad je kolegica prodala svoj ranč, pa nemam izvor domaće), ali ovako - ulje u ciklu ne stavljam. Može se staviti kasnije, prilikom serviranja. Šećer u ciklu stavljam, kao i u kisele krastavce. Mjera mi je za ciklu 1:1 (ista količina šećera i soli), a za krastavce 1:0,5 (pola manje šećera nego soli). Omjer octa i vode je 1:3 (maksimum) do 1:4 (minimum). Šećer se stavlja ne zato da bude slatko, nego je saharoza konzervans.

  40. #40
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    Ulje ne ide na ciklu

  41. #41
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Supač budem onda po tvojim omjerima. Ja sam najcesce od oka jedino sam ocat pazila to sam na 3l vode 1l octa cca

  42. #42
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Supač budem onda po tvojim omjerima. Ja sam najcesce od oka jedino sam ocat pazila to sam na 3l vode 1l octa cca
    Prije nego zaliješ, PROBAJ tekućinu, da ne bude iznenađenja. Ako nije dosta slano ili kiselo, dodaj soli. Ako je prejako, dodaj malo vode.

    Ja sam lijena puno mjeriti, pa računam ovako:

    Cikla, rezana paprika, zelena rajčica - mjera za 1 kg povrća:
    2,5 dl octa
    7,5 dl vode - topla
    0,5 dl soli morske (zagrabim čašicom za rakiju)
    0,5 dl šećera

    Krastavci (sitni kornišoni) mi nisu fini ako su prekiseli, pa smanjim udio octa i dodam malo soli. Mjera za 1 kg povrća:
    2 dl octa
    8 dl vode - topla
    0,5 dl + 1 jušna žlica soli morske
    0,25 dl šećera

    Zaljev ne kuham, nego samo miješam da se sol i šećer potpuno otope.

    Povrće naredam u staklenke, s tim da na dno stavim začine: u ciklu ubacim prstohvat kima, u krastavce ubacim zrno papra, grančicu kopra i komadić lovora veličine nokta na malom prstu, u rajčice stavim kolut crvenog luka, a na to posložim povrće, zalijem zaljevom, zatvorim i pasteriziram u velikoj rajngli. T=80oC, t=45-60 min, ostaviti da se ohladi prirodnim putem u vodi.

    Za papriku i papriku sa zeljem je nešto složenija procedura, jer se povrće mora narezati, posoliti i iscijediti (moja baka i mm-ova teta su govorile "ožmiknuti"), pa tek onda u staklenke. Dalje je procedura ista.

    Ne bih sad još i o paprikama kuhanim u ulju, otišli bi previše u širinu.

    Moram jednom napisati cijelu zbirku, jer ti moji recepti su naslijeđeni od više generacija žena iz obitelji koje su to s voljom i ljubavlju pripremale, a nije nuklearna fizika
    Nadam se da ćeš biti zadovoljna.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.07.2020. at 07:47

  43. #43
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ups...nisam probala ma bude dobro...kasno sam radila nisam imala snage vise za nista 15malih teglica i 2 velike

  44. #44
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    I ja mislim da bude dobro.

  45. #45
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    Zanima me pasterizacija soka bez dodatnog šećera ,ima li tu neka caka

  46. #46
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ništa posebno, ali treba sterilizirati boce i čepove. Boce treba oprati u mašini i sterilizirati u pećnici, a čepove prokuhati bar tri minute. Pasterizacija u vodenoj kupelji. Za sokove je 45 min previše, a 15 min premalo. Dakle, dvadesetak minuta do pola sata. Boce nemoj napuniti do vrha, ostavi centimetar zraka do poklopca, da se prilikom hlađenja same vakuumiraju. Ja ostavljam zimnicu da se hladi u vodi u kojoj se pasterizirala,, ali za sokove je možda bolje da se izvade na suho dok su još topli, a ne više vrući, pa pokriti debelom dekom da se polaaaako ohladi do sutra ili prekosutra.

    Ja ne mjerim temperaturu vode, nego boce u vodenoj kupelji grijem polako, dok ne krenu sitni mjehurići. Tada smanjim plin na minimum i počnem mjeriti vrijeme.
    Ispod boca treba u vodu staviti kuhinjsku krpu, da nije staklo na metalu, da ne puknu. Nije teško, ali je pipkavo i traje.

  47. #47
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    E sad još samo do koliko boce moraju biti u vodi ?ako uzmem litarnu flašu to je napola u biti jel to ok?

  48. #48
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    E sad još samo do koliko boce moraju biti u vodi ?ako uzmem litarnu flašu to je napola u biti jel to ok?
    Pa do polovice visine je ok. Uzmi uski visoki lonac za litrene. Ja imam uglavnom one od sedam dl s metalnim poklopcem, u kakvima se prodaje ukuhani paradajz. Litrene imam dvije ili tri, od jabukovog soka, siroke i ne previsoke.

  49. #49
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,281

    Početno

    Ima gdi za kupiti one flašice ko od Pago sokova?

  50. #50
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ima gdi za kupiti one flašice ko od Pago sokova?
    Ja sam si baš takve donijela iz firme, Pago i Juicy. Zeleno staklo je odlično za džem od jagoda, koji u njima ostane lijepe boje, a u prozirnim staklenkama posmeđi.
    Inače, staklenke ponekad kupim u Offertissimi, odnosno trgovini s takvim stvarima na Kvatriću. Jučer uzela par srednjih staklenki, cijena od 3 do 4 kn po komadu, ovisno o veličini i vrsti, ali sve su prozirne. Šumoopskrba ih isto ima, ali nisam bila zadnje vrijeme.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •