ja ću ove godine opet kiseliti patlidžane.
radila sam lani,bili su izvrsni, uz malo sira, pršuta..

evo receptić ako nekog zanima

2-3 kg patlidžana
oguliti, izrezati uzdužno na trakice debljine 1cm
staviti ih u zdijelu i obilno posoliti (to je sva sol što ide u recept)dobro proješati rukama
pokriti zdjelu krpom i ostaviti 24h-
drugi dan, treba ih što bolje ocjediti, stiskati rukama,tu možete uposliti nekog jačeg
opet ih u zdjeli zaliti obilno octom,može i vinski al bolje alkoholni.
nakon 24h opet ih treba ocijediti.
sada ih začinite po želji češnjak,origano, čili, peršin...i suncokretovo ulje.
pustiti da se marinira nekoliko sati, pa onda puniti staklenke.
kad punite staklenke pritišćite kuhačom.
prekriti površinu s uljem.dobro začepiti.
nakon mjesec dana su spremni za korištenje, a ako su dobro zatvorene staklenke,mogu trajati i do dvije godine.

ako imate viška patlidžana svakako probajte.
od 2-3kg trebalo bi doći 4 teglice,jako se stisnu..