Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 301 to 350 of 771

Thread: Zimnica

  1. #301
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Ne smetaju me, ali djeca ih ne zele jesti. Glupo mi je da ne hedu fini domaci dzem od korčulanskih kupina. Imam ih dovoljno pa cu probati kroz sito a ostatak ce biti sa cihelim za Mma i mene

  2. #302
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,707

    Default

    Ukiseljene tikvice. Fine su. Ne znam koliko ce izdrzati da se ne pokvare( ne pise u receptu, ali ja sam ih pasterizirala).
    http://natashaskitchen.com/2014/07/0...cchini-recipe/

  3. #303
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Jednom davno sam u jednoj konobi u Momjanu jela ukiseljene patidjane.
    Radi to netko? Tražim provjereni recept.

  4. #304
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    I da... Moja baka je spremala mahune u teglicama, i to me zanima kako se radi...

  5. #305
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,480

    Default

    mahune prokuhaš kratko ili staviš u ključalu vodu 2 minute a može navodno i sirove, to nisam probala...
    poslažeš u staklenke i zaliješ otopinom od octa, vode, šećera i soli
    naravno, očišćene i oprane mahune (možeš ih narezati na manje ili veće komadiće, cijele, po želji)

    na 3 l vode ide 1 l octa
    6 žlica šećera
    2 žlice soli
    poslažeš napunjene i zatvorene staklenke u lonac s vodom, ne do samog vrha i ostaviš da zavri plus još nekih 10 min.
    makneš s vatre i ostaviš da se ohladi

  6. #306
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ali to što je ona radila nije bilo s octom.

  7. #307
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,707

    Default

    Tesko.
    Ili ocat ili sol ili ulje.
    nema druge opcije za odrzati bez kvarenja.

  8. #308
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Flopica koji ocat stavljaš alkoholni ili jabučni ili vinski

  9. #309
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Jasno da nešto mora biti.
    Pitala mamu, nešto što se na slovenskom zove slanica. Dakle, sol.

  10. #310
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,480

    Default

    alkoholni ocat koristim za sav kiseliš
    Mojca baš me zanima kako to sa soli ide...

  11. #311
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Mojca onda je to dlično ko kiseljenje zelja


    Flopica a jel može koji drugi ocat?

  12. #312
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ma nije ko kiseljenje zelja.
    Budem potražila po staroj slovenskoj kuharici, pa napišem. Mama se kune da je recept unutra, a ja nisam gledala.

  13. #313

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Ali to što je ona radila nije bilo s octom.
    ovo? http://www.coolinarika.com/recept/boranija-za-zimnicu/

  14. #314
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,480

    Default

    ne znam može li koji drugi ocat, ovako je u receptu a i inače najviše volim akoholni...
    ovo s linka je zapravo puno jednostavnije, to ću danas probati jer imam još dvije kile ubranih..

  15. #315
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Ali to što je ona radila nije bilo s octom.
    Vjerojatno je radila klasične blanširane mahune u slanoj vodi. Koliko se ja sjećam (imam neku zbirku recepata od prije 2.svjetskog rata) ide 2% soli na težinu povrća. Tak se isto soli i meso, pa sam zapamtila podatak. Ne radim to jer mahune smrzavam, ali evo, našla nešto slično: http://www.kuharicareceptisavjeti.co...ukuhane-mahune

    Mojca, vidi da li je zimnica tvoje mame tako izgledala, baš me zanima jesam li na pravom tragu.
    Last edited by Peterlin; 20.08.2014 at 15:04.

  16. #316
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Mama kaže da je ovo http://med.over.net/forum5/read.php?21,1107796 vjerovatno recept koji je i baka slijedila.
    Recepti su prilično slični, samo ovaj tvoj čuva mahune kao svježe... a u mom su već skuhane. Isto se dav put radi pasterizacija....ali kod tebe nakon dva dana, a kod mene nakon 6-7 dana.

    I, gledala sam u tu staru slovensku kuharicu koju imam doma... spominje se kiseljenje mahuna, a postupak kao za kiseljenje zelja koji je jelena spominjala. To ipak ne bi probala.

  17. #317
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Inače, kad smo već kod zimnice, da se malo hvalimo...

    Do sad sam napravila slatku zimnicu kako je dolazilo voće:
    - džem od jagoda (nekih 8 malih staklenki, ni ne znam jer su pola već pojeli i/ili podijelili, pa ne mogu prebrojiti - ostale su možda 2-3) - u taj stavljam želin
    - džem od ribizla crvenih (želin nije potreban) - nekoliko staklenki
    - džem od ribizla crvenih i crnih (želin isto nije potreban, crni ribizl ima tak puno pektina da je gotov u roku keks) - 3 staklenke
    - džem od višanja - toga imam puno, kuhala u dvije serije, ni ne znam koliko ima - desetak posuda
    - džem od kupina (nije puno ispalo jer sam ga pasirala, kao i ribizl) - u to ne treba ići želin, ali stavim malo crnog vina i žlicu soka od limuna da sačuva boju, ispadne fenomenalno

    Kisela zimnica
    - krastavce sam slagala u 2 ture - ima desetak staklenki
    - prekjučer sam napunila paprike sa zeljem - 2 staklenke, malo veće (mm je rekao da nije dosta, pa se spremam raditi još barem 2-3 staklenke, od litre ili 1,5 litre; ne volim prevelike)
    - napravila i 4 staklenke miješane rezane salate (zelje, paprike, luk) i to kanim još jednu turu jer nisam imala zelenih paradajza da uvalim unutra

    Daklem, još mi fali cikla (čekam kraj godišnjeg odmora, tj. kolegicu koja povremeno ima viškove) i samostalno ukiseljeni zeleni paradajzi. Ako budem dobre volje, možda napravim koju bočicu feferona i ljutike.

    Od slatke još ću svakako skuhati džem od vinogradarskih breskvi kad mi dozriju. Moram paziti da ne pretjeram, pogotovo s kiselinom, ali moja djeca sad jedu kao odrasli pa ne brinem - pojest će se...

    Od lani mi je ostalo 2 staklenke kompota od višanja, možda 1 staklenka džema od šljiva i 1 staklenka klasičnog pekmeza - sva sreća, jer ove godine imam nula šljiva za pekmez. Imala sam za jednu košaru (cca 5 kg) i to smo odnijeli na more gdje su netragom nestale u našim nezasitnim želucima. No, ako bude jeftinih šljiva bistrica ili ubodem kakvu donaciju/razmjenu, možda još zavrtim koju turu, vidjet ću... Nije mi sila, ako ostane i na ovome - bit će dosta.

    Nisam napisala da sam radila višnjevac i još neki liker s crnim ribizlom (bogzna da li je uspjelo) ali u malim količinama - ne popijemo mi toga puno. Svekrva je radila liker od oraha (ja asistirala) i toga je ispalo 7 litara - bit će super za darivanje doktora i susjeda, domaće je ipak domaće.

  18. #318
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Opet mi komplekse nabijaš.

    Ja napravila samo 6 malih teglica džema od malina i 4 velike teglice miješane salate.

  19. #319
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    a ja sam radila 3 vrste džema od kupina - pasirane, pa od ostatka jer mi ga je bilo žao baciti, i od cijelih - i još sma brala te kupine u strahu io zmija i vozlila ih 600 km u zagreb - moram se malo hvaliti, kada me nitko neće. I još par teglica džema od marelica - i tu staje moja zimnica,
    pa se mojca možda i kod mene nađe koja teglica za tebe

  20. #320
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Opet mi komplekse nabijaš.

    Ja napravila samo 6 malih teglica džema od malina i 4 velike teglice miješane salate.
    Kakve crne komplekse?! Džem od malina - mljac!

    A ja bome nisam radila takve količine dok su mi djeca bila predškolske dobi - u to su vrijeme aktivnosti i mjere bile drugačije. Koliko ima žena kojima nikad na pamet ne bi palo raditi nikakvu zimnicu??

    Voće imam svoje, pa ga ukuham da ne propadne (a mm i stariji sin obožavaju domaće džemove i jedu ih na dnevnom bazi). Krastavce, papriku i zelje sam prekjučer spasila na Kvatriću za ne prevelike novce i većinu stukla u jednom danu jer mrzim kramu u kuhinji razvlačiti cijelu sezonu. Ograničenje mi je pasterizacija, jer ne mogu sve odjednom staviti na vatru (kapacitet posude).

  21. #321

    Default

    Pwturlin svaka cast. Kako pravis mjwsanu salatu


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  22. #322
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Slucajno tu View Post
    Pwturlin svaka cast. Kako pravis mjwsanu salatu


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Hvala! Ja uživam u tome...

    Evo recepta za miješanu salatu (od muževe tete iz Maribora, u originalu je na slovenščini - morala bih je za Mojcu tako prepisati, ali ipak evo prijevoda):

    MIJEŠANA SALATA

    1 kg zelene paprike (babure)
    5-6 crvenih paprika (rog)
    1 kg zelenog paradajza (ove godine nisam imala - moram napraviti još jednu frakciju s tim)
    1/2 kg crvenog luka
    1-2 glavice kupusa

    Kupus naribati i posoliti da pusti vodu.
    Paprike očistiti i narezati na rezance, pa posoliti u zasebnoj posudi.
    Luk narezati na rezance ili naribati, pa posoliti u zasebnoj posudi.
    Kad ispusti vodu (može se ostaviti i preko noći, ali ja obično ostavim 2 sata i dosta je), rukama ocijediti tekućinu, a povrće pomiješati sve skupa u velikoj zdjeli.
    Dodati začine po želji (kod mene je to prstohvat kima i papar, a u svaku staklenku stavim komadić lovorovog lista veličine nokta na malom prstu).

    Ocat za zalijevanje (za svaki kilogram povrća ide toliko, a koristila sam 3 kilograma povrća otprilike, pa količinu zaljeva treba utrostručiti):
    2,5 dl octa
    7,5 dl vode (do maksimalno 1 l vode, za one koji ne vole kiselo jer omjer octa i vode mora biti između 1:4 i 1:5 - po ukusu)
    0,5 dl soli
    0,5 dl šećera
    Zamiješati na vatri da počnu ići mjehurići i da se sol i šećer otope. Ne mora zavrijeti. OBAVEZNO probati i korigirati kiselost, slanost itd.

    Povrće uložiti u staklenke, naliti zaljevom i zatvoriti metalnim čepom. Pasterizirati cca 45 minuta na 85'90oC

    Pasterizacija: stavim spužvastu krpu na dno velike posude, pa unutra staklenke, nalijem vode koliko visoko mogu i zagrijavam dok ne krenu mjehurići. Tada smanjim plin na minimum i ostavim da tak sasvim lagano kipi 45 minuta. Poslije izvadim posude, pokrijem stolnjakom da se polako hlade i to je to. Prilikom grijanja metalni poklopci se napuhnu, a kad se hlade polako, uvuku se i to je znak da su posude dobro zatvorene.

    Ne stavljam konzervans, posude i poklopce perem u suđerici, ali ipak mi se zna dogoditi da ova zimnica "zakipi" tj. počne fermentirati. To mi se dogodilo recimo dvaput u 10 godina i bacila sam te staklenke bez grižnje savjesti.
    Last edited by Peterlin; 21.08.2014 at 18:25.

  23. #323

    Default

    ja radim slatku, MM kiselu/smrznutu zimnicu
    ja sam napravila sirup od cvijeta bazge, nikako doći do bobica, pekmez od jagoda, bijelih tresanja i marelica
    mislim da ce to biti sve, od lani imam pekmeza od sljiva i kompota od krusaka
    zao mi je da sam propustila i ove godine visnje, tako da necu imati ni visnjevac ni pekmez od visanja koji mi je najmiliji
    stavili smo za litru orahovca i likera od bijelih tresanja, te samo pola litre likera od maline
    MM kiseli krastavce, i ispadnu mu fenomenalni, samo se bojim da je ove godine zakasnio, pece i smrzava paprike i cca svake druge godine radi pindžur

  24. #324
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Kod mene na Zumberku ima bobica bazge, ako hoćeš ići brati...

  25. #325
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,707

    Default

    Peterlin, SAD mi kazes da se marinada proba prije...:D
    radila sam po nekom receptu, ali u njemu je previse soli . Jestivo je, ali da treba manje soli-treba.
    radila sam mjesanu , ali bez soljenja i zmikanja prije marinade.
    sto se dobiva sa soljenjem prije?

  26. #326

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Kod mene na Zumberku ima bobica bazge, ako hoćeš ići brati...
    sad sam malo daleko od zumberka :D, al hvala

    sirius, pretpostavljam da se iscjedi voda pa mozes staviti vise povrca u staklenku

  27. #327
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ja solim ranije i cijedim, ali ne solim više kasnije. Nije preslano.

  28. #328
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,707

    Default

    Je, to sa vecom kolicinom i manjim volumenom mi je jedino palo na pamet.

  29. #329

    Default

    a i mislim da se teze kvari kada je manje vode

  30. #330
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Kupila sam skromnih 20kg paprike za ajvar. Nemam pojma koji bi sad tu smajlic bolje odgovarao, ili .
    Jasno, to je tek prva tura....
    Pekmeza mi ostalo od prosle godine, od šljiva, morat ću to prekuhat u neku miješanu marmeladu.

  31. #331

    Default

    zasto ces prekuhavati pekmez?

  32. #332
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Zato što ga ne jedu. Inače utamane sve, i pekmeze i džemove i ajvar od 40kg paprike. A ovaj je zaostao jer im nije dovoljno sladak, šupci mali šećerlemasti. Pa ću ga prekuhat.

  33. #333
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Ne smetaju me, ali djeca ih ne zele jesti. Glupo mi je da ne hedu fini domaci dzem od korčulanskih kupina. Imam ih dovoljno pa cu probati kroz sito a ostatak ce biti sa cihelim za Mma i mene
    Taj procijeđeni je moja sveki napravila ove godine i fantastičan je.

  34. #334
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,707

    Default

    Je, kad se pasiraju kupine ispadne fenomenalan , ko zele.
    iako su mi kupine preskupe da bi od njih radila pekmez ili sok.

  35. #335

    Default

    ja sam mislila radi starosti
    sljiva i je najfinija kad je bez secera

  36. #336
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Je, kad se pasiraju kupine ispadne fenomenalan , ko zele.
    iako su mi kupine preskupe da bi od njih radila pekmez ili sok.
    Ove su besplatne, hehe, osim ako ugaziš kakvu zmijurinu.

  37. #337
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,707

    Default

    Ovogodisnja zimnica ( i ljetnica)
    skromnih 6 litara sirupa od tresnje
    i oko 15 litara sirupa od bazge
    popijeno do sad sve

    4 teglice cikle
    8 teglica mjesane salate ( bez soljenja prije )
    2 runde od po 5 teglica ukiseljenih tikvica

    Razmisljam hocu li se prepustiti mazohizmu i praviti ajvar...

  38. #338
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    I ja sam radila sok od bazge, jedno 20l - sve su popili. Ima jos pola litre u frižideru i moooožda još koja boca kod prije, za užicat.

  39. #339
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ajme kad vas citam pozelim i ja biti domacica, ali samo u virtualnom svijetu.
    kod mene jedino sok od bazge od inesice i sok od visanja opet by inesica. doduse ja sam brala i cistila visnje, i onaj sok koji ostane dok se vade kostice je ona pretvorila u sirup.
    e da imam i visnje smrznute. tresnje su nam prmakle, jedan dio je zavrsio u trbuhu, a ono za zamrzivac smo propustili jer smo otisli na put.

    kupila sam danas nesto paprika, ali ni priblizno ko marta. to cu ispeci i zamrznuti. ajvar mi se cini nesto sto ne bi nikad mogla napraviti.

    a jos cu i sljivar kupiti, skinuti mu koru, izmiksati i zamrznuti (valjda i to spada u zimnicu). ja to nista ne ukuhavam. a bome ni ne pasiram.

  40. #340
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Da, taj propasirani dzem od kupina je ispao bas kao žele. E da mi je veca kuhinja u apartmanu na moru - idem na drugu temu oa d dole kuham kupine cim ih uberem.
    Rakije ne racunam pod zimnicu - no ak mi uspije liker od gorkih naranci imalo slican onom od prosle godine mijenjam ga s tobom alex za pindzur.

    Pod zimnicu bih mogls mozda ubrojiti biljke koje sam nabrala za caj

  41. #341
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Daš recept za taj pasirani dzem od kupina?

  42. #342
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    nema recepta - ja sve radim odokativno.

    U blenderu sam usitnila kupine s malo limunovog soka. Kako nemam pasirku, to sam onda cijedila kroz sito.

    Kuhala sm i sok i onaj ostatak koštica- naravno odvojeno. U smjesu sam stavila samo šećer i limunovu koricu. ne znam koliko sam stavila šećera jer niti važem voće niti šećer - valjda se kuži da mrzim vagu. ne važem ništa, pa niti sebe

    oba džema su dobra - u i taj kao žele, i onaj s košticama. napravila sam i jednu turu sa cijelim kupinama. Da ne mislite da sam toga puno skuhala. od svega imam po dvije tri manje teglice, a nešto sam već i poklonila. Taj od kupina je stvarno "snažam" džem - to je MMov izraz, ali mislim da odgovara

  43. #343
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Uf. Nije ovakav recept za mene. Bar ne za zimnicu i kolače. Ja moram sve imati precizno napisano.
    Niš, preskačem kupine.
    Jesti će ih iz zamrzivača.

  44. #344
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Kupine se i ne jau baš propasirati kroz pasirku. Cjedilo i kutljača su dobitna kombinacija iz mog iskustva.

  45. #345
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Ok, ionako nisam mislila investirati u pasirku - ovo je skroz dobro ispalo i nije mi bilo prenaporno

  46. #346

    Default

    Koji je recept za mjesanu salatu


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  47. #347
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Peterlin, SAD mi kazes da se marinada proba prije...:D
    radila sam po nekom receptu, ali u njemu je previse soli . Jestivo je, ali da treba manje soli-treba.
    radila sam mjesanu , ali bez soljenja i zmikanja prije marinade.
    sto se dobiva sa soljenjem prije?
    Dobije se eliminacija suvišne tekućine. Ne solim jako prije, nego štajaznam malo manje (čak i dosta manje - recimo pola količine otprilike) nego kad radim običnu salatu.

    Ja sam isto prije radila bez žmikanja, ali takva mi se obično pokvarila i nije bila tak fina. Točan razlog ne znam, ali takvo mi je iskustvo. Bez žmikanja i soljenja - moraš staviti dosta više octa (1:4) da se kisela zimnica ne bi pokvarila. I mekša je (paprika i zelje) kao i kad radiš salatu. Kod paprika punjenih zeljem žmikanjem se postiže bolji faktor punjenja - više zelja stane u pojedinu papriku.

    Ali to nije egzaktna znanost - meni se zna dogoditi da iste godine radim dvije ture, od kojih je jedna super, a drugu promašim (najčešća moja greška je prekisela marinada - JA ne volim jako kiselo, iako mm tvrdi da salata ne može biti ni prekisela ni preslana - ja se ne bih složila).

  48. #348
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,707

    Default

    Tako sam i mislila.
    Odoh sad skuhati par kg cikle i zakiseliti par kg paprike koje sam dobila u slavoniji.
    i jos napraviti i pasterizirati soka od jaboke/cikle /mrkve koje sam isto dobila.
    napravila sam i par litara sirupa od mente koju sam nabrala.

    i odoh traziti novi recept za omjer kiseljenja jer mi je stari prekisel i preslan.

  49. #349
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Ovogodisnja zimnica ( i ljetnica)
    skromnih 6 litara sirupa od tresnje
    i oko 15 litara sirupa od bazge
    popijeno do sad sve

    4 teglice cikle
    8 teglica mjesane salate ( bez soljenja prije )
    2 runde od po 5 teglica ukiseljenih tikvica

    Razmisljam hocu li se prepustiti mazohizmu i praviti ajvar...
    Ja sam od ajvara odustala prošle godine jer imam novu kuhinju, pa mi na pamet ne pada to kuhati da mi zašprica sve okolo...

    Nakana: već sam ove godine ogledala plinske plamenike. Iduće godine namjeravam to nabaviti (i plinsku bocu) i kuhati ajvar ispred vikendice, pa nek šprica koliko hoće. A kad to sve upogonim, kuhat ću tamo i pekmeze i ostalo. Jedino nemam pećnicu, ali nema veze.

  50. #350
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    sirius da recept za sirup od mente.

    peterlin, sta ce ti pećnica? nisam u zivotu koristila pećnicu pri kuhanju zimnice, a nije da ne kuham istu na lopate?

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •