Sorry, nisam odgovorila na preostala pitanja:CAPPY prvotno napisa
- ja stavljam karanfilić i koricu cimeta (jedan svitak kore, ne prevelik da ne preuzme sve ostale mirise, ako je prevelik otkinem komad)
- jednom sam stavila vaniliju, ali sad nisam imala pri ruci pa nisam stavila
- ako imam limune iz prirodnog uzgoja onda narežem i njih, ali ove godine nisam
Od 1 kg bobica ispadne 0,5-0.75 l soka (količina ovisi o dodanoj količini šećera, zrelosti bobica i duljini kuhanja.... nije to egzaktna znanost)
Dakako da to može koristiti klinac, ja sam to svojima davala u jako ranoj dobi... od 2 godine na dalje (i ranije bih možda, ali tada smo kupili grunt s bazgom, pa sam počela raditi taj sirup)
Sirup nikad nije potrajao dulje od kraja zime. Ili čekaj, jest jedne godine jer smo jednu bocu zametnuli i zaboravili na nju... Eksperimentalni rok trajanja - barem 1 sezona. Uvjet za dulje stajanje - staklena boca s patent poklopčićem, sterilizirana u suđerici ili na drugi način.