-
Svima koji se klanjaju - stvarno nema razloga, većinu zimnice jednostavnije je napraviti od običnog nedjeljnog ručka, a o kolačima da i ne govorimo.
PReduvjet su kvalitetne namirnice (ja većinu voća imam s vlastitog grunta, krastavce nabavila iz Podravine, one najsitnije, paradajze od susjede, kupila samo ciklu i paprike). Dobro dođe suđerica, zbirka staklenki i starinska zračna špajza, ne isplati se raditi zimnicu za tople novozagrebačke stanove (isprobala, to je bio trud uzaludan
u vrijeme kad sam tamo stanovala).
Ne radim velike količine, ali zato bude puno vrsta. Okanila sam se stvari koje se ne jedu...
I da - sok od bazge je pri kraju (napali smo zadnju litru) tak da nema baš problema kod nas, sve se pojede ili podijeli.
Recepte imam još od svojih baka, mame, svekrve i njene sestrične iz Slovenije (zaista izvrsni) ali nikada ne mogu dostići njihove količine i kvalitetu. Ni ne trudim se - napravim onak "kak mi puhne" i za što se nađe namirnica. Ovogodišnja "novost" bio mi je nadjev od višanja (za švarcvaldicu) i nema ga više...
Eh,da - sušila sam i paradajze i zalila uljem, ispali su fenomenalni ali ih je bilo malo (od kile izašlo 10 dag suhih) i sad se spremam to ulje procijediti i iskoristiti za zalijevanje nekog finog sira... Ipak sam ja Podravka, niš se ne bu bacilo!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma