Pokazuje rezultate 1 do 50 od 771

Tema: Zimnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A koliko nakon suđerice punite staklenke? Dok su još vruće?

Vidim da ima laganini varijanti... Bolje da ni ne pričam kako ja to radim.
    Kad ispraznimo staklenku operem ju u suđerici, zatvorim i tako čeka punjenje za x mjeseci. Pa kad dođe vrijeme zimnice operem sve staklenke u ručno u sudoperu, prvo namačem u vrućoj vodi, pa ispirem isto tako vrućom, da budem sigurna da sam dobro isprala deterdžent. Onda ih drmnem u pećnicu na 100 stupnjeva.
    Vadim ih jednu po jednu i punim isti tren.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko nakon suđerice punite staklenke? Dok su još vruće?

Vidim da ima laganini varijanti... Bolje da ni ne pričam kako ja to radim.
    Kad ispraznimo staklenku operem ju u suđerici, zatvorim i tako čeka punjenje za x mjeseci. Pa kad dođe vrijeme zimnice operem sve staklenke u ručno u sudoperu, prvo namačem u vrućoj vodi, pa ispirem isto tako vrućom, da budem sigurna da sam dobro isprala deterdžent. Onda ih drmnem u pećnicu na 100 stupnjeva.
    Vadim ih jednu po jednu i punim isti tren.
    Tak sam i ja radila i s godinama olabavila... jer mi je teško planirati da budu vruće staklenke drito iz suđerice. Često mi se znalo dogoditi da nisu gotove na vrijeme (recimo za kupine ili ribizle koje želiraju jako brzo, džem je znao biti gotov prije suđerice) ili obrnuto, da mi se ohlade...

Gledam da su vruće samo ako unutra ide nešto vruće (uglavnom slatka zimnica i sos od paradajza) da ne puknu, ali to nisam doživjela od djetinjstva. Nekad je bila drugačija kvaliteta stakla i staklenke su bile krhke i dragocjene.

Staklenke za pasteriziranje - unutra ionako rukom ulažeš krastavce i paprike pa nema veze jesu li hladne ili vruće... ionako ih poslije iskuhavaš. Volim ih gurnuti u pećnicu kao i ti, ali opustila sam se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •